Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
FALL OF ICARUS PBNimi Fall of Icarus PB, Icarus Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 166cm
Syntynyt 15.09.2008 Rekisterinumero VH05-044-7174
Koulutustaso Ko: He A, Re: 160cm Ikä 14-vuotias
Painotus Esteratsastus Saavutukset ERJ I, ERL II
Kasvattaja Skurvash Omistaja Skurvash

Kuollut 20.09.2012Photos © Roshoeve
Icaruksen syntyessä koko talliväki jännitti sitä, kumpaan vanhempaansa orivarsa tulisi loppujen lopuksi enemmän: itsenäiseen ja joskus äkkipikaiseen emäänsä, vai rauhalliseen ja kuuliaiseen isäänsä. No, loppujen lopuksi kävikin niin, että äidin veri oli vahvempaa ja Icarus osoittaakin samanlaisia oireiluja kuin Nastykin. Vaikka Icarus on kaikenkaikkiaan erittäin kiltti poika, jotkut piirteet saavat ilman muuta hoitajat näkemään punaista. Orissa piilevä tietty röyhkeys pulpahtaa helpoimmin pintaan kun on ruoka-aika, sillä ori saattaa aivan yllättäen iskeä hoitajan tuoman sapuskan kimppuun ennen kuin se on ennättänyt edes orin omaan ruoka-astiaan. Icaruksen kanssa on oltava varovainen tässä suhteessa ja tätä vekkulia saa kyllä komentaa koko kirosanojen valtavalla kirjolla, että viesti menee varmasti perille.

Perus hoitotoimenpiteiden aikana Icaruksen kanssa täytyy muistaa, että ori on tosiaan Rinascitan jälkikasvua. Samoin kuin emänsä, saattaa myös Icarus napata varoittamatta kiinni hoitajaansa veitsenterävillä hampaillaan. Tai no oikeastaan hampaat eivät ole veitsenterävät, sillä Icarus ei ole lihansyöjä, mutta joka tapauksessa käsivarteen jää mukavan näköinen sinelmä orin käsittelyn jälkeen. Tämä huono tapa tuntuu tosin olevan Icarusen oma omperäinen keino selvittää, onko hoitaja unohtunut rakentelemaan pilvilinnoja, vai onko tämä jutusta jyvällä. Reflekseiltään nopea hoitaja osaa kyllä väistää orin purukalustoa tarpeen vaatiessa ja välttyy näin kipeiltä mustelmilta.

Aamuruokinnan jälkeen Icarus viedään jaloittelemaan tarhaan muiden hevosten tapaan muutamaksi tunniksi ennen kuin päivän treenit aloitetaan. Yllättävää kyllä ei Icarus taluttaessa tapaa keksiä hoitajansa pään menoksi kommervenkkejä, vaan ori tepsuttelee kiltisti taluttajansa vierellä. Icaruksen tarha sijaitsee sen varsa-aikojen tutun, Riddickin, tarhan vieressä ja kaksikko tuleekin hyvin toimeen keskenään. Molemmat orit olivat nuoruusiällään samalla orilaitumella, joten se selittää varmasti kaksikon toverillisen suhtautumisen toisiinsa. Tarhassa Iku tapaa ainoastaan ruokailla tai etenkin kuumina kesäpäivinä vain makoila tarhansa varjoisissa osissa, joskus orin nähdään rapsuttelevan aidan viereen tulleen Riddickin sään juurta antaumuksella.

Icarus ei pahemmin piittaa vierailijoista karsinansa oven takana, onhan se tottunut huomioon jo maitovarsasta saakka. Iku suhtautuu aika pitkälle samalla tavalla randomvierailijoiden lisäksi myös kengittäjään ja eläinlääkäriin, jotka saavat kyllä tehdä Icarukselle tarvittavat toimenpiteet. Etenkin vakituiseen kengittäjäämme Icarus tuntuu ihastuneen, ja siksi hän saakin häärätä orin kimpussa niin paljon kuin sielu sietää. Eläinlääkäri taas joutuu toisinaan väistelemään Ikun turpavärkkiä jotta välttyisi maistiaiseksi joutumiselta.

Kun orille on saatu kaikkien sääntöjen mukaan oikeaoppisesti varusteet niskaan, joka käy helposti jos niksit osaa, pääsee Icaruksen osaamisesta ja erityisesti parhaista puolista nauttimaan täysin siemauksin. Iku on tullut isäänsä siinä suhteessa, että ori toimii loistavasti kevyillä ja huomaamattomilla avuilla, eikä Icaruksen kanssa tarvitse olla ukrainalaisen painonnostajan luokkaa fyysisten voimien suhteen. Kentällä Iku on energinen ja viriili ori, joka mielellään ottaa alkutunnista muutamia liidokkaista väistöjä ja toisinaan orin takamuskin saattaa kohota normaalitasosta. Jos ratsastaja ei hätäänny siitä, että Iku hieman irroittelee, vaan antaa orin rauhassa rötöstellä aikansa, taantuu orikin pikkuhiljaa kun on saanut enimmät paineet purattua.

Maastossa Icarus on varma kuin kallio, eikä ori ala tutista pelosta nähdessään viiriäisperheen kipittävän ratsastuspolun poikki lähimpään puskaan piiloon. Iku on enemmänkin utelias kaikkea tällaista kohtaan ja herralle ominaisempaa käytöstä onkin mennä viiriäisten perässä kaula pitkällä ja korvat höröllä tsekkaamaan tilanne, kuin pötkiä häntäsuorana kotitallin pihaan. Maastossa Icarus on edelleen yhtä helposti pidettävissä ratsastajansa käsissä kuin kentälläkin, eikä orilla ole tapana harrastaa ratsastajansa heittämistä lähimpään pöheikköön heti, kun tallipiha katoaa näköpiiristä.

Esteillä todelliseksi pedoksi osoittautunut Iku on nopealiikeinen, taipuva ja erittäin tarkka hyppääjä. Ei ole toisaalta mikään ihme, että Icarus on niinkin loistava ratakettu, onhan sillä suvussaan monta upeaa GP-tason esteratsua. Toisinaan ori painaa hullunlailla ohjille ja ratsastajasta tuntuu varmasti siltä, kuin molemmat käsivarret irtoaisivat juuriaan myöten muusta ruhosta. Icaruksen kanssa parhaista konsteja hillitä liian suuria ajonopeuksia on tehdä pieniä ja erittäin kevyitä puolipidätteitä joka toisella askeleella ja istua syvälle satulaan. Neuvot saattavat kuulostaa täysin mahdottomilta toimiakseen, mutta Iku kyllä ymmärtää vinkin ja hidastaa kuuliaisesti tempoaan. Ohjista raastaminen sen sijaan saattaa laukaista orissa tönkkijarrutus refleksin, jolloin ratsastaja lentää katapultin lailla satulasta.

Kuten hyvinkoulutetun kilparatsun käytökseen kuuluu, astelee Icarus traileriin kiltisti, järjestämättä minkäänlaista showta sivustakatsojille. Iku on lisäksi kärsivällinen matkustaja, joka on aina innoissaan päästessään pois kotitallilta, joten ori myös käyttäytyy sen mukaisesti. Pidemmätkään matkat trailerissa ilman pysähdystaukoja saa Icarusta hermostumaan, mutta orin hyvinvoinnin kannalta on toki viisainta päästää innosta puhkuva oripoika välillä jaloittelemaan ennen kuin matkaa taas jatketaan.

Kilpailuissa Icarus puhkuu aina positiivista energiaa ja oria on tottavie hankala saada pysymään housuissaan. Ori osaa kuitenkin suorituksen aikana sulkea mielestään yleisön ja lähistöllä keimailevat tammat, joten Icaruksen suoritus esteillä on sataprosenttista voitonmetsästystä, brassailuun ei jätetä sijaa. Tarpeen vaatiessa rata suoritetaan Ikun toimesta vauhdilla, sillä tätä kaveria ei vauhti pahemmin päätä huimaa. Erittäin tarkoista hypyistään ja huimilta näyttävistä oikotievalinnoistaan tunnetuksi tullut Icarus tarjoilee kyllä ratsastajansa kanssa koko kansalle täyden rahan edestä parasta mahdollista viihdettä esteiden parissa.


i. Wolf Creek B17
ERJ I, YLA 2
holst
ii. VIR MVA Ch Tristan GER
ERJ I, YLA 1
iii. Galahad
iie. Guilt on Skin
ie. Sweet Dreams

iei. Solo Frutti
iee. M. Mildora
e. Rinascita SWA
ERJ I, YLA 2
holst
ei. Kiefer GER
ERJ II, YLA 2
eii. Kleofas
eie. Lucienda
ee. Renesaince R
ERJ II
eei. Rettry R
eee. St. Laurine


i. Wolf Creek B17 on aikoinaan tullut Skurvashiin tilausvarsana Escarcha nimisestä siittolasta. Ruunikko ori kilpaili uransa aikana hyvällä menestyksellä 160cmesteluokkia. Nyt jo melko iäkkäällä Wolfiella on tähän mennessä kaikkiaan neljä jälkeläistä, joista Weybridgessä asuva Twice Bitten PB on ainoa tamma, ja nelikosta tähän mennessä parhaiten menestynyt yksilö. Wolfie on onnitunut periyttämään hyvin jälkipolville hyppääjän lahjoja, sillä jokainen sen muksuista on kisannut vaativissa esteluokissa.

ii. Tristan GER on loistavasti esteillä menestynyt hienokäytöksinen ori, jolla on meriittejä lähes joka lähtöön. Champion arvonimi kielii orin mukavanpuoleisesta rakenteesta, lisäksi Tristan on kunnostautunut YLA 1 ja ERJ II palkinnoin. Ori on aikanaan asunut omien yksityishevosteni joukossa laitoksessa nimeltä Brotherhood of the Hand, mutta ori muutti hiljakkoin takaisin alkuperäiseen otiinsa, Skurvashiin. Wolfie on tilausvarsa, jonka isäksi haluttiin varta vasten nimenomaan Tristan. Valinta oli sinänsä fiksu, sillä ilman Tristanin saavutuksia Wolfien laatuarvostelumenestys ERJ:ssä olisi melko heikkoa, eikä Wolfin jalostusarvokaan olisi kovin kummoinen. Tristanilla on Wolfien lisäksi useita kyvykkäitä jälkeläisiä, jota ovat pärjäneet isänsä tavoin kiitettävästi esteradoilla.

iii. Galahad on Romaniassa asuv ori, joka on kilpaillut aktiivisesti ja kohtuullisen menestyksekkäästi yli metrin kokoluokkaa olevia esteratoja. Ori ei kuitenkaan onnistunut luomaan uraa kansainvälisille kilparadoille, josta johtuen Galahad ei ole ollut järin suosittu jalostuspuolella. Ori ennätti saada kymmenknta jälkeläistä ennen kuin orin omistajat päättivät ruunata erittäin vaikealuonteisen orin. Galahad on tosin jossain määrin onnistunut periyttämään ainakin joitakin arveluttavia luonteenpiirteitä myös jälkikasvuunsa.

iie. Guilt on Skin on tunnettu erittäin rauhallisesta tasaisesta luonteestaan. Lähes täysin tuntemattomasta suvusta tuleva Guilty on kilpaillut melko hyvällä menestyksellä 100-140cm esteratoja. Guiltyn valitseminen Galahadille, tai toisinpäin, oli loistava ajatus, sillä tamman rauhallinen luonne on toiminut ainakin tähän asti hyvänä vastapainona Galahadin tuliselle olemukselle, jonka tuloksena on tullut varsin hyväkäytöksinen Icaruksen isänisä Tristan GER. Valitettavasti Guiltyn muista sukulaisista, ainakaan kovin pitkälle, ei ole tietoja löytynyt.

ie. Sweet Dreams on Escarchassa asuva tuontitamma, joka saapui talliin vuoden 2007 puolella Saksasta. Kun valitsimme tilausvarsalle (josta tuli Wolfie) vanhempia, odotukset Dreamin kohdalla olivat melkoisen korkealla. Tammaa ilmeisesti oli tarkoitus kisauttaa, mutta valitettavasti tamman suoritukset kilparadoilla ovat jääneet lähes olemattomiin. Olikin pelastus sinänsä, että Wolfien isäksi valiittiin ori omasta tallista, muuten soppa tämän yksilön kanssa olisi ollut melkoinen. Dreammiin palatakseni tamma on säyseä ja hyväluonteinen ja Wolfien lisäksi tammalla tiettävästi on vain yksi jälekläinen.

iei. Solo Frutti on saksalainen ori, joka on käsitykseni mukaan jonkin tason harrasteratsu. Orilla on kuulemani mukaan kilpailtu sekä koulua että esteitä, mutta tavoitteet eivät Solon kohdalla ole olleet kovinkaan korkealla. Orilla on kuitenkin sävyisä luonne, joten se on saanut tästä syystä muutamia kasvattajia kiinnostumaan orista jalostuskäyttö mielessä. Solon on väitetty hypänneen parhaillaan 130cm esteratoja ja kilpailleen koulua He A tasolla. Molemmissa lajeissa menestys on tosin ollut vaihtelevaa.

iee. M. Mildora puolestaan on Sweet Dreamsin tapaan kimo, mutta Mildoran rakenne on suorastaan hirvittävä. Tamma muistuttaa pikemmin muulia kuin pitkälle jalostettua puoliveristä, mutta toisaalta kun ajattelee että tamma on kotoisin Ukrainasta, ei ole ihme, miltä tamma näyttää. Mildora on melko raskasrakenteinen, eikä tammalta juurikaan esteiden pomppiminen luonnistu. Muutamia palkintosijoja se on tosin onnistunut kahmimaan metrin korkuisista luokista.

e. Rinascita SWA on yksi pisimpään Skurvashissa asuneista elikoista. Nastyksi kutsuttu tamma on luonteeltaan, kuten lempinimestä voi hyvin päätellä, ilkikurinen tamma, eikä lisääntyvät ikävuodet ole saaneet tammaa rauhoittumaan. Tamma on kilpaillut hyvällä menestyksellä 150 esteradoilla, tämän lisäksi Nastylla on sijoitus ERJ Cupin sadan senttimetrin luokasta. Tamman meriittisaldoon kuuluvat ERJ I ja YLA 2 palkinnot, mitkä varmasti kertovat osaltaan tämän Kingsvalleylaisen tasosta.

ei. Kiefer GERin voidaan valehtelematta sanoa olevan yksi hienoimmista Saksantuonneista kautta aikojen. Meredith Schneiderin kasvattama Kiefer on kapasiteetikas esteratsu, jolta luonnistuvat puomien ylitykset aina 160cm radoilla saakka. Chloen omistuksessa oleva ori on saavuttanut uransa aikana ERJ II sekä YLA 2 palkinnot ja ori on myös esikantakirjattu aikanaan. Kieferillä on jälkeläisiä vain viisi kappaletta, joista Rinascita on vanhin ja luultavimmin jopa kaikkein menestynein. Kiefer on harvinainen näky estepainoteisen puoliverisen sukutaulussa ja siksi orin jälkikasvua tuleekin vaalia siinä määrin, ettei näin hieno yksilö joudu unohduksiin.

eii. Kleofas on raamikas jo eläkeikään ehtinyt tummanruunikko holsteinilainen, joka asuu Katarina Rommlerin hoivissa. Ori kilpaili aktiivisesti kansallisella tasolla aina 17 vuoden ikään saakka, menestyen hyvin kotimaassaan Saksassa aina 140-160cm esteluokissa saakka. Kleofas on astunut tähän mennessä parisenkymmentä tammaa, mutta vielä ei ole selvinnyt, periyttääkö ori millä prosentilla hyppääjänlahjojaan jälkipolville. Ori tuli kilparadoilla tunnetuksi massiivisesta ja näyttävästä laukastaan sekä huomattavan varovaisesta hyppytyylistään. Puomien pysyminen kannattimillaan ei ollut ongelma, mutta toisinaan ratsastaja joutui vaikeuksiin Kleofasin kanssa, kun orin huomio ei ollutkaan radassa ja suurilla areenoilla huono keskittyminen kostautui yleensä kieltäytymisinä. Luonteeltaan Kleofasia on kuvailtu ystävälliseksi ja hyväksi kilpakumppaniksi, joka kyllä yrittää parhaansa. Uusia tuttavuuksia kohtaan orin asenne on aina ollut varovainen, toisin kuin tuttuja kasvoja kohtaan.

eie. Lucienda varsoi ensimmäistä kertaa jo 6-vuotiaana, jolloin maailmaan putkahti kukas muukaan kuin itse Kiefer. Kleofasta selvästi kevytrakenteisempi tamma loukkaantui valitettavasti eräissä estekilpailuissa, jolloin Luciendan lupaavasti alkanut kilpaura katkesi etuseen tulleisiin vammoihin. Tällä ruunikolla tamma ponnistaa voimakkaasti, joten kapasiteettia oli ollut helposti vaikeimpiinkin esteluokkiin. Luciendan omistaja Michael Schneider käyttää tammaa nykyään jalostushevosena toisinaan Schneiderin vaimo kilpailee Luciendalla helppoja koululuokkia, sillä esteille Lucienda ei valitettavasti koskaan kykene.

ee. Renesaince R tunnetaan puoliverisiittola Kingsvalleyn yhtenä kantatammana. Renesaincea on kuvailtu innokkaaksi, herkäksi ja hyväntuuliseksi tammaksi. Kuten Kieferilläkin, Renesaincellakin on ennestään viisi vekaraa, mutta Rinascitan puoliveli Headhunter SWA asuu Nastyn tapaan Skurvashissa ja on ehkä jopa vähän paremmin menestynyt esteradoilla kuin siskopuolensa. Renesaince on kapasitteetikas tamma, jolsta luonnistuvat esteet aina 150cm tasoisissa luokissa saakka. Tamman kilpamenestys on ollut vakuuttavaa, joten Renesaince on todella kehunsa ansainnut ja tamma on ollut erinomainen valinta Kieferin vaimokkeeksi.

eei. Rettry R on esteillä kunnostautunut musta ori, joka kilpaili hyvällä menestyksellä 150-160cm esteluokkia. Ori omaa hienot ja näyttävät liikkeet, joten Rettryä käytettiin monenlaisile tammoille huolimatta siitä, että ori itse on estepainotteisesta suvusta. Retryn suuresta jälkeläismäärästä osa orijälkeläisistä on toiminut jalostushevosina ja osa on suunnannut isänsä tavoin esteradoille hyvällä menestyksellä.

eee. St. Laurine, kuten hyvin monet Nastyn sukupuussa esiintyvät kapistukset, on jo pidemmän aikaa kuolleena ollut nelijalkainen. Tämä vaaleanrautias tamma kilpaili aktiiviuransa aikana 130-140cm esteluokkia, tämä oli kutakuinkin ennen tamman täytettyä kahdeksan vuotta. Lyhyen kilpauransa jälkeen Laurine siirtyi jalostuspuolelle ja tamma varsoi peräti kolmetoista kertaa. Voitte siis vain kuvitella, miten vanha ja väsynyt Laurine oli, kun viimeisin muksu tupsahti maailmaan. Epäilenkin, että varsomisen ja kilpailemisen kuluttama tamma kuolikin pelkästään vanhuudenvaivoihinsa kotitilallaan. Pääasiassa Laurine on jättänyt keskinkertaisia varsoja, mutta muutama tamman muksuista on yltänyt kamppailemaan palkintopaikoista aina Grand Prix radoilla saakka.

Jälkeläiset
15.11.2008 o. Weybridge's Bullwhip
28.02.2008 t. Levicorpus PB
14.03.2009 o. Alastair PB
06.05.2009 t. Dark Attraction PB
03.11.2010 t. Farina Lime


ERJ Kisat (69 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
19.10.2008 Boliviét Showjumpers ERJ 100cm 4/30
19.10.2008 Boliviét Showjumpers ERJ 110cm 5/30
20.10.2008 Boliviét Showjumpers ERJ 110cm 4/30
20.10.2008 Skurvash ERJ 130cm 5/25
20.10.2008 Skurvash ERJ 140cm 2/25
25.10.2008 Kensington ERJ 110-120cm 6/47
25.10.2008 Parade Showjumpers ERJ 80-90cm 3/59
26.10.2008 Siittola Shadow ERJ 120cm 4/58
26.10.2008 Tarumaa ERJ 80cm 4/77
26.10.2008 Tarumaa ERJ 90cm 6/83
28.10.2008 Kensington ERJ 110-120cm 4/47
31.10.2008 Zavier ERJ 130cm 3/20
7.11.2008 Beliewe ERJ 80cm 3/50
10.11.2008 Hankivaara ERJ 80cm 4/30
16.11.2008 Skurvash ERJ 130cm 2/19
16.11.2008 Flash Stables ERJ 80cm 3/84
17.11.2008 Briton's Farm ERJ 110cm 3/50
17.11.2008 Fe Yance ERJ 100cm 9/98
17.11.2008 Huvitus ERJ 70-80cm 5/25
18.11.2008 Mirrors ERJ 100cm 5/35
20.11.2008 Mirrors ERJ 100cm 5/35
29.11.2008 Unafraid ERJ 130cm 2/36
2.12.2008 Rowea ERJ 70cm 6/40
4.12.2008 Rowea ERJ 70cm 4/40
7.12.2008 Nappulaliiga ERJ 120cm 3/37
17.12.2008 Barrier Showjumpers ERJ 120cm 2/30
21.12.2008 RK Solina ERJ 110cm 1/102
21.12.2008 RK Solina ERJ 120cm 1/90
24.12.2008 Estabulo ERJ 90cm 4/50
25.12.2008 Estabulo ERJ 100cm 7/50
27.12.2008 Leighton ERJ 150cm 4/33
29.12.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/16
29.12.2008 Elegant Red ERJ 130cm 4/30
30.12.2008 Daftomor ERJ 110cm 4/88
30.12.2008 Skurvash ERJ 130cm 3/20
31.12.2008 Leighton ERJ 150cm 4/33
2.1.2009 Daftomor ERJ 110cm 7/93
10.1.2009 Tahmakavio ERJ 130cm 1/60
10.1.2009 Hämypuro ERJ 100cm 5/50
11.1.2009 Hämypuro ERJ 90cm 1/50
12.1.2009 Hämypuro ERJ 90cm 1/50
18.1.2009 Fe Yance ERJ 80cm 2/38
22.1.2009 Fe Yance ERJ 60cm 4/37
22.1.2009 Skurvash ERJ 160cm 4/31
23.1.2009 Skurvash ERJ 160cm 2/31
24.1.2009 Mörkövaara ERJ 120cm 3/50
24.1.2009 Skurvash ERJ 160cm 2/31
25.1.2009 Tropica ERJ 140cm 6/40
28.1.2009 Kivinummen Hevostila ERJ 100cm 6/40
1.2.2009 Wittstock ERJ 140cm 3/30
2.2.2009 Unafraid ERJ 140cm 1/40
3.2.2009 Unafraid ERJ 140cm 6/40
15.2.2009 Yanblad ERJ 110cm 4/24
17.2.2009 Yanblad ERJ 110cm 4/19
23.2.2009 Daftomor ERJ 120cm 2/50
26.2.2009 Daftomor ERJ 110cm 6/50
3.3.2009 Daftomor ERJ 110cm 7/49
5.3.2009 Daftomor ERJ 110cm 7/50
6.3.2009 Daftomor ERJ 150cm 3/41
7.3.2009 Daftomor ERJ 110cm 1/50
10.3.2009 Yksityistalli Forest ERJ 130cm 1/21
14.3.2009 Headway ERJ 140cm 4/40
16.3.2009 Proud Showjumpers ERJ 150cm 1/40
18.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 3/40
18.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 4/40
18.3.2009 Proud Showjumpers ERJ 150cm 2/40
19.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 5/40
31.3.2009 B&W Maaliskuun ERJ Cup 150cm 1/115
31.6.2009 B&W Stallion Station Kesäkuun ERJ Cup 150cm 8/164


Päiväkirja

20.09.2008 - Tallin uusin asukki Fall of Icarus syntyi muutama päivä takaperin. Kaunis ruunikko orivarsa jää Skurvashiin kasvamaan, sillä orilla on hieno isälinja suoraan omaan tuontioriimme Tristaniin. Icaruksesta odottaan tulevan menestyvä esteratsu ja samalla ori tulee jatkamaan skurvash-linjaa. Aikanaan Icaruksesta tullaan varmasti jättämään ainakin yksi jälkeläinen omaan talliin.

29.09.2008 - Terhakka ori on ollut nyt muutamana päivänä ulkosalla emänsä Rinascitan hellässä hoivassa. Vaikka sää ei ole ollut paras mahdollinen, on kaksikkoa pyritty ulkoiluttamaan edes tunnin ajan joka päivä. Icarus on utelias varsa, joka ei pahemmin tunnu pelkäävään mitään. Vaikka ulkomaailma on täynnä uusia ja outoja asioita, tutkii Icarus jo rohkeasti tarhaa, eikä vain kiehnää emänsä kupeessa. Rohkeus on ehdottomasti positiivinen seikka, joten ori ei varmasti tule ratsukoulutuksensa aikanakaan vänkkyröimään pahemmin vastaan.

30.09.2008 - Tarhailun sijaan päätin tänään ottaa Nastyn ja Icaruksen pienelle metsäretkelle mukaan. Icarus sai juosta vapaana emänsä virellä, kun taluttelin tammaa. Kilometrin mittaisen lenkin tehtyäni vein kaksikon takaisin tallin lämpöön, sillä taivaalta alkoi jo tipahdella vesipisaroita sateen merkiksi. Orin vieroitus on pian ajankohtainen ja siksi yritänkin tutustuttaa Icarusta vieraaseen ympäristöön.

03.10.2008 - Uusimmat syksyn varsat Serial Self-Killer, Kill-Thrill, Neckti Party ja Icarus erotettiin tänään äideistään. Varsat vietiin yhdessä tarhailemaan tallin vieressä sijaitsevaan pikku aitaukseen, kun taas emät vietiin kauemmas. Alkuun järkytys oli suuri etenkin tammavarsoille, Icarus rauhoittui porukasta ensimmäisenä. Ori on osoittanut nopeaa sopeutumiskykyä.

07.10.2008 - Icaruksen ratsukoulutus on päässyt jo mukavaan alkuun. 3-vuotias ori on totuteltu ja ratsastustamineisiin, liinatettu ja opetettu apujen alkeille. Ratsastajan ori saa satulaansa luultavasti huomenna, sillä Icarus on sopeutunut hyvin satulaan ja suitsiin, eikä satulaan kiinnitetty painolasti vaivaa oria lainkaan. Olettaisin, että ratsastajan nouseminen ratsaille ei saa Icarusta pois raiteiltaan.

10.10.2008 - Kuten arvelinkin, Icarus hyväksyi ratsastajan melko helposti selkäänsä. Aluksi ori pyöri hämmentyneenä paikallaan, mutta ensimmäisen tunnin jälkeen ori rauhoittu ja kulki kaviouraa sujuvasti. Tänään orilla on vain kerrattu vanhaa. Ravi ja laukka sujuvat moitteetta, vaikkakin askelluksessa on vielä horjumista, eikä tasapaino ole vielä täysin löytynyt.

13.10.2008 - Orin nsimmäisistä esttreeneistä on nyt kulunut muutama viikko. Nyt Icarus hyppää jo pientä rataa sujuvasti, vaikka toisinaan laukka putoaa raville, kun radalla tulee kunnon haasteita vastaan. Icarus on nopea ja mukavan notkea, mutta harjoitusta tarvitaan vielä paljon, ennen kuin nämä edut saadaan kunnolla hyödynnettyä kisatilanteessa. Ainakaan innostuksen puutteesta oria ei voi moittia, sillä esteitä nähdessään Icarus tapaa ottaa muutamia väistöliikkeitä tai heittää pari riemun pukkia.

20.10.2008 - Kisauransa vasikään aloittanut ori on päässyt hyvin jyvälle asioista. Kisoihin lähdettäessä Icarus ei ole ottanut turhaa stressiä, vaan on aina astellut traileriin innokkaasti. Kisapaikalla puolestaan ori on ollut hyväkäytöksinen, mkä on ehdottomasti positiivinen piirre ja helpottaa hoitajaporukan hommaa, kun oria ei tarvitse vahtia kuin viisi vuotiasta kakaraa. Tänään orilla on edessään ensimmäiset kotikisat, joista toivotaan hyvää menestystä, jotta palkintosijoille saataisiin tuttuun tapaan myös Skurvashin kasvatit edustetuksi.

20.11.2008 - Vakuuttavia näyttöjä kisakentillä antaneesta Icaruksesta tuli jokin aika sitten isä. Yhteistyötallimme Weybridgen Whip Up! niminen holsteinilainen astutettiin Icaruksella ja tuloksena syntyi terhakka orivarsa. Pääosin Icaruksella keskitytään vielä kisaamiseen, sillä näyttöjä tarvitaan vielä huomattavasti enemmän, ennen kuin laatuarvosteluita voidaan harkita. Tässä vaiheessa on kuitenkin vain hyvä, jos orilla on muutamia jälkeläisnäyttöjä tulevaisuuden jalostusorin uraa ajatellen.

31.03.2009 - B&W Stallion Stationilla järjestetyissä ERJ Cup kisoissa oltiin tottakai mukana koko Skurvashin parhaimmiston kanssa. Icarusta on treenattu useita viikkoja kyseistä tapahtumaa varten ja ori ei valmiimmaksi tulla. lin ilmoittanut orin 140cm ja 150cm luokkiin. Kun lähdettiin liikkeelle 140cm luokassa, ei Icaruksen keskittyminen ollut huipussaan ja parin pudotuksen takia emme päässeet uusintaan ja kamppailemaan sijoituksista. 150cm luokassa kävi kuitenkin toisin. Icarus itsekin tuntui kyrpiintyneen huonosti meneestä luokasta ja ori skarppasi oikein toden teolla. Tuloksna pääsy uusintaan puhtaalla radalla ja kaiken kukkuraksi irtosi meille voitto Cupin vaativimmasta luokasta!

17.04.2009 - Cup menestyksen jälkeen Icarus on siirtynyt hissukseen pois kilparadoilta. Mielessäni kutkuttaa kuitenkin vielä ajatus siitä, että Icarus nähtäisiin vilä ainakin kerran ERJ Cupissa kisailemassa. Nyt ori saa kuitenkin viettää ansaittua lomaa, sillä ori on totisesti ollut kovassa kisaputkessa.

18.05.2009 - Tieto siitä, ensi kuussa kisataan jälleen ERJ Cupia sai ajatukseni heti kääntymään Icaruksen puoleen. Ori on ollut kevyessä ratsukäytössä, mutta orilta löytyy varmasti vielä annettavaa kisaradoilla. Kuukaudssa saa hyvin ihmeitä aikaan ja Icarusta saa vielä kertaalleen treenata kisakuntoon.

29.05.2009 - Hieman pehmeämmässä kunnossa aikaisemmin ollut Icarus alkaa taas päästä entiseen kuntoonsa. Oria on liikutettu aktiivisesti parin viime viikon aikana ja tuloksena liikakilot ovat alkaneet karista. Esteillä orin tekniikkaa täytyy vielä ehdottomasti hioa, sillä pitkällä tauolla olleen orin tekniikka on hieman hakusessa. Uskon kuitenkin, että kisapäivän koittaessa Icarus on valmis.

31.06.2009 - Kuten edelliselläkin kerralla, kisataan jälleen B&W:n tiloissa. 150cm luokkaan on ilmoittautunut huimat 164 osallistujaa, mukana tietysti Icarus ja kymmenkunta muuta Skurvashin elikkoa. Icarus on taas huippukunnossa, minkä ori osoitti heti, kun päästiin radalle. Uusinnassa emme valitettavasti olleet parhaimmillamme, tai lopullinen sijoitus saattoi johtua myös omasta varovaisuudestani. Tarkan ja rauhallisen radan suorituksn tuloksena selvitimme esteet puhtaasti, vaikkakaan aika ei ollut kovin imarteleva. Icarus sijoittui kuitenkin kahdeksanneksi, mikä oli toinen Cup sijoitus orille.

14.10.2009 - Orin näyttöjen ollessa viimein täysin kunnossa, on tullut aika ilmoittaa hevonen ERJ laatuarvosteluun. Orille toivotaan ehdottomasti ykköspalkintoa, minkä se totisesti on ansainnut. Icarukslla on takanaan hieno ja mnestyksekäs kilpaura, menestynyt estehevossuku ja hyvät jälkeläisnäytöt tukenaan, kun lähdetään arvosteltaviksi tilaisuuteen.


Valmennukset

10.10.2008 - Estevalmennus Skurvashissa
Icaruksen ensimmäinen valmenus esteille tapahtui turvallisesti kotioloissa, kun Skurvashiin oli kutsuttu saksalainen huippuvalmentaja Frank Schwimmer. Valmennuksen oli tarkoitus valmistella oria pian alkavaan kisauraan, joten valmennuksessa keskityttiin lähinnä Icaruksen hyppytekniikkaan. Aloitimme pienillä jumppasarjoilla, jonka estekorkeus ei ylittänyt 50cm, koska Frank halusi nähdä, millainen oli Icaruksen jalkatyöskentely. Muutaman sarjan jälkeen mies nyökytteli päätään hyväksymisen merkiksi ja muutti ravissa ylitetyn jumppasarjan laukka-askeleille sopivaksi. Kun innosta puhkuva Icarus suoriutui tästäkin ilman moitteita, päätti Frank koota vielä ennen valmennuksen loppua 80cm esteen. Viimeisessä harjoituksessa oli tarkoitus lähestyä estettä eri kulmissa, ensin suoraan, sitten molemmilta sivuilta kaartaen. Suoraan lähestyttäessä ei Icaruksella luonnollisestikaan ollut ongelmia, mutta kaartaminen esteelle tuotti nuorelle orille päänvaivaa. Fran antoi minulle jatkuvalla syötöllä ohjeita siitä, missä vaiheessa Ikua tulisi pidättää ennen ajoa esteelle pulputtaen englanniksi niin nopeaan, että vähintään puolet ohjeista meni ohi. Icarusta Frank kehuskeli sen pinen tauon aikana, milloin ori sai hieman hengähtää, mutta itse sain palautetta omasta kärsimättömyydestäni, mikä mitä ilmeisimmin vaikutti myös Icaruksen keskittymiseen. Lopun valmennuksen ajan keskityinkin täysillä omien hermojeni hallintaan ja huomasin Frankin puhuneen pelkkää asiaa, kun Icarus teki kaiken juuri niin, kuin siltä pyysin. Tunti lopetettiin luonnollisesti onnistuneeseen suoritukseen, mutta Frank oli sitä mieltä, että pian 4-vuotiasta oria olisi vielä valmennettava ennen ensimmäisiä kilpailuja, vaikka hevonen ilman muuta lupaavalta vaikuttikin.

15.10.2008 - Estevalmennus Skurvashissa 80cm
Frank saapui taas katsastamaan Icaruksen kehittymistä ja orin toinen valmennus pidettiinkin ensimmäisten kisojen aattona. Alkulämmittelyiden jälkeen Frank pyysi minua suorittamaan Icaruksella 80cm radan, johon oli koottu erivärisiä ja muotoisia esteitä. Tiesin jo etukäteen, ettei ori moisista hökötyksistä piittaisi, kunhan vain pääsi hyppäämään ja olin tietysti oikeassa. Icarus selvitti radan puhtaasti ja kentän laidalla suoritusta seurannut Frank teki huomioita orin hyppytyylistä erilaisten esteiden kohdalla etsien lisätreeniä tarvitsevia kohteita. Palatessani radan jälkeen Frankin luo innosta puhkuvan Icaruksen kanssa mies totesi, että Iku ponnistaa oksereille aavistuksen liian aikaisin, joka tulee tuottamaan ongelmia isompien esteiden kanssa tulevaisuudessa, ellei tilannetta saada korjattua. Lopun aikaa valmennuksessa keskityttiinkin oksereihin ja sain kuin sainkin Icaruksen ponnistamaan esteen yli askelta myöhemmin, kuin se oli aikaisemmin tehnyt. Kun okseri oli ylitetty puhtaasti ja Frankia mielyttävällä tyylillä, käski mies meiän suorittaa kertaalleen koko radan. Iku oli hyvin juonessa mukana, eikä esteillä ilmennyt sen kummempia ongelmia, vaan rata ylitettiin puhtaasti. Suorituksen jälkeen annoin Ikun laukata kertaalleen kentän ympäri, tehden Frankin pyynnöstä molemmilla pitkillä sivuilla kuin suoraan oppikirjasta olevat laukanvaihdot, jonka jälkeen siirryimme jäähdyttelemään ensin ravissa siirtyen hetkisen kuluttua käyntiin. Kävimme vielä valmennuksen päätteeksi Frankin kanssa keskustelua Icaruksen kehittymisestä ja sain orista pelkästään myönteistä palautetta, mikä piristi päivää kummasti.

14.03.2009 - Estevalmennus Skurvashissa 150cm
Icaruksen kanssa ollaan valmistautumassa maaliskun ERJ Cupiin, joten ori luonnollisesti tarvitsee treenausta. Valmentauduimme tuttuun tapaan kotitallin rauhassa, tällä kertaa valmentajana toimi Skurvashin toinen omistaja Abyss. Aloitimme valmennuksen keskittyen ensimmäiset puolituntia sileällä työskentelyyn, jossa herättelimme Icaruksen herkkyyttä apujen kuuntelemiseen. Tottahan ori on herkkä, mutta se puolituntia, minkä käytimme pysäytyksiin, liikkeellelähtöihin ja askellajien muutoksiin sai totisesti Ikun terästäytymään. Abyss oli kyhännyt kasaan 150cm esteradan, joka sisälsi laajan valikoiman erilaisia estekokonaisuuksia ja luonnollisesti rata päättyi kolmoissarjaan, jonka tarkoitus oli testata ratsukon tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä aina radan viime metreille saakka. Iku oli päässyt hieman kuumumaan ja minulla oli pienimuotoisia hankaluuksia saada ori pysymään nahoissaan. Ensimmäisellä yrittämällä tulikin pari pudotusta ja toinen niistä tottakai sarjaesteellä. Suoritukseen tyytymätön Abyss ajoi minut ja Icaruksen kentältä ja käski rauhoitella oria pihan puolella sillä välin, kun hän kokoaisi radan uudelleen. Samalla sain palautetta omasta istunnastani ja pidätteiden käytöstä. Tiesimme molemmat, ettei Iku pahemmin tykännyt liiallisesta ohjien kiskomisesta ja siksi suoritus olikin mennyt lievästi penkin alle. Rauhoittumisen jälkeen, toisella yrittämällä, Iku teki puhtaan radan ja kellotuksesta huolehtinut Abyss hihkui innosta. Suoritus oli ilmeisesti mennyt nappiin. Loppujäähdyttelyt mentiin löysin ohjin Ikun venytellessä kaulaansa hidastempoisen ravin kautta käyntiin.

20.03.2009 - Estevalmennus Skurvashissa 100cm
Valmistautuminen maaliskuun kohokohtaan, ERJ Cupiin jatkui. Icaruksen hyppytaitoja oli vielä tarkoitus hioa pikkuisen, ennen kuin ori saisi muutaman vapaapäivän ja vain kevyttä liikutusta ennen kilpailuja. Abyss olikin jo kentällä valmiina, odottaen minua ja Ikua. Alkulämmittelyiden jälkeen Abyss käski meidän ylittää 80cm este kokeeksi Ikun kuuliaisuudesta ja valppaudesta. Ori pinkaisikin matkaan kuin tykin suusta ja sain tosissani pidätellä rynnivää oria, joka ylitti esteen puhtaasti, mutta tyyli oli sitäkin karmeampi. Päätään pudisteleva Abyss antoi minun kuulla kunniani siitä, miten olin antanut Icaruksen määrätä esteelle menon ja hän passitti meidät takaisin kaviouralle tekemään perus kouluratsastusliikkeitä seuraavan vartin ajaksi. Ikun venkuilua kesti yllättävän pitkään, ja sain hammasta purren taistella orin kanssa aikani, ennen kuin ori alkoi olla säädyllisesti ohjalla. Kärsittyämme langetetun tuomion, josta minä tai Icarus kumpikaan emme suuresti nauttineet, saimme luvan suunnata n. 100cm korkeita esteitä sisältävälle radalle. Tällä kertaa Icarus malttoikin minun olla johdossa ja rata suoritettiin rauhallisesti ja tyylipuhtaasti. Tulokseen tyytyväinen Abyss ilmoitti valmennuksen olevan siltä erää paketissa, sillä treenien oli alun alkaenkin tarkoitus olla vain kevyt harjoitus.

10.04.2009 - Estevalmennus Skurvashissa
Icarus on jo käytännössä siirtynyt kisaeläkkeelle, mutta oria päätettiin piristää ottamalla se mukaan Marielle Galebin Skurvashissa pitämään ryhmävalmennukseen mukaan. Marielle on kotimaassaan Saksassa tunnettu ja arvostettu hevosmies, joka kiertelee nykyään valmentamassa kansallisen tason esteratsukoita. Skurvashissa hänen valmennuksessaan olivat mukana Icaruksen lisäksi Riddick ja Snivelly. Iku näytti iloisemmalta pitkään aikaan, kun taluttetin sitä kentälle, jonne tietysti oli kyhätty kasaan muutamia esteitä. Ori oli saanut viettää leppoisia päiviä laiduntaen ja ollen vain kevyessä ratsastuskäytössä. Alkulämmittelyiden jälkeen Mariel pyysi meitä tekemään muutamia siirtymisiä ja kaikki kolme ratsukkoa rupesivat tuumasta toimeen. Erityisesti tyhmän seniori, Icarus, sai kehuja käyttäytymisestään ja olin hieman itsekin ihmeissäni, kuinka kuulianen ori oli. Ilmeisesti se halusi kuitenkin näyttää juuri sinä päivänä parhaimmat puolensa ja olin vain hyvilläni siitä, kun orin kanssa ei tarvinnut käydä valtataistelua johtajan paikasta. Riddick ja Snivelly keskittyivät valmennuksessa suurempiin esteisiin, mutta Iku sai tyytyä vain yksittäisiin, metrin luokkaa oleviin kapistuksiin. Ori hyppäsi vanhaan totuttuun tyyliinsä puhtaasti, eikä näyttänyt merkkejäkään kankeudesta tai epäröinnistä vaikka viime kerrasta esteiden parissa olikin jo aikaa. Marielle kehui orin jalkatyöskentelyä ja huomautti, että Iku pärjäisi vielä loistavasti kilparadoilla. Valmennuksen jälkeen mielessäni jäikin itämään ajatus orin ilmoittamisesta vielä kerran taistelemaan ERJ Cupin voitosta.

Ikääntyminen
15.09.2008 »   00 vuotta
22.09.2008 »   01 vuotta
29.09.2008 »   02 vuotta
05.10.2008 »   03 vuotta
12.10.2008 »   04 vuotta
12.11.2008 »   05 vuotta
12.12.2008 »   06 vuotta
12.01.2009 »   07 vuotta
12.02.2009 »   08 vuotta
12.03.2009 »   09 vuotta
12.04.2009 »   10 vuotta
12.10.2009 »   11 vuotta
12.04.2010 »   12 vuotta
12.10.2010 »   13 vuotta
12.04.2011 »   14 vuotta
12.10.2011 »   15 vuotta
12.04.2012 »   16 vuotta
12.10.2012 »   17 vuotta