Cyanide Rock


Nimi Cyanide Rock, Dean Rotu Trakehner
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 166cm
Syntynyt 04.12.2007 Ikä 20-vuotias
Koulutustaso Ko: Int I, Re: 100cm Rekisterinumero VH-39138
Painotus Kouluratsastus Saavutukset KRJ I, YLA 2
Kasvattaja Henna L. / Hamilton Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!

Photos © Van UytertCyanide Rock, tuttujen kesken Dean, ostettiin suoraan kasvattajaltaan Hamiltonista orin ollessa vieroitusikäinen. Pirtsakka ori on oiva lisä orikatraaseemme, sillä nuoria lupauksia Deanin lisäksi on tallissa vain Still Nameless, joka on kohtapuolin valmis siirtymään kokonaan jalostuspuolelle. Cyanide edustaa uuden linjan trakehner jalostuksen huipputuotetta. Harvinaisemman sukulinjauksensa ansiosta Dean on oiva partneri omille trakehner tammoillemme, ja ori pääseekin jalostushommiin heti sopivaan ikään päästessään. Odotukset Cyaniden suhteen ovat jo korkealla, sillä orista kaavaillaan seuraajaa upeille jalostusoreillemme Constantine WL'lle ja Blowjob of Scorpialle.

Luonteeltaan Cyanide on pirtsakka oripoika, joka on mukavaa seuraa milloin tahansa. Ori on oppimishaluinen, jota pidimme heti alkuun tärkeänä piirteenä orille. Osaksi juuri Deanin valtaisa halu miellyttää ihmisiä ja tehdä kaikki jutut parhaan kykynsä mukaan vaikuttivat ostopäätökseen. Hoitaessa Dean on hyvin sävyisä, mikä on melko yllättävää orilta, ja varsinkin siksi että olemme tottuneet käsittelemään hieman vaativampia oreja omassa tallissamme. Cyanide on hellyyttävä tapaus ja sen kanssa jaksaa puuhata aina, oli päivä sitten mikä tahansa. Ori toimii loistavasti maastossa ja työskentely kentällä on suurimmaksi osaksi pelkkää nautintoa. Deanin luonteenpiirteet antavatkin sille oivat mahdollisuudet kehittyä hyvässä ja asiantuntevassa koulutuksessa vaativien luokkien kouluhevoseksi.

Cyanide Rockin liikkeet ovat irtonaiset ja joustavat, ja orin liikehdintä on harkitun sulavaa. Useamman vuoden kokemuksella voi sanoa, että Cyanide omaa ne tärkeät luonteen ja liikkeiden piirteet, joita kouluratsussa arvostamme. Joskus Deanilta jää kaipamaan hieman sähäkkyyttä luonteeseen, sillä ori ei luonteeltaan ole läheskään yhtä suuri persoona kuin esimerkiksi saksalainen Dravenimme. Dean on kevytliikkeinen ja laukassa ori tuntuu suorastaan leijailevan, eikä koskaan räjähdä ratsastaessa käsiin tai aiheuta muuten ratsastajalle harmaita hiuksia. Koska olen tottunut orien melko kuumaan luonteeseen on Dean tallimme ruunamaisin kaveri ja oivaa seuraa etenkin silloin, kun ratsastaja tahtoo hermoja lepuuttavan ratsastuskokemuksen työskentelyhaluisen kaverin kanssa. Vaikka Cyanide onkin mitä on kun kotosalla ollaan, löytyy orista kuitenkin hieman tulisempikin puoli, jonka huomaa, kun ollaan lähdössä kilpailuihin. Kisa-aamuna Dean liikahtelee levottomana karsinassaan, ruoka ei meinaa maittaa ja hoitaja saa usein taistella, että saa ammurutiinit orin kanssa hoidettua. Traileriin Dean pujahtaa niin liukkaasti, että taluttaja on toisinaan jäädä orin jalkoihin. Yksi Deanin ehdottomista hyvistä puolista onkin se, että lastaukseen ei tarvitse ikinä varata ylimääräistä aikaa, sillä ori astelee (tai pikemminkin juoksee) sinne erittäin mielellään.

Kisapaikalle päästyään Dean on yhä erittäin levoton ja poika pyöriskelee kuin väkkärä taluttajansa otteessa. Orilla on erittäin hyvä tammasilmä, mikä kieltämättä saa toisinaan hoitajat raivon partaalle, kun Cyanide keskittää kaiken tarmonsa prönstäilyyn ja tyttöjen perään kiljumiseen. Deanin kohdalla onkin parasta, että varusteet isketään päälle niin nopeaan kuin mahdollista ja että ratsastaja ottaa hatkat Deanin kanssa tyttöjen luota kohti lämmittelyaluetta. Ori ei tarvitse turhan paljon leipomista ennen suoritusta, sillä Dean on nopeasti lämpenevää sorttia, mutta se miksi oria useimmiten pyöritetään ympäri lämppäysaluetta on enemmänkin henkistä sorttia. Orilla ei ole missään nimessä huono itsetunto, mutta vaikka satulassa istuisikin monilta kilpareissuilta tuttu ratsastaja on Cyan silti saatava joka kerta totutella käsillä olevaan tilanteeseen. Itse suorituksen aikana Dean osaa ja haluaa näyttää vain parhaat puolensa ja perhosen lailla leijailevan orin kulkua aitojen sisässä on kieltämättä upea seurata.


i. Waltzmeister
KRJ II
ii. Aristocrat
evm
iii. Arc Engel
iie. Fletheya
ie. Surface
evm
iei. Mickey TQ
iee. No Fancy
e. Schizophrenic
KRJ III
ei. Weltrungen
evm
eii. Star Conrad
eie. Hallen II
ee. Drag Queen S12
evm
eei. Petronetto
eee. Las PalmasCyan yksipolvinen ja uudenlinjan trakehneriksi kohtuullisen harvinainen suku on juuri sitä, mitä Skurvash tällä hetkellä tarvitsee. Deanin molemmat vanhemmat ovat Hamiltonissa asuvia kapasiteetikkaita kouluratsuja, jotka myös omilla saavutuksillaan takaavat sen, että myös Deanissa on aineista vaikka mihin. Isä Waltzmeister on ansioitetusti KRJ II palkittu rautias ori, jolla Danin lisäksi jälkeläisiä on ennestään kolme kappaletta. Luonteeltaan hieman leikkisä ori tallaa kevyesti Grand Prix radoilla saakka. Saksasta aikoinaan Hamiltoniin tuotu ori miellyttää ainakin omaa silmääni erityisesti juuri siitä syystä, että nykyinen omistaja ei ole pilannut oria massatehtailemalla siitä kymmenittäin varsoja.

Waltzmeisterin koululahjat juontuvat selvästi verenperintönä sen isältä Aristocrat. Kyseinen ori teki hirvittävää jälkeä kilpakumppaneistaan kilpaillessaan aktiivisesti GP-tasolla, mutta valitettavan onnettomuuden seurauksena orin jalat vioittuivat siinä määrin, että kilpaura jouduttiin lopettamaan orin ollessa 12-vuotias. Jalostuspuolella ori on ollut kohtuullisen ahkerassa käytössä, mutta jos vertaa Saksan kuuluisimpien jalostusorien menekkiin, jää Aristocrat kauas kärkisijoilta.

Arc Engel niminen ori on yksi Ranskan mainostetuimpia kouluratsuja 90-luvulta. "Enkka" menestyi tasaisesti GP-tasolla sijoittuen aina osallistuessaan kymmenen parhaan joukkoon, mikä oli selvästi kasvattajien mieleen. Enkka oli ahkerassa jalostuskäytössä ja astui kuuleman mukaan satoja tammoja, mutta jostain syystä oria on silti hyvin vaikea löytää nuorten lupauksien sukutauluista. Jostain syystä Arc Engelin perilliset ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen ja aikoinaan erittäin suosittua oria saa todellakin hakemalla hakea jos mielii saada sen oman hevosensa sukupuuhun.

Fletheya-tamma on kaunis pienikokoinen tamma, jonka saksalaisjuuret yltävät kauas menneisyyteen. Tamman sukupuusta löytyy sellaisia harvinaisuuksia, joita ei oikeastaan II-maailmansodan järisyttävien hevoskuolemien jälkeen ole helppo jäljittää. Fletheya itse omaa kauniin ja puhtaan rakenteen, juuri sellaisen, mitä trakehnerilta vaaditaan. Arvokkaiden sukulinjojensa johdosta tamma on ollut tarkassa syynissä, eivätkä tamman astuneet orit ole voineet olla muuta kuin juuri sitä parasta laatua.

Surface, joka aikanaan synnytti Waltzmeisterin eräässä suurikokoisessa saksalaissiittolassa on myyty useaan kertaan, koska tammalla on ollut suuria sopeutumisvaikeuksia lähes jokaisessa uudessa kodissaan. Kilpakentillä tamma ei ole juurikaan taitojaan väläytellyt ja jälkeläisetkin ovat olleet suurimmaksi osaksi keskinkertaista luokkaa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Surface oleskelee Saksan itärajalla, jossa se uuden omistajansa kanssa on kilpaillut muutamissa helpon tason kouluratsastusluokassa.

Surfacen isä Mickey TQ on luonteeltaan yllätyksiä täynnä oleva veijari, joka muistuttaa hätkähdyttävästi luonteenpiirteiltään Waltzmeisteria. Mickey asuu yksityisomistuksessa lähellä Frankfurtia ja kilpailee satunnaisesti kansallisella tasolla. Jalostuksessa ori on ollut vähäisessä käytössä ainakin Saksan puolella, kun taas Hollannissa ori on saanut suurta kiinnostusta osakseen.

No Fancy on vakavista jalkavammoista nuoruusiästä lähtien kärsinyt mustanruunikko tamma, jonka kilpaura on viimein saatu lopulliseen päätökseen. Va A tasolla saakka kilpaillut tamma ei ole ollut järin menestyvä kilparatsu, sillä jatkuvat jalkavaivat ovat vieneet veronsa, eikä tamman askellus ole kouluhevoselle vaadittavalla tasolla. Muutamia jälkeläisiä tammalla joka tapauksessa on ja nämä ovat pärjänneet mukavasti kouluradoilla.

Cyaniden emä Schizophrenic jää saavutuksissa ehkä hieman Waltzmeisteria jälkeen, sillä tamman palkintokaapissa möllöttä KRJ III palkinto. Sandra Wellingtonin kasvattama tamma on aitoa saksalaista laatua, sillä Skidiksi kutsuttu neitokainen tallaa Intermediate tasoisia luokkia vaivatta. Ratsastaessa tamma pyrkii ensisijaisesti toteuttamaan ratsastajansa toiveet, mutta vaatii vastavuoroisesti selkeitä apuja.

Skidin isä Weltrungen on jäänyt harvinaiseksi ilmestykseksi trakehnerien sukutauluissa, sillä tämä ilmiömäisen lahjakas ja Grand Prix luokissa loistavasti menestynyt ori kuoli valitettavassa auto-onnettomudessa. Oli sinänsä onni, että tämä kyvykäs ori ehti ottaa kilpauransa ohella muutamia tammoja vastaan, mutta siitä huolimatta orin jälkikasvua on erittäin hankala tavoittaa vähäisen lukumääränsä vuoksi.

Star Conrad on Saksasta lähtöisin oleva ori, joka myytiin Berliinin hevoshuutokaupassa kovaan hintaan eräälle ranskalaisporholle. Conrad oli kuitenkin raskas pettymys uudelle omistajalleen, sillä hienoista sukulinjoistaan huolimatta ori ei vain yksinkertaisesti menestys kouluratsuna. Tästä kiivastunut omistaja ruunasi loppujen lopuksi Conradin ja ori päätyi erääseen arvostettuun ja korkeaasoiseen ratsastuskouluun opetusratsuksi.

Hallen II on punarautias läsipäinen tamma, joka asuu Hans Urhmannin omistuksessa. Hallenin rakenne on vertaansa vailla ja tamma on kantakirjattu I-palkinnolle. Kilparatsuna Hallenia ei ole koskaan käytetty, mutta kotitallissaan tamma on saanut aina ykkösluokan hoitoa, sillä tamman luonne aivan uskomaton. Hallenin jälkeläisistä ainakin osa on perinyt emältään hyviä rakenteellisia piirteitä, osa taas on saanut äitinsä sosiaalisen ja ihmisystävällisen luonteen.

Nimihirviö Drag Queen S12 on Intermediate tasolla hyvin menestynyt kilpatamma. Tämä tummanruunikko tamma omaa trakehnerille ehkä hieman raskasrakenteisen kropan, mistä toisaalta saattaa juontaa tamman saama nimi. Tamman varsoista vain muutama on ottanut menestyäkseen kouluradoilla, lopuilla on ollut enemmälti taipumusta esteitä hyppimään.

Petronetto on yksi Saksan kuuluisimmista jalostuoreista, jonka jälkeläisiä löytyy ympäri maailmaa. Orin kilpasuorituksen kouluradoilla eivät ole olleet mainittavia, sillä Petro on toiminut lähes koko ikänsä yksinomaan jalostuspuolella. Orin jälkikasvusta valtaosa on kuitenkin suuntautunut kouluradoille ja kourallinen näistä varsoista on menestynyt hyvin kansallisella tasolla saakka.

Petronetolla aikoinaan pariinkin kertaan astutettu Las Palmas on kouluradoilla mukavasti menestynyt tamma, jolta löytyy useampikin Saksan mestaruus takanaan.
Syntynyt Nimi Emä Sukupuoli
06.12.2007 Amethyst Neo Jocasta Neo Tamma
13.01.2008 Sixes Tripled PB Veprime Starr SIN Tamma
28.01.2008 Blueberry One Apple Ori
01.12.2008 Lament of Innocence PB Impel Down 54 Tamma
21.12.2009 Kingston Cesarina Coroná NON TammaKRJ Kisat (71 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
27.12.2007 Skurvash KRJ He B 4/23
31.12.2007 FSRa KRJ He A 5/89
31.12.2007 FSRa KRJ KN Special 5/56
8.1.2008 Miroco KRJ He A 2/35
8.1.2008 Bronn KRJ He B 5/36
8.1.2008 Bronn KRJ He A 6/36
10.1.2008 Carmen Hanoverians KRJ He C 3/40
11.1.2008 Skurvash KRJ He B 5/30
12.1.2008 Carmen Hanoverians KRJ He C 5/40
13.1.2008 Susilaakso KRJ He A 3/35
13.1.2008 Jasmine Lane KRJ Va A 6/40
15.1.2008 Romulus Tammikuun KRJ CUP He A 15/298
16.1.2008 Kisakeskus Keanne KRJ He B 5/153
20.1.2008 De Duivel KRJ Va B 8/99
20.1.2008 Virnia KRJ He A 3/52
22.1.2008 Skurvash KRJ Va B 2/30
23.1.2008 Ciar Dressage KRJ Va A 4/45
23.1.2008 Flash Stables KRJ KN Special 5/52
24.1.2008 FSRa KRJ He C 1/54
25.1.2008 Reyan KRJ Va B 1/40
25.1.2008 De Duivel KRJ He B 5/60
27.1.2008 Hildegard KRJ Va A 5/40
30.1.2008 Skurvash KRJ He B 4/30
30.1.2008 Skurvash KRJ He A 4/30
31.1.2008 Susilaakso KRJ He C 5/40
31.1.2008 Ciawor Stables KRJ He B 1/30
3.2.2008 KK Kimakka KRJ He B 6/251
5.2.2008 Al Jazirat Arabians KRJ Va A 4/70
6.2.2008 Ironia Warmbloods KRJ Int I 4/41
7.2.2008 Ciar Dressage KRJ Va A 4/45
7.2.2008 Ciar Dressage KRJ Va A 5/45
8.2.2008 Cecilie Stud KRJ He B 5/100
10.2.2008 Piipari KRJ Int II 10/136
17.3.2008 Cecilie Riders KRJ Va B 4/100
20.3.2008 Silvery KRJ He C 4/31
20.3.2008 Saga KRJ Va A 2/35
23.3.2008 Bronn KRJ Va B 5/36
29.3.2008 Solero KRJ KN Special 8/240
1.4.2008 Jayate KRJ He B 3/100
1.4.2008 Mawar Stud KRJ PSG 1/36
1.4.2008 Lawine KRJ He C 5/27
4.4.2008 Lasander KRJ PSG 4/44
4.4.2008 Hamilton KRJ Va B 2/36
4.4.2008 KK Kimakka KRJ He B 9/100
5.4.2008 Unafraid KRJ He A 3/40
5.4.2008 Evergrey KRJ Va B 7/58
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He A 5/40
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He A 4/40
8.4.2008 Skurvash KRJ He A 4/50
9.4.2008 Charmeur Dressage KRJ Va B 2/30
10.4.2008 Sarkasmi KRJ He A 1/84
14.4.2008 Arona KRJ He B 3/40
14.4.2008 WWR KRJ He C 6/40
14.4.2008 Rowea KRJ He A 7/60
14.4.2008 WWR KRJ He C 1/40
15.4.2008 Exprelo KRJ He B 6/174
20.4.2008 Skurvash KRJ PSG 2/34
20.4.2008 Nappulaliiga KRJ Int I 1/60
21.4.2008 Skurvash KRJ PSG 1/36
21.4.2008 Daron Warmbloods KRJ Int I 6/46
21.4.2008 Conquérant KRJ PSG 1/36
21.4.2008 Conquérant KRJ PSG 6/36
23.4.2008 Flash Stables KRJ Va A 4/94
24.4.2008 Uniruutu KRJ Va A 1/27
27.4.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Int II 1/40
27.4.2008 Tropica KRJ Va A 6/50
29.4.2008 Divine Angel KRJ Va A 6/57
29.4.2008 Divine Angel KRJ PSG 7/50
30.4.2008 Bronn KRJ Int I 1/36
21.5.2008 Naranja KRJ Int I 5/25
28.2.2009 Evergrey Helmikuun KRJ CUP Int I 17/42304.12.2007 »   00 vuotta
11.12.2007 »   01 vuotta
18.12.2007 »   02 vuotta
25.12.2007 »   03 vuotta
01.01.2008 »   04 vuotta
01.02.2008 »   05 vuotta
01.03.2008 »   06 vuotta
01.04.2008 »   07 vuotta
01.05.2008 »   08 vuotta
01.06.2008 »   09 vuotta
01.07.2008 »   10 vuotta
01.08.2008 »   11 vuotta
01.09.2008 »   12 vuotta
01.10.2008 »   13 vuotta
01.11.2008 »   14 vuotta
01.12.2008 »   15 vuotta
01.01.2009 »   16 vuotta
01.02.2009 »   17 vuotta