Best of 54's

Nimi: Best of 54's, Beren
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 22.04.2007, 20-vuotias (VHKR)
Painotus: Esteratsastus
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 160cm
Säkäkorkeus: 166cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH02-044-5644
Kasvattaja: Yave
Omistaja: Skurvash, VRL-01272


Champion
ERJ I

Täyttänyt 3 vuotta 22.07.2007!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset ERJ: 71 kpl
ERJ Cup sijoitukset: 3 kplBest of 54's muutti Skurvahiin vasta siinä vaiheessa, kun orilla alkoi olla ikää hyvissä määrin mittarissa. Berenistä oltiiin erittäin kiinnostuneita, mutta onneksi saimme hienon orin omaan talliimme, sillä edellisen kerran kun Best oli myynnissä, se ei valitettavasti Skurvashiin muuttanut. Orista täytyy todeta sen verran, että se on yksi rauhallisimpia koskaan tapaamiani oreja. Toisaalta iän tuoma kokemus on varmasti muokannut Berenin luonnetta positiiviseen suuntaan, vaikkakin kaverin on kehuttu aina olleen luonteeltaan todellinen valioyksilö. Berenin saapumista talliin oli ilo seurata, sillä trailerin ramppia ei kävellyt alas vauhko, hermoromahduksen partaalla oleva luukasa, vaan itsevarma ja rauhallinen, hyväkuntoinen ori.

Heti ensimmäisestä aamustaan alkaen Skurvashissa Beren on käyttäytynyt hienosti. Ori ottaa ystävällisesti vastaan karsinassaan vierailevat oudotkin ihmiset, eikä ole moksiskaan siitä, oli kellon aika mikä hyvänsä. Entisessä kodissaan Beren on selvästi saanut opetusta siitä, miten tallissa tulee käyttäytyä tai sitten orin geeneihin on koodattu hyvät käytöstavat. Eritysesti tässä kohtaa Best tulee selvästi äitiinsä, joka orin itsensä tapaan on jokaisen tallinomistajan unelmahevonen. Pitkään tallissa seisoneena Beren on ollut vain iloinen, kun se on uudessa kodissaan saanut niinkin paljon huomiota. Oria on jatkuvasti joku hyysäämässä ja epäilenkin, että vaikka alkuviehätys on pian mennyt ohitse, tulee Beren silti olemaan hoitajien suosiossa.

Paikallaan rauhallisesti hoitotoimenpiteiden ajan odottava ori on varmasti mukavaa vaihtelua hoitajalle, joka on tottunut kiskomaan suitsia kiljuvan ja vastaan rimpuilevan orin korvien taakse. Beren kun osaa olla kiltti poika aina, kun se otetaan käsittelyyn, ovat hoitajat jatkuvasti tappelemassa siitä, kuka oria saa milloinkin hoitaa. Rauhallisesta luonteestaan huolimatta ori ei siedä turhaa hössöttämistä ympärillään, mikä ilmenee Berenin luimistelusta ja ilman näykkmisstä, kun sakkia herran ympärillä alkaa parveilla liiaksi. Vertaus ei osu kovinkaan pahasti metsään, kun sanoo, että Beren nauttii tallityttölaumasta ympärillään yhtä paljon, kuin superjulkkis paparazzeista. Nyrkin tai käsilaukun sijaan heilahtaa tosin vikkelä kavio, joka kyllä osuu uskomattoman hyvällä tarkkuudella kohteeseensa, kun ahdistelussa mennään liian pitkälle.

Ratsastaessa Beren on osoittautunut yhtä miellyttäväksi kuin hoitaessakin. Ori selvästi haluaa tehdä ratsastajalleen mieliksi ja kuuntelee tarkkaavaisesti ratsastajan sille antamia apuja. Ori ei myöskään ole säikyimmästä päästä, joten Berenin kanssa ei tarvitse pelätä, että ori lähtee täysin varoittamatta alta. Orin tyyliin kuuluu liikkua reippaasti, joten ratsastajan ei tarvitse tuskailla ettei Beren liikkuisi eteenpäin. Ori on lähes poikkeuksetta hyvällä tuulella kun se vain pääsee treeniin, ettei se varmasti jää keskikentälle jumittamaan ja jukuroimaan ratsastajan ohjeita vastaan.

Esteillä Best on ehdottomasti omassa elementissään, sen näkee jo orin yleisilmeestä, kun se viedään esteillä vuoratulle ratsastuskentäle. Orin pää nousee heti selvästi ylemmäs kuin normaalisti, silmät kiiluvat eloisina ja valppaina ja koko orin kroppa viestittää sen olevan valmis radalle vaikka siltä seisomalta. Kun Beren on perustreenikäytössä, orin selkään voi oikeastaan heittää ratsastajan kuin ratsastajan, tuloksen ollessa aina yhtä hyvä. Esteillä Beren on kuitenkin yhtä kova kaahari, kuin entinen rallikuski Markus Grönholm konsanaan, joten satulaan on istutettava ratsastaja, joka tietää, mistä orin vaihdetta tarpeen tullen pienennetään jarrua apuna käyttäen. Beren ei ilkeyttään kaahaile esteillä kuin päätön kana, mutta toisinaan ori vain innostuu liikaa. Täyteen vauhtiin päästessään Beren alkaa jo kuulua ryhmään "mahdoton pysäyttää" jonka vuoksi orin kanssa vaaditaan erityistä tarkkuuta siitä, millaisella temmolla rataa suoritetaan. Kokemus, hyvät ratsumiestaidot ja orin suuhun lykätty tavallista terävämpi kuolain auttavat yleensä saavuttamaan halutun päämäärän.

Kisa-aamuina Beren on tavanomaiseen tyyliinsä kuin suolapatsas. Orin rauhallisuus tosin hermostuttaa enemmän kisakuumeesta kärsiviä hoitajia, jotka ovat tottuneet hermostuneisiin ja kiihtyneisiin hevosiin, kun ollaan lähdössä kisaamaan. Kylmäpäinen köriläs tuntuu saavan useimmat hoitajista hieman hämilleen ja sekaisin, joten tallikäytävällä yksikseen irti unohdettu Beren ei ole loppujen lopuksi kovinkaan poikkeuksellinen näky. Ori tosin odottelee tyynesti hutiloivaa hoivaajaansa, joka toisin kuin ori itse, ei oikein tunnu tieävän missä mennään.

Traileriin saa useimmiten lastata kiljuvia, silmiään pullistelevia ja vastaan taistelevia lihakasoja, joten Beren tekee tässäkin suhteessa helpottavan poikkeuksen Skurvashin muun poppoon kanssa. Ori on tähän mennessä tallustellut koppiin kuin lauhkea lammas, rettelöimättä vielä kertaakaan. Berenin tietää olevan suljetussa trailerissa ainoastaan siitä, että liikkeelle lähdettäessä ori hirnahtaa kuin hyvästiksi kodilleen. Kuljetuksen aikana ori tapittaa paikallaan kuin sijoilleen juurtuneena. Muista plussia Berenissä sen maltillisuuden lisäksi matkustamisen aikana on se, että herran kanssa voi lastata samaan hökkeliin kaikkea hiirestä norsuun, eikä kopista kuuluu minkäänlaista kahinointia.

Sukutaulu ja -selvitys

i. VIR MVA Ch Fearghas Faust GER
ERJ II
ii. Zdenko GER
iii. Oktavus GER
iie. Maelle GER
ie. Quirinus Fae GER
iei. Hansditrich GER
iee.Daniek GER
e. VIR MVA Ch Karte Gewissen
ERJ II, KTK III
ei. Knauser GER
eii. Uberwigend GER
eie. Feind GER
ee. Abwesend GER
eei. Fraftwoll GER
eee. Burgerschaft GER

i. Fearghas Faust GER on tuotu Yaveen syyskuussa 2006. Ori kuuluu ehdottomasti suosikkeihin koko virtuaalisen historian holsteinkannasta, onhan Fausti menestynyt näyttelyissä pokaten aikanaan VIR MVA Ch arvonimen ja saavuttanut II palkinnon ERJ:n laatuarvostelussa. Muistan orin myös hyvin niiltä ajoilta, kun ensimmäiset ovat puoliverihevoseni kilpailivat kisakentillä ja olivat arvosteltavina laatuarvosteluissa, joten Fausti on myös sitä kautta tuttu ori. Luonteeltaan ylpeäksi ja hienostuneeksi kuvailtu ori kilpaili aikanaan 160cm esteillä, menestyen tottakai hienosti. Berenin lisäksi Faustin kuudesta muusta jälkeläisestä elossa ovat vielä Love Cook 54 ja Romantica SWA.

ii. Zdenko GER:n jälkeläisistä Fausti on tiettävästi ainut Chileen muuttanut yksilö ja Suomessa jalostuskäytössä ollut ori, vaikka Zdenkolla on jälkeläisiä kolmisenkymmentä kappaletta. Ori on luonut Saksassa vahvan kilparatsun uran rataesteillä 160cm luokissa niin kotimaasaan, kuin sen rajojen ulkopuolellakin.

iii. Oktavus GER ei ole ollut poikansa Zdenkon tavoin suosittu jalostusori, vaikkakin Oktavuksen suosio jalostuspiireissä kasvoikin Zdenkon alettua menestyä kansainvälisellä tasolla. 140cm ratoja kohtalaisella menestyksellä kisannut Oktavus ennätti jättää jälkeensä vain kymmenen jälkeläistä.

iie. Maelle GER:n huhutaan olevan huipputason kilpahevonen, jonka menestys oli aikanaan vielä parempaa, kuin Zdenkon. Hyvistä kilpatuloksistaan johtuen on Maelle ollut erittäin suosittu jalostushevonen, jonka jälkeläisiä on pidetty suuressa arvossa. Vielä nykyäänkin Maellen nimi on erittäin haluttu holsteinien sukutauluihin.

ie. Quirinus Fae GER on erään laadukkaan saksalaissiittolan omistuksessa. Tamma kuuluu ehdottamasti kyseisen siittolan menestyneimpiin kilpahevosiin, minkä lisäksi Fae on ollut hyvä periyttäjä, kuten Faustista voidaan jo päätellä. Faustin lisäksi Faella on kolme muutakin jälkeläistä, jotka ovat tammoja. Pieni jälkeläismäärä selittyy tamman poikkeuksellisen pitkällä kilpauralla, sillä tamma kilpaili vaativissa esteluokissa vielä 15-vuotiaana.

iei. Hansditrich GER on saksalainen monitaituri, joka kisasi hyvällä menestyksellä niin este- kuin kenttäkisoissa. Tämän lisäksi Ditrich on periyttänyt etenkin hyppääjän lahjojaan jälkikasvulleen, joita nähdäänkin isänsä tavoin kilpailemassa molemmissa lajeissa.

iee. Daniek GER, joka on siirtynyt muutama vuosi takaperin vihreämmille laitumille, toimi lähinnä harrasteratsuna, vaikka tamman kapasiteetti olisikin luultavasti kantanut ratsukon aluekisoja pidemmälle. Tamman omistaja ei kuitenkaan halunnut luodaa uraa kilparatsastajana, joten Daniekin kohtalo oli tyytyä kisaamaan helppoja este- ja koululuokkia. Daniekin ainoaksi varsaksi jäi Quirinus Fae.

e. Karte Gewissen on minulle tuttu tamma samoilta ajoilta kuin Faustikin. Eviksi kutsuttu rautias tamma on periyttänyt Berenille muunmuassa kauniin rakenteen, rautiaan värityksen, hyvän luonteen ja kyvyt esteillä. Evin meriittilistaan kuuluu sen kummempia kursailemassa VIR MVA Ch -arvonimi, KTK III palkinto, sekä ERJ:n laatuarvostelusta saavutettu II palkinto. Evi varsoi kaikkiaan neljä kertaa ja sen iltatähti Beren on taitaa olla tamman menestynein jälkeläinen.

ei. Knauser GER on solakka, holsteiniksi ehkä hieman liian atleettinen estetaituri, joka on hurmannut saksalaisia jo useamman vuoden ajan jalostupuolella. orilla kohtuullisen hyvä rakenne ja ennen kaikkea sen harvinaisen komea punarautias väritys on houkutellut tamman omistajia laumoittain. Knauser on periyttänyt rautiasta väritystään harvinaisen hyvin jälkikasvulleen, josta kolmeneljäsosaa on saanut punaisen karvapeitteen, vaikka mukuloita on orille siunaantunut puolensataa.

eii. Überwigend GER asuu saksalaisella yksityistallilla Hampurissa. Rautias 167cm korkea ori on tuntematon nimi esteratsastuspiireissä pyörineille, sillä ori on painottunut selvästi enemmän kouluratsastuksen puolelle, pärjäämättä sielä kuitenkaan erityisen hyvin. Jälkeläisiä kyseisellä orilla on tusinan verran, valtaosa näistä Hampurin läheisyydessä asuneiden tammojen varsoja.

eie. Feind GER syntyi Saksassa, mutta myytiin yksivuotiaiden huutokaupassa naapurimaahamme Ruotsiin. Feind kilpaili Ruotsissa 120-130cm esteluokkia, pärjäten kohtalaisen hyvin ratsastajansa Åke Svenssonin kanssa. Kaksikon tiet kuitenkin erkanivat, kun Feindista tehtiin erittäin hyvä tarjous ja tamma matkasi takaisin synnyinmaahansa Saksaan jalostushevoseksi. Kaikkiaan Feind ennätti varsoa seitsemän kertaa.

eei. Kraftwoll GER, mustanruunikko tuittupäinen orin ketale aloitti kilpauransa esteillä jo neljä vuotiaana. Kuumaluonteinen ori ei osannut pelata yhteen ratsastajansa kanssa, joten kisaura takkuili pahasti ja parin vuoden kokeilemisen jälkeen Kraftwoll siirrettiin syrjään kisakentiltä. Ori ennätti astua vain viisi tammaa, ennen kuin se ruunattiin, juurikin sen hankalan luonteen vuoksi. Orin löysi uudelleen saksalaisratsastaja Andrea Wocht, joka sai Kraftwolliin yhteyden ja kaksikko menestyi 140cm esteradoilla mukavasti. Ruunaaminen oli selvästi tasaannuttanut orin tempperamenttia, harmillista tilanteessa oli vain se, että kaksitoistavuotiaana uudelleen kisakentille palannut Kraftwoll ennätti kisata vain pari vuotta, ennen kuin se jäi lopullisesti eläkkeelle.

eee. Bürgerschaft GER on hienoista sukulinjoista polveutuva rautias holsteinilainen, josta kaavailtiin jalostushevosta heti sen syntymän jälkeen. Tamma kiersi varsanäyttelyissä hyvällä menestyksellä ja vielä ennen varsinaista siitostamman uran alkamista se pärjäsi hyvin paikallisissa näyttelykehissä. Bürgerschaft sai kaikkiaan vain kolme jälkeläistä, sillä se loi varsansa kaikkiaan seitsemän kertaa. Eläinlääkäri ei koskaan löytänyt syytä, miksi tamma synnytti niin monta kuollutta varsaa.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
ori 10.08.2009 Self-Delusion PB Self-Killer PB
ori 21.03.2010 Guillotine PB Hatelove PB
tamma 19.05.2010 Wincare's Sethnefer Dinero Barrier
tamma 05.02.2011 G.G. Singapore Sling Chelestra PB
tamma 17.06.2011 Benezvuela Unknown
tamma 20.12.2011 Tempestars PB Passion Ball SWA
ori 22.04.2012 Barnacle Boy Flow Guavaberry Solo
ori 30.06.2012 Faustus PB Chiara Barrier
tamma 25.12.2012 Nomadic Vee Evenstar Krug

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
15.05.2007 Chennye NJ Niina BIS3, irtoSERT, JS
22.05.2007 Suzy's NJ Siiri K. BIS1, irtoSERT, JS
01.06.2007 Bellicose NJ Emmi L. LKV2, irtoSERT, JS


ERJ Kisat (71 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
25.8.2007 FSRa ERJ 160cm 2/20
27.8.2007 Satulinna ERJ 140cm 1/45
29.8.2007 Skurvash ERJ 150cm 1/30
1.9.2007 Kultiksen Talli ERJ 150cm 2/20
7.9.2007 Chippewa Falls ERJ 160cm 3/38
7.10.2007 Camoren ERJ 140cm 6/50
8.10.2007 Conquerant ERJ 120cm 2/36
10.10.2007 Okeanos ERJ 150cm 5/49
13.10.2007 Savoy ERJ 150cm 1/40
15.10.2007 Spontan ERJ 140cm 5/46
16.10.2007 Mörkövaara ERJ 150cm 5/47
16.10.2007 Trabarian Stud ERJ 140cm 5/41
16.10.2007 Savoy ERJ 140cm 5/40
18.10.2007 Mörkövaara ERJ 150cm 4/51
18.10.2007 Mörkövaara ERJ 140cm 7/60
20.10.2007 Nerian ERJ 130-140cm 6/40
30.10.2007 NK Riders ERJ 150cm 3/48
4.11.2007 Nonshein ERJ 150cm 4/50
5.11.2007 Nonshein ERJ 160cm 5/45
18.11.2007 Trabarian Stud ERJ 140cm 5/30
1.12.2007 Bauaben ERJ 160cm 4/30
2.12.2007 Kaurisrannan Ratsastajat ERJ 160cm 3/15
2.12.2007 Cranberry Ponies ERJ Cup 150cm 1/134
23.6.2009 Salasana ERJ 150cm 4/30
26.6.2009 Childness ERJ 140cm 3/21
30.7.2009 Suburban ERJ 120cm 3/35
11.8.2009 Stud Caruso ERJ 120cm 5/100
11.8.2009 Vilanti ERJ 150-160cm 3/26
12.8.2009 Stud Caruso ERJ 130cm 5/100
11.8.2009 Nepolan Ponitalli ERJ 90cm 7/50
15.8.2009 Stud Caruso ERJ 100cm 1/100
15.8.2009 Stud Caruso ERJ 130cm 4/100
18.8.2009 Viola ERJ 80cm 6/50
18.8.2009 Wincare ERJ 150cm 2/30
24.8.2009 Kilpailukeskus Stewart ERJ 160cm 1/50
24.8.2009 Infinity ERJ 160cm 3/40
25.8.2009 Infinity ERJ 160cm 3/40
4.9.2009 Lime ERJ 160cm 5/25
7.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 4/30
8.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 1/30
8.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 2/30
9.9.2009 Daftomor ERJ 160cm 4/30
8.10.2009 Yersinio ERJ 140cm 4/50
16.10.2009 Rownshock ERJ 150cm 1/98
17.10.2009 Rownshock ERJ 160cm 4/80
19.10.2009 Tamarindo ERJ 90cm 1/70
26.10.2009 Twisty Puzzle ERJ 150cm 5/30
27.10.2009 Twisty Puzzle ERJ 150cm 2/30
28.10.2009 Faxon Sporthorses ERJ 150cm 2/26
29.10.2009 Rangre ERJ 160cm 3/40
29.10.2009 Yanblad ERJ 140cm 1/26
30.10.2009 Rangre ERJ 160cm 4/40
30.10.2009 Faxon Sporthorses ERJ 150cm 1/23
30.10.2009 Goljat Farm ERJ 150cm 1/50
31.10.2009 Rangre ERJ 150cm 2/40
5.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 160cm 2/30
5.11.2009 Forwice ERJ 150cm 4/30
6.11.2009 Bairdon ERJ 130cm 7/50
6.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 160cm 4/30
6.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 160cm 1/30
6.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
8.11.2009 Bairdon ERJ 130cm 7/50
10.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 160cm 1/30
17.11.2009 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 1/30
21.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 150cm 4/30
21.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 150cm 5/30
22.11.2009 Longjump Thoroughbreds ERJ 150cm 1/30
7.12.2009 Indis Villains ERJ 140cm 2/36
12.12.2009 Bailee Showjumpers ERJ 160cm 2/30
13.12.2009 Bailee Showjumpers ERJ 160cm 4/30
15.12.2009 Barrier Showjumpers Joulukuun ERJ Cup 150cm 4/181
31.10.2011 Dark Side Trakehners Lokakuun ERJ CUP 110cm 14/143


Päiväkirja

15.06.2009 - Virtuaalitalli Yave lopetti toimintansa jo muutama vuosi sitten, mutta olin pakahtua onnesta, kun cirith päätti pistää myyntiin vanhoja kasvattejaan. Joukossa oli holstein ori Best of 54's, josta olimme tehneet aikanaan tehneet ostotarjouksen, mutta ori päätyi silloin Chloen hoiviin Savoyhin. Soitin välittömästi cirithille nähdessäni myynti-ilmoituksen ja kyselin Best of 54'sin perään. Cirith kertoi, että orista oli jälleen tehty paljon hyviä tarjouksia, mikä ei toisaalta yllättänyt minua lainkaan. Olihan orin vanhempina yhdet kaikkien aikojen hienoimmista Yavelaisista, isänä legendaarinen Fearghas Faust ja emänä rautias KTK-palkittu Karte Gewissen. Keskustelimme hetken aikaa orista ja minulle selvisi, että Best oli ollut jo muutaman vuoden kisatauolla, vaikkakin orilla oli jo tuntuvasti sijoituksia allaan vaativista esteluokista. Lisäksi ori oli menestynyt kohtalaisesti näyttelykehissä. Muistutin cirithiä puhelimessa, että olimme aikanaan tehneet abyssin kanssa orista tarjouksen ja jolloin ori meni meiltä sivu suun. Vinkkasin, että vanha, jo vuosia sitten tehty tarjouksemme, oli edelleen voimassa. Saatoin kuvitella cirithin ilkikurisen ilmeen, kun hän hetken hiljaisuuden jälkeen kysyi, olisimmeko edelleen kiinnostuneita ostamaan Bestin. Tottakai! Kaupat olikin pian lyöty lukkoon ja cirith kertoi pistävänsä orin heti terveystarkastuksen jälkeen ensimmäiseen koneeseen ja suunnaksi tietenkin meidän tallimme.

20.06.2009 - Berenin tehotreenaus aloitettiin heti, kun ori muutti meille Skurvashiin. Ori oli seisonut pitkään toimettomana, joten sen kunto oli nollassa, lihaksisto köyhtynyt ja innokkuus työntekoon kadonnut tyystin. Talutin Berenin kentälle ja kiristettyäni satulavyön kipusin selkään. Olimme treenanneet yhdessä pian jo viikon, mutta siitä huolimatta ori pisti yhä vastaan kaikkea, mikä aiheutti sille ylimääräistä fyysistä rasitusta. Esteitä emme olleet edes koittaneet vielä, sillä halusin Berenin ensin saavan hieman lihaksistoaan takaisin.

26.06.2009 - Berenin uudelleen elvytetty kilpaura otti lähes samantien takapakkia, kun ori teloi jalkansa vasta toisissa kilpailuissaan. Radan jälkeen Beren tuntui aristavan vasenta etustaan ja eläinlääkärin pikaisen tutkinnan jälkeen syyski selvisi venähdys. Normaalisti tällaisesta haaverista selvittäisiin viikon levolla, mutta Berenin tapauksessa lomasta tuli paljon pidempi. Venähdys oli paha ja koko etunen turposi kuin pullataikina ja alkuun turvotusta oli hankala saada laskemaan. Eläinlääkärin arvion mukaan Beren voisi kilpailla aikaisintaan heinäkuun lopulla tai vasta elokuussa, mikäli turvotusta ei saataisi aisoihin. Onneksemme Berenin jalka alkoi parantua hyvin alun vaikeuksista huolimatta. Olin tietysti pettynyt joutuessani peruuttamaan kaikki kesä-heinäkuun kisaosallistumiset, mutta orin terveys oli tottakai etusijalla. Soimasin itseäni myös siitä, että olin vaatinut vanhalta orilta vähässä ajassa niin paljon. Treeniohjelma oli ollut raaka, enkä ollut ajatellut asioita pidemmälle, vaan minulla oli vain kiire saada Beren nopeasti kisakuntoon. Kunto-ohjelman rakentaminen olisi taas aloitettava uudelleen, kunhan jalka ensin paranisi. Tällä kertaa kaikki tosin tehtäisiin hätiköimättä.

30.07.2009 - Berenin jalka oli toipunut hyvin, minkä vuoksi ennätimme kertaalleen startata estekilpailuissa heinäkuun puolella. Olin ilmoittanut Berenin Suburbanin estekisoihin 120cm luokkaan vauhtia ottamaan. Toipilasaika oli sujunut hyvin ja Berenin jalka parantunut täysin, mutta halusin silti aloittaa orin kanssa varovaisemmin kuin viimeksi. Radalla Beren oli hyvin mukana asiassa, vaikkakin orin tekemisestä paistoi pitkä loma ja sen mukana tuoma epävarmuus. Kolmas sija oli kuitenkin hyvä suoritus juuri kisakentille palanneelle konkarille.

09.01.2010 - Olin muutama viikko sitten kaivellut esiin Berenin vanhoja kisatuloksia ja soitellut useita puheiluita selvittääkseni, miten Beren oli menestynyt näyttelyissä. Viimeisen puhelun jälkeen sain todeta, että orilla oli nyt tarvittavat sertit koossa ja voisimme anoa Champion arvonimen. Sertit olivat peruja muutaman vuoden takaa, jolloin Chloe oli käyttänyt oria näyttelyissä, mutta jostain kumman syystä nainen ei ollut arvonimeä orille anonut. Tänään kirmatessani postilaatikolle, oli lootaan ilmestynyt virallisen näköinen kirje, jonka lähettäjäksi oli merkitty Näyttelyiden kermaa -jaosto. Kipaisin toimistolle ja istuuduin kuluneelle työtuolilleni ja hivelin jännittyneenä kuorta. Tiesin, että kirje sisältäisi vastauksen, olisiko Beren hyväksytty Championiksi, vai olisiko arvonimi jostain syystä siltä evätty. Abyss löysi minut kirje kädestä ja vaati myös saada nähdä vastauksen. Luimme kirjeen yhdessä ja loppuun päästyämme vilkaisimme toisiamme. Hetkeen kumpikaan ei sanonut mitään, mutta sitten purskahdimme helpottuneeseen nauruun. Berenille oli todellakin myönnetty Champion arvonimi.

25.12.2012 - Berenin jälkeläiset ovat menestyneet kilpaurillaan todella vaihtelevasti. Orin viidestä ensimmäisestä jälkeläisestä yksikään ei ole mainittavammin menestys esteradoilla, vaikkakin Self-Delusionilla on kymmenkunta sijoitusta kasassa. Olin jo kuvitellut, etten koskaan saisi vietyä Bereniä laatuarvosteluun saakka sen jälkeläisten huonon kisamenestyksen takia, kunnes Berenin kaksi nuorinta orijälkeläistä alkoivat menestyä. Barnacle Boy Flow keräsi sijoituksia rauhalliseen tahtiin ja viimein tässä kuussa rautias ori palkittiin ERJ:n laatuarvostelulla III-palkinnolla. Omaan talliin jätetty Faustus puolestaan kisasi aggressiivisemmin ja saavutti nopeasti tarvittavan määrän sijoituksia. Juuri näiden kahden jälkeläisen ansiosta Beren alkaa vihdoin olla valmis laatuarvosteluun ja orin valmisteleminen seuraavaa tilaisuutta varten on jo aloitettu.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Klosterhof Medingen