Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
GROVE GERNimi Grove GER, Lehto Rotu Hannover
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 168cm
Syntynyt 15.03.2007, 16-vuotias (VARL) Koulutustaso Ko: He A, Re: 160cm
Painotus Esteratsastus Rekisterinumero VH-34067
Tuontimaa ja -päivä Saksa, 24.09.'07 Kasvattaja Michael Wolf
Saavutukset VIR MVA Ch, ERJ I, KTK II, YLA 2 Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!


Photo © Landgestuet Celle
Grove GER on yllättäen samalta kasvattajalta kuin maaliskuussa hankkimani kultakimpale Tristan. Estehevosten tuominen ulkomailta on ollut jäissä puolisen vuotta, joten päätin viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä hakumatkalle. Kiertelin parisen viikkoa sinne tänne rääkäten autoparkaani parhaani mukaan, kun vierailin vanhojen tuttujeni luona (tarkoitan lähinnä kasvattajia, joilta olen tuontihevosiani ostanut). Ensimmäisenä piipahdin tietysti Gewunden Stallilla, josta rakas kilpatykkini Severus on kotoisin. Harmikseni sain kuitenkin todeta, että tämän vuoden varsat oli jo myyty, eikä vanhemmista ratsuista ollut mahdollista käydä kauppaa.

Kasvattajien keskuudessa oli kuitenkin ehtinyt sana kiertää siitä, että haeskelin uutta potentiaalista kilpakumppania esteille. Noin viikko sen jälkeen kun olin vieraillut Gewundenissa, puhelin soi ja kukapa muukaan soittaja oli kuin Tristanin entinen omistaja. Mies oli kovasti kiinnostunut Tristanista ja kyseli kovasti orin perään. Vastailin kärsivällisesti ukon kysymyksiin ja noin puolentunnin kuulustelun jälkeen Wolf ilmoitti, että hänellä saattaisi olla juuri se hevonen mitä olin etsinyt.

Huolimatta siitä, että yli neljässäkymmenissä olevan miehen talli hieman nukkavierulta vaikuttikin, en antanut vaikutelman häiritä, sillä tiesin kyllä millaisia helmiä tämä mies oli onnistunut kasvattamaan. Tallin perällä odotti massiivinen ruunikko ori, jonka koko olemus uhkui voimaa ja itsevarmuutta. Tarkastelin oria hetken käytävältä käsin, mutta kun olin avaamassa karsinan ovea, aikomuksenani mennä sisään, ukko kielsi minua terävästi. Sitten hän tuumasi, että ehkä olisi parempi että näkisin orin paperit ennen kuin rupeaisin tekemään lähempää tuttavuutta. Hannoverilaisen nimeksi selvisi Grove GER ja kieltämättä olin erittäin vaikuttunut tämän sukupuusta. Muutaman kysymyksen tehtyäni olin varma, että tässä oli ori, joka tulisi sopimaan loistavasti Skurvashin miehistöön.

Myöhemmin Suomeen tultuaan Grove GER sai nimelleen suomenkielisen vastineen ja aloimme kutsua oria Lehdoksi. Mielenvikainen tai ei, orissa on sitä jotain, mikä saa katsojien päät kääntymään. Lehto ei sosiaalisilla taidoillaan varmasti tule koskaan ketään hurmaamaan, mutta sisällä palava liekki leimuaa kirkkaasti ja sen voi helposti aistia orin olemuksesta. Herrasmiehen tavat ovat tyystin kadoksissa, eikä niitä koskaan saada opetettua tälle lujatahtoiselle köriläälle, siinä menisi ikä ja terveys. Omissa oloissaan hyvin viihtyvä Lehto inhoaa paapomista, joka ei ole täysin normaalia (mutta kuitenkin jollain tapaa ymmärrettävää) niin sosiaaliselle eläimelle kuin hevonen on. Tästä huolimatta ori kuitenkin seuraa aktiivisesti tallin tapahtumia, vaikka ei itse otakkaan osaa kilpahirnuntaan ruoka-aikaan. Miksi sen edes tarvitsisi, kun se saa ruokansa aina ensimmäisenä ja voit vain kuvitella miksi näin tehdään.

Orilla on muutama vakituinen Skurvashin tallityöntekijöiden keskuudesta vakiintunut hoitaja. Muut tallilla työskentelevät eivät tahdo olla Groven kanssa missään tekemisissä, ja ihemekös tuo, kun ori on niin hankala. Nämä muutamat valitut henkilöt ovat käyneet läpi kovan koulun, mutta nykyään Lehto suostuu yhteistyöhön melko helposti. Karsinaan mennessä on syytä osoittaa tervettä kunnioitusta Lehtoa kohtaan, sillä reviiristään tarkka ori kurittaa kyllä hoitajia kovimman kautta, jos töppäilyjä saattuu. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori on viisasta kiinnittää narunnokkaan. Varusteiden laitto sujuu uskomattoman helposti, sillä hankaluudestaan huolimatta Lehto suostuu helposti ottamaan kuolaimet suuhunsa, eikä ori tapaa pullistella satulavyötä kiristäessä.

Toisia hevosia ja etenkin oreja kohtaan Lehto käyttäytyy erittäin aggressiivisesti. Ori täytyykin tarhata mahdollisimman kauas muista hevosista, sillä aikaisemmin orilla on ollut tapana näykkiä viereisellä laitumella laiduntavasta toverista välipala purtavaa. Lehtoa on viisainta taluttaa suitsittuna, mutta laitumelta edestakaisin juoksuttaminen olisi rasittavaa pelleilyä, kun orille on muutenkin hankala saada kuolaimia suuhun. Kaikkein paras keino on taluttaa tämä tärkeilijä aina ensimmäisenä ulos tai sisälle talliin.

Mitä eläinlääkäriin ja kengittäjään tulee, Lehto osaa halutessaan olla näiden seurassa kunnolla, minkä ori yleensä tekeekin. Kengittäjä on Grovelle okei, jos hommat hoidetaan nopsaan pois alta. Tallin vakiokengittäjä on tämän pannut merkille ja mies onkin Lehtoa käsitellessään tavannut hoitaa hommat ripeästi. Eläinlääkäriä Grove tyytyy yleensä vain mulkoilemaan erittäin pahasti. Lekuri on ainakin tähän asti saanut hoitaa asiansa rauhassa, tosin orin pääpuolessa on aina joku tallityöntekijöistä ja Lehto on tottakai kiinnitettynä molemmin puolin tallikäytävälle.

Jos olet koskaan ratsastanut hankalalla hevosella tiedät millaista se on. Mutta kun istut tämän sekopään satulaan, voit muokata käsitystäsi hankalasta ratsusta uuteen uskoon. Ihka ensimmäinen kerta Lehdon satulassa on yhtä tuskaa. Orilla on voimaa kuin pienessä kylässä ja raudanluja tahto ei anna periksi, "vaikka seinää vasten pistettäisiin". Valitettavasti Lehto osaa kuitenkin hypätä. Se on ainoa syy, miksi tätä hevosta ei ole viety teuraaksi aika päiviä sitten. Lehto hyppää rohkeasti kulmasta kuin kulmasta ja vauhdilla jos niin vaaditaan. Hyppytyyli on suorastaan kadehdittavan hyvä, ori osaa vetää jalkansa hyvin alleen ja tarviikin näin ollen vyöpanssarin välttääkseen haavaumia tulemasta mahaan.

Lehto on varmasti tallin vaativin ratsu, päihittäen kirkkaasti muut tallin orikandidaatit. Parhaiten Lehdon kanssa tulevat toimeen henkilöt, jotka eivät pakottamalla yritä saada oria tahtoonsa, pyytäminen tuottaa yllättävän hyviä tuloksia. Orin kanssa on useammin kuin kehtaa myöntää sellaisia päiviä, jolloin mikään homma ei luista, vaan olo on kuin hakkaisi päätään seinään yhä uudelleen ja uudelleen. Koulutuksessa ja treenauksessa on mentävä melko pitkälle Lehdon mielihalujen mukaan. Pitkään orin kanssa tekemisissä olleet ovat huomanneet, että voimaa käyttämällä usein häviää enemmän kuin saavuttaa, kevyt, mutta päättäväinen ote on se, jolla päästään parhaisiin tuloksiin. Ennen pitkää Lehto oppii muiden hevosten tavoin luottamaan ratsastajaansa, jolloin orista saa helposti irti kaiken mahdollisen esteiden saralla.

Orin kiikuttaminen kisapaikoille ja sieltä takaisin kotitalliin ei tuota liiemmin ongelmia, sillä Lehto astelee kuljetuskoppiin järjestämättä sen kummempaa showta, toisin kuin eräät tallin muut asukkaat. Vaikka Grove ei perustakaan nelijalkaisista, ori osaa kuitenkin sen verran käyttäytyä, ettei ala tappelemaan trailerissa toisen hevosen kanssa. Viisainta on kuitenkin kuljettaa ori kisapaikalle tamman seurassa, sillä kaksi oria trailerissa on ehdottomasti liikaa, ainakin Lehdolle.

Kilpailuissa Lehto osaa säilyttää hermonsa hyvin, orilla ei ole koskaan ollut tapana hätääntyä turhasta, toisinsanoen se ei koskaan hätäänny mistään. Edelleen ori on pidettävä tiukasti erossa muista ratsuista, muussa tapauksessa se saa nopeasti aikaan ikävää jälkeä. Lämmittelyssä ori tapaa olla tavoistaan poiketen passiivinen ja tahkea liikkumaan, tällöin onkin tärkeää huolehtia siitä, että lämmittely onnistuu löysäilystä huolimatta. Suurikokoisena kaverina ori tarvitsee paljon taivuttelua ja liikuntaa ennen suurempien luokkien alkua, jotta se olisi täydessä terässä. Radalla ratsastaja saa tyytyä vain ohjaamaan orin oikealle esteelle ja pysytellä kyydissä, yrittäen tottakai olla mahdollisimman hyvin häiritsemättä Lehdon suoritusta. Orin paras puoli kilpakentillä on sen maltillisuus, se ei lähde suinpäin rynnimään kohti estettä, kuten joillakin on tapana, vaan arvioi ponnistuskohdan ja hypyn kylmän rauhallisesti. Tavallisesti Lehto yltää näillä ominaisuuksillaan palkintosijoille, jos ratsastajan kanssa ei synny eripuraa matkan varrella.


i. Rhema Ritual evm
mustanruunikko, 169 cm
hann
ii. Warlord Omen
tummanruunikko, 164 cm
hann
iii. Vengeance Rising
iie. Mournful Ever
ie. Gadarene
punarunikko, 166 cm
hann
iei. Splinter Shards
iee. Witch-Hunter
e. Te Ex Inferis
ruunikko, 165 cm
hann
ei. Cancer Eater
tummanruunikko, 167 cm
hann
eii. Pirate's Prayer
eie. Savannah
ee. Odium Veritas
tummanruunikko, 164 cm
hann
eei. Paranoy I
eee. Vorbash


Te Ex Inferis on Itävallasta kotoisin oleva tamma, joka virallisen omistajansa rahaongelmien vuoksi asuu tällä hetkellä saksalaisen Michael Wolfin tallissa. Tamma on kilpaillut urallaan aktiivisesti kansallisella tasolla, niittäen mainetta 140cm luokissa. Keväällä 2006 tamman muuttaessa Saksaan, se astutettiin heti kättelyssä yhdellä Saksan menestyksekkäimmistä jalostusoreista Rhema Ritualilla. Ori on loistavien kilpasuoritustensa ansiosta ollut erittäin haluttua tavaraa hannoverien sukulinjoihin ja tällä hetkellä 17-vuotiaalla orilla on jo yli sata jälkeläistä. Tämän mustanruunikon komistuksen parhaisiin puoliin kuuluu lannistumaton voitonjano, joka näkyy periytyneen erinomaisesti sen useimmille jälkeläisille.

Groven isänisä on menestyksekäs Warlord Omen, joka loistavasta kilpaurastaan huolimatta ei koskaan ole saavuttanut samankaltaista suosiota kuin poikansa. Ori kisasi aikoinaan 160cm esteluokkia yhdessä Keith Starkey'n kanssa. Tämä parivaljakko muistetaankin yhtenä Saksan parhaista. Isänemä Gadarene on jo aikoja sitten vihreämmille laitumille siirtynyt tapaus. Tamma on sinänsä harvinaista herkkua hannoverlinjoissa, sillä se ennätti varsoa vain neljä kertaa, ennen kuin sairastui ähkyyn. Sen seurauksena tamma sitten lopetettiinkin. Monille tamma on jäänyt mieliin sen moneen kertaan kehutun luonteensa vuoksi.

Kolmannesta polvesta isänpuoleta löytyvät Warlord Omenin vanhemmat Vengeance Rising ja Mournful Ever. Kaksikko on totisesti kuin yö ja päivä, sillä Vengeance on nimensä veroinen kaveri ja näin ollen erittäin aggressiivinen. Tämä joskus liiankin hyvin esiin noussut luonteenpiirre on peritynyt myös erinomaisesti sen jälkikasvulle. Orin tulisuutta pehmittää mainiosti Veraksi kutsuttu Mournful Ever, joka on joidenkin kasvattajien mielestä ollut liiankin pehmoinen estekentille.

Gadarenen vanhemmista sekä isä että emä ovat erään kuuluisan saksalaisen puoliverisiittolan asukkeja. Splinter Shards on tästä kaksikosta ollut selvästi menestyksekkäämpi, Witch-Hunter on viettänyt aikaansa lähinnä näyttelykehissä palkintoja kahmien, tästä todistuksena tamman kantakirjaus toiselle palkinnolle. Vähäisestä kilpailukokemuksesta kielii myös tamman hyppykapasiteetti, joka yltää juuri 130cm luokkiin.

Emänisä Cancer Eater on monien Itä-Eurooppalaisten hevosten tapaan kilpaillut ainoastaan synnyinmaansa tarjoamissa puitteissa. Itävaltalainen, rakenteeltaan melko massiivinen ori edustaa hyväkäytöksistä herrasmiestä, jolta löytyy kuitenkin tarvittava kipinä kilpakentille.Odium Veritas herätti aikanaan melkoisen kohun, ollessaan osallisena tapaturmassa, jossa eräs tallityöntekijä menehtyi. Tästä hyvästä tamma sai ikuisen kilpailukiellon ja oli hyvin vähällä, ettei tätä tummanruunikkoa kaunokaista viety saunan taakse. Ennen kilpailukieltoa tamma ennätti kilpailla ahkeraan 140cm luokissa menestyen kohtalaisen hyvin. Ikävän välikohtauksen jälkeen Veritas on toiminut pelkästään siitoskäytössä, mikä onkin osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi. Sen lisäksi, että tammalta löytyy lahjoja estekentille, on sillä myös sukunsa puolesta painoarvoa.

Pirate's Prayer sekä Savannah ovat Itävallassa asuvia, mutta alkujaan Belgiasta oleva pariskunta. Zarburgin puoliverisiittola teki näistä kahdesta loistotarjouksen kolmivuotiaiden huutokaupassa, sillä molemmat tulevat mitä loistavimmasta hyppääjäsuvusta. Itävaltaan muutettuaan ja koulutuksensa käytyään nämä ruusukehait alkoivat niittää mainetta aluksi seuratason kisoista, siirtyen loppujen lopuksi rohmuamaan palkintoja kansalliselta tasolta. Molemmilla hevosista on kapasiteettia ylittää 160cm esteratoja, mutta vain muutamaan kertaan näillä kahdella on ollut mahdollisuus osallistua niinkin vaatiiviin luokkiin. Sekä Prayer että Savannah ovat pääosin vaikuttaneet Zarburgin siittolan nykyiseen suosioon.

Odium Veritasin isä Paranoy I oli nuoruudessaan erittäin aggressiivinen, mutta iän karttuessa ori rauhoittui kummasti ja viimeisinä elinvuosinaan ori olikin melkoinen lällykkä. Paranoy on kuitenkin yksi niistä harvoista hevosista, joka on päässyt väläyttelemään taitojaan kotimaansa ulkopuolella. 11-vuotiskautensa ori vietti Ranskassa, kilpaillen 140-150cm luokkia, jonka jälkeen sen omistaja päätti koittaa onneaan orin kanssa Saksan maaperällä. Kilpailutulokset olivat hienoinen pettymys, sillä Paranoy ei useista sijoituksistaan huolimatta onnistunut saavuttamaan omistajansa asettamia tavoitteita. Iloisenluontoinen hannovertamma Vorbash on jo useita vuosia sitten tallipalossa menehtynyt tamma. Tämän mustanruunikon tähtipään viimeiseksi varsaksi jäikin juuri edellä mainittu Odium Veritas, joka on astellut ihailtavan tarkasti emänsä jalanjäljissä vaativan tason esteluokkiin.

Jälkeläiset
17.10.'07 t. Vampire Assasin PB
16.11.'07 o. Bad Moon Fever PB
12.12.'07 t. Silent Waters PB
12.02.'08 o. Gero York
04.05.'08 t. Illuminati PB
20.07.'10 o. OH Yes WAS


NJ näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
20.10.2007 Elgwir Arabians NJ Kata P. LKV 2, irtoSERT, JS
22.07.2008 Chillin Monitoimitalli NJ Siiri K. LKV 2, irtoSERT, JS
26.07.2008 Hampus Pony Ranch NJ Kati S. LKV 1, irtoSERT, JS
17.11.2008 Dakota NJ Alina J. BIS1, MVA-sert, JS
10.09.2009 Weybridge NJ Shonna S. BIS1, MVA-sert, JS


ERJ Kisat (124 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
7.10.2007 Gr�stensholm ERJ 90cm 3/80
9.10.2007 Royalemente ERJ 90-100cm 5/50
9.10.2007 Royalemente ERJ 110cm 6/50
14.10.2007 FSRa ERJ 130cm 2/22
14.10.2007 Southcreek Acres ERJ 90cm 3/30
19.10.2007 Impresso Equipe ERJ 120cm 3/45
20.10.2007 Nerian ERJ 120cm 1/40
21.10.2007 Conqu�rant ERJ 120cm 6/36
21.10.2007 Bratislava ERJ 40-50cm 2/60
31.10.2007 Fiktio ERJ 100cm 3/30
2.11.2007 Poem's Warmbloods ERJ 130cm 2/43
2.11.2007 FSRa ERJ 130cm 2/19
3.11.2007 Bellicose ERJ 120cm 3/35
3.11.2007 FSRa ERJ 130cm 2/20
5.11.2007 FSRa ERJ 140cm 2/29
6.11.2007 Nonshein ERJ 130-140cm 7/50
6.11.2007 FSRa ERJ 130cm 4/20
11.11.2007 99 Horses & Ponies ERJ 120-130cm 1/17
12.11.2007 WWR ERJ 120-130cm 4/20
12.11.2007 Po�ms Warmbloods ERJ 130cm 6/47
18.11.2007 WWR ERJ 120-130cm 3/25
27.11.2007 Yeneva ERJ 110cm 4/39
29.11.2007 Yeneva ERJ 120cm 4/40
1.12.2007 Bauaben ERJ 160cm 2/30
6.12.2007 Bleyena ERJ 120cm 4/50
7.12.2007 M�rk�vaara ERJ 140cm 2/9
8.12.2007 Gondour Hanoverians ERJ 160cm 5/25
9.12.2007 Kuvitettu ERJ 100cm 6/111
9.12.2007 Kuvitettu ERJ 110-120cm 4/85
10.12.2007 Weela ERJ 140cm 3/60
11.12.2007 FSRa ERJ 150cm 4/21
12.12.2007 FSRa ERJ 150cm 2/24
13.12.2007 FSRa ERJ 160cm 4/16
20.12.2007 Bratislava ERJ 150cm 3/30
20.12.2007 Tuulentalli ERJ 130-140cm 7/50
24.12.2007 Nangiala ERJ 110cm 1/21
2.1.2008 Kaurisrannan Ratsastajat ERJ 130cm 1/67
6.1.2008 FSRa ERJ 150cm 2/23
6.1.2008 FSRa ERJ 150cm 2/22
6.1.2008 FSRa ERJ 160cm 3/18
6.1.2008 Lacrima ERJ 110cm 4/48
6.1.2008 Lacrima ERJ 120cm 5/37
7.1.2008 FSRa ERJ 150cm 2/23
7.1.2008 FSRa ERJ 150cm 4/23
7.1.2008 FSRa ERJ 160cm 4/17
11.1.2008 Kincaid Farm ERJ 130cm 5/59
12.1.2008 Briedfelt ERJ 120cm 1/20
14.1.2008 Bleyena ERJ 130-140cm 6/40
14.1.2008 Jasmine Lane ERJ 130cm 3/50
14.1.2008 Jasmine Lane ERJ 130cm 4/40
15.1.2008 Teatro ERJ 100cm 10/130
17.1.2008 KK Thanks Memories ERJ 130cm 2/59
18.1.2008 Chennye ERJ 110-120cm 4/50
19.1.2008 Cosgrove ERJ 140cm 3/48
27.1.2008 Castle ERJ 120cm 4/60
31.1.2008 Wik Ponies ERJ 140cm 6/48
27.3.2008 Evensans Ponies ERJ 120cm 2/36
27.3.2008 Lupaus ERJ 110-120cm 7/50
29.3.2008 Lockness Hanoverians ERJ 80-100cm 4/31
30.3.2008 Silverstar Arabians ERJ 130-140cm 4/23
31.3.2008 Darren Sporthorses ERJ 150cm 4/40
5.4.2008 Chillin Monitoimitalli ERJ 140cm 2/35
6.4.2008 Lawine ERJ 130cm 1/35
11.4.2008 Evensas Ponies ERJ 80cm 6/36
15.4.2008 Bretagne ERJ 140cm 3/40
18.4.2008 Klick ERJ 140cm 3/68
22.4.2008 Karmiini ERJ 160cm 3/33
22.4.2008 LAC ERJ 130cm 3/30
23.4.2008 Rowea ERJ 130cm 4/42
24.4.2008 FSRa ERJ 150cm 2/19
24.4.2008 FSRa ERJ 130cm 1/33
25.4.2008 Nonshein ERJ 160cm 4/42
25.4.2008 FSRa ERJ 150cm 4/24
25.4.2008 FSRa ERJ 120cm 5/30
26.4.2008 Nonshein ERJ 160cm 5/25
1.5.2008 KK Perlpilz ERJ 120-130cm 3/23
3.5.2008 Yountville ERJ 110cm 7/50
3.5.2008 Svarthet ERJ 150cm 3/24
3.5.2008 Bleyena ERJ 150cm 6/53
5.5.2008 Conqu�rant ERJ 140cm 1/36
6.5.2008 Kensington ERJ 160cm 5/45
7.5.2008 Daron Warmbloods ERJ 120cm 7/66
11.5.2008 KK Perlpilz ERJ 120-130cm 2/12
18.5.2008 Tendenz ERJ 80cm 5/36
20.5.2008 Fayette ERJ 130-140cm 1/24
27.5.2008 Piipari ERJ 120cm 1/50
30.5.2008 Virnia ERJ 150cm 6/37
1.6.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 3/39
1.6.2008 Raudikon Talli ERJ 130cm 2/27
1.6.2008 Veatu Kuningriik ERJ 130cm 3/30
5.6.2008 Skurvash ERJ 160cm 3/25
5.6.2008 Hiippalakki ERJ 110cm 4/17
6.6.2008 Zur�ck ERJ 90cm 8/91
8.6.2008 Zur�ck ERJ 140cm 2/55
12.6.2008 Skurvash ERJ 100cm 4/21
13.6.2008 Ventos ERJ 110cm 6/104
18.6.2008 Risuprinssit ERJ 100cm 7/50
15.6.2008 Rowea ERJ 120cm 6/72
30.6.2008 Horwyn ERJ 90-100cm 6/61
2.7.2008 Olipa Kerran ERJ 80cm 4/40
7.7.2008 Freundlich ERJ 100cm 4/60
8.7.2008 Skurvash ERJ 160cm 2/30
8.7.2008 Skurvash ERJ 140cm 1/16
8.7.2008 Skurvash ERJ 160cm 4/16
9.7.2008 Rowea ERJ 140cm 3/28
10.7.2008 Fiktio ERJ 120cm 6/40
10.7.2008 Fiktio ERJ 120cm 5/40
15.7.2008 Novelli ERJ 100cm 5/40
16.7.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 2/44
17.7.2008 Unafraid ERJ 130cm 1/25
17.7.2008 Unafraid ERJ 130cm 4/25
17.7.2008 Unafraid ERJ 130cm 1/25
10.8.2008 Jerry ERJ 110cm 2/41
13.8.2008 Skurvash ERJ 160cm 2/25
22.8.2008 Siittola Quiero ERJ 120cm 3/52
12.9.2008 Unafraid ERJ 160cm 3/40
15.9.2008 Unafraid ERJ 160cm 4/40
7.10.2008 Siittola Quiero ERJ 120cm 2/32
9.10.2008 Craced Stallions ERJ 140-150cm 2/31
13.10.2008 Krofnock Ranch ERJ 140cm 1/51
23.10.2008 Rowea ERJ 120cm 5/50
26.10.2008 Kensington ERJ 150cm 2/40
24.1.2009 Skurvash ERJ 160cm 1/31
27.1.2009 Aderla ERJ 80cm 5/40


Katien estevalmennus (yli 70 cm) Villityksessä 25.2.2008
Kaikkien valmennuksiin osallistuvien hevoset olivat innokkaita, mutta sinun oriisi oli kyllä kaikkein innostuneisin. Kannattaa tehdä erilaisia tempon vaihteluita jotta ori pysyy hallinnasasi. Esteillä ihailin Lehdon ponnistusvoimaa, se oli uskomaton! Esteellä huomasi oriin luottavan sinuun, yhteispelinne oli hyvä. Sinun pitäisi kuitenkin hiukan paremmin keskittyä hyppyyn, ja olla siinä mukana, tämä helpottaa hyppäämistä. Jalkoja ei sinun kannattaisi niin taakse viedä hypätessä.

Crestin estevalmennus (yli 110 cm) Intimatessa 29.2.2008
Heti ensimmäisestä hetkestä näki, ettei tunti tulisi olemaan helppo tämän ratsukon osalta. Lehto ei ollut halukas minkäänlaiseen yhteisytyöhön, vaan teki kaiken kuten itse tahtoi. Alkulämmittelyissä Lehto oli jo kahdesti heittää ratsastajan selästään, mutta Sacrificial sinnitteli ja näytti tietävän mitä tekee. Siitä ei valitettavasti ollut paljoakaan apua, kun Lehto niskoitteli minkä kerkesi. Ensimmäisessä esteharjoituksessa se hyppäsi vastentahtoisesti pienet esteet, eikä tuntunut olevan tietoinen ratsastajan antamista ohjeista. Ori jatkoi samaan tyyliin myös ensimmäisellä kunnollisella esteradalla, tosin ei aina vaivautunut edes hyppäämään estettä Hypätessämme saman radan toistamiseen ajanoton kanssa, oli tarkoitus toimia kuin kilpailujen uusinnassa: reippaasti mutta varmasti ja hallitusti. Olin aivan varma, että Lehto toteuttaisi enintään tuon 'reippaasti', mutta yllätyin positiivisesti. Siinä vaiheessa, kun Sacrificial maiskautti ja sanoi "nyt mennään, poika!", tuntui ori ymmärtävän, että oli 'tosi kyseessä'. Orin käytöksessä tapahtui uskomaton muutos. Yhtäkkiä hetki sitten hankala ori liisi radalla tyylipuhtaasti, eikä luottamuspulasta ollut tietoakaan. Hypyt olivat mahtavia ja vaikka Lehto olikin tarkka, eikä kaahottanyt, oli ratsukko suorittanut radan hujauksessa. Itse asiassa päivän nopein ratsukko, josta heidät palkittiinkin. Ratsastajan rauhallisuus ja päättäväisyys oli koko tunin ajan ollut ihailtavaa. Hienoa että vaikeuksienkin jälkeen ratsastaja jaksoi yrittää ja sai lopulta Lehdon luottamuksen voitettua!

Miran estevalmennus (120 cm) Bretagnessa 24.3.2008
Tänään ei tainnut kaikki mennä ihan suunnitelmien mukaan. Lehdon mielenkiinto keskittyi lähinnä tytöille huutelemiseen ja kaikki vippaskonstit tuntuivat olevat turhia orin huomion saamisen suhteen. Esteille lähestymiset olivat aluksi hätäisiä johtuen ratsastajan herpaantumisesta (joka on ymmärrettävää orin käyttäytyessä kuten tänään), mutta kun ratsastajakin sai pään pidettyä kylmänä, alkoi orikin lähestyä esteille rauhallisen varmasti.

Winnien estevalmennus (100-110 cm) Wik Poniesissa 1.4.2008
Lehto osaa selvästi kyllä hypätä niin halutessaan, mutta muuten työskentelynne oli hieman ongelmallista. Ori pisti vastaan vähän joka tilanteessa, mutta pienellä oveluudella sait sen kuitenkin aina kohti oikeaa estettä ja loppu hoituikin kuin itsestään. Päästessään vauhdin makuun ori unohti oikkuilunsakin, ellei oteta huomioon muutamaa protestiksi heitettyä pukkia. Vauhtia oli läpi valmennuksen juuri sopivasti, eikä mitään ryntäys-kohtauksia nähty. Muiden hevosten läsnäolosta Lehto ei oikein pitänyt, mutta suoritti loppujen loppujen lopuksi oman osuutensa tyylikkäästi. Omassa istunnassasi ei ole paljon korjattavaa, mutta muista myödätä ohjalla, älä jää suuhun kiinni.