Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
CARNIVAL OF LUSTNimi Carnival of Lust, Lilli Rotu Hannover
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 164cm
Syntynyt 03.12.2007, 8-vuotias (VHKR) Koulutustaso Ko: He A, Re: 150cm
Painotus Esteratsastus Rekisterinumero VH-44195
Tuontimaa ja -päivä Saksa 10.04.2008 Kasvattaja Germoryn Warmbloods
Saavutukset ERJ I, YLA 2 Omistaja Skurvash

Menestyneet jälkeläiset

Street Guy PB ERJ I, YLA 2
Illuminati PB ERJ I, YLA 2
Photo © Gál Ildikó

Huhtikuussa 2008 Skurvashiin rantautunut Lilli on korkeisiin rataesteluokkiin tähtäävä hannover tamma. Aluksi hieman hämmentyneeltä näyttävä Lilli ei tuntunut ymmärtävän, että se oli lahdattu uuteen kotiin. Vielä enemmän ihmetystä aiheutti lumesta valkea maa, sillä edellisyönä oli tupruttanut tuota valkoista tavaraa oikein nietoksiksi asti, juuri kun edelliset olivat sulaneet pois. Ja kun Etelä-Saksassa ei lunta oltu nähty tänä talvena juuri nimeksikään, oli tammalla ihmettelemistä valkoisessa massassa. Alkujärkytysestä selvittyään Lilli uskaltautui jopa ottamaan muutamia naurettavalta näyttäviä askelia, sillä tamma nosteli pitkiä koipiaan jumalattoman korkealle. Pienestä poukkoilusta huolimatta Carnival saatiin kuitenkin yhtenä palana tallin lämpöön. Hoitaessa rauhalliseksi osoittautunut Lilli on yksi maltillisimmista olennoista, mitä maa päällään kantaa. Tammaa voisi helposti kehua maasta taivaisiin sen ihanteellisen luonteen vuoksi, mutta Carnivalinkin täydellisyys rikkoutuu tietyssä pisteessä: Tammaa on melkein mahdottomuus saada pyydystettyä tarhasta, jos se on päättänyt viettää hieman enemmän laatuaikaa tarhakavereidensa kesken, kuin mitä hoitaja on päättänyt. Päättäessään tehdä kiinnioton hoitajalleen mahdollisimman vaikeaksi, Lilli on liukas kuin käärme, eikä useammankaan kiinniottajan yhteispeli joka kerta saa tätä luikertelun mestaria jujutettua. Paras konsti on tarjota tammalle jotain syömäkelpoista lahjusta, jonka voimin tamman nappaaminen onnistuu paljon kivuttomammin.

Lusty ei pahemmin pelkää eläinlääkäriä ja harvinaisen paksunahkaiseksi osoittautunut tamma ei kavahda vaikka sen ihon lävistäisi kuinka suuri neula tahansa. Matolääkekin uppoaa kuin kankkulan kaivoon ja muutamat tallin oreista saisivatkin ottaa mallia Lillistä, kun on kyse siitä, miten käyttäydytään kun eläinlääkäri on paikalla. Kengittäjä saa lekurin lailla hoitaa työnsä rauhassa, sillä Lillillä harvemmin on kiire mihinkään. Ja kuten jo edellisestä saattaa päätellä, varusteiden laitto tälle neidille ei ole kovinkaan kivulias prosessi, sillä kuolaimet ilman vippaskonsteja suuhunsa ottava tamma on helppo varustaa lyhyelläkin varoitusajalla. Lisäksi Lilli jaksaa odottaa kärsivällisesti aloillaan niin kauan, kunnes ratsastaja on kunnolla satulassa paino molemmilla jalustimilla.

Lillin rauhallisuus ja pehmeän keinuvat askeleet tekevät tammasta ihailtavan maastoratsun. Tamma on uteliasta sorttia, joten kaikki tavallisuudesta poikkeava maastoreitillä saa kyllä Carnivalin sataprosenttisen huomion. Uteliaisuudstaan johtuen Lilli on hieman arvaamaton kaveri metsälenkille, sillä tamma saattaa lyödä lukkojarrut pohjaan kesken laukkapätkän, kun jokin mielenkiintoinen asia kiinnittää sen huomion polunlaidalla. Varomaton ratsastaja saakin äkkipysähdyksen jälkeen tutkailla muurahaisten joukko-osaston marssia lähietäisyydeltä. Muutaman kerran kun Lillin kanssa käy maastossa, oppii tamman temput aika vikkelään ja satulasta katapultin tavoin lentäminen vähenee puoleen. Hyvähermoinen Lilli ei pelkää metsän asukkeja tai vilkasta liikennettä, joten tammalta ei tarvitse turhaan odottaa pillastumista.

Joka sään ratsuna tunnettu Lilli ei välitä sataako vai paistaako, sillä tamma lähtee aina mielellään verryttelemään jalkojaan. Lusty ei ole apujen suhteen hevonen herkimmästä päästä, joten tamma ei protestoi heti alkuunsa, jos joku sattuu roikkumaan sen suussa tavallista pidempään. Lilli soveltuu lähes täydellisesti ratsastajalle kuin ratsastajalle ja selkeät ohjeet saatuaan tamma kyllä tottelee moitteetta. Huonoimpina päivinään Lilli on hieman tahmea liikkuman, mutta energinen ratsastaja saa kyllä asian korjattua tuossa tuokiossa, eikä tamman laiskuutta huomaa kuin korkeintaan ratsastaja itse. Yleisimmin tamman laiskamadon päivät sattuvat osumaan samaan aikaan kiiman kanssa, mutta tahkea kenttätyöskentely on ainoa merkki tamman kiimasta, muutoin Lilli käyttäytyy täysin normaalisti. Tamman hyvä käytös ja lähes huomaamaton kiima-aika ovatkin niitä seikkoja, miksi se on hoitajien keskuudessa niin suosittu. Skurvashin hankalimmat tammat saavat todellakin aikaan harmaita hiuksia ilkeällä käytöksellään.

Esteitä leipätyökseen hyppäävä Lilli on helppo kaveri hieman arkajalkaisellekin hyppääjälle, sillä tammalla ei ole tapana ryntäillä tai kuumua esteillä. Lillillä on melko eriskummallinen tyyli liikkua esteradalla, sillä tamma laukkaa pää korkealla eikä tunnu käyttävän selkäänsä kovinkaan hyvin estettä hypätessä, kun nuppi keikkuu edelleen korkeammalla kuin tavanomaisilla esteratsuilla. Omintakeisesta tyylistään huolimatta Lilli osaa kuitenkin asiansa, eikä liiemmin pudottele puomeja.

Uusiin tilanteisiin helposti sopeutuva Lusty on myös helppo lastata traileriin ja kuljettaa pitkiäkin matkoja kisapaikalle. Tamma ei ole moksiskaan joutuuko se matkustamaan yksikseen, vai onko sille hommattu vierustoveri. Hyväkäytöksisenä neitokaisena Lilli osaa käyttäytyä siivosti muiden nelijalkaisten kanssa trailerissa, eikä tämän tamman kohdalta tarvitse odottaa sirkustelua matkan aikana. Lilli astelee nätisti koppiin kuin koppiin säällä kuin säällä ja rankankin reissun jälkeen tamma on kerta toisensa jälkeen valmis hyppäämään rattaiden päälle.

Kilpa-alueella Lilli on vähintään yhtä utelias kuin maastossakin. Tamman pää pyörii lähes 360 astetta ympäri, kun se yrittää saada mahdollisimman laajan kuvan ympäristöstään. Joskus tamman varustaminen lähtökuntoon onkin tästä syystä melkoista sirkusta. Lämmittelyalueella Lilli on lähes poikkeuksetta jännittynyt, mutta kunnon lämppäriohjelman jälkeen tamma rentoutuu ja kuuntelee hyvin rasastajaansa. Itse kilpatilanteessa Lilli on hyvin rauhallinen, sillä tuttujen esteiden näkeminen selventää tamman päätä kummasti. Lusty ei varmasti ole, tai tule koskaan olemaan, se nopein ratsu esteillä, sillä tamman tyyliin kuuluu hallittu ja rauhallinen (joskus jopa ehkä hieman alitempoinenkin) laukka. Hitautensa Lilli korvaa kuitenkin uskomattomalla tarkkuudellaan, joka on kursailematta vertaansa vailla ja ehdoton valttikortti tiukoissa tilanteissa.

i. Armageddon evm
mustanruunikko, 166 cm
hann
ii. Screaming Red
mustanruunikko, 168 cm
hann
iii. Sail At Dawn
iie. Dark Chivalry
ie. Witches Of Avalon
tummanrunikko, 162 cm
hann
iei. Sand Dragons
iee. Black Moon
e. Parasitic Dreams evm
tummanruunikko, 160 cm
hann
ei. Bleed In Silence
ruunikko, 167 cm
hann
eii. Farewell Taste
eie. Eden-Sweet
ee. Dark Days
punarautias, 162 cm
hann
eei. Burning The Sky
eee. Street of Dreams


Saksasta huhtikuun alkupuolella 2008 Skurvashiin tuotu hannover tamma Carnival of Lust on suvultaan monia saksalaisia tuontihevosia eksoottisempi tapaus, ainakin jos sukupuuhun on katsominen. Lillin emä Parasitic Dreams on tumma ja pienikokoinen tamma, jolla on siro rakenne ja erittäin tasainen luonne. Germoryn Warmbloodsin yksi johtavista siitostammoista ei ole kilpakentillä pahemmin viihtynyt, sillä tamman sävyisä luonne ja kohtuullisen oikeaoppinen rakenne ovat syitä siihen, miksi tamma on ollut lähes koko ikänsä vain siitoshommissa. Dreamya, kuten talliväki tammaansa kutsuu, on saanut etuoikein tulla astutetuksi vain kaikkein laadukkaimmilla puoliverioreilla, mikä on sinänsä mielenkiintoinen seikka, kun Germoryn siittola pursuaa laadukkaita kilpatammoja. Dreamy on kuitenkin pikkuhiljaa tulossa tiensä päähän, mutta tamman kahdeksan upeaa jälkeläistä ovat jo aloittaneet kilpauriaan omissa päälajeissaan.

Emänisä Bleed In Silence on puolestaan melkoisen kovaluontoinen ori, jonka voimakas taistelutahto ja ääretön rohkeus estekentillä ovat kuitenkin antaneet paljon anteeksi tämän luupään tempauksia. 140cm esteradoilla kohtuullisen hyvin menestynyt Bleedy on kilpaillut vain kotimaassaan Saksassa, mutta nyt kun orin kilpaura alkaa olla paketissa, ovat ulkomaalaiset kasvattajat olleet erityisen kiinnostuneita astuttamaan tammojaan kyseisellä kaverilla. Tällä hetkellä orin vanhimmat jälkeläiset lähentelevät kolmen vuoden ikää (Parasitic Dreamsia lukuunottamatta), joten vielä ei varmuudella tiedetä, tuleeko ori periyttämään hyppääjän lahjoja jälkipolville.

Farewell Taste on periyttänyt hankalaa luonnettaan useimmille jälkeläisilleen, mutta ei kuitenkaan siinä määrin mitä on pelätty. Vaikka itse orilla onkin ollut lahjoja menestyä esteradoilla aina kansainvälisellä tasolla saakka, luonne ei ole kuitenkaan antanut sijaa menestykseen. Farewellin hyppytyylistä voidaan sanoa sen verran, että tyyli on varma ja oikeaoppinen, eikä liikaa aikaa ja energiaa tuhlaavaa. Irtona Farewellilla on päästy 160cm tasolle saakka, mutta orilla on kilpailtu vain metrisiä luokkia. Suuremmilla esteillä ongelmaksi nousi Farewellin valtava omapäisyys, eikä ottanut kuullakseen ratsastajansa ohjeita. Myöhemmin ruunattu Farewell viettää eläkepäiviä nuorten kilpahevosten seurahevosena

Rauhallisesta ja yhteistyöhaluisesta luonteestaan kiitelty Eden-Sweet on peruskokoinen tummanruunikko läsipää, joka on matkustellut ympäri Keski-Eurooppaa omistajansa mukana. Tamma on starttaillut helpoissa luokissa lajissa kuin lajissa ja Edeniltä luonnistuu esteiden ja kouluratsastuksen lisäksi kärryjen edessä työskentely. Tamma on vastikään palannut takaisin synnyinmaahansa Saksaan, jossa se viettää eläkepäiviään omistajansa sisarenlasten opetusratsuna. Edenin kaikki jälkeläiset ovat tamman matkustelusta huolimatta syntyneet kaikki Saksassa.

Bleed in Silence orilla aikoinaan astutettu Dark Days on peruspuskatamma, jos tammaa nyt kyseisellä nimellä voidaan nimitellä. Darkyn sukujuuret ovat hollantilaisperäisiä ja tamma itse myytiin Saksaan tämän ollessa viiden vuoden. Darky on starttaillut satunnaisesti helpoissa koululuokissa ja esteillä tamman on nähty hyppäävän aluetasolla metrin luokkia. Kaikkiaan Dark Daysilla on kolme jälkeläistä joista Parasitic Dreams on ainoanaan tamma.

Kuten jo edellä tuli mainittua, Dark Days on sukujuuriltaan hollantilaista alkuperää. Tamman isä Burning The Sky on rakenteeltaan vanttera punarautias ori, joka on startannut menestyksekkäästi 150cm esteluokissa. Orin hyppytyyli on erinomainen ja jaloistaan aina erityisen tarkkana ollut Skie harvoin pudottelee puomeja. Ulkoradoilla selvästi paremmassa iskussa olleen orin ongelmia sisäradoilla ovat olleet muunmuassa orin suuri koko, iso laukka ja toisinaan hieman hidas liikkuvuus. Skien ehdottomasti parhaat hetket kilparadoilla on nähty nimenomaan ulkoradoilla, joilla oria on kehuttu (hieman liioiteltuna) yhdeksi Hollannin parhaista.

Darkyn emä Street of Dreams puolestaan on hentoluinen ja erittäin kaunisliikkeinen tamma, joka on menestynyt nimenomaan kouluradoilla. Tammalla on ollut kapasiteettia kilpailla aina Va A tasolla asti, kohtalaisen hyvällä menestyksellä. Selvistä kouluratsun lahjoista huolimatta tamman jälkeläiset ovat viihtyneet huomattavasti paremmin esteillä, mutta ovat kuitenkin perineet emältään tämän kauniit liikkeet.

Lillin suvusta harvinaiseksi tekee tamman isä Armageddon, joka on amerikkalainen kovan luokan esteratsu. Kyseinen ori on startannut länsirannikolla menestyksekkäästi 160cm luokissa saakka. Armageddon on saavuttanut jenkkien keskuudessa suurta kiinnostusta ja ihailua, sillä ori tulee täysin tuntemattomattomasta suvusta, eikä orin sukupuussa pahemmin ole esteillä menestyneitä nimiä. Armageddon vasta hiljattain aloittanut siitosuransa, mutta eurooppalaisille kasvattajille ei ole pahemmin lupailtu pakasteita kyseisestä orista. Carnivalin lisäksi Euroopan puolelta löytyy vain seitsemän Armageddonin varsaa.

Armageddonin isällä Screaming Redillä on mielenkiintoinen menneisyys, sillä ori toimi pitkään eräällä laukkatallilla nuorten laukkahevosten seurahevosena maastossa ja toisinaan ori toimi myös kirittäjänä. Screaming Red on saanut nimensä mistäpä muustakaan kuin tulipunaisesta karvapeitteestään ja ori on kieltämättä komea ilmestys. Esteitä Redillä ei ole koskaan hypitty, mutta orilla on jaloissaan huomattava määrä voimaa. Kun Redi myytiin laukkatilalta, orin osti puoliverisiä kasvattaja Michael Key, joka ihastui orin treenattuun ulkomuotoon ja upeaan väritykseen.

Ketterä ja liukasliikkeinen Witches Of Avalon ei ole rakenteellisesti kovinkaan miellyttävä näky, sillä tamma on melko luihun oloinen. Siitä huolimatta Ava on kilpaillut kohtuullisen hyvällä menestyksellä metrin luokkia ja tamman on väitetty hypänneen irtona 130cm. Luonteeltaan tamma on ollut jokseenkin kipakka tapaus ja kiimassa ollessaan lähes mahdoton käsitellä. Ava asuu tällä hetkellä Keyn omistuksessa samalla tallilla kuin Redi, mutta Ava on olut jo pidemmän aikaa myynnissä.

Armageddonin jälkeen isänpuolen ehdottomasti komein ilmestys on näytöstamma Dark Chivalry, joka on kierrellyt näyttelyissä menestyen murskaavan hyvin. Tamma on kantakirjattu I palkinnolle ja sen varsat ovat perineet kohtuullisen hyvin emänsä lähes virheetöntä rakennetta. Chivalry ei ole koskaan ottanut osaa minkään valtakunnan kilpailuihin näyttelyitä lukuunottamatta. Siitä huolimatta Chivan liikkeitä on kehuttu tasapainoisiksi ja liidokkaiksi.

Sail at Dawnista povattiin aikoinaan suurten luokkien hyppääjää, mutta valitettavasti orin jalat ovat olleet nuoruudessa tapahtuneet onnettomuuden seurauksena jatkuvan huolen aiheena. Dawnin jalat eivät kestä kevyttä likutusta lukuunottamatta minkäänlaista rasitetta, joten on selvää, että tästä lupaavasta esteratojen tähdestä tuli ainoastaan erään floridalaisen pikkusiittolan jalostusori. Dawnin jälkeläisistä voidaan sanoa sen verran, että osa on osoittanut isänsä tapaan taipumuksia esteille, mutta osa puolestaan ei ole ollut puskaratsua kummempia tapauksia. Dawnin periyttämiskyky ei ole ollut parhaasta päästä, joten kasvattajien kiinnostus oriin ollut vuosi vuodelta vähäisempää.

Kenttäratsuna kunnostautunut Sand Dragonsia on kuvailtu luonteeltaan rohkeaksi ja ennakkoluulottomaksi oriksi. Tämä puarautias, kohtuullisen pienikokoinen ori, omaa omintakeisen, mutta tulosta tuottavan hyppytyylin ja kauniit liikkeet. Orista oltiin aikoinaan kovasti kiinnostuneita myös Atlantin itäpuolella, mutta Sand Dragonsia tavataan harvakseltaan eurooppalaisten hevosten sukupuissa ja pääosin nimet löytyvät kenttäpainotteisten hevosten sukutauluista. Kotimaassaan Dragon ei ole saavuttanut kovinkaan mainittavaa suosiota, mutta kovan tason ja laajan valikoiman vuoksi se ei ole mikään yllätys.

Viimeinen esiteltävä nimi Lillin sukupuusta on Black Moon, tamma, joka menehtyi varsin nuoressa iässä ähkyyn. Moony ennätti varsoa tätä ennen vain kerran ja Ava on näin ollen Moonyn manttelinperijä. Avan tapaan Moony on rakenteeltaan melko karua katseltavaa, mutta luoteeltaan tamma oli ihmisystävällinen ja säyseä.Jälkeläiset
15.04.'08 o. Street Guy PB
04.05.'08 t. Illuminati PB
02.09.'08 o. Seventh Gate PB
31.10.'08 o. Hallowishes PB


ERJ Kisat (70 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
16.4.2008 Damn Ponies ERJ 80cm 6/100
16.4.2008 Damn Ponies ERJ 90cm 7/100
18.4.2008 Delicado ERJ 90-100cm 2/81
20.4.2008 KK Perlpilz ERJ 120-130cm 1/40
21.4.2008 Conqu�rant ERJ 120cm 3/36
21.4.2008 Conqu�rant ERJ 130cm 3/36
21.4.2008 Blackby Harness ERJ 120cm 3/23
22.4.2008 Karmiini ERJ 120cm 6/60
23.4.2008 Yenillor ERJ 90-100cm 2/33
23.4.2008 Rowea ERJ 110cm 2/45
24.4.2008 Nonshein ERJ 90cm 6/46
24.4.2008 Nonshein ERJ 130-140cm 5/35
24.4.2008 FSRa ERJ 130cm 1/19
24.4.2008 FSRa ERJ 140cm 1/21
26.4.2008 Nonshein ERJ 90cm 6/50
29.4.2008 Alwyn Ponies ERJ 130cm 6/117
29.4.2008 Fiktio ERJ 100cm 5/45
30.4.2008 Ratsutalli Tuuliharja ERJ 120-140cm 7/52
3.5.2008 Krofnock Ranch ERJ 110cm 1/49
3.5.2008 Svarthet ERJ 140cm 3/29
3.5.2008 Wik Ponies ERJ 100cm 4/30
3.5.2008 Bleyena ERJ 130-140cm 4/57
5.5.2008 Conqu�rant ERJ 140cm 5/36
5.5.2008 Conqu�rant ERJ 120cm 1/36
10.5.2008 Ciabacka ERJ 90cm 5/29
10.5.2008 Kartano Blijvend ERJ 110-120cm 6/50
11.5.2008 KK Perlpilz ERJ 80-90cm 3/20
11.5.2008 KK Perlpilz ERJ 80-90cm 4/20
11.5.2008 Ciabacka ERJ 140cm 4/25
13.5.2008 Kensington ERJ 130cm 3/40
13.5.2008 Unafraid ERJ 80-90cm 3/50
17.5.2008 Keskiviikon ERJ 120cm 3/16
18.5.2008 Keskiviikon ERJ 120cm 4/19
19.5.2008 Unafraid ERJ 130cm 1/79
24.5.2008 Fraise ERJ 100-110cm 3/49
30.5.2008 Virnia ERJ 100-110cm 9/95
30.5.2008 Virnia ERJ 120-130cm 4/58
31.5.2008 Kauhukakarat ERJ 90cm 4/41
1.6.2008 Raudikon Talli ERJ 110-120cm 3/28
4.6.2008 Zur�ck ERJ 120cm 6/38
6.6.2008 Kensington ERJ 100-120cm 8/88
6.6.2008 Kensington ERJ 120-130cm 3/82
8.6.2008 Melba Sporthorses ERJ 110cm 3/10
8.6.2008 Melba Sporthorses ERJ 130cm 1/8
13.6.2008 Blackstock ERJ 130cm 6/40
15.6.2008 Blackstock ERJ 150cm 1/40
17.6.2008 Promiseland ERJ 110cm 4/50
18.6.2008 Bleyena ERJ 110cm 5/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 120cm 2/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 110cm 1/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 120cm 5/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 120cm 4/40
19.6.2008 Skurvash ERJ 130cm 5/36
21.6.2008 Cheval Delamer ERJ 110cm 5/100
22.6.2008 Cheval Delamer ERJ 110cm 6/97
3.7.2008 Marceille ERJ 70cm 6/50
8.7.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/30
10.7.2008 Fiktio ERJ 80cm 4/40
15.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 110cm 1/50
15.7.2008 Satulinna ERJ 130cm 8/134
17.7.2008 Unafraid ERJ 140cm 1/25
17.7.2008 Unafraid ERJ 140cm 4/25
17.7.2008 Unafraid ERJ 140cm 1/25
18.7.2008 Maple's Stable ERJ 100cm 5/35
20.7.2008 Weybridge ERJ 110cm 6/45
25.7.2008 Karpalokuja ERJ 100cm 9/97
30.7.2008 Coleyard Sporthorses ERJ 120cm 5/40
15.8.2008 Huopatossu ERJ 130cm 5/47
31.12.2008 B&W Showjumpers Joulukuun ERJ Cup 140cm 6/148


PÄIVÄKIRJA

10.04.2008 - Lusty saapui tänään Skurvashiin ja ainakin vielä tamma tuntuu olevan hieman pyörällä päästään, eikä vähiten valkean maan johdosta. Tamman kanssa on tarkoitus aloittaa aktiivinen esteillä kisaaminen heti kun tyttö on sopeutunut uuteen ympäristöönsä. Tarkoituksena on tähdätä ainakin 150cm esteluokkiin, jos vain rahkeet riittävät.

15.04.2008 - Lusty on kotiutunut kivasti Skurvashiin ja tamma ystävystynyt tallin toisen hannovertamman, Tigrianan, kannsa. Parivaljakko on ollut kuin paita ja peppu siitä lähtien, kun ne pistettiin ensimmäistä kertaa samalle laitumelle. Huomenissa on luvassa Lustyn ensimmäinen startti esteratsuskilpailuissa.

20.04.2008 - Muutama päivä sitten talliin syntyi Carnivalin ensimmäinen varsa Street Guy PB. sänä tällä vekkulilla toimii tallin oma hannover Grenier GER. Pikkuinen tulee jäämään Skurvashiin ja tallustelemaan vanhempiensa jalanjäljissä kohti esteratoja.

15.06.2008 - Tänään Lilli starttasi ensimmäistä kertaa 150cm esteluokassa. Tamma on kerännyt kisakokemusta hyvällä menestyksellä reilun metrin luokkaa olevista luokista, joten oli korkea aika kokeilla tammalla tämän tason esteitä. Lilli nappasi neljänkymmenen ratsukon joukosta hienosti ykkössijan :)

30.08.2008 - Carnivalin kilpaura alkaa olla kokonaisuudessaan paketissa, sillä tammalla on plakkarissa kaikkiaan maagiset 69 sijoitusta ERJ:n alaisista esteratsastuskilpailuista. Enää tamman tarvitsee vain pyöräyttää muutama jälkeläinen ja sitten ovatkin jäljellä enää laatuarvostelupalkinnoiden metsästys.

02.09.2008 - Tänään Lilli synnytti kauniin orivarsan, jonka Weybridgen omistaja Erkki oli meiltä aiemmin tilannut. Seventh Gate PB:ksi nimetty orivarsa on vanhan veteraaniorimme Caranthirin jälkeläinen.

23.11.2008 - Lilli ilmoitettiin tänään Yleislaatuarvostelutilaisuuteen yhdessä Mortal Sharen ja Waltzing Mephiston kanssa. Kaikille kolmelle toivotaan mahdollisimman hyvää menestystä, oli hienoa saada muutama ykköspalkittu hevonen talliin. Tulevaisuudessa on vielä tarkoitus käyttää Lilli ERJ:n laatuarvostelussa, sillä tamma alkaa olla melko pitkälle valmis pakkaus.

15.12.2008 - Lilli on tallin muiden estepainotteisten ohella saanut pitää hyvän aikaa mammalomaa, koska tällä hetkellä nimenomaan koulupainotteiset holsteinit valtaavat alaa puoliverikasvattajien joukossa. No, ehkäpä sitten taas kun saadaan estehevosille lisää palkintoja, voitaisiin alkaa miettimään varsoja.

04.01.2009 - Kisaeläkkeellä onnellisesti oleva Lilli vaikutti aamulla hieman tahmealta, eikä tamma olisi millään halunnut tulla karsinastaan ulos. Syyksi selvisi loppujen lopuksi pieni turvotus vasemmassa takasessa ja tyttö aristeli siitä johtuen hieman astumista jalalle.

10.01.2009 - Eläinlääkäri piipahti katsomassa Lillin kipeää jalkaa ja totesi, ettei jalkaan auta muu kuin pitää sitä kylmässä ja antaa tamman levätä rauhassa. Pari viimepäivää Lillin jalkaa onkin kylmetetty aivan kyllästymiseen asti, mutta vieläkin tamma jaksaa ontua aina, kun sitä ollaan taluttamassa tarhalle.

17.01.2009 - Tosiaankin Lilli oli mukana YLA:ssa ja kakkonenhan sieltä tuli. Ykkönen olisi ollut kiva juttu, mutta kun ei niin ei. Uusimaan tamman kanssa ei kyllä lähdetä, eli tähän on tyytyminen vaikka tulos kyllä sapettaakin.

28.01.2009 - Tamman kipeä jalka on viimeinkin alkanut osoittaa parantumisen merkkejä ja tänään hoitajat kertoivat tamman juoksennelleen tarhassa. Mielessä kävi jo Lillin pistäminen vihreämmille laitumille, kun jalka vaivasi tammaa lähes kuukauden ajan. Onneksi pahin näyttää olevan nyt ohi.

05.02.2009 - Carnival ilmoitettiin tänään ERJ:n laatuarvostelutilaisuuteen. Tammaa ei tosin ole vielä hyväksytty osallistujiin, mutta tamman pitäisi kyllä olla mukana. Lillille odotettaan vähintäänkin II palkintoa, sillä en ole täysn varma, onko suvuttomilla oikeasti saumoja saada se tavoitelluin palkinto.

Billeriinan estevalmennus (140-150 cm) Unafraidissa 22.11.2008
Mielenkiintoinen ilmestys. Yleisesti ottaen tämä ei näyttänyt hyvältä, mutta kuulosti siltä (puomit siis eivät kolisseet). Lillin meno näytti hieman samalta kuin kameliratsastuskisoissa kun tamma pää heilui melkein korkeammalla kuin ratsastajan päänuppi. Kun tamman eteen pistettiin muutama isompi este, huomasin, että tämä otus todellakin sopii esteille huonosta tyylistään huolimatta. Tällä yhdistelmällä on siis kannattamatonta yrittää pokata tyyliratsastuskisoista sen suurempaa mairittelua. Lilli oli hieman hidas, joten jouduit käyttämään pohjetta ja välillä jäit puristamaan liiankin kanssa. Tyylisi oli kyllä Lillin tyylin täydellinen vastakohta, sillä näytit olevan tammasi selässä kuin kala vedessä. Olit hienosti mukana kummallisissakin hypyissä. Rataa hypätessä teillä meni hienosti, välillä nopeat kaarteet tuottivat kamelinomaisesti liikkuvalle tammallesi ongelmia ja kerran olitte kellahtaa hiekkaankin. Lilli kulki kuitenkin esteiden ylitse mukavasti, hyvässä temmossa ja hyppäsi kiitettävästi. Se yritti hienosti koko ajan. Saat olla tyytyväinen tammaasi!