Imhotep GER

Nimi: Imhotep GER, Tupsu
Sukupuoli: Ori
Syntynyt:17.12.2007, 20-vuotias (VARL)
Painotus: Esteratsastus
Koulutustaso: Ko: He A, Re: 160cm
Säkäkorkeus: 166cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH05-044-7892
Kasvattaja: Matthias Gredel, Saksa
Omistaja: Skurvash, VRL-01272


ERJ I
YLA 2Täyttänyt 3 vuotta 09.05.2008!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset ERJ: 79 kpl
Sijoitukset MEJ: 15 kpl
ERJ Cup sijoitukset: 1 kplImhotep GER tarttui mukaani Saksasta, kun olin viettämässä vähemmän rentouttavaa hermolomaa erään vanhan ystäväni luona Berliinissä. Tietysti ystävättäreni halusi esitellä minulle erään tuttunsa uusinta hevosta, jonka tämä hevosvälittäjä aikoi myydä pikimmiten. Imhotep oli kieltämättä houkuttelvan näköinen kaveri, jolta löytyi miehen mukaan kapasiteettia vaativiin esteluokkiin. Koska en kehdannut soittaa Skurvashin toiselle omistajalle Abyssille ja kertoa, että olin taas retkahtanut ostamaan uuden hevosen, kiikutin Imhotepin lopulta omien yksityisteni seuraksi Veljeskuntaan. Ori on kotiutunut hienosti, tosin toisten orien kanssa on huudeltu puolin ja toisin, eikä aina niin ystävällisellä äänensävyllä.

Aloin kutsua oria Tupsuksi heti kun sain sen talliini, sillä Imhotep on turhan hankala nimi huudeltavaksi ainakin minun suullani. Ori on ulkomuodoltaan varsinainen hurmuri, enkä olisi ikinä uskonut, että tästä kaverista löytyy huonoja tapoja. Tietenkään yksikään hevonen ei ole täydellinen, mutta Tupsun kohdalla yllätyin totisesti orin itsevarmuudesta, sillä miekkoseksi kaveri on melko pienikokoinen ja oletin, että Tupsu ei vastaisi muiden orien haasteisiin. Toisin kuitenkin kävi ja Imhotep oli jo toisena päivänään haastamassa riitaa viereissa tarhassa olleen Slytherinin kanssa. Valinta ei ollut Tupsulta fiksuimmasta päästä, sillä Luihu on tallin oreista se, jolle viimeisenä kannattaa kettuilla. Onneksi suurempaa vahinkoa ei päässyt sattumaan, mutta katsoin viisaimmaksi ottaa Imhotepin ja viedä sen toiseen tarhaan, sillä Luihu oli välikohtauksesta niin raivoissaan, että olisin saanut varmasti samanlaista kyytiä kuin Tupsu hetki sitten.

Tallissa sen sijaan Imhotep osaa hyvät käytöstavat ja ori on helppo perushoitaa. Karsinaan voi astella ilman, että tarvitsee pelätä orin jyräävän ylitse, eikä Tupsu tunge ruoka-astialleen ennen kuin sapuskat ovat kupissa. Varusteiden laitto sujuu ongelmitta, sillä Tupsu ottaa kuolaimet kiltisti vastaan, eikä tapaa pullistella satulavyötä kiristäessä, ainakaan kovin tavattomasti. Toisinaan, kun Tupsu sattuu olemaan harvinaisesti levottomalla tuulella, voi suojien laitossa ilmetä pieniä ongelmia. Yleensä tätä esiintyy vain silloin, kun ori on seissyt pidempään tallissa ja haluaa mahdollisimman nopeaan ulkosalle. Sama toistuu kun oria on taluttamassa tarhalle ja joskus tuntuu siltä, kuin Tupsu olisi lähtenyt taluttamaan taluttajaansa, eikä toisinpäin.

Vaikka ori onkin tallissa kultainen kaveri, ei kukaan halua ratsastaa orilla sitä ensimmäistä kertaa. Oli sitten satulassa vuosikymeniä hevostenparissa touhunnut henkilö tai täysi viherpeukalo, ei tulos ole sen kummempi. Tupsu lähtee alta kuin ilotulitusraketin syöneenä, eikä ratsastajan auta pysytellä kuin kyydissä. Orin kanssa on vain työskenneltävä päivittäin, ennen kuin yhteinen sävel alkaa löytyä ja hirmuiset kiihdyttelyt alkavat laantua. Kun on tarpeeksi kauan kestänyt orin turhauttavaa käytöstä, alkaa Imhotepistä paljastua todellisen kilparatsun piirteitä. Ratsastajaansa hyvin kuunteleva ori ei hankaa vastaan käskyjä saadessaan, vaan tekee juuri niin kuin ratsastaja siltä pyytää. Tupsun kanssa on kuitenkin tehtävä ensialkuun paljon töitä sileällä, ennen kuin voi kuvitella alkavansa hyppimään esteitä.

Imhotepin kanssa on aina esteillä työskenneltäessä vaarana, että ori lähtee alta. Ratsastajan onkin pidettävä pää kylmänä ja tehtävä istunnallaan, rauhallisilla käsillä ja tyynellä olemuksellaan orille selväksi, mikä on homman nimi. Hermoileminen ja ohjista kiskominen ei ole loppupeleissä kovin hedelmällistä, joten oikotietä onneen ei ole. Tupsu on esteillä aina eteenpäinpyrkivä ja hyppää yleensä suurella kaarella esteen yli. Tyyli ei ehkä ole täyden kympin luokkaa, mutta puomit pysyvät siitä huolimatta kannattimillaan. Imhotep ei ole luonteeltaan kyttääjätyyppiä, joten jos vain ratsastajan kantti kestää, orin kanssa voi päästellä radan läpi vauhdissa kuin vauhdissa.

Saadessaan kunnolla tilaa ympärilleen (lue: päästessään maastoon) Imhotep on kuin toinen elikko. Ori on rauhallinen ja rentoutunut, eikä sillä ole minkäänlaisia konnankoukkuja mielessään. Tai näin olen ainakin oria lukenut pitkän taipaleemme aikana, eikä ori tähän mennessä ole metsään päästyään jättänyt minua istumaan tyhjän päälle ja painellut lähimpään orapihlajapuskaan. Toisinaan raivostuttavan stressaavan kenttätyöskentelyn sijaan on mahtavaa päästä tallustelemaan metsään Tupsun kanssa, joka käyskentelee rauhassa pitkilläkin ohjilla säikkymättä omaa varjoaan. Herran eteen saakin rynniä vähintään tusina kasakoita aseet tanassa, ennen kuin se edes lotkauttaa korvaansa, sillä miekkonen on varsasta asti tottunut luontoon ja sen ääniin.

Matkustamiseen tottunut Imhotep astelee kuljetuskoppiin itsevarmuudella, eikä orin kanssa tarvitse kisa-aamuina itkeä sitä, ettei ori menisi kiltisti koppiin. Kuljetuksen aikana ori käyttäytyy rauhallisesti, eikä kopista ulos peruuttaminen ole uusi juttu. Kisapaikalle päästessään on vain painettava lujasti kalloon se seikka, että kyseessä on testosteronilla varustettu naistennielijä. Tupsu on parasta hoitaa lähtövalmiiksi jossain rauhallisessa kulmauksessa, jossa mielellään ei ole tyttöjä käden ulottuvilla. Lämmittelyalueella Tupsun kanssa ei tarvitse pelätä sitä, että ori kävisi toisen hevosen kimppuun, sillä ratsastajan ollessa satulassa Imhotep kyllä tietää, ettei riitaa parane haastaa.

Kilparadalla on valitettavasti usein olemassa se mahdollisuus, ettei ori osaa keskittyä rataan, vaan se kiinnittää huomionsa yleisöön ja muihin hevosiin. Pelin voidaan sanoa olevan menetetty, jos Tupsu kiinnostuu enemmän ympäristöstään, kuin esteistä ja koko suoritus menee nimensä mukaisesti pipariksi. Useimmiten Tupsu suoriutuu kuitenkin radasta kunnialla ja yleisö saa katsella koko rahan edestä vauhdikasta suoritusta esteiden saralla. Uusintaradoilla Tupsu on ehdottomasti elementissään, sillä nopeana radan suorittajana vähäesteisellä ja tilavalla uusintaradalla ori jää harvoin hopealle. Toisinaan kompastuskiveksi osoittautuu varsiainen rata, kun korkealta hyppäävän orin hyppykaari lyhenee radan loppua kohden ja puomi tai pari saattaa huonolla tuurilla kolahtaa alas.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Scorpion King evm
mustanruunikko, 169 cm
ii. Dragon Emperor
musta, 175 cm
iii. Fifth Dynasty
iie. Cairo
ie. Memphis Sun
punarautias, 163 cm
iei. Meretseger
iee. Nefertem
e. Nephthys evm
punaruunikko, 165 cm
ei. Hathor
punaruunikko, 171 cm
eii. Artemidos
eie. Sekhmet
ee. Nubia
musta, 160 cm
eei. Pantheon
eee. Lovecraft Mythos


i. Scorpion King on hyvin paljon samantyyppinen tapaus luonteeltaan kuin Imhotepkin. Ori on vaativa ratsu, joka ensimmäisillä ratsastuskerroilla on kuin suoraan pahimmista painajaisista. Juuri Scorpionin vaativuus ratsastuskentällä on tehnyt siitä epäsuositun orin, jonka kilpamenestys esteradoilla on ollut laihaa. Vaikkakin tämä kookas mustanruunikko kaveri hyppää hyvällä ja tarkalla tyylillä, ei yhteistyö ratsastajan kanssa ole ollut koskaan kehuttavaa. Scorpion onkin hiljalleen siirtymässä pois kilparadoilta, mutta orille ei povata kummoista uraa jalostushevosena. On myös huhuttu, että Scorpionin nykyinen omistaja olisi myymässä pientä hirviötään pohjoisempaan Eurooppaan.

ii. Dragon Emperor on suureen ääneen kehuttu jalostusori Saksassa. Esteitä aikoinaan kovaan tahtiin kisannut ori on menestyi hyvin kotimaassaan 150cm esteluokissa. Orin hyppytyyliä on kehuttu viisaaksi ja orilla on ollut erinomainen pelisilmä uusintaradoilla. Rohkeudestakaan Emperoria ei voi moittia, sillä ori hyppää esteen kuin esteen turhia kitsastelematta. Jalostuspuolella Emperor on ollut yksi ikäluokkansa sensaatioista ja orin jälkeläisiä tavataan jo useissa Euroopan maissa.

iii. Fifth Dynasty tuotiin Saksaan orin ollessa yhdeksän vuoden paikkeilla. Belgiasta kotoisin olevalla orilla oli hyviä tuloksia junioriluokista ja orista kaavailtiin kansallisen tason kilpatykkiä kun se muutti kilparatsastaja Marlene Steinin talliin. Alkuun orilla kilpailtiinkin ahkeraan, mutta kun tulokset alkoivat pikkuhiljaa huonontua, tehtiin Dynastylle perinpohjaiset eläinlääkärin tarkastukset vian löytämiseksi. Dynastylla paljastui olevan vaikea selkävamma, joka oli vaivannut oria ilmeisisti jo pitkään. Kilpaura tyssäsi siihen ja Stein siirsi orinsa siitoskäyttöön.

iie. Cairo oli treenihevosena saksalaisella kilpatallilla siitä asti kun tamma sinne ostettiin. Cairon suku ei paljoa lupaile, sillä se pullollaan toinen toistaan tuntemattomampia nimiä, mutta tammasta tuli kuitenkin käypä treenikaveri Demerco Stallin kisatykeille. Cairo toimi myös nuorten ja ratsun alkeita opettelevien nuorikkojen seurahevosena, sillä luonteeltaan uskomattoman tasainen ja varma Cairo oli mitä oivallisin maastohevonen. Cairon omistaja päätti astuttaa tammansa lupaavalla esteorilla Fifth Dynastylla ja Dragon Emperorista, Cairon ainoasta jälkeläisestä, tulikin loppujen lopuksi yksi hienoimmista saksalaishevosista omana aikanaan.

ie. Memphis Sun on suhteellisen pieni ja kevytrakenteinen punarautias holsteinilainen. Memphis on Dresdeniläisen puoliverisiittolan kasvatti, josta se myytiin Eva Merdesille. Memphisistä tuli junioriratsastajien opetushevonen, sillä Merdes rahoitti tallinpitonsa antamalla yksityistunteja ja valmennuksia lupaaville kilparatsastajille. Memphis sopikin luonteensa puolesta hyvin talliin, sillä tamman varmuus ja kuuliaisuus olivat omiaan saamaan nuorien ratsastajien itsevarmuuden ja taidot kasvamaan. Memphis hyppäsikin moitteetta 120cm esteluokkia ja kouluradoilla tamma taipui helppo a tasolla hyvin tuloksin.

iei. Meretseger ei valitettavasti ollut dresdeniläisen Camillo puoliverisiittolan kiintotähti, sillä ori jäi tallissa paljolti parempiensa varjoon. Lyhyen kilpauransa aikana Meretseger ennätti startata 100cm esteluokissa kohtuulisen hyvin tuloksin. Kilpailuissa tätä tummanrautiasta oria on kuvailtu tarkaksi, mutta kriittiseksi hyppääjäksi joka miettii joka kerta, kannattaako estettä lähteä ylittämään. Tästä syystä Meretsegerin kilpatulokset eivät ole olleet huippuluokkaa, sillä ori tarvitsee esteillä ratasastajan, joka saa orin hyppäämään empimättä. Jalostuspuolella Meretseger on astunut useita eerilaisia tammoja, joka eivät tosin ole olleet kansallisen tason kilpatykkejä, vaan pikemminkin harrastepohjalta toimivia hyviä harrastehevosia.

iee. Nefertem on Meretsegerin tapaan Camillon asukkeja. Tamma tosin ostettiin siittolalle puhtaasti jalostuskäyttöön ja Nefertemillä olikin tallille saapuessaan ikää jo kuusitoista vuotta. Entisen omistajansa kanssa tummanruunikko tamma oli kilpaillut 140cm esteradoilla, mutta tamman tultua liian vanhaksi kilparadoille, päätti Kelvin Warmtocht myydä tammansa. Nefertem on luonteeltaan topakka tamma, joka on säyseällä tuulella niin kauan, kun sitä ei mennä tahallaan ärsyttämään. Camillossa Nefertem astutettiin heti kättelyssä Meretsegerillä, mutta kyseisen orin jälkeen miespuoliset vierailijat ovat olleet kovempaa luokkaa, ja Nefertemin jälkeläiset sen myötä tasokkaampia.

e. Nephthysistä kaavailtiin heti tamman syntymästä saakka GP-tason estetykkiä. Tamma sai ratsukoulutuksen kuuluisalla hevoskouluttajalla Saksassa ja tamman täytettyä kuusi vuotta se kiikutettiin meren taakse saamaan uusia oppeja esteiden parissa. Syynä tähän hyysäämiseen on ollut Nephthysin erittäin hieno isälinja, ja tammasta haluttiin ehdottomasti sukunsa manttelinperijä. Kovassa koulutuksessa vuosi toisensa jälkeen ollut tamma hyppäsikin moitteetta 150cm esteratoja, mutta palattuaan Saksaan kahdeksanvuotis kaudelleen, tamma oli palanut täysin loppuun. Tulokset esteradoilla olivat kammottavan heikkoja ja kuka tahansa saattoi nähdä, miten vuosia kestänyt kova kouluttaminen oli vienyt tammalta halun kilpailla. Kaikessa hiljaisuudessa Nephthys myytiin lopulta yksityiskäyttöön Berliinin liepeillä sijaitsevalle yksityistallille Matthias Gredel nimiselle miehelle, jossa tammaa käytettiin seuraratsuna ja satunnaisesti siitokseen.

ei. Hathor kuuluu ehdottomasti tunnetuimpiin saksalaisiin puoliverisiin. Rakenteeltaan massiivinen säältään 171cm korkea ori kilpaili hyvin tuloksin 160cm esteluokkia kotimaassaan usean vuoden ajan. Orilla on iso laukka, mutta siitä huolimatta tämä suurikokoinen ori on ollut nopea radantekijä, mitä moni hevosihminen ei olisi uskonut nähdessään Hathorin lämmittelemässä. Oria on kehuttu rohkeaksi hyppääjäksi, joka ei kyttäile vaan hyppää aina ratsastajan sille osoittaman esteen. Toisaalta taas Hathorin orimainen luonne aiheutti aikoinaan ongelmia, kun muutamaan otteeseen kilapilut menivät pipariksi, kun ori sortui machoilemaan yleisölle, eikä keskittynyt kunnolla suoritukseensa. Hathorin jälkeläiset ovat tehneet hyvin kauppaansa ja useimmat näistä ovat tähdänneet isänsä tavoin esteradoille.

eii. Artemidos ei jää paljoa menestyneimmän jälkeläisensä Hathorin varjoon. Nyt jo hautaan pistetty jättiläismäinen ori teki hienon uran esteillä kansallisella tasolla, mutta valitettavasti oria vaivasivat myöhemmässä vaiheessa nivelten kulumat, jotka kova kisarytmi oli aiheuttanut. Artemidos on vaikuttanut laajalti estepainotteisten puoliveristen jalostukseen Saksassa ja ori kuuluu ehdottomasti rotunsa kantaoreihin. Pikkuhiljaa Artemidosin nimeä on alkanut näkyä myös Benelux maiden puoliveristen sukutauluissa, suurimmalti osin Artemidosin Artmaider nimisen orijälkeläisen ansiosta.

eie. Sekhmet puolestaan on vähemmän kilpakenttiä kiertänyt siitostamma, joka ostettiin Glumwuttenin puoliverisiittolaan sukuaan jatkamaan. Tammalla on kaunis rakenne ja hyvät liikkeet, luonteeltaan Sekhmet on kuuliainen, mutta ratsastaessa kipakka tamma. Sekhmetin erikoisalaa on selvästi ollut kouluratsastus ja tammalla kilpailtiin muutamaan otteeseen jopa vaativa b tasolla saakka. Sekhmet varsoi kaikkiaan huimat kahdeksan kertaa jättäen hyviä jälkeläisiä, joita Hathorin lisäksi ovat mm. orin puolisisarukset Semestan ja Smelgun.

ee. Nubia on siitostamma, joka ei ole koskaan startannut yhdessäkään kilpailussa. Nubia on varsonut kolme kertaa ja kaikki sen jälkeläiset ovat olleet menestyneistä saksalaisoreista. Tamma itse on niin ulkonäöltään kuin saavutuksiltaan vaatimaton ja holsteiniksi harvinaisen pienikokoinen Nubia jää helposti huomiotta. Luonteeltaan Nubia on kovapäinen ja siksi hieman kenkku ratsastaa, vaikkakin tamman liikehdinnässä ei sinänsä ole mitään vikaa ja tamma liikkuu halutessaan erittäin kauniisti. Helen Mittliegenin omistuksessa jo pitkään ollut Nubia toimii siitostamman tehtäviensä ohella seurahevosena Helenin omalle koulua kisaavaa kilpahevoselle.

eei. Pantheonin ostanut saksalaismies joutui ikävällä tavalla huijatuksi oria hankkiessaan. Ranskalaismiekkosilta orinsa hankkinut Frank luuli saaneensa Ranskassa kansallisella tasolla kilpailleen esteorin, mutta totuus oli valitettavasti toista luokkaa. Saksaan tullessaan Pantheon näytti päältä katsottuna hyväkuntoiselta orilta, mutta Pantheon oli täysin rapakunnossa, eikä perusteellisen tutkinnan jälkeen orilta löytynyt startin starttia suurista esteluokista, saatika sitten muitakaan kilpatuloksia. Pantheon jäikin Frankin kilpatalliin seisomaan, sillä orista ei loppujen lopuksi ollut edes kunnolliseksi harrasteratsuksi.

eee. Lovecraft Mythos oli Helen Mittliegenin ensimmäinen oma hevonen. Tamma ostettiin Helenille, kun nainen oli kuusitoista vuotias ja hän kilpaili Mythosilla helpoissa koululuokissa. Ratsukko kehittyi yhdessä antaen oppia toinen toisilleen ja kaksikon välille syntyikin aivan erityinen side, vaikkakaan he eivät koskaan amatööritasoa enempää saavuttaneetkaan. Kun Mythosilla alkoi ikä painaa, halusi Helen tammasta ehdottomasti itselleen seuraajan, jolloin hän astutti tammansa Frankin orilla Pantheonilla. Astutus sopi hyvin Helenille, sillä hänen ei tarvinut maksaa siitä mitään ja samalla hän sai itselleen uuden ratsun, Nubian, josta tuli Helenille yhtä rakas kumppani kuin Mythosista, vaikka Nubiakaan ei emäänsä kummempi kilparatsu ollutkaan.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
ori 10.02.2009 Impression Chai Unknown
ori 28.02.2009 Snivelly PB Nephritic FRA
tamma 22.03.2010 Dying Bride PB In My Time of Dying
ori 21.04.2009 Ayo Con-Science Rokin' Rio
tamma 11.10.2009 Céss Barrier Skelett GER
tamma 13.10.2009 GL Iwish Barrier GL Schwaden
ori 18.04.2013 Iroquois PB Megaera
ori 01.01.2014 Isidorus PB Luperca

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
00.00.0000 paikka NJ tuomari serti


MEJ Kisat (67 starttia)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.5.2010 Fenton MEJ 70cm 5/38
1.5.2010 Fenton MEJ 90cm 22/37
3.5.2010 Anfarwol Acres MEJ 90cm 5/18
5.5.2010 Heinämäki MEJ 70cm 1/27
5.5.2010 Bairdon MEJ 80cm 34/41
5.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 13/24
7.5.2010 Bairdon MEJ 100cm 14/18
7.5.2010 Bairdon MEJ 110cm 2/12
7.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 11/13
13.5.2010 Ferraro MEJ 100cm 14/36
13.5.2010 Ferraro MEJ 120cm 10/23
13.5.2010 Ferraro MEJ 100cm 7/36
13.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 3/13
14.5.2010 Ferraro MEJ 120cm 18/23
14.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 10/13
15.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 80cm 10/13
15.5.2010 Ferraro MEJ 100cm 30/36
15.5.2010 Ferraro MEJ 120cm 3/23
15.5.2010 Huksamäki MEJ 100cm 7/30
16.5.2010 Ferraro MEJ 100cm 21/36
16.5.2010 Ferraro MEJ 120cm 15/23
17.5.2010 Fenton MEJ 70cm 10/26
17.5.2010 Fenton MEJ 110cm 25/27
18.5.2010 Fenton MEJ 70cm 6/26
18.5.2010 Fenton MEJ 110cm 21/27
19.5.2010 Fenton MEJ 70cm 21/26
19.5.2010 Fenton MEJ 110cm 27/27
20.5.2010 Fenton MEJ 70cm 21/26
20.5.2010 Fenton MEJ 110cm 25/27
21.5.2010 Fenton MEJ 70cm 24/26
21.5.2010 Fenton MEJ 110cm 24/27
22.5.2010 Fenton MEJ 70cm 23/26
22.5.2010 Fenton MEJ 110cm 17/27
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 22/26
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 15/22
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 3/17
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 3/20
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 19/24
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 2/22
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 7/17
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 13/18
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 18/24
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 4/22
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 17/17
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 4/18
24.5.2010 Huoleton MEJ 120cm 20/22
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 3/24
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 2/22
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 9/17
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 9/18
28.5.2010 Edenla Ponies MEJ 80cm 7//17
31.5.2010 Galant MEJ 80cm 9/30
31.5.2010 Galant MEJ 120cm 2/16
7.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 18/23
8.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 11/23
8.6.2010 Huoleton MEJ 80cm 27/30
9.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 2/23
10.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 3/23
11.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 15/23
12.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 15/23
13.6.2010 KK Bailador MEJ 120cm 12/23
13.6.2010 Fenton MEJ 90cm 17/29
13.6.2010 Fenton MEJ 110cm 4/14
14.6.2010 Fenton MEJ 90cm 14/29
13.6.2010 Fenton MEJ 110cm 6/14
15.6.2010 KK Bailador Kesäkuun MEJ Cup 90-100cm 18/31
15.6.2010 KK Bailador Kesäkuun MEJ Cup 100-110cm 18/22


ERJ Kisat (79 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
19.12.2008 Sivils ERJ 80-90cm 1/43
19.12.2008 Belvine ERJ 120cm 7/84
20.12.2008 Kensington ERJ 140cm 2/50
21.12.2008 RK Solina ERJ 130cm 6/78
22.12.2008 VBY ERJ 130cm 4/83
23.12.2008 VBY ERJ 120cm 5/86
23.12.2008 VBY ERJ 150cm 1/63
23.12.2008 VBY ERJ 160cm 2/50
26.12.2008 Leighton ERJ 150cm 2/33
29.12.2008 Leighton ERJ 150cm 3/33
30.12.2008 Leighton ERJ 120cm 3/33
30.12.2008 FH Team ERJ 140cm 3/45
30.12.2008 Skurvash ERJ 140cm 1/19
31.12.2008 Leighton ERJ 150cm 1/33
31.12.2008 Skurvash ERJ 160cm 3/15
2.1.2009 B&W Showjumpers ERJ 120cm 3/30
2.1.2009 Daftomor ERJ 90cm 5/95
4.1.2009 Daftomor ERJ 110cm 8/93
4.1.2009 Daftomor ERJ 130cm 8/74
6.1.2009 Leighton ERJ 150cm 4/36
10.1.2009 Tahmakavio ERJ 150cm 1/45
21.1.2009 Skurvash ERJ 150cm 6/42
22.1.2009 M�rk�vaara ERJ 140cm 2/49
23.1.2009 Skurvash ERJ 130cm 7/50
23.1.2009 Skurvash ERJ 140cm 4/50
24.1.2009 B&W Showjumpers ERJ 150cm 2/31
25.1.2009 Tropica ERJ 160cm 4/40
25.1.2009 M��r�np�� ERJ 120cm 4/60
26.1.2009 Championtalli ERJ 140cm 3/39
27.1.2009 Aderla ERJ 110cm 4/40
31.1.2009 Kivinummen Hevostila ERJ 120cm 2/40
2.2.2009 Unafraid ERJ 150cm 6/40
6.2.2009 Unafraid ERJ 150cm 5/40
13.2.2009 Zur�ck ERJ 100cm 1/60
15.2.2009 La Joy ERJ 120cm 4/32
6.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 2/27
6.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/22
7.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 1/22
8.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/22
14.3.2009 Headway ERJ 140cm 4/40
16.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 1/40
16.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/40
17.3.2009 Cosgrove ERJ 140cm 4/33
18.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 6/40
19.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 4/40
21.3.2009 Proud Showjumpers ERJ 140cm 5/40
26.3.2009 Zavier ERJ 160cm 4/30
31.3.2009 Gr�slund ERJ 120cm 2/50
4.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/29
4.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 1/29
4.4.2009 Kielletty ERJ 120cm 2/50
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 5/35
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 4/35
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 4/35
7.4.2009 Rowanberry ERJ 150cm 3/40
7.4.2009 Gr�slund ERJ 140cm 5/45
8.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 1/35
9.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 5/39
9.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 3/39
9.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 5/35
10.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 6/39
10.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/35
10.4.2009 Pientalli Juksula ERJ 160cm 3/17
11.4.2009 Gräslund ERJ 140cm 2/45
13.4.2009 Forwice ERJ 150cm 6/40
16.4.2009 Louves ERJ 120cm 1/90
17.4.2009 Maple's Stable ERJ 140cm 1/34
30.4.2009 Starberry ERJ 160cm 3/17
2.5.2009 Salasana ERJ 150cm 3/25
18.5.2009 Briton's Farm ERJ 130cm 6/100
18.5.2009 Salasana ERJ 140cm 2/40
18.5.2009 Krug Stallions ERJ 160cm 3/29
19.5.2009 Krug Stallions ERJ 160cm 4/29
27.5.2009 Ruutuässä ERJ 140cm 4/60
30.7.2009 Wincare ERJ 160cm 3/30
3.8.2009 Wincare ERJ 160cm 5/30
5.8.2009 Wincare ERJ 160cm 5/30
23.8.2009 KK Stewart ERJ 160cm 5/50
30.8.2009 Barrier Showjumpers Elokuun ERJ Cup 140cm 6/191


Päiväkirja

26.11.2008 - Saksan reissuni jälkeen oli tottakai taas pistettävä uusi karsina valmiiksi uudelle tulokkaalle. Imhotep GER tarttui mukaani kuin vahingossa ja niimpä kaarrettuani vanhalla maasturillani tallipihaan, oli ensimmäiseksi päästettävä orinketale jaloittelemaan. Tupsu oli käyttätynyt moitteettomasti koko matkan ajan, mutta ori oli selvästi iloissaan siitä että viimein oltiin perillä. Imhotep katseli kiinnostuneena uutta maisemaa ja ori ennätti seisoa paikallaan tuskin kahta sekuntia kun se jo alkoi huudella uusille tallikavereilleen. Huutoon vastasivat ainakin Romanov kimeästi huudahtaen ja tottakai taustalta kuului Slytherinin käheä vastaus.

27.11.2008 - Aamutallia tehdess�ni koko tallin askaskunta tuntui niin levottomalta, ett� p��tin kiikuttaa koko poppoon ulkosalle, vaikka pakkasta olikin melkoisen paljon. Imhotep sai luvan menn� Luihun vereiseen tarhaan, sill� ajattelin ettei uusi ori aiheuttaisi hankaluuksia. Olin kuitenkin hyvin paljon v��r�ss�, sill� oltuani poois tarhoilta korkeintaan viisi minuttia oli orien v�lill� jo t�ysi r�hin�. Slytherin oli raivosta pinke�n�, kun Tupsu oli kuin olikin uskaltautunut sit� h�rn��m��n ja orit n�ykkiv�t toisiaan aidalta mink� enn�ttiv�t. Luihuun en uskaltanut koskea, sill� ori niin tulistunut, ett� p��tin sen sijaan kiikuttaa Imhotepin uuteen tarhaan. Pieni ori ei tuntunut olevan moksiskaan v�likohtauksesta p�invastoin se tuntui nauttineen siit�, ett� sai tarhakaverinsa niinkin helposti pois raiteiltaan. Samalla kun Imhotepille katsottiin uusi tarhapaikka, sai ori my�s vaihtaa tallissa kortteeria niin kauas Luihusta kuin vain mahdollista.

30.11.2008 - Ratsastuskent�n ollessa peilij��ll� ja omasta laiskuudestani johtuen en viel� t�n��nk��n l�htenyt kokeilemaan Tupsua kent�ll� vaan p��tin vied� orin pienelle k�velyretkelle. Ori tuntui olevan oikein mieliss��n p��stess��n ulkosalle jaloittelemaan ja aluksi tuntuikin, kuin Tupsu olisi l�htenyt taluttamaan minua eik� toisinp�in. Ensimm�iset kymmenen minuuttia hikoiltuani Tupsu alkoi viimein tasaantua ja k�vell� n�tisti, joten saatoin huokaista helpotuksesta. Pieni mets�retkemme sujui moitteetta, sill� Imhotep ei tuntunut aristavan vierasta ymp�rist��, jonka panin tyytyv�isen� merkille.

01.12.2008 - Imhotepin koeratsastus on venynyt ja venynyt ja t�n� aamuna otin viimein itse�ni niskasta kiinni ja p��tin, ett� nyt jos ei koskaan. Tupsu oli heti juonessa mukana, sill� n�hdess��n ratsastustamineet orin k�yt�s muuttui silminn�hden ja se oikein puhkui intoa, kun tiesi, mit� olisi luvassa. Min� sen sijaan en tiennyt, ett� pikkukaveri olisi kuin suoraan pahimmista painajaisistani. Asia paljastui vasta, kun rauhallisten aluk�yntien j�lkeen pyysin Tupsua siirtym��n raviin ja ori ampaisi maneesin toiselle seinustalle kuin raketti. Sama meno jatkui koko tunnin kest�neen ratsastatusurakan ajan. Tupsua ei pahemmin tuntuneet painavan puolipid�tteet saatikka ohjista kiskominen vaan herra p��steli ymp�ri maneesia t�ysin estoitta. Onneksi paikalla ei ollut muita n�kem�ss� kun ori n�yryytti minua niin perusteellisesti.

02.12.2008 - Uusi yritys ja taas kiinni h�rk�� sarvista. Olin maalaillut koko edellisen y�n kauhukuvia siit�, mink�laisen sirkuksen Tupsu laittaisi t�n��n pystyyn kun oli uuden yrityksen vuoro. Toisaalta ori oli saanut eilisen� p�iv�n� purkaa paineitaan oikein tosissaan ja siksi el�ttelinkin toivoa, ett� nyt homma luistaisi paremmin. Olin hyvin paljon v��r�ss�, sill� Tupsu tottakai oli p��tt�nyt irroitella taas, eik� tuntunut noteeravan ratsastajaansa mill��n. Olin hieman n�rk�stynyt orin eilisest� k�yt�ksest� ja kun Tupsu p��tti taas kerran l�hte� raketin lailla kierrokselleen, ohjasin orin suoraan kohti sein��. Tupsu oli aivan �im�n� tekem�st�ni tempusta ja v�likohtauksen j�lkeen sain lopputunnista hieman huilia. Orin kanssa olisi silti viel� paljon tekemist� ennen kuin sen kanssa voisi edes kuvitella l�htev�ns� kilparadoille.

10.12.2008 - Yhteisty� Tupsun kanssa alkaa viimein toimia ainakin osittain. Toki ori kokeilee viel�kin onko ratsastaja varmasti juonessa mukana, mutta suurrimaksi osin pikku hirvi� k�ytt�ytyy moitteettomasti. Kun kentt�ty�skentely alkaa vimein luistaa, olisi jo korkea aika kokeilla orin taitoja esteill�. Suunnitelmani ottivat takapakkia kun Tupsusta paljastui n�inkin vaikea ratsastettava, mutta uskoisin silti uudesta hankinnastani olevan viel� johonkin.

23.12.2008 - Ensimm�inen kerta, kun Imhotep starttaa 160cm esteluokassa. Koko talliv�ki on j�nnitt�nyt orin puolesta suurta p�iv��, mutta Tupsu itse tuntuu ottavan asian tyynesti. Se ei tunnu ymm�rt�v�n, ett� silt� odotetaan hyv�� suoritusta ja jos n�in suuret esteluoat eiv�t luonnistu, voi ori joutua l�hte� kiertoon. Imhotep hoiti kuitenkin kaikeksi onneksi homman kotiin, jos ei ihan t�ydellisesti, niin ainaki melkein. Ori sijoittui hienosti toiseksi, h�viten voittaneelle ratsukolle vain muutaman sadasosasekunnin.

25.03.2009 - Olen p��tt�nyt k�ytt�� Imhotepia viisaasti jalostukseen, enk� vain antaa orin roiskia siement��n tammaan kuin tammaan. Tupsulla on nyt kolme hienoa j�lkel�ist�, joista kaksi on tallin omia kasvatteja ja Impression Chai niminen orivarsa asuu Krug Stallionsissa. Snivelly PB puolestaan tulee jatkamaan Skurvashissa is�ns� jalanj�ljiss� ja viem��n Imhotepin nime� eteenp�in skurvashlaisten puoliveristen sukupuissa. N�iden muksujen j�lkeen Imhotepin ei totisesti tarvitse v�h��n aikaan n�hd� yht�k��n tammaa, sill� ori keskittyy nyt t�ysin kilpailemiseen.

29.04.2009 - Nyt tuomio viimein tuli. K�den Veljeskunta pistet��n pakkomyyntiin ja joudun siirt�m��n hevoseni Skurvashiin. Tupsu saanee muiden mukana l�hte� uuteen kotiin, sill� n�ist� kultakimpaleista en taatusti ole luopumassa. Suurimpia huolenaiheitani ovat oikeistaan vain Tupsun sopeutuminen uuteen kotiin, sill� omistamistani heovsista juuri Imhotep on herkim�ss� vaiheessa, kun sill� on rankka kisaputki meneill��n. Ori n�ytt�� toki hyv�lt�, mutta joudun luultavimmin silti perumaan t�m�n kuun ERJ Cup osallistumisen, jotta Imhotep saa heng�ht�� ja totutella uuteen kotiinsa.

07.05.2009 - Odotin Imhotepin k�ytt�ytyv�n suhteellisen neutraalisti muuton tapahtuessa, mutta toisin k�vi. Saareen niin ihastunut ori ei olisi halunnut j�tt�� kotiaan ja muuttaa suuren siittolan melskeeseen ja Tupsun kanssa saatiin taistella pistk��n, ennen kuin ori taipui ja asteli kiltisti kuljetuskoppiin. Tupsu on osoittanut mielt��n muuton johdosta koko kuluneen viikon ajan uudessa kodissa ja vasta nyt ori alkaa viimein rauhoittua. Tupsua on hoitanut vanha ja tuttu mieskaksikko Veljekunnasta, mutta miehet ovat Skurvashissa vain m��r�ikaisesti, enk� tied�, mit� Tupsu sanoo, jos sille tungetaan heti k�ttelyss� uusi hoitaja.

03.06.2009 Imhotep oli aristellut vasenta etustaan muutaman p�iv�n ja el�inl��k�rin tullessa tutkimaan oria t�m� totesi siin� olevan pieni ven�hdys. Ori joutuu siis lepoon joksikin aikaa, joten kilpaileminen saa v�h�ksi aikaa j��d�. Tupsu oli ilmeisesti loukannut jalkansa tarhassa remutessaan ja toivon kovasti, ett� levon ja parantumisen j�lkeen vamma ei uusiudu. Peruin kaikki Imhotepin t�m�n kuun kisat, lukuunottamatta ERJ Cupia, sill� en halua Tupsun j��v�n kisasta pois.

30.06.2009 - Kilpailut eiv�t menneet t�ysin nappiin, sill� pitk��n levossa olleen Tupsun kunto oli p��ssyt hieman romahtamaan. Tupsu tuntui lis�ksi olevan kiinnostunut kaikesta muusta paitsi olennaisesta ja puomeja tuli luvattoman paljon alas. Ori joutuu nyt uudestaan treeniin, kun jalka kuitenkin n�ytt�� parantuneen jo kest�v�n kilpailemista ja seuraavalla kisakaudella ori on toivottavasti taas entisess� iskussaan.

10.07.2009 - Imhotepin jalka on selv�sti parantunut t�ysin, joten pienest� haaverista selvittiin onneksi vain s�ik�hdyksell�. Ori on minulle kuitenkin sen verran rakas, etten tahdo rasittaa jalkaa en�� tarpeettomasti, sill� Tupsu on oikeastaan kilpaillut jo kilpailunsa, eik� oria ole en�� pakko juoksuttaa ymp�ri maailmaa. Ensi kuun aikana ori saa luvan viel� ottaa osaa muutamiin kilpailuihin, jottei huono ERJ Cup muisto j�� sille ja ulkopuolisille p��llimm�isen� mieleen.

14.07.2009 - Kisatahtia on hieman h�llennetty ja Imhotep on startannut t�ss� kuussa vain muutamassa kisassa. Viel� ensi kuun aikana Tupsu saa py�r�ht�� kisakentill�, mutta t�m�n j�lkeen on orin aika antaa tilaa nuoremmilleen. Tupsu on tuntunut olevan hieman h�mill��n siit�, ettei se en�� p��sek��n l�hes p�ivitt�in treenaamaan tai kilpailemaan esteill�. Tallissa seisominen aiheuttaa Tupsun kohdalla ik�v�� keskivartalon p�h�ttymist�, joka saa orin n�ytt�m��n poninpalleroiselta, eik� lainkaan toivotulta atleettiselta puoliveriselta. Pian mahdolliset tammaehdokkaat kaikkoavat kuin tuhka tuuleen, jos oria ei pikaisesti laiteta dieetille - tai vaihtoehtoisesti kisakentille.

12.08.2009 - Imhotep on ilmoitettu mukaan t�m�n kuiseen ERJ laatuarvosteluun. Ori kypsyi tilaisuutta varten huomattavasti nopeammin kuin olin odottanut, sill� Tupsun toisinaan niin holtiton k�yt�s ei aina jaksa vakuuttaa. Toisaalta p��t�kseen vied� Tupsu t�ss� vaiheessa kokeilemaan siipi��n vaikutti paljolti se, ett� orin j�lkel�iset ovat menestyneet hyvin kilparadoilla. Ja kun en keksinyt parempaakaan hevosta viet�v�ksi n�ytille, saa Imhotep luvan nolata koko Skurvashin poppoon kertaheitolla.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Landgestuet Zweibruecken