Gerraent

Nimi: Gerraent, Gerro
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 14.04.2009, 19-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso:Ko: GP, Re: 120cm
Säkäkorkeus: 176cm
Rotu: Trakehner
Rekisterinumero: VH06-021-8731
Kasvattaja: Deverry Warmbloods
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

KRJ I

Täyttänyt 3 vuotta 05.09.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 75 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 3 kpl


Gerraentia voisi kuvailla luonteeltaan juroksi synkistelijäksi, sillä orin käyttäytyminen tallissa on hyvinkin passiivista. Tavallisesti Gerro on karsinansa perällä, eikä välitä tuon taivaallista tallissa tapahtuvista asioista. Gerron karsinaan mennessä on hyvä pitää sen verran meteliä, ettei ori tule täysin yllätetyksi, sillä ori on usein niin poissaolevan oloinen, että saattaa säikähtäessään lytätä karsinaan tunkeilijan muitta mutkitta. Gerro on normaali tapaus hoitaa, mikäli ori ei sitten päätä käyttäytyä sille melko epäominaisen ilkeästi. Harjaus ja varusteiden laitto sujuvat ilman sen erikoisempia sirkusteluita, sillä Gerro ei ole luonteeltaan hevonen joka jaksaisi vaivautua pullikoimaan jokaista harjanvetoa vastaan. Gerraent saattaa vaikuttaa luonteeltaan jopa tylsältä hevoselta, mutta orilta löytyy röyhkeyttä vaikka muille jakaa jos niikseen on.

Taluttaessa orin kanssa saa olla varuillaan, sillä saadessaan jotain päähänsä on heiveröisemmän hoitajan hyvin vaikea pidätellä melko massiivista orinkörilästä. Jos talutusmatkan tiedetään olevan yhtään pidempi kuin tallin ovelta parin harppauksen verran tarhaan, hoidetaan talutus aina suitsien kanssa. Pelkän riimun voimin on turha edes kuvitella saavansa oriin minkäänlaista kontrollia, mikäli Gerro on päättänyt ottaa toisen suunnan kuin hoitajansa. Tallissa erittäin passiivisest käyttäytyvä ori muuttuu käytökseltään räjähtäväksi energiapakkaukseksi päästessään ulos tallin pimennosta. Jos joku erehtyikin luulemaan Gerroa helpoksi pullahevoseksi, joutuu hän myöntämään, ettei orin kanssa puuhastelusta selviäkkään pelkällä kädenheilautuksella.

Ratsastaessa Gerraent on vireä tapaus, vaikkakin sivustakatsoja saattaisi luulla oria hieman laiskanpuoleiseksi kaveriksi. Orin liikehdintä näyttää hallitun rauhalliselta, mikäli ratsastaja vain on tehtävänsä tasalla, mutta voin vakuuttaa itse orin selässä istuttuani että jokaisen hallitun askeleen eteen ratsastaja saa käyttää kaiken taitonsa. Gerraentia ei voi moittia yhteistyähalukkuuden puutteesta, sillä ori kyllä kuuntelee ratsastajaansa yllättävän hyvin. Ratsukon on vain löydettävä yhteinen sävel, jotta tuloksia saadaan aikaiseksi myös kouluradoilla.

Kuljetus ei Gerrolle ole koskaan ollut ongelma. Rohkea ori astelee ramppia ylös kahta kertaa miettimättä, mikä on todella arvokas ominaisuus paljon kisoissa käyvälle hevoselle. Kisapaikalla ori on normaalia vireämmän oloinen, mutta hermostuneeksi oria ei voi silti haukkua. Kisoissa ori suoriutuu aina parhaansa mukaan kisasi se sitten minkälaisessa paikassa tahansa. Mikäli ratsastaja on Geraentille oikea, ei orin hyvää suoritusta tarvitse epäillä lainkaan.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Caer trak
kimo, 170 cm
ii. Voran
trak, kimo, 174 cm
iii. Arzosah
iie. Braedda
ie. Glaenara
trak, rautias, 166 cm
iei. Addryc
iee. Bellyra
e. Seryan trak
kimo, 165 cm
ei. Alastyr
trak, kimo, 166 cm
eii. Sarcyn
eie. Ysolla
ee. Ylaena
trak, punaruunikko, 163 cm
eei. Verrarc
eee. Marka


i. Caer on ulkomuodoltaan todella mieleenpainuva ilmestys. Ori omaa trakehnerille ehkä hieman epätyypillisen raskaan rakenteen, mutta lihaksikas ori liikehtii erittäin kevyen ja vaivattoman näköisesti kouluradoilla. Väritykseltään kimo ori on kuin sulaa hopeaa ja lempeän kesäauringon säteissä Caerin karva hohtaa uskomattoman lumoavalla tavalla. Grand Prix tason kouluradoilla viihtynyt ori on varmasti pelkällä ulkomuodollaankin houkutellut tammoja orin pakeille, mutta eivät Caerin lahjat kouluratsunakaan jää paljoa kakkoseksi sen ulkokuorelle.

ii. Voranin ratsastaja on kehunut orin olevan rauhallinen, osaava ja ratsastajaansa kuunteleva. Nämä kolme seikkaa tosin paistavat läpi myös orin suorituksista. Ollessaan kuusivuotias Voran ei ollut vielä kertaakaan sijoittunut viidettä sijaa matalammalle GP-tason koulukilpailuissa. Toisaalta ratsukko teki niin saumatonta yhteistyötä kilpakentillä, että olisi ollut vaikeaa kuvitella kenen tahansa ratsastajan kiskovan orista irti sellaisia tuloksia kuin Elle Schmidt onnistui tekemään. Parivaljakko kisasi aktiivisesti viisi vuotta yhdessä, kierrelleen ympäri Eurooppaa ja osallistuen nimekkäisiin kilpailuihin.

iii. Arzosah on vankkarakenteinen ja lihaksikas 171cm korkea kimo ori. Luonteeltaan ori on kiltti, rauhallinen ja helposti käsiteltävä. "Zazun" jälkeläisistä suurin osa on perinyt isänsä hyvätapaisen luonteen. Ori on osallistunut muutamiin näyttelyihin elämänsä aikana, mutta mainittavia saavutuksia se ei siltä saralta ole ansainnut. Zazu kisasi kuuden vuoden ajan aktiivisesti Grand Prix tasolla menestyen kohtalaisesti.

iie. Braedda muuttii seitsemän vuotiaana suurelta Saksalaiselta siitostallilta Ruotsiin Pia Barlund nimiselle nuorelle ratsastajalle. Braedda oli Pian ensimmäinen kilpahevonen ja kaksikko kisasi Ruotsin rajojen sisäpuolella useita vuosia Va A tasolla. Kun Pia siirtyi vaativimpiin luokkiin möi hän tamman Suomeen, jossa Braedda toimitti siitostamman virkaa. Mustanruunikko tähtipäinen tamma sai kaikenkaikkiaan 6 jälkeläistä, jotka kaikki ovat menestyneet joko kohtalaisesti tai hyvin koulukehissä.

ie. Glaenara on hyvän sukupuunsa ansiosta toiminut lähes koko ikänsä synnyintilallaan siitostamman roolissa. Nuoruusvuosinaan tamma piipahti muutamaan kertaan näyttelykehissäkin, mutta mainittavaa menestystä ei siltä saralta herunut. Glaenara omaa kauniit ja irtonaiset liikkeet, joskaan se ei ole kilparadoilla käynyt kykyjään esittelemässä. Tamma on toiminut lähinnä tilan lasten luottoratsuna rauhallisen ja lehmänhermoisen luonteesa ansiosta.

iei. Addryc oli luonteeltaan härkäpäinen kaveri, jota ratsastivat pääosin miehet. Punarautias sukkajalkainen ori oli säkäkorkeudeltaan 169cm korkea yksilö. Ori kantakirjattiin 8-vuotiaana I-palkinnolle, jonka jälkeen orin suosio jalostuksen puolella lähti huimaan nousuun. 12 vuotiaana Addryc siirtyi lopullisesti pois kouluketiltä jalkavaivoista johtuen.

iee. Bellyran kilpailu-ura kouluratsuna alkoi erittäin lupaavasti. Tamma osallistui kahteen kertaan olympialaisiin, voittaen molemmilla kerroilla pronssia ratsastajansa Niclas Krausen kanssa. Pienikokoinen, 166cm korka punaruunikko tamma ennätti varsoa vain yhden kerran ennen kuolemaansa. Bellyra loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa ja tamma jouduttiin hätälopettamaan onnettomuuspaikalla.

e. Seryan on menestynyt kotimaassaan Itävallassa kohtalaisen hyvällä menestyksellä Intermediate tason koululuokissa. Tamman omistajat eivät ole mitään maailmanmatkaajia, vaan harrastavat kilparatsastusta enimmäkseen omaksi ilokseen. Potetintiaalinen tamma on siis jämähtänyt kotikonnuilleen, mistä johtuen se ei ole mitenkään erityisen tunnettu kouluratsu.

ei. Alastyrin tarina on surullista kerrottavaa. Ori syntyi saksalaiselle, aikanaan maineekkallekin siitostilalle joka myöhemmin ajautui pahoihin taloudellisiin ongelmiin. Omistajien yrittäessä peitellä rahaongelmiaan, jäivät hevoset vaille asianmukaista hoitoa ja ruokintaa. Eläinsuojelun viimein puuttuessa tilanteeseen olivat tilan hevoset pahasti nälkiintyneitä. Alastyrin tarina saa tosin onnellisen lopun, sillä hyvän sukupuun omaava ori myytiin pienelle trakehnereita kasvattavalle tilalle Länsi-Saksaan. Ori elelee yhä samaisella tilalla, toimien jalostusorin tehtävissä.

eii. Sarcyn myytiin kahdeksan vuotiaana Britteihin, josta ori muutti vain puolen vuoden jälkeen Ruotsiin. Hyvänä kouluratsuna pidetty ori oli luonteeltaan haastava yksilö, joskin kilparadoilla sen peräänantamaton luonne katsottiin valttikortiksi. Sysimusta ja piirtopäinen, 170cm korkea ori astui muutaman tamman Ruotsin maaperällä asuessaan. Kilpailu-uransa ehtoopuolella Sarcyn myytiin naapurimaahan Suomeen, jossa se vaikutti Suomalaisen Puoliverisen jalostuksessa. Orin periyttäminen on ollut huippuluokkaa, sillä lähes kaikki sen jälkeläiset ovat kisanneet kansainvälisellä tasolla kouluratsastuksen parissa.

eie. Ysollasta ei juurikaan ole tietoja saatavilla kimon värin ja 167cm säkäkoreuden lisäksi. Tamman tiedetään asustaneen pienellä ja kohtalaisen tuntemattomalla saksalaisella siitostilalla ja varsoneen kolme kertaa, melko maineikkaistakin oreista. Kilpailutuloksia tammalla tuskin on nimeksikään, ainakaan internetin syöverit eivät tunnu tietävän edes tamman nimeä.

ee. Ylaena on Gerrantin suvun "musta lammas", sillä tamma on koko suvun ainut estepainotteinen yksilö. Saksasta lähtöisin oleva tamma myytiin ensin Norjaan, josta se parin vuoden jälkeen muuttii Ruotsiin uuden omistajan hoiviin. Ylaena on kisannut pohjoismaissa 140cm luokissa menestyksekkäästi. Sirorakenteinen tamma on periyttänyt hyppylahjoja myös jälkeläisilleen.

eei. Verrarcin kilpailu-ura katkesi ennenkuin se ennätti kunnolla edes alkaa. Nuori ja riehakas ori teloi itsensä syksyn ensimmäisten pakkasten aikaan liukkaalla laitumella. Eläinlääkärin tuomio oli ehdoton: Ori sietäisi ainoastaan kevyttä liikuntaa, mutta sen jalka ei tulisi koskaan kestämään rajua treenaamista. Punaruunikko 172cm korkea ori omasi omaksi onnekseen upean rakenteen ja vuonna 2000 Verrarc kantakirjattiin II-palkinnolle, jääden vai pisteen ensimmäisestä palkinnosta. Verrarc on vaikuttanut voimakkaasti alueensa trakehnerkantaan.

eee. Marka on luonteeltaan kiltti ja ihmisystävällinen yksilö. "Kuin ihmisen mieli" ovat monet tammaa ratsastaneet henkilöt kehuneet. Huippuvuosinaan tamma kiersi ympäri Eurooppaa useiden nimekkäiden ratsastajien ratsastamana GP-tasolla. 168cm korka, kuvankaunis tähtipää jätti jälkeensä 9 jälkeläistä. Monet näistä ovat perineet tamman punaruunikon värityksen sekä upean luonteen.


Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
ori 12.12.2010 Cartel NON Carrara
ori 04.01.2011 Vulcanus PB Aiatar
tamma 10.02.2012 Philippa F Fairtown Perle
ori 10.07.2012 Carcharoth PB Carnimirie
tamma 13.06.2013 Saligia PB Sage II

KRJ Kisat (75 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
26.10.2009 Skurvash KRJ Int II 2/40
27.10.2009 Skurvash KRJ Int II 1/40
3.11.2009 Forwice KRJ GP 1/30
4.11.2009 Forwice KRJ GP 3/30
26.8.2010 Duren KRJ Int II 6/50
11.3.2011 Demon Hall KRJ Va A 4/50
14.3.2011 Holy Bastion KRJ GP 4/60
14.3.2011 Demon Hall KRJ Int I 6/50
14.3.2011 Crash Ponies KRJ He B 1/54
18.3.2011 Ginger Dressage KRJ He B 3/40
19.3.2011 Crash Ponies KRJ He B 5/59
20.3.2011 Seneca KRJ Va B 7/50
20.3.2011 Huvitus KRJ Va B 4/30
22.3.2011 Seneca KRJ Va B 5/50
22.3.2011 Skurvash KRJ GP 1/40
23.3.2011 Skurvash KRJ GP 4/40
3.7.2011 Wincare KRJ GP 3/30
5.7.2011 Rowland Trakehners KRJ GP 3/30
6.7.2011 Wincare KRJ GP 1/30
8.7.2011 Rowland Trakehners KRJ GP 2/30
11.7.2011 Aavan Suomenhevoset KRJ Va A 3/50
15.7.2011 Hengenvaara KRJ He B 4/30
23.7.2011 Fiktio KRJ He C 5/50
25.7.2011 Fiktio KRJ He C 7/50
02.08.2011 Satulinna KRJ He A 5/50
9.8.2011 Fiktio KRJ He C 7/50
09.08.2011 Kilpailutalli Stemma KRJ Int I 1/20
24.08.2011 Satulinna KRJ He C 5/30
29.08.2011 Sanbrook Dressage KRJ Va A 7/70
31.08.2011 Fiktio KRJ He C 5/50
02.09.2011 Skurvash KRJ Int I 6/40
03.09.2011 Fiktio KRJ He C 3/50
03.09.2011 Skurvash KRJ Int 6/37
05.09.2011 Katvusto KRJ He A 3/40
05.09.2011 Skurvash KRJ Int I 5/40
06.09.2011 Skurvash KRJ Int I 4/37
13.09.2011 Ceceam Shetlands KRJ He C 2/40
13.09.2011 Mörkövaara KRJ He B 3/40
15.09.2011 Ceceam Shetlands KRJ He C 3/40
16.09.2011 KK Bailador KRJ PSG 6/39
20.09.2011 LAC KRJ He A 4/40
27.09.2011 Satulinna KRJ He B 2/50
24.09.2011 Skurvash KRJ GP 2/40
27.09.2011 Kisakeskus CK KRJ Va B 5/30
29.09.2011 Kisakeskus CK KRJ Va B 4/30
30.09.2011 Solo KRJ Va B 8/89
05.10.2011 Mimmun Kisatoiminta KRJ He A 4/36
07.10.2011 Riiviöt KRJ Va B 9/100
10.10.2011 Pientalli Hipsutus KRJ GP 2/30
12.10.2011 Skurvash KRJ GP 2/40
15.10.2011 Sanbrook Dressage KRJ GP 1/40
16.10.2011 Shyalia Farm KRJ GP 5/30
04.01.2012 Privas Park KRJ Int II 9/100
05.01.2012 Privas Park KRJ GP 2/100
07.01.2012 Privas Park KRJ GP 2/100
19.01.2012 Hurmajärven Kartano KRJ GP 3/100
23.01.2012 Seljasaaren Kartano KRJ GP 2/40
26.01.2012 Heijastus Tammikuun KRJ Cup Int I 7/162
27.01.2012 Yamera KRJ GP 4/50
28.01.2012 VSPY KRJ GP 1/40
30.01.2012 Twisty Puzzle KRJ GP 2/30
31.01.2012 Riihelä KRJ GP 4/40
31.01.2012 Crowthorne KRJ GP 6/50
01.02.2012 Yamera KRJ GP 5/50
04.02.2012 Land of Cannabian KRJ GP 6/50
04.02.2012 Yamera KRJ GP 7/50
06.02.2012 6 Sins KRJ GP 1/50
09.02.2012 Bairdon KRJ GP 4/40
12.02.2012 Bairdon KRJ GP 2/40
14.02.2012 Fleurette KRJ GP 2/50
15.02.2012 Ravenhook Stables KRJ GP 4/40
16.02.2012 Ravenhook Stables KRJ GP 6/40
17.02.2012 Fleurette KRJ GP 7/50
26.03.2012 Heijastus Maaliskuun KRJ Cup He A 8/356
29.08.2012 Bairdon Elokuun KRJ Cup Int II 14/203
30.01.2013 Bairdon Tammikuun KRJ Cup Va A 8/145
28.02.2014 Kilpailukeskus Ginger Helmikuun KRJ Cup Va A 8/228
31.03.2014 Fiktio Maaliskuun KRJ Cup Int I 10/104


Päiväkirjavirtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © HBC Stal