Into The Labyrinth
virtuaalihevonen - a sim-game horseNimi Into The Labyrinth, Byron Rotu Trakehner
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 172cm
Syntynyt 10.10.2006, 20-vuotias (VARL) Koulutustaso Ko: GP, Re: 120cm, Me: 120cm
Painotus Kouluratsastus Rekisterinumero VH-30699
Tuontimaa ja -päivä Ukraina, 15.07.'07 Kasvattaja Alexander Ivoryon
Saavutukset KRJ II, YLA 2 Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!

Menestyneet jälkeläiset

Sixth Sense PB KRJ I
Feverish Writhe PB KRJ II
Labyrinthine PB KTK IIIPhotos © Stoeterij GestelhofInto The Labyrinth ei ollut varsinaisesti se hevonen, jota olin lähtenyt ostamaan Alexander Ivoryonin tilalta. Tarkoituksena oli etsiä uutta ja kyvykästä estetykkiä, jonka kanssa olisin sitten pystynyt Suomeen palattuani aloittamaan työskentelyn. Byron, joksi talliväki mustaa kouluoriaan nimitti oli iällisesti liian nuori ori tarkoitusperiini, sillä olin tullut etsimään itselleni hieman iäkkäämpää tapausta. Alexander tuntui olevan kovin ylpeä nuoresta oristaan ja kohteliaisuuden vuoksi jäin seuraamaan ratsun suoritusta kentän laidalle (ajattelin tällä olevan positiivinen vaikutus kaupantekoon jos päätyisin ostamaan jonkin tilan ratsuista). Turhaan ei mies ollut oria kehunut ja kieltämättä se tekikin minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ratsukon suoritus kentällä päättyi. Hymyillen Alexander sanoi meidän nyt voivan jatkaa matkaamme ja lupasi näyttää minulle sopivan orin, johon hänen sanojensa mukaan tulisin olemaan tyytyväinen. Suuri punarautias ori nimeltään Rubric Red odotti varustettuna ratsastajaansa.

Alexander ei velehdellut: orilla oli mitä mainioimmat hyppääjän lahjat. Jotenkin ori ei vain tuntunut tarpeeksi hyvältä. Kotona minulla oli jo Gawain, eikä tämä ori ollut jättänyt omaa ratsuani varjoonsa. Ratsailta päästyäni kehuin oria Alexanderille ja tämä näyttikin jo hevosen myyneeltä mieheltä. Loppujen lopuksi mies sai kaupattua hevosen, tosin se ei ollut Rubric Red. Tilalta lähdin rahapussi reippaasti hoikistuneena ja trailerissani hiilenmusta trakehner ori, Into The Labyrinth.


Suuren tilan kasvatti Byron on tottunut tallissa ainaiseen melskeeseen ja hälinään eikä siis pienistä hermostu. Joskus omapäiseksi heittäytyvä ori aiheuttaa pienten tallityttöjen keskuudessa hämminkiä erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Ori saattaa epävarmalle hoitajalle kääntää takaosastonsa kohti karsinan ovea ja nostaa takakaviotaan sopivan uhkaavasti "Siinäpähän mietit toukka onko viisasta tulla karsinaani!". Ei ole myös täysin tavatonta että ori jumittuu keskelle tallikäytävää hoitajan viedessä sitä pihamaalle, useammin kuin kerran on kokeneen hevosmiehen tai naisen pitänyt pelastaa ahdinkoon joutunut hoitajatyttö. Henkilökunta osaa jo nauraa pikkutyttöjen orille antamalle lempinimelle Musta Piru. Villeistä huhuista huolimatta Byron on rauhallinen ja helppo käsitellä. Hoitajaa orille ei tosin ole otettu sattuneiden kommellusten vuoksi ja tuskimpa orin hoitajaksi haluavien jonotuslista olisikaan kovin kummoinen.

Into The Labyrinth on majesteetillinen näky toimiessaan kuuliaisesti ratsastajansa käskyläisenä. Niitäkin ratsastuskertoja tallin henkilökunta on nähnyt kun ori on vienyt kentällä ratsastajaansa 100-0. "Istu syvälle satulaan, pidä ohjat hyvin tuntumalla, älä nuku satulassa!". Valmentajan ääni kantaa melko varmasti seuraavaan pitäjään kun Byronilla ratsastetaan kentällä. Takapää kohoilee villisti kohti taivaalla näkyviä pumpulimuodostelmia - Byronin tapa herättää varomaton ratsastajansa lähettämällä hänet maata kiertävälle radalle. Toisen ratsastajan kauhunäytelmä, toisen unelma. Ori osaa taitavasti valita pottuilunsa kohteet, taitavan ratsastajan käsissä ori on kuin toinen hevonen.

Se, joka osaa vaatia, sille myös annetaan: Byron on ehdottomasti tallikalustosta se, joka valiokoi piiruntarkasti ne, joiden se antaa nauttia osaamisestaan. Ratsastaja, joka osaa kokemuksensa tuoman osaamisensa turvin vetää oikeista naruista, saa Byronin todellakin loistamaan. Orin pitkä ja lennokas askel tuntuu ratsastajasta varmasti miellyttävältä, pehmeällä ohjasotteella Byroniin saa ehdottomasti parhaan kosketuksen. Toisinaan ori varmistelee, ettei ratsastaja ole pilvilinnojaan rakentelemassa hidastamalla vauhtiaan matelevaa muulia muistuttavaksi löntystykseksi. Byronin kanssa on ehdotomasti oltava aktiivinen heti satulaannousemisesta asti aina siihen hetkeen, kunnes ollaan taas turvallisesti jalat maan kamaralla.

Rennosti elämänsä ottava ketale nauttii maastoiluista ja sen tuomasta piristävästä vaihtelusta. Kouluhevosena ori joutuukin työskentelemään lähes aina sileällä, joten metsämaisema on tarvittava piristysruiske Byronille, jottei leipätyö ala maistumaan puulta. Ori tekee mielellään tuttavuutta myös metsän asukkien kanssa, joku toinen hevonen saattaisi rynnätä suorilta jaloilta päätä pahkaa tallipihaan hirven nähdessään, mutta Byron hirnahtelee iloisesti sarvipäälle, luullen saavansa maastokaverin. Labyrinth on mukava maastoiltava, sillä ori pysyy hyvin hallinnassa pehmeälläkin kuolaimella ja velmuilunsa ori jättää mielellään kotikentälle.

Esteistä pitävä Byron on huolimatta innostuksestaan puomeja kohtaan valitettavan kömpelö, kun esteiden hyppääminen tulee kyseeseen. Innokuudestaan johtuen Byron on melko räjähdysaltis pakkaus puomimeressä ja kaaosta syntyy helposti, jos satulassa istuu ensi kertaa elämässään esteitä näkevä hyypiö. Ori tarvitseekin aina satulaansa ratsastajan, joka on hyvin tilanteen tasalla, eikä askeleen oria jäljessä. Esteiden hyppääminen on Byronille mieluista ajanvietettä maastoilun ohella, ja orilla onkin pyritty hyppimään esteitä lähes viikottain, vaikka herran tyyli hypätessä onkin a sitä ja b tätä.

Kilpailuissa sataprosenttista valppautta osoittava Byron toimii hyvin, kun ratsastaja istuu tukevasti satulassa, ohjat tiukasti kädessä. Varustaessa Byron tuppaa pyöriskelemään levottomasti narun päässä, yrittäen saada mahdollisimman hyvän kuvan ympäristöstään. Etenkin tammojen perään Byron on kova hirnumaan julkisilla paikoilla, kotona olevat tammat eivät jostain syystä saa oria syttymään samalla tavoin kuin vieraita neitokaisia nähdessään. Liekö nähnyt liian moneen kertaan samat turpakarvat? Vahvasta voitonjanostaan huolimatta Byron suostuu toimivaan vain, kun ratsastaja käskee. Pyytely ja ehdottelu ovat kiellettyjä hedelmiä voiton hedelmäkorissa, jos mielii palkintosijoille, on osattava myös sitä vaatia. Parhaillaan Byronin ja ratsastajan yhteistyön hedelmänä syntyy veret seisahduttava koulunäytös, joka saa niin yleisön kuin tuomaritkin hämilleen.


i. Overthrow evm
musta, 171 cm
trak
ii. Shapeshifter
musta, 166 cm
trak
iii. Necroshine
iie. Genocya
ie. Euthymia
punarautias, 166 cm
trak
iei. Seraphic Deviltry
iee. Pyro
e. Intoxicant Twister evm
kimo, 166 cm
trak
ei. Hellmouth
tummanruunikko, 167 cm
trak
eii. Symbol of Eternity
eie. Lovedivided
ee. Ghastly Jera
kimo, 165 cm
trak
eei. Gruesome Orphic
eee. Last AmmunitionSyntynyt Nimi Emä Sukupuoli
03.08.2007 Bloody Hell PB Cherri's Chick Tamma
15.09.2007 Sixth Sense PB Cherri's Chick Ori
12.10.2007 Labyrinth Nove Milena GER Tamma
24.11.2007 Supreme Rock Schizophrenic Tamma
06.12.2007 Ciars Indie White Wine Tamma
06.12.2007 Jaydon Neo Rhodes Ori
28.12.2007 Romantigoth PB Before The Bleeding Sun Tamma
07.04.2008 Cigarettes WA God's Lemonade Tamma
28.07.2008 Feverish Writhe PB Before The Bleeding Sun Ori
23.05.2009 Amissa Minerva Fiora GER Tamma
18.08.2009 Labyrinthine PB Aiatar Tamma
14.11.2009 Coroná NON Carrara TammaTrakehnerori Into The Labyrinth on ensimmäinen laatuaan Ukrainasta meille Skurvashiin ostettuna puoliverisenä. Suku on Eurooppalaisille kouluratsastustahoille melko tuntematon, sillä itä-eurooppalaisia jalostushevosia harvemmin käytetään länsimaisille tammoille. Byronin sukupuussa ei kuitenkaan moittimisen sijaa, vaikka ensimmäinen vastaantulija saattaakin tuhahtaa halveksivasti nimilistalle, joka papereista paljastuu. Byronin isä on kookas, poikansa tavoin väritykseltään musta, Overthrow. Ukrainalaisessa Milkah-nimisessä puoliverisiittolassa vaikuttava ori on kilpaillut kotimassaan kansallisella tasolla niittäen kiitettävästi menestystä Va A tasolla. Jalostuksessa ori on periyttänyt hyvin värityksensä lisäksi (joka puolestaan on omalta isältä peritty) myös tulisuuttaan ja voimakasta voitontahtoaan.

Isänisä Shapeshifter on aikoinaan Valko-Venäjältä Ukrainaan myyty tapaus. Orin aikaisemmista vaiheista synnyinmaassaan ei juuri ole tietoa, jalostukessa Shapeshfter ei todennäkösesti ole ollut, sillä orin papereissa ei merkintöjä jälkikasvusta ollut. Melko laihaa kilpailukokemusta orilla maata vaihtaessaan oli, ja Ukrainassa muutaman vuoden kuluttua ruunattu ori päätyi lopulta harrastepohjalta kiertelemään koulu- ja estekilpailuja.

Shapeshifterin vanhemmat Necroshine ja Genocya ovat Romanialaista alkuperää olevia jalostushevosia. Molemmat ovat nuoruudessaan koulukilpailuissa kiertäneitä ja kohtalaista kokemusta saaneita ennen jalostukseen siirtymistä. Necroshinen kilpaura kesti muutamia vuosia Genocyaa pidempän, sillä ori haluttiin pitää hyvässä kunnossa näyttelykehiä varten. Champion arvonimellä varustettu mustanruunikko tähtipää palkittiin myös maassaan vuonna -92 ktk-III palkinnolla.

Owerththrowin emä Euthymia on Ukrainassa syntynyt, mutta myöhemmin Saksaan myyty koulukone. Komean punarautiaan värityksen omaava tamma synnytti ensimmäisen varsansa Overthrowin ennen Saksaan myymistään. Tamma kilpaili uuden omistajansa kanssa Va B tasolla hyvällä menestyksellä, mutta ikävän jännevamman seurauksena Euthymia päätyi lopulta vihreille laitumille. Seraphic Deviltry on Ukrainassa useita kymmeniä varsoja jälkeensä jättänyt jalostusori, jolta löytyy menestystä näyttelyiden lisäksi koulu- ja estekentiltä. Punaisen karvapeitteensä ori on onnstunut periyttämään lähes jokaiselle varsalleen.

Rakenteeltaan hauras, loistava kouluratsu ja taparutmaisesti kuollut. Siinä pähkinän kuoressa Intoxicant Twister elämä. Kotimansa lisäksi Itävallassa ja Sveitsissä kansainvälistä kouluratsun uraa luonut Toxin menestyi monien yllätykseksi Intermediate tasolla. Kimolta pikkutammalta ehti jäädä kaksoisvarsat Into The Labytinth ja Into The Doom, joista Byron on emänsä tavoin menestynyt loistavasti piruettejä pyörähdellessään. Toxinin joudutua valitettavaan auto-onnettomuuteen jouduttiin tamma hätälopettamaan vakavien vammojen seurauksena.

Toxinin isä Hellmouth on trakehneriksi melko rotevarakenteinen tummanruunikko herra, jolla on huomattavan rauhallinen luonne. Valjakkohevosena toiminut Hellmonth ei ole eläessään kilpaillut kouluratsastuksen parisa, vaikka orilla on harvinaisen upeat liikkeet. Orin astuttua Orphic-linjaisen koulutamman Ghastly Jera, tuloksena oli menestynyt trakehnertamma Intoxicant Twister. Hellmonthin suku on lähes täydellisesti valjakkohevosia, kun taas Jeran sukupuusta pidemmältä löytyy arvostettuja nimiä koulukentiltä, mm. Gruesome Orphic, Geronimo Orphic ja viidennestä polvesta trakehnerlegenda Gerarld Orphic.


Latten kouluvalmennus Grang Prix tasoisille Oriasema Ässässä 22.2.2008
”Byron oli aluksi hieman hauska tapaus. Takapää lenteli vähän väliä. Olet kuitenkin näköjään tottunut orin temppuihin, ja osasit olla selässä rentona. Hetken taistelun jälkeen sait ratsusi kuuntelemaan, ja koko lopputunti meni todella hyvin. Eniten loistitte laukkapirueteissa, sait orisi laukassa todella hyvin koottua, ja liikkeet sujuivat mutkitta”


NJ näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
03.08.2007 Axim Center NJ Maria A. LKV 2, irtoSERT, JS
02.11.2007 Teijan Talli NJ Maria A. LKV 2, irtoSERT, JS


KRJ Kisat (66 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.8.2007 Willoughby KRJ Va A 5/32
8.8.2007 Tuulenvireen KRJ PSG 1/34
11.8.2007 Kisatalli WhiteHorse KRJ He A 1/60
20.8.2007 Nonshein KRJ Int II 4/36
20.8.2007 Royalemente KRJ Va A 6/40
21.8.2007 Missway Stables KRJ Va A 4/25
21.8.2007 FSRa KRJ He A 1/51
24.8.2007 Katvusto KRJ Va A 7/112
24.8.2007 Romulus KRJ He A 1/36
25.8.2007 Royalement KRJ He A 5/40
26.8.2007 Westwick KRJ He B 3/13
29.8.2007 Royalement KRJ Va A 2/40
5.9.2007 Willoughby KRJ He A 3/35
8.9.2007 Missway Stables KRJ Int I 1/25
12.9.2007 Empire of Arabians KRJ Int I 2/47
22.9.2007 Thesrouce KRJ GP 4/36
24.9.2007 Taivaan Pilvet KRJ GP 5/35
25.9.2007 Brenn Ponies KRJ Int I 4/35
26.9.2007 Caberium KRJ Va A 7/70
7.10.2007 WWR KRJ Int I 1/11
7.10.2007 Ratsutalli Reporinne KRJ Int I 5/50
10.10.2007 Willoughby KRJ GP 3/35
12.10.2007 FSRa KRJ GP 4/28
14.10.2007 WWR KRJ Int I 3/12
15.10.2007 FSRa KRJ GP 3/31
17.10.2007 Evergrey KRJ Int II 2/94
20.10.2007 Mörkövaara KRJ GP 5/60
21.10.2007 Nerian KRJ Int I 6/40
21.10.2007 WWR KRJ Int I 4/16
22.10.2007 Kuulto KRJ Va A 4/36
22.10.2007 Nerian KRJ Va A 3/40
26.10.2007 Viehättävä KRJ Va A 3/50
2.11.2007 Elgwir Arabians KRJ GP 3/16
2.11.2007 FSRa KRJ Int I 2/46
12.11.2007 Skurvash KRJ GP 2/30
12.11.2007 Empire of Arabians KRJ GP 5/43
14.11.2007 Rowea KRJ Va B 6/36
18.11.2007 Karmiini KRJ Va A 4/114
20.11.2007 Vadelmankukka KRJ Va A 2/50
27.11.2007 Suurheppatalli Tuuliharja KRJ Int I 4/59
19.12.2007 Suurheppattalli Tuuliharja KRJ Int II 3/50
15.1.2008 Romulus Tammikuun KRJ CUP Va B 7/284
19.1.2008 Cosgrove KRJ He C 7/60
24.1.2008 Chennye KRJ He C 5/96
24.1.2008 FSRa KRJ Va A 7/64
25.1.2008 De Duivel KRJ GP 6/42
27.1.2008 Charmeur Dressage KRJ Int I 10/149
30.1.2008 Skurvash KRJ Int II 1/29
1.2.2008 Bleyena KRJ Int I 1/49
3.2.2008 Piipari KRJ Int I 5/40
5.2.2008 Al Jazirat Arabians KRJ Va B 1/63
6.2.2008 ROWDY KRJ Va B 1/40
6.2.2008 Virtuaalitalli Lakea KRJ He C 1/40
7.2.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 4/45
7.2.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 3/45
7.2.2008 ROWDY KRJ He A 1/40
1.4.2008 Mawar Stud KRJ Va A 5/36
1.4.2008 Mawar Stud KRJ Va A 4/36
2.4.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 4/60
4.4.2008 Tropica KRJ Int I 5/30
4.4.2008 Tropica KRJ Int I 3/30
5.4.2008 Charmeur Dressage KRJ Int I 5/35
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He C 4/40
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He C 3/40
15.4.2008 Sarkasmi KRJ He C 3/94
15.4.2008 Sarkasmi KRJ Va A 5/64