Rocc Arrem

Nimi: Rocc Arrem, Arven
Sukupuoli: Ori
Syntynyt:14.04.2009, 20-vuotias (VHKR)
Painotus: Esteratsastus
Koulutustaso: Ko: Va B, Re: 160cm
Säkäkorkeus: 175cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH11-044-0408
Kasvattaja: Michael Wolf, Saksa
Omistaja: Skurvash, VRL-01272


VIR MVA Ch
ERJ I
KTK II


Täyttänyt 3 vuotta 14.07.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset ERJ: 85 kpl
Sijoitukset MEJ: 7 kpl
ERJ Cup sijoitukset: 1 kpl


Menestyneet Jälkeläiset

Morrigan PB KTK III
VIR MVA Ch Dinero Barrier KTK II
Hades Barrier ERJ I


Jokainen kunnollinen puoliverikasvattaja, joka on hiukkaakaan kiinnostunut saksalaisista hyppääjistä, muistaa varmasti Skurvashin hienon tuontiorin Tristanin. Rocc Arrem sattuu olemaan peräisin samalta kasvattajalta, kuin mistä Tristan aikoinaan hankittiin. Arvenin kohdalla minua ehkä viilattiin silmään, kun minulle väitttiin orin olevan superkiltti ja täydellinen kilpahevonen. Ensisilmäys Rocc Arremiin saa katsojan toki täysin vakuuttuneeksi siitä, että kyseessä on hevonen, jolla ei ole vertaistaan. Näin kävi myös minulle, sillä hurmaannuin täydellisesti Arvenin ulkomuotoon ja charmanttiin käytökseen.

Kotopuolessa Arvenista alkoi tosin paljastua uusia piirteitä sukkelaan. En voi kieltää, että kyseessä olisi maailman kiltein nelijalkainen, sillä sitä Arven todellakin on. Orimaisesta käytöksestä ori saisi sitä piirrettä mittaavassa laatuarvostelussa pyöreän nollan ja haukut päälle. Ehkä jopa liiankin lässykkä ori on saanut lammasmaisella käytöksellään tallin hoitajat polvilleen ja harva se hetki orin karsinan edusta on tyhjillään. Rauhallinen Arven on toisinaan karsinassaan kuin koomaan vajonnut auto-onnettomuuspotilas. Saa tökkiä töniä, nipistellä, puristaa huutaa... mitä ikinä mieleen juolahtaa ja aina vain Arven seuraa rauhallisesti seuralaisensa tempauksia huvittunut pilke silmäkulmassaan. Arvenin perushoitaminen, ratsastustamineisiin varustaminen ja vaikka koko karsinan täysimittainen siivous luonnistuvat kuin tanssi konsanaan, eikä lempeä nallukka koskaan pistä hanttiin. Kun Arven on neljän seinän sisässä, on rauha maassa, mutta odotas kun päästään takaisin luontoon...

Siinä samassa kun joku idiootti rävättää tallin ovet selkkosen selälleen ja Arven sattuu näkemään tämän, ollaan lähes kirjaimellisesti kusessa, jos ori on tallikäytävällä hoitajan pidellessä tätä riimusta kiinni. Ensimmäisen kerran kun näin tapahtui, ei kukaan osannut odottaa, että Arven, joka on yhtä viileän rauhallinen ja viisas, kuin Keski-Maan Gandalf konsanaan, lähtisi ovesta paukkuen kuin Merrin ja Pippinin ampuma lohikäärmeraketti. Arvenin pyydystäminen on helppoa, jos antaa orin ensin kiesittää itseään pariin kertaan tallipihalla ja menee vasta sitten sitä hakemaan.

Ratsastaessa ori on oletettavasti yhtä vallaton. Oli sitten kuinka kokenut hevosmies tahansa, on pelisäännöt Arvenin kanssa laitettava täysin uuteen uskoon ja Arvenilla on opittava ratsastamaan, oria ei voi opettaa ratsuksi. Helposti ratsastajansa tekemisistä provosoituva ori saa talliväen repimään tukkaa päästään tupottain aina, kun herra temmeltää kentällä. Ensinnäkin, Arven on harvinaisen kuuma ratsu ja toisekseen se on myös superherkkä. Ei siis mikään ihanne yhdistelmä, kun ottaa huomioon Arvenin reagoinnin ratsastajansa käskyihin.

Liian kova ohjista kiskaisu saa Arvenin iskemään jarrut pohjaan siltä seisomalta ja sen ori tekeekin jopa suoraan nelistä sekunnin murto-osien aikana. Tässä vaiheessa ratsastaja on yleensä lähtenyt katapultin tavoin lentoon, eikä etenkään talvella routaiseen tantereeseen ole mukava tipahtaa. Pohkeille lähes yhtä herkkä Arven, joka on muutenkin aina lisäämään kierroksia suuremmalle vaihteelle, lähtee yhtä nopeaan liikkeelle kuin pysähtyykin. Lisäksi ori vihaa satulassaan kaurasäkin lailla poukkoilevaa vapaamatkustajaa, joka Arvenin toimesta jätetäänkin kyydistä heti ensimmäisellä pysäkillä.

Orin tekemisiä on kieltämättä huvittavaa seurata kentän laidalta, ja jos ori sattuu keräämään karsinansa edustalle yleisöä, ei se ole mitään verrattuna väentungokseen kentän laidalla, kun ori on elementissään. En ole eläessäni nähnyt ratsua, joka osaa niin monia vippaskonsteja ratsastajansa nolaamiseen (ja pudottamiseen), sillä Arvenilla tuntuu olevan joka kerta uusi ässä hihassaan. Ainakaan ori ei käytä samoja tempauksiaan samaan ratsastajaan kahta kertaa, mikä vaikeuttaa satulassa pysymistä huomattavasti, kun orin liikkeitä ei voi millään ennakoida. Nyt sitten ihmetellään, miten kukaan voi ratsastaa hevosella, joka kuumuu tyhjästä, jota ei voi pidättää ohjista tai pyytää lisäämään vauhtia. Arven ei kuitenkaan ole täysi hirviö, vaan se valikoi ratsastajansa tietyn koeajan jälkeen, jolloin orin kanssa voidaan oikeasti alkaa ratsastamaan. Joitakin ratsastajia Arven ei tosin koskaan hyväksy satulaansa ilman rodeo-showta, mutta tällä hetkellä riittää se, että Skurvashista löytyy tasan kolme ratsastajaa, jotka ori selkäänsä kelpuuttaa.

Jos Arven on ikävän koeaikansa jälkeen hyväksynyt sinut ratsastajakseen, on orin treenaaminen ihan oikeasti jopa hauskaa ja nautinnollinen tapahtuma. Arvenista irtoaa helposti jopa joitain hienoja kouluratsastusliikkeitä, vaikka passaget ja piaffet voidaankin jättää ne paremmin hallitseville. Esteillä Arven on yllättävää kyllä kylmähermoinen kaveri ja parhaat tulokset kilpailuista ollaan Arvenin kanssa saavutettu load-and-go menetelmällä. Ratsastaja antaa siis yksinkertaisesti luvan lähteä radan kimppuun, ohjaten oria aina seuraavalle esteelle ja olemalla muuten vain huomaamaton matkustaja. Arven hoitaa hommat itsenäisesti, rastsastajan tarvitsee enää vain pyytää hieman lisää vauhtia tai vähentämään sitä, vaikkakin useimmiten Arven osaa valita temponsa juuri soppeliksi perusrataa varten. Uusinnassa voidaan yhteisymmärryksessä räväyttää kellotauluun pohja-ajat, korkealle ja pitkälle hyppäävä Arven kun osaa pitää huolen siitä, että puomit pysyttelevät kuin liimattuna kannattimillaan.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Arya II evm
tummanrautias, 170 cm
ii. Rocaille Arc
tummanrautias, 174 cm
iii. Phantom Agony
iie. White Waters
ie. Arcane Grail
rautias, 166 cm
iei. Poacher Diaries
iee. Witchery
e. Aeonevm
mustanruunikko, 165 cm
ei. We'rewolf
ruunikko, 166 cm
eii. Depressionista
eie. Cruel Bloom
ee.Hanging Moon
punaruunikko, 163 cm
eei. Black Harbour
eee. Mortifera


i. Arya II on saksalainen jalostusori, joka on jättäyt useita hienorakenteisia jälkeläisiä. Tummanrautias, 170cm korkea, ori on kantakirjattu kotimaassaan holstein, hannover ja oldenburg jalostukseen. Aryan jälkeläisiä ei kuitenkaan ole pahemmin Saksan rajojen ulkopuolella, sillä orin omistavan yrityksen jäsenet eivät päässeet palkkioista sopimukseen, joten Aryasta ei ole pakasteita tarjolla, vaan tammat on tuotava sen luokse astuttaviksi. Arya kilpaili hyvällä menestyksellä kansallisella tasolla saakka, tosin orin jälkeläisten menestyminen samassa leipälajissa on ollut erittäin vaihtelevaa.

ii. Rocaille Arc tunnetaan laajalti ympäri Eurooppaa ja aina jenkeissä asti. Tummanrautiaalla orilla on korkeutta huimat 174cm ja rungoltaan Arc on massiivinen ja erittäin hyvin kehittynyt. Ulkoradoilla loistavasti menestynyt Arc on niittänyt mainetta Euroopan suurimmissa kilpailuissa menestyen GP-tasolla uskomattoman hyvin. Tämän lisäksi orin kilpaura kesti pitkään, sillä Arcilla ei aktiiviuransa aikana ollut loukkaantumisia ja rautias pystyi haastamaan nuorempansa vielä 16-vuotiaanakin. Huomattava osa Arcin jälkeläisistä on perinyt orin punaisen värityksen ja valmiudet menestyä esteradoilla.

iii. Phantom Agony on niin ikään poikansa Rocaille Arcin tapaan väritykseltään tummanrautias ja kokoa löytyy Phantomista tismalleen saman verran. Nämä kaksi oria ovat ulkomuodoltaan lähes identtisiä ja Arcin kasvattaessaan suosiotaan, erehdyttiin sen isää Phantomia usein luulemaan pojakseen. Phantom ei kuitenkaan ole saavuttanut samanlaista suosiota kansan keskuudessa, sillä orilla on aikanaan kisattu vain muutama koestartti 120cm luokissa ja kouluradoilla Va B tasolla. Kyseiset näytöt olivatkin lähinnä vain näyttöjä jalostusuraa varten ja pienen saksalaissiittolan ainoana orina Phantom on saanut astua oman tallinsa tammoja ja satunnaisesti ulkopuolisia halukkaita.

iie. White Waters, kuten tamman nimikin jo kertoo, on väritykseltään kimo, korkeutta vaatimattomat 156cm. White on kotoisin samalta saksalaistallilta kuin Phantom Agonykin. Pienen siittolan elättinä Whiten tehtäviin kuuluikin jalostushevosen työt ja pikkuinen tamma varsoi kaikkiaan kahdeksan kertaa. Kuusi tamman jälkeläisistä olikin Phantom Agonyn kanssa tehtailtuja. Whiten taidoista este- tai kouluhevosena ei ole tietoa, sillä tammasta ei ainakaan pikaisen etsimisen tuloksena löytynyt merkintöjä kisaosallistumisissa.

Arcane Grail on rautias, 166 cm korkea tamma, jonka juuret löytyvät Belgiasta. Tamma ostettiin yksityiskäyttöön sen ollessa 7-vuotias, jolloin se matkasi uuden omistajan mukana Saksaan, aloittaen siellä uuden elämän kilparatsuna. Grailille oli uumoiltu aktiivista kisahevosen elämää, sillä sen nuori omistaja oli erittäin kiinnostunut muunmuassa kenttäratsastuksesta. Valitettavasti Teini-ikäisen tytön kiinnostus hevosiin lopahti nopeasti ja Grail ennätti kisata vain seuratasolla. Tamma lähti tämän jälkeen kiertoon, ollen muutaman vuoden ajan usealla eri omistajalla, ennen kuin se päätyi lopulliseen kotiinsa.

iei. Poacher Diaries on suuren Belgialaissiittolan luotto-ori. Tummanruunikko sukkajalka on kilpaillut uransa aikana kouluratsastusrasoilla Intermediate luokissa, keräten kasaan hyviä tuloksia, osa myös varsin arvostetuista kilpailuista. 175cm korkea ori on toiminut vuoden -95 jälkeen siittolassa aktiivisesti jalostustehtävissä ja tänä päivällä orilla on yli kolmesataa jälkeläistä.

iee. Witchery on niin ikään belgialaislähtöinen tamma, jonka sukujuuret ovat maan aatelia. Witchery ostettiin Grawan siittolaan (siihen samaiseen, missä Poacher Diaries asuu) 2000-luvun alussa. Jalostuspuolella vaikuttanut sopusuhtainen ruunikko omaa vahvan perinnön esteradoille, tamma itse ei tosin ole juurikaan kisakentillä kynsiään näyttänyt. Witchery tunnetaankin Belgiassa parhaiten erinomaisista jälkeläisistään, jotka ovat menestyneet hyvin valitsemallaan uralla esteiden tai kouluratsastuksen parissa.

e. Aeon on ärhäkkäluonteinen mustanruunikko tamma, joka kilpailee vielä tälläkin hetkellä aktiivisesti Saksan maalla. 140cm ratoja kolunnut Aeon on herkkä ratsu, jolla menee helposti sukset ristiin ratsastajansa kanssa. Vaikka ikää Aeonilla on nyt jo 14 vuotta, ei luonne ole tasaantunut, vaan tamman kanssa saa käydä joka kerta varsinaisen tahtojen taistelun esteradalla. Näistä piirteitään huolimatta Aeon on valehtelematta piin kova esteratsu, joka hyppää tarkasti ja virheettömästi, tehden joka kerta takuu varmasti puhtaan radan hyvällä pohja-ajalla.

ei. We'rewolf on minulle täysin tuntematon nimi, vaikka tiedänkin erittäin hyvin etenkin Saksassa edustetut holsteinlinjat. Wolf onkin papereidensa mukaan tuotu Slovakiasta parivuotiaana, ilmeisestikin huutokaupasta ostettuna lisähankintana. 166cm korkea ruunikko ori on starttaillut seuratasolla Etelä-Saksassa, jälkeläisiä on pienen haun tuloksena löydettävissä kuusi kappaletta.

eii. Depressionista on slovakialaisten ylpeys ja todellinen kruununjalokivi. Musta ori on voittanut kotimaassaan lähes kaiken, mitä rataesteillä voi saavuttaa: palkintokaapista löytyy niin GP-voittoja, Cup- sijoituksia, mestaruuskisojen voittoja... Lista on loputon. Depressionista vaikuttaa tällä hetkellä yksityisomistuksessa olevalla pientallilla ja ori on ahkerassa siitoskäytössä. Hyväluonteisella orilla on siunaantunut jo muutama isänsä jalanjäljissä lupaavasti esteitä kisaava jälkeläinen, mutta aika näyttää orin arvon jalostushevosena.

eie. Cruel Bloom , 162cm korkea tummanruunikko tamma, on niin kutsuttu maatiashevonen, joka on ollut omistajallaan puskaharrastus käytössä. Tammaa on kiikutettu epävirallisissa näyttelyissä, hankilaukoissa ja leikkimielisissä koulu- ja esteratsasuiskilpailuissa, mutta varsinaisia näyttöjä Cruel Bloomilta ei ole mistään lajista. Tammaa on kehuttu luonteeltaan rauhalliseksi ja yhteistyöhaluiseksi. Varsoja Bloomilla ei ole teetetty kuin yksi, Depressionistan astumisesta syntynyt orivarsa We'rewolf.

ee. Hanging Moon jatkaa hienoa emälinjaa, josta on kummunnut jo vuosikymmenten ajan huipputason esteratsuja. Moony on punaruunikko 163cm mittaan kasvanut urheiluhevostyyppinen ratsu, jolla on kapasiteettia GP-luokkiin saakka. Moony kilpailikin 9-vuotiaaksi asti aktiivisesti rataesteillä, sijoittuen hyvin muutamassa tärkeässä kilpailuissa. Tämän jälkeen Moony siirrettiin jalostustehtäviin ja tamman omistaja Kerstin Hamar on astuttanut Moonya laajalla skaalalla erilaisia oreja. Moony on varsonut tähän mennessä seitsemän kertaa ja useimmat varsojen isistä ovat olleet korkean profiilin esteratsuja.

eei. Black Harbour, kuten nimikin jo kertoo, on väritykseltään pikimusta ori. Karvapeitteestä ei liioin löydy vilaustakaan valkoista ja tästä piirteestä Harbour on nimensä saanutkin. Ori on ruunattu jo melko nuorella iällä, sillä huomattavista esteratsun kyvyistään huolimatta se ei ollut yhteistyöhaluinen. Harbourista otettiin kymmenen pakastetta talteen, kun se ruunattiin 6-vuotiaana, mutta nurja luonne säilyi siitä huolimatta. Musta ori siirrettiin vähin äänin pois kilparadoilta ja nyt eläkepäiviään Harbour viettää seurahevosen roolissa.

eee. Mortifera -nimi saksalaisen puoliverisen sukupuussa saa ainakin saksalaiskasvattajat ja hevosmiehet kohottamaan kulmiaan ja parantamaan ryhtiään. Jo vihreille laitumille siirtynyt mustanruunikko tamma on itsessään jo legenda, sillä se kilapili aikanaan 160cm esteluokkia tappavan varmalla taktiikalla voittaen lähes luokan kuin luokan. Arvokisa voittoja ja sijoituksia löytyy tamman meriittiplakkarista pitkä litania, eikä menestys jää vain kotimaan rajoihin, vaan Mortifera on tunnettu nimi myös ulkomailla. Sen lisäksi, että hyvärakenteinen tamma, joka on kantakirjattu II-palkinnolle, menestyi leipälajissaan esteradoilla, on se siirtänyt parhaimmat geeninsä etenkin tammajälkeläisiinsä.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
tamma 10.08.2009 Morrigan PB Dohle-Nonstop
tamma 27.01.2010 Death of Hope PB Crebain GER
tamma 29.01.2010 Dinero Barrier Dorothea
tamma 06.05.2010 Sakita Barrier Skelett GER
ori 01.06.2010 Hades Barrier Rhianna
ori 12.10.2012 Regus 'If Escada

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
30.04.2010 Lauhavan Suomenhevoset NJ Hanna M-T. LKV2, irtoSERT, JS
09.05.2010 Painswick Ponies NJ Jaana L. BIS4, MVA-sert, JS
15.05.2010 Kindergarten NJ Kati K. LKV2, JS
04.10.2012 Skurvash NJ Terhi N. BIS2, MVA-sert


MEJ Kisat (52 starttia)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.5.2010 Fenton MEJ 110cm 17/31
1.5.2010 Fenton MEJ 130cm 15/18
3.5.2010 Anfarwol Acres MEJ 100cm 15/24
5.5.2010 Heinämäki MEJ 60cm 12/20
5.5.2010 Bairdon MEJ 100cm 10/41
5.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 8/24
7.5.2010 Bairdon MEJ 100cm 12/20
7.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 9/12
7.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 3/13
13.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 11/37
13.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 17/21
13.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 12/13
14.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 16/37
14.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 5/21
14.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 9/13
15.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 13/37
15.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 1/21
15.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 9/13
15.5.2010 KK Bailador Toukokuun MEJ Cup 90-100cm 7/20
15.5.2010 KK Bailador Toukokuun MEJ Cup 130cm 12/15
15.5.2010 Huksamäki MEJ 80cm 15/30
16.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 33/37
16.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 4/21
17.5.2010 Fenton MEJ 90cm 25/38
17.5.2010 Fenton MEJ 130cm 7/15
18.5.2010 Fenton MEJ 90cm 28/38
18.5.2010 Fenton MEJ 130cm 9/15
19.5.2010 Fenton MEJ 90cm 24/38
19.5.2010 Fenton MEJ 130cm 13/15
20.5.2010 Fenton MEJ 90cm 30/38
20.5.2010 Fenton MEJ 130cm 11/15
21.5.2010 Fenton MEJ 90cm 1/38
21.5.2010 Fenton MEJ 130cm 13/15
22.5.2010 Fenton MEJ 90cm 9/38
22.5.2010 Fenton MEJ 130cm 13/15
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 24/26
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 20/22
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 12/27
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 9/20
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 12/24
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 1/22
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 6/17
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 14/18
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 14/24
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 1/22
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 7/17
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 18/18
24.5.2010 Huoleton MEJ 120cm 11/22
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 22/24
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 19/22
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 1/17
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 13/18


ERJ Kisat (85 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
15.8.2009 Wincare ERJ 140cm 3/30
15.8.2009 Wincare ERJ 140cm 3/30
16.8.2009 Wincare ERJ 130cm 1/30
16.8.2009 Wincare ERJ 130cm 1/30
17.8.2009 Viola ERJ 110cm 4/50
17.8.2009 Wincare ERJ 140cm 3/30
18.8.2009 Wincare ERJ 130cm 3/30
19.8.2009 Viola ERJ 90cm 3/50
20.8.2009 Wincare ERJ 80cm 3/50
20.8.2009 Wincare ERJ 130cm 2/30
20.8.2009 Wincare ERJ 140cm 3/30
21.8.2009 Wincare ERJ 140cm 5/30
21.8.2009 Infinity ERJ 140cm 1/40
4.9.2009 Lime ERJ 160cm 1/25
6.9.2009 Fiktio ERJ 90cm 2/50
6.9.2009 Lime ERJ 160cm 1/25
7.9.2009 Fiktio ERJ 120cm 7/50
8.9.2009 Fiktio ERJ 100cm 4/50
8.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 5/30
9.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 1/30
10.9.2009 Fiktio ERJ 100cm 7/50
2.10.2009 Louves ERJ 60cm 6/70
7.10.2009 Duren ERJ 130cm 6/70
10.10.2009 Mesivaara ERJ 100cm 2/17
11.10.2009 Duren ERJ 120cm 1/50
15.10.2009 Rownshock ERJ 110cm 3/100
17.10.2009 Rownshock ERJ 140cm 3/100
18.10.2009 Rownshock ERJ 140cm 7/100
22.10.2009 Goljat Farm ERJ 130cm 2/50
27.10.2009 Twisty Puzzle ERJ 150cm 2/30
2.11.2009 Bayard ERJ 160cm 2/32
2.11.2009 Skurvash ERJ 150cm 2/28
2.11.2009 Skurvash ERJ 150cm 1/28
2.11.2009 Bayard ERJ 160cm 2/32
3.11.2009 Skurvash ERJ 150cm 2/28
3.11.2009 Skurvash ERJ 150cm 1/28
5.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 160cm 4/30
7.11.2009 Bairdon ERJ 140cm 3/50
9.11.2009 Bairdon ERJ 150cm 4/50
16.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 1/30
17.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 5/30
17.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 2/30
25.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 3/30
28.11.2009 Barrier Showjumpers Marraskuun ERJ Cup 140cm 4/239
8.12.2009 Indis Villains ERJ 150cm 2/29
11.12.2009 Bailee Showjumpers ERJ 150cm 3/30
12.12.2009 Bailee Showjumpers ERJ 150cm 4/30
13.9.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/40
13.9.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/40
14.9.2010 Fiktio ERJ 140cm 3/60
14.9.2010 Pinewood Trakehners ERJ 140cm 1/50
15.9.2010 Pinewood Trakehners ERJ 130cm 7/50
18.9.2010 Lime ERJ 150cm 8/100
19.9.2010 Lime ERJ 150cm 3/100
19.9.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
20.9.2010 Paraatiponit ERJ 130cm 5/30
22.9.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
23.9.2010 Murder Inc. ERJ 140cm 9/100
24.9.2010 Murder Inc. ERJ 150cm 3/100
25.9.2010 Murder Inc. ERJ 140cm 9/100
25.9.2010 Murder Inc. ERJ 150cm 1/100
27.9.2010 Aavetytön Yksityiset ERJ 150cm 1/40
30.9.2010 Juolukka ERJ 140cm 5/100
23.10.2010 Lime ERJ 160cm 1/50
27.10.2010 Twisty Puzzle ERJ 160cm 3/34
28.10.2010 Cheval Delamer ERJ 140cm 4/50
28.10.2010 Twisty Puzzle ERJ 160cm 2/40
29.10.2010 Twisty Puzzle ERJ 160cm 1/40
30.10.2010 Cheval Delamer ERJ 140cm 4/50
1.11.2010 Stecker ERJ 120cm 1/30
6.11.2010 Vivaldio ERJ 150cm 8/70
8.11.2010 Biscuit Ponies ERJ 100cm 10/100
8.11.2010 Biscuit Ponies ERJ 120cm 7/100
11.11.2010 Lime ERJ 160cm 1/50
11.11.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
22.11.2010 Knoxdale Farm ERJ 160cm 1/44
23.11.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/40
13.12.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
16.12.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
16.12.2010 Windsor ERJ 160cm 1/40
17.12.2010 Windsor ERJ 160cm 5/40
19.12.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/100
20.12.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 6/100
22.12.2010 Wincare ERJ 160cm 1/30
22.12.2010 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/100


Päiväkirja

10.06.2009 - Olin Saksassa tapaamassa hyvää tuttavaani Michael Wolfia, jolta aikanaan olin ostanut huippuratsuni Tristanin. Wolfilla oli tälläkin kertaa kymmenen paikan talli tupaten täynnä nuoria lupauksia, joista olin tullut katsomaan Novata -nimistä tammaa. Tummanruunikko tamma näytti oikein simppeliltä, mutta ennen kuin ennätin solmia kauppoja, talutti nuori hevoshoitaja komean ruunikon orin tallin suojiin. Olin siltä seisomalta myyty ja aloin välittömästi pommittaa Wolfia kysymyksillä orista. Huvittunut mies kertoi orin nimen olevan Rocc Arrem ja että hevosen sukutaulu oli todella yhtä komeaa katseltavaa, kuin hevonen itse. Pyysin tottakai saada vilaista papereita ja niin Novata jäi kylmästi vaille huomiotani. Sukupuuta tarkastellessani en voinut olla eri mieltä Wolfin kanssa: kolmannessa polvessa suoraan emälinjassa komeili nimittäin saksalaislegenda Mortifera. Muutamien tarkentavien lisäkysymysten jälkeen minun oli jo pakko saada Rocc Arrem mukaani, joten huiman summan maksettuani, ei minulla ollut enää varaa lunastaa Novata-tammaa. Tamman sijaan olin siis taas raahaamassa Skurvashiin uutta ori asukasta.

18.06.2009 - Uusin holsteinhankintamme Rocc Arrem saapui tänään Skurvashiin. Sää suosi orin saapumista Skyen saarelle, sillä pilvettömältä taivaalta paistoi lempeä kesäaamun aurinko. Arveniksi ristitty erittäin komea ruunikko asteli näyttävin liikkein alas trailerin ramppia ja heti kaikki neljä jalkaansa tanteereelle saanut ori päästi ilmoille komean hirnahduksen. Oritallista se saikin samantien vastauksen, epäilemättä muutama tallin riitapukareista otti välittömästi haasteen vastaan uuden gigolon saavuttua tammoja naurattamaan. Arven käyttäytyi ihailtavan rauhallisesti, eikä se näyttänyt olevan rasittunut pitkästä matkastaan, johon kuului hevoskuljetusauton lisäksi pari lauttamatkaa. Olimme valmistelleet uuden aarteemme karsinan jo hyvissä ajoin ja pienen jaloittelutuokion jälkeen ruunikko talutettiinkin tallin varjoon.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © HBC Stal