Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
HEADHUNTER SWANimi Headhunter SWA, Duncan Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 172cm
Syntynyt 01.04.2007, 15-vuotias (VARL) Rekisterinumero VH-24996
Koulutustaso Ko: He A, Re: 150cm Ex-omistaja yt Music
Painotus Esteratsastus Saavutukset VIR MVA Ch, ERJ I, KTK III, YLA 2
Kasvattaja Kingsvalley Omistaja Skurvash

Kuollut 20.09.2012Photos © Bagoniebos

Yt Musicin laittaessa pois lähes kaikki puoliverisensä myyntiin tuli kukapa muukaan kuin Headhunter SWA. Olin käynyt ihailemassa kyseistä oria entisen omistajansa luona muutamia kertoja, sillä orilla on omaan silmääni erittäin hieno suku. Kun Headhunter tuli sitten muiden mukana myyntiin kesäkuussa 2008, ei tarjousta voinut jättää tekemättä. Yksi vaikuttavimmista tekijöistä oli se, että orin isänä on oma, jo kisaeläkkeelle jäänyt hevoseni, Hugh The Hand. Kyseisen orin jälkikasvua on Skurvashissa kieltämättä riittämiin, mutta olen aina ollut hieman ylisuojelevainen Hughin varsoja kohtaan. Ja tottakai piti saada uusi Kingvalleylainen hevoskaartia komentamaan, kun siihen kerta tarjoutui näin loistava tilaisuus!

Skurvashiin saavuttuaan Headhunterille piti tottakai keksiä lyhyempi kutsumanimi, ja orista tuli loppujen lopuksi pelkkä Duncan. Vanhemmiltaan ori on perinyt esimerkilliset tallitapansa, mikä on hyvä, sillä en henkilökohtaisesti jaksa enää yhtäkään seinäänlyttääjää. Duncan on hoitaessa helppo nakki, iloisen luonteensa herra on perinyt emältään. Tallikäyttäytymiseltään Duncan ei oikeastaan muistuta isäänsä, mutta ratsastaessa huomaa kyllä, kenen pojasta on kyse. Karsinassaan Headhunter osaa käyttäytyä siivosti ja hoitotoimenpiteet ja varusteiden laittamisen hoitaja voi huoletta suorittaa myös orin karsinassa. Orille tarvii harvoin näyttää kaapin paikan, mutta ruokinta-aikaan tämän kaverin kanssa saa olla varuillaan - Duncanilla on aina hätä saada ruoka turpansa eteen. Joskus oria saa komentaa voimakkaammin kuin tavallisesti, jottei se liiskaisi ruokkijaansa seinää vasten yrittäessään päästä sapuskoihinsa käsiksi. Ripeä ja määrätietoinen toiminta ovat yleensä ne seikat, jotka auttavat hoitajaa selviytymään haavereitta tässä tilanteessa.

Maasta käsiteltäessä Duncan pysyy kohtuullisen hyvin hallinnassa, sillä orilla ei ole liiemmälti haluja kiskoa taluttajaansa pitkin pihamaata. Toisten orien lähelle ei sen sijaan ole terveellistä viedä Duncania tekemään tuttavuutta, mkäli ei halua päästä lähisairaalan teho-osastolle. Reviiristään tiukasti kiinni pitävä Duncan osaa kyllä suurikokoisena kaverina näyttää kenelle tahansa kukkoilijalle ja kuka määrää ja ketä. Ilmiömäisistä hyppylahjoistaan huolimatta ori pysyy tarhassa kuin tarhassa, eikä tätä miestä varten tarvitse turhaan aitoja korotella. Paras paikka, minne Duncanin voi tarhata, on kauas, mutta kuitenkin näköetäisyydelle muista hevosista, jotta ori tietää kuitenkin olevansa ulkosalla muiden tallitovereidensa kanssa.

Ulkoilusta nauttiva ori asuisi vaikka ympäri vuoden taivasalla, jos sille annettaisiin siihen mahdollisuus. Toisinaan, kun tarhausaikataulu on tiukka, eikä Headhunterille jää sen omasta mielestä tarpeeksi aikaa leikkiä pihaleikkejä, juoksuttaa ori kostoksi kiinni hakijaansa mielellään vaikka useamman tunnin. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kovapäinen ori kieltäytyisi antamasta itseään kiinni hikisen hevoslassoamisen jälkeen, kun useat tarhaa ympäri juosseista hoitajista olisivat jo kontillaan nurmella läähättämässä. Toisena ääripäänä Duncanin tarhakäyttäytymisessä on se, kun ori haluaa tulla pois tarhasta. Heiveröinen kaksilahkeinen saa olla valppaana kuin kivikaudella konsanaan, sillä Duncan saattaa epähuomiossa juosta noutajansa yli, kun sillä on oikein kova kiire talliin.

Headhunterin liikkuminen kentällä sulavaa ja kaunista katseltavaa, siitä huolimatta, että ori on koulutustasoltaan "vain" He A:ta talustava estekoni. Molemmat vanhemmat ovat liikkuvuudeltaan sulavia ja Duncan on selvästi perinyt askelluksensa vanhemmiltaan. Ori pysyy hyvin käsissä, vaikka ongelmia saattaa toisinaan ilmetä siinä vaiheessa, jos ratsastaja jää haaveilemaan ja rakentelemaan pilvilinnojaan. Tässä suhteessa Headhunter on selvästi isänsä poika, sillä se vaatii ratsastajan sataprosenttista keskittymistä asiaan.

Haaveilusta Headhunter rokottaa välittömästi ja ori keksii kyllä keinon kipata ratsastaja alas satulasta heti, kun tämän huomio on siirtynyt johonkin muualle, kuin ratsastettavaan oriin. Duncanin suosikkitempuksi on ehdottomasti muodostunut tönkkijarrujen iskeminen pohjaan, jolloin kovemmassa vauhdissa ratsastaja lentää ainakin orin itsensä mielestä mukavan matkan, ennen epämukavaa laskeutumista tantereeseen. Sama toistuu myös maastoillessa, jos maisemien töllistely kiinnostaa enemmän ratsastaminen. Headhunteria ei voi sanoa aristelijaksi, ori nimittäin tapaa porhaltaa metsässä kuin veturi, välittämättä siitä, lymyileekö lähipensaikossa lauma lumileopardeja vai Suomen rauhanturvajoukot.

Yleisesti ottaen Duncan on ihailtavan rauhallinen persoona, mutta ukkosenilmat ovat selvästi tälle kaverille liikaa. Jos ulkona sataa ja jyrähtelee, ei Headhunteria ole viisasta viedä ulos lainkaan, vaan parasta on pysytellä tallin lämmässä. Jos orin treenaaminen on täysin välttämätöntä, maneesi on ainut järkevä vaihtoehto. Tällöinkin ori tuntuu olevan hieman varpaillaan ja kuulostelee jatkuvasti ulkoa kuuluvia ääniä.

Esteet ovat ehdottomasti Headhunterin ykkösjuttu, vaikka ei ori pahakseen pistä vaikka joutuisikin pyörähtelemään koulukentillä. Hyppykapasiteettia ja halua näyttää osaamistaan löytyy kuitenkin Duncanilta siinä määrin, että olisi törkeää jättää näitä lahjoja käyttämättä. Esteradoilla Duncan on isänsä ilmetty kopio, sillä hyppytekniikka, ponnistus ja esteeltä alas tuleminen ovat täysin identtisiä. Ori ei pelkää hypätä ja ratsastajan pyynnöstä ponnistus lähtee kulmasta kuin kulmasta ja vauhdista kuin vauhdista. Headhunter ei ole kyttäilevää tyyppiä, mikä on hyvä, sillä vaativan tason esteratsulta ei halutakaan nähdä kieltäytymisiä.

Traileriin ori astelee muitta mutkitta ja kuljetuksen aikana Duncan osaa käyttätyä mallikelpoisesti. Kisapaikalle saapuessaan ori malttaa odottaa rauhassa että ramppi saadaan laskettua ja hoitaja on valmiina taluttamaan orin ulos. Duncan on kisapäivinä lähes poikkeuksetta oma itsensä ja osaa suhtautua asioihin järkevästi. Varustaessa ori käyttäytyy täysin samalla tavalla kuin kotonakin. Lämmittelyalueella on viisasta pitää tuntuva hajurako kaikkiin paikalla oleviin nelijalkaisiin, ja yleensä Headhunterin häntää koristaa punainen rusetti. Muutamia kertoja ori on hermostuessaan kanssakilpailijaan yrittänyt potkaista, joten rusetti on nykyään aina kiinnitettynä orin mustiin häntäjouhiin. Kisatilanteessa Duncan on saman luontoinen kuin kotonakin esteitä nähdessään, tosin vauhtia saattaa esteiden välillä kertyä normaalia enemmän. Tästä syystä orilla nähdäänkin usein suussaan astetta terävämpi kuolain, jottei ratsastajan tarvitsisi roikkua suussa jatkuvasti.
i. VIR MVA Ch Hugh The Hand
ERJ II, KTK III, YLA 2
ii. Soul Keeper evm
musta, 172 cm
holst
iii. Nargaroth
iie. Ragnarok
ie. Rasluka evm
tummanruunikko, 156 cm
holst
iei. Abschiedsbrief
iee. Ecstasy
e. Renesaince R
holst
ei. Rettry R evm
musta, 167 cm
holst
eii. Remiarro
eie. Juliana RS
ee. St. Laurine evm
rautias, 163 cm
holst
eei. St. Landito
eee. Rully


Headhunter SWA on supersuositun Kingvalleyn ihka aito kasvatti ja kun Duncan tuli myyntiin, oli tämä ori pakko saada Skurvashin orikaartia värittämään. Headhunterin isänä toimii Skurvashin Hugh The Hand, joka on yksi tallin kantaoreista. Skurvashiin vuonna 2006 tullut Hugh on kilpaillut 160cm esteluokissa erinomaisella menestyksellä. Luonteeltaan erakkomainen Hugh on periyttänyt luonteenpiirteitään ja hyvää hyppykapasiteettiaan useimmille jälkeläisilleen. Jo eläkeiässä oleva ori on saavuttanut urallaan YLA 2 sekä ERJ II palkinnot.

Hugh The Handin juuret löytyvät Itävallasta, josta tulee myös orin isä Soul Keeper. Ori on ollut jalostuksessa jokseenkin harvakseltaan, eikä tällä kansallisen tason esteratsulla ole kuin tusinan verran jälkeläisiä. Soul Keeper teki aikoinaan huomattavan pitkän uran esteradoilla, sillä ori kilpaili aktiivisesti aina 17-vuotiaaksi saakka. Koulupuolella myös kunnostautunut Keeper kilpaili jokseenkin mukiinmenevällä menestyksellä Va B tasolla saakka. Ori on etenkin kotimaansa ulkopuolella varsin harvinainen näky holsteinien sukupuissa.

Bulgarialainen hiilenmusta komistus Nargaroth on erittäin kiivasluonteinen ori, jonka hankalan luonteensa vuoksi on ollut melko epäsuosittu jalostusori. Nargothrond on kuitenkin aikoinaan menestynyt loistavasti vaativissa esteluokissa ympäri Eurooppaa, mutta tulinen luonne on asettanut jos jokinsorttisia rajoitteita. Onkin hyvin todennäköistä, että Nargothrond-linja kuolee pikkuhiljaa pois, jollei joku varteenotettava kasvattaja ota kyseistä linjaa vaaliakseen.

Nargothrondilla aikoinaan astettu bulgarialaistamma Ragnarok on kilpaillut uransa aikana niin esteitä kuin kenttääkin. Tamman menestys on varsinaista ylä- ja alamäkeä, eikä tammasta ole koskaan tullut erityisen tunnettua saatikka arvostettua jalostushevosta kotimaassaan tai sen ulkopuolella.

Hugh The Handin emä Rasluka on Arianus Warmbloodsissa syntynyt ja koko ikänsä elänyt pikkutamma. Raslukalla on säkäkorkeutta vain vaivaiset 156cm, mutta tästä huolimatta tämä sisukas taistelija on kilpaillut hyvällä menestyksellä esteiden parissa 140cm luokissa saakka. Uusintaradoilla Rasluka on ollut vertaansa vailla, sillä pienikokoisena ja erittäin nopeana tapauksena tamma on jättänyt suurikokoisemmat kilpakumppaninsa useaan otteeseen nuolemaan näppejään.

Abschiedsbrief on tunnettu itävaltalaisori, jolle ei kuitenkaan varsinaisesti ole suurempia meriittejä sadellut elämänsä aikana. Ori tulee kuitenkin menestyneestä itävaltalaisesta estesuvusta, jonka vuoksi oria kohtaan on osoitettu suurta kiinnostusta. Abs ei kuitenkaan ole täysin onneton tapaus, sillä orilla on kaunis rakenne, josta kielii orin kantakirjaus kolmannelle palkinnolle. Kotimaassaan tunnettu ori ei ole pahemmin jäänyt ulkomaalaisten kasvattajien mieleen ja muualla Euroopassa Abs on melko tuntematon tapaus.

Ecstasy on Duncanin estesuvusta poiketen viihtynyt mainiosti kouluradoilla. Vaativia koululuokkia kisannut tamma on menestynyt hyvin ja useimmat sen jälkeläisistä, muutamia poikeuksia lukuunottamatta, ovat suunnanneet kouluradoille.

Renesaince R tunnetaan puoliverisiittola Kingsvalleyn yhtenä kantatammana. Renesaincea on kuvailtu innokkaaksi, herkäksi ja hyväntuuliseksi tammaksi. Renesaincella on ennestän viisi vekaraa, mutta Duncanin sisapuoli Rinascita SWA asuu Duncanin tapaan Skurvashissa ja kaksikko on menestynyt yhtä tasaisen hyvin esteradoilla. Renesaince on kapasitteetikas tamma, jolta luonnistuvat esteet aina 150cm tasoisissa luokissa saakka. Tamman kilpamenestys on ollut vakuuttavaa, joten Renesaince on todella kehunsa ansainnut.

Rettry R on esteillä kunnostautunut musta ori, joka kilpaili hyvällä menestyksellä 150-160cm esteluokkia. Ori omaa hienot ja näyttävät liikkeet, joten Rettryä käytettiin monenlaisile tammoille huolimatta siitä, että ori itse on estepainotteisesta suvusta. Retryn suuresta jälkeläismäärästä osa orijälkeläisistä on toiminut jalostushevosina ja osa on suunnannut isänsä tavoin esteradoille hyvällä menestyksellä.

Remiarro puolestaan on ehkäpä Duncanin sukupuussa esiintyvistä nimistä kaikkein valovoimaisin. Toiselle palkinnolle kantakirjattu Remiarro on saksalaissyntyinen ori, jolla oli aikoinaan jalostusoikeudet myös Ranskassa, Belgiassa ja Tanskassa. Esteillä hyvin menestynyt Remiarro on periyttänyt hyppääjän lahjojaan hyvin my&aouml;s jälkipolville ja monet sen jälkeläisistä ovat perineet orin erinomaisen hyppytekniikan ja eloisan ja voitontahtoisen luonteen. Remiarro on hyvin tunnettu ori kotimaassaan sekä Tanskassa, mutta muualla ori on harvemmin tavattu nimi.

Juliana RS kuoli jo nuorella iällä ähkyyn, epäilemättä huolimattoman tallipojan pohjatyön tuloksena. Tämä tulevaisuuden estelupaus ennätti startata vain pikkuluokissa, joten tamman todelliset lahjat jäivät arvoitukseksi. Oli sinänsä onni, että tamman entinen omistaja oli varsottanut Julianasta yhden jälkeläisen sen ollessa viiden ikäinen, sillä Rettry R jäikin Julianan viimeiseksi. Tamma menehtyi ollessaan vain seitsemän vuotias ja tästä syystä Julianan linja on harvinainen, mutta kuten olettaa saattaa, ei niin himoittu, että tammasta olisi tullut holsteinjalostuksen kulmakivi.

St. Laurine, kuten hyvin monet Duncanin sukupuussa esiintyvät kapistukset, on jo pidemmän aikaa kuolleena ollut nelijalkainen. Tämä vaaleanrautias tamma kilpaili aktiiviuransa aikana 130-140cm esteluokkia, tämä oli kutakuinkin ennen tamman täytettyä kahdeksan vuotta. Lyhyen kilpauransa jälkeen Laurine siirtyi jalostuspuolelle ja tamma varsoi peräti kolmetoista kertaa. Voitte siis vain kuvitella, miten vanha ja väsynyt Laurine oli, kun viimeisin muksu tupsahti maailmaan. Epäilenkin, että varsomisen ja kilpailemisen kuluttama tamma kuolikin pelkästään vanhuudenvaivoihinsa kotitilallaan. Pääasiassa Laurine on jättänyt keskinkertaisia varsoja, mutta muutama tamman muksuista on yltänyt kamppailemaan palkintopaikoista aina Grand Prix radoilla saakka.

St. Landito syntyi aikoinaan Saksassa, josta ori myytiin huutokaupan yhteydessä Ranskaan Deluxe nimiseen puoliverisiittolaan. Landito oli luonteeltaan melko pahatapainen ori, joka sai nopeasti tallin pahan pojan maineen. Monet siittolan työntekijöistä kieltäytyivät käsittelemästä oria, sillä Landitolla oli ikävä tapa näykkiä ja muutamaan otteeseen kaviokin kolahti hoitajaan siinä määrin, että sairaalareissuhan niistä potkuista tuli. Ratsastaessa Landito oli kuitenkin aivan toista luokkaa ja tämä roteva punarautias ori omasikin erittäin kauniit liikkeet. Esteillä Landito oli puolestaan melko kämpelä, eikä tämän vuoksi pärjännyt esteradoilla. Muutamissa kouluratsastuskisoissa startannut ori toimi kuitenkin pääasiallisesti vain jalostushevosena.

Rully on tuikitavallinen saksalaistamma, joka astutettiin St. Landitolla sen ollessa seitsemän vuotias. Rully ei ole kilpakentillä mainetta niittänyt, eikä rakenteellisestikaan kovinkaan hekumaallisen näköinen, mutta luonteeltaan Rully on täysi kymppi. Rauhallinen ja ihmisystävällinen, joten Rullylle valittiinkin niinä muutamina kertoina hieman tulisemman persoonan omaava ori. Rully lopetettiin kotitilallaan tamman ollessa parinkymmenen iässä, sillä myöhemmällä iällä tehdyt varsat kuluttivat tammaa siinä määrin, että lopetus katsottiin aiheelliseksi.Jälkeläiset
26.09.'08 o. Skullhunter PB
16.09.'08 t. Necktie Party PB
09.01.'09 o. Saint-Anic Mantra PB
01.02.'09 o. Hatecraft PB
02.10.'09 t. Charad's Hunterhawk
20.07.'12 t. U-Ground Vivace
16.08.'12 t. Tundra Polaris Solo


NJ näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
25.04.2007 Stoneroad Estate NJ Maria A. LKV 2, irtoSERT, JS
21.11.2008 Heilig Dressage NJ Hanna M-T. LKV2, MVA-sert, JS
25.11.2008 Raven Ratsutila NJ Anette N. BIS4, MVA-sert, JS
30.11.2008 Barrier Showjumpers NJ kakuro BIS2, MVA-sert, JS


MEJ Kisat (2 starttia)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.5.2010 Fenton MEJ 110cm 2/31
1.5.2010 Fenton MEJ 130cm 9/18


ERJ Kisat (65 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
4.8.2007 Senseija ERJ 70-80cm 2/46
12.8.2007 Legend Lagoon ERJ 80cm 1/40
27.8.2007 Satulinna ERJ 80-90cm 4/45
30.8.2007 Veatu Kuningriik ERJ 80cm 1/41
6.10.2007 Veatu Kuningriik ERJ 80cm 6/40
8.10.2007 Mörkövaara ERJ 70cm 8/64
15.10.2007 Hirnahduksen Talli ERJ 80-90cm 3/95
19.10.2007 Virtuaalitalli Bratislava ERJ 70-80cm 1/60
31.10.2007 NK-Riders ERJ 80cm 2/15
18.1.2008 Kaurisrannan Ratsastajat ERJ 130cm 2/87
16.6.2008 Marceille ERJ 90cm 7/50
16.6.2008 Marceille ERJ 100cm 5/50
18.6.2008 Bleyena ERJ 110cm 4/40
19.6.2008 Skurvash ERJ 100cm 1/36
19.6.2008 Skurvash ERJ 120cm 4/36
19.6.2008 Skurvash ERJ 130cm 1/24
19.6.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/26
19.6.2008 Skurvash ERJ 130cm 1/24
19.6.2008 Skurvash ERJ 130cm 3/24
23.6.2008 Ronjan Tuonnit ERJ 80-90cm 4/30
2.7.2008 Olipa Kerran ERJ 120cm 5/40
5.7.2008 FH Stables ERJ 100cm 5/40
6.7.2008 Stable of Sunset ERJ 100-110cm 1/52
8.7.2008 Skurvash ERJ 150cm 5/30
8.7.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/18
8.7.2008 Skurvash ERJ 150cm 1/18
10.7.2008 Fiktio ERJ 100cm 3/40
10.7.2008 Fiktio ERJ 100cm 6/40
14.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 110cm 7/60
15.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 110cm 1/50
16.7.2008 Novelli ERJ 100cm 2/40
16.7.2008 Satulinna ERJ 90-100cm 7/50
16.7.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 6/44
17.7.2008 Unafraid ERJ 140cm 1/25
17.7.2008 Nappulaliiga ERJ 130cm 3/22
19.7.2008 Maple's Stable ERJ 60cm 4/40
3.8.2008 YEW Dressage ERJ 150cm 2/9
5.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 3/32
5.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 5/64
7.8.2008 Beichte ERJ 90-100cm 5/55
10.8.2008 Jerry ERJ 100cm 1/50
11.8.2008 Aikajana ERJ 120cm 1/40
12.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 140cm 3/30
12.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 3/29
13.8.2008 Kensington ERJ 150cm 5/45
13.8.2008 Skurvash ERJ 150cm 1/17
13.8.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/15
13.8.2008 Skurvash ERJ 150cm 2/15
15.8.2008 Bless ERJ 100-110cm 5/40
16.8.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 6/38
16.8.2008 Kivinummen Hevostila ERJ 130cm 1/28
17.8.2008 Kincaid Farm ERJ 110cm 8/88
19.8.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 6/43
20.8.2008 Katvusto ERJ 110-120cm 5/35
22.8.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 1/39
30.8.2008 Divine Angel ERJ 100cm 1/50
21.9.2008 Barrier Showjumpers ERJ 100-110cm 1/28
22.9.2008 YT Hallanvaara ERJ 150cm 1/89
7.10.2008 Siittola Quiero ERJ 100cm 6/46
12.10.2008 Belvine ERJ 150cm 1/40
19.10.2008 Kincaid Farm ERJ 100cm 1/52
24.10.2008 Rowea ERJ 110cm 4/50
26.10.2008 Rowea ERJ 110cm 2/50
27.10.2008 Rowea ERJ 110cm 1/50
31.12.2008 B&W Showjumpers Joulukuun ERJ Cup 150cm 6/116
28.11.2009 Barrier Showjumpers Marraskuun ERJ Cup 130cm 6/175


04.06.2008 - Headhunter SWA tuli myyntiin, kun yt Music päätti vähentää puoliverikantaansa. Ori on oman Hughini jälkeläinen ja olin aina pitänyt orin nimestä todella paljon, joten tämä hurmuri oli pakko saada talliin. Headhunter on toisen Kingsvalleylaiseni Rinascitan puoliveli emän puolelta ja isän puolelta ori on taas sukua omalle kasvatilleni Self-Killerille. Heti kaupanteon jälkeen Headhunter kärrättiin Skurvashiin ja orille annettiin lyhyempi nimi: Duncan.

10.06.2008 - Duncan on sopeutunut hyvin talliin ja koska ori on parhaassa kisaiässä olen jo ilmoittanut sen mukaan muutamiin kisoihin. Headhunter ennätti kilpailla entisellä omistajallaan hyvät pohjat, joten orin kanssa ei tarvitse aloittaa poniluokista, vaan se pääsee kisaamaan ansaitusti omantasoisissaan luokissa. Headhunter tulee pyrkimään ainakin 150cm esteradoille, sillä muutamat irtohypityskerrat ovat vakuuttaneet, että esteitä rakastava ori on tullut lahjakkuudessaan täysin vanhempiinsa.

05.12.2008 - En oikein ymmärä miksi emme tajunneet käyttää Headhunteria aikaisemmin näyttelykehissä, sillä ori on napsinut sertejä siihen malliin, että ori alkaa olla muotovalioainesta. Tiedä sitten mistä Duncan on karismaattisuutensa perinyt, kun lähisukulaisissa ei valitettavasti ole rakenteeltaan täydellisiä yksilöitä, mutta Duncan toisaalta osaa olla erittäin puoleensavetävä persoona niin halutessaan.

31.12.2008 - Headhunterin kilpauran päätöskisaksi olimme valinneet joulukuun ERJ Cupin ja ori täytti toivotut tavoitteet ja sijoittui hienosti kuudenneksi 150cm luokassa. Näiden karkeloiden jälkeen ori pääsee ansaitusti lököttelemään laitumilla. Sijoituksia orille ennätti kertyä 65 kappaletta.

11.02.2009 - Kisaeläkettä viettävä Duncan oli loukannut jalkaansa tarhaillessaan ja tilanne oli niin paaha, että jouduimme kutsumaan eläinlääkärin arvioimaan tilanteen. Ori oli ilmeisesti liukastunut tarhassaan, joka tähän vuodenaikaan on täysin peilijäällä. Karsinassaan onnettoman oloisena kyhjöttänyt Duncan tuntui olevan aika alakuloinen ennen lekurin saapumista. Tämä kuitenkin totesi kaikkien helpotukseksi, että kyseessä oli vain venähdys, joka toipuisi levolla.

15.03.2009 - Duncan on toipunut pikku haaveristaan ja ori juoksentelee taas laitumella entiseen malliin. Ennätimme jo säikähtää orin puolesta, sillä jos vamma olisi ollut vakava, olisi Headhunter jouduttu lopettamaan. Onneksi venähdys parani vain huolellisella levolla ja nyt jalostuspuolelle siirtynyt Headhunter voi keskittyä täysillä uusiin tehtäviinsä.

06.04.2009 - Orille anottiin kohta reilu viikko sitten muotovalio ja tänään oli vihdoin postiluukusta kolahtanut tiedote, jossa kerrottiin, että Headhunterille oli myönnetty kyseinen meriitti. Tämän lisäksi Duncan ilmoitettiin juuri huhtikuun ERJ laatuarvosteluun, josta ori lähtee muiden Skurvashlaisten tavoin tavoittelemaan ykköspystiä.

15.05.2009 - Pitkän odotuksen jälkeen ERJ laatuarvostelun tulokset on vihdoin julkaistu. Duncan sai odotetusti I palkinnon ja mikä parasta, ori sai tilaisuuden toiseksi korkeimmat pisteet! Nyt, kun Headhunterilla on oman painotuslajinsa laatuarvostelu käytynä, voidaan orin kanssa keskittyä yksinomaan jalostuspuolen hommiin. Tulevaisuudessa orin kanssa suunnataan vielä mitä luultavimmin yleislaatuarvosteluun.

14.08.2009 - En olisi millään uskonut, että Headhunterin ollessa kisaeläkkeellä jo pidemmän aikaa, tekisi minun vielä mieli ottaa ori mukaan ERJ Cupiin kisailemaan voitosta. Duncan on ollut toisinaan melko apea, kun sen päivät kuluvat vain tarhassa tallustellen ja ori oli silminnähden iloissaan, kun kasasin aamulla sen karsinan oven eteen ratsastustamineita. Headhunter ei kuitenkaan tule olemaan valmis vielä kuukausiin, mutta toivon, että orilla päästäisiin kilpailemaan loppuvuoden Cupissa.

17.09.2009 - Duncanin treenus on sujunut mutkitta, sillä ori on ollut vain pelkästään tyytyväinen siihen, että se saa taas säännöllisesti liikuntaa. Esteillä on jälleen alkanut löytyä tuttu rytmi ja ori hyppää isompiakin esteitä taas entiseen malliin. Duncan tosin joutuu vielä kovaan rääkkiin, ennen kuin se on täysin valmis, sillä orin peruskunto ei ole vielä ole vaaditulla tasolla. Tämän viikon aikana keskitymme kuitenkin orin kanssa hiomaan hyppyjä ja lähestymisiä, kun taas ensi viikolla luvassa on kova treenipaketti, jossa pääpainona on yleiskunnon nostattaminen.

15.11.2009 - Cup -päivä lähestyy ja minun täytyy tyytyväisenä todeta, että Headhunter on lähes entisessä kunnossaan. En kuitenkaan raaski rasittaa vanhaa kisakumppania liiaksi, joten orin kanssa startataan 120cm ja 130cm luokissa, suuret esteet jätetään suosiolla nuoremmille ja aktiivikisauksessa oleville skurvashlaisille.

28.11.2009 - Kuten odottaa saattaa, ovat odotukset Headhunterin kohdalla olleet korkealla. Oli positiivista huomata, että tumma ori tunnistettiin ja muutama mielensä rohkaissut tuli jututtamaan Duncania ja kehumaan samalla vanhaa herraa. Useiden onnen toivotusten saattelemanana pääsimme kuitenkin viimein radalle, kun vuorossa oli 130cm luokka. Edellisessä lähdössä Headhunterin keskittyminen ei ollut toivotulla tasolla ja siksi uusinta jäi näkemättä, mutta ori oli selvästi skarpannut, sillä nyt se tosissaan tuntui haluavan voittoa. Hyvästä ja reippaasta suorituksesta palkintona tulikin kuudes sija, mikä comebackiä tehneelle vanhalle kisakonkarille olikin aivan täydellinen suoritus.

04.12.2009 - Rauhallisia eläkepäiviään viettelevä Duncan on ilmoitettu tämän kuun kantakirjatilaisuuteen. Päätös saattoi olla hieman hätiköity, enkä ole laisinkaan varma siitä, tuleeko ori edes saamaan palkintoa, mutta tehty mikä tehty. Koska Headhunter nyt sattuu olemaan Hughin varsa, hyysään sitä ehkä hieman liikaakin. Orin jälkikasvu on melko lupaavaa: Hatecraft PB on ilmoitettu marraskuun ERJ laatuarvosteluun, omassa tallissamme majaileva Necktie Party PB suuntaa kyseiseen arvosteluun ensi vuoden alussa.