Magia GER

Nimi: Magia GER
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 20.04.2011, 10-vuotias (VARL)
Painotus: Esteratsastus
Koulutustaso:Ko: He A, Re: 160cm
Säkäkorkeus: 167cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH12-044-0125
Kasvattaja: Nettan Dresden, Saksa
Omistaja: Skurvash, VRL-01272

ERJ ITäyttänyt 4 vuotta 23.01.2012!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset ERJ: 59 kpl
ERJ Cup sijoitukset: 1 kplViimeaikoina Skurvashin tallin suojiin on kiikutettu ulkomailta mitä hyvätapaisimpia ratsuja. Hyvän onnen kierteen olikin jo korkea aika katketa, sillä Magia GER:n astellessa talliimme, olimme jälleen vahvistaneet tallimme sekopää hevosten kantaa yhdellä uudella jäsenellä. Magia tai Gigi, miksi tammaa nyt kukin tahtoo kutsua, on luonteeltaan ailahtelevainen, äkkipikainen ja rasittavuuteen asti tammamainen. Tallissa neitokainen on jokseenkin mahdollista riisua tappavista aseistaan, sillä taisteltuamme pitkään mielenviasta kärsivien kisaeläinten kanssa, olemme jo oppineet muutaman niksin vaikeiden tapausten varalle. Turhaan ei tämän äksyn neitokaisen boxiin kannata jäädä vitkuttelemaan, sillä mikäli tamman nokan alla ei ole heinäkasaa tai muuta syötävää, on seuraavaksi ruokalistalla huono-onninen hoitaja.

Gigin elämäntehtävänä näyttäisi olevan hoitajien täyspäiväinen työllistäminen ja vastaan pullikointi kaikissa mahdollisissa asioissa. On turha kuvitellakaan, että tämä neiti antautuisi varustettavaksi ilman taistelua. Hoitaja saa käyttää kaiken mielikuvituksensa saadakseen edes suitset tämän hirviötamman päähän, sillä Magialla on mitä rasittavin tapa huitoa päätään edestakaisin. Kavioiden putsaukseen ja kengitykseen on syytä varata riski kaveri, sillä Gigin kyllästyessä seisomaan kolmella jalalla, alkaa armoton potkiminen ja rimpuilu. Onneksi emme säilytä käsiaseita tallissa, sillä tämä neitokainen saa pitkäpinnaisimmankin hoitajan hermot kiristymään äärimmilleen, eikä nikkelin syöttäminen tammalle ole lainkaan tavaton ajatus.

Ratsuna Magia on sanoin kuvaamattoman upea tapaus. Ainut syy, miksi Gigi seisoo vielä Skurvashin hevoskaartin riveissä, on tamman kapasiteetti 160cm radoilla. Gigi liikkuu kaikissa askellajeissa kuin unelma ja tamma on herkkä ratsastajan avuille. Toisinaan tämä saattaa ollla hieman ongelmallistakin, sillä jos ratsastaja erehtyy hypyn yhteydessä roikkumaan himpunkaan vertaa tamman suussa, Gigi kyllä muistuttaa selässään matkustavaa kaveria ärhäkällä pukkisarjalla (tamma on tähän päivään mennessä poistanut satulastaan 75% Skurvashin ratsuttajista). Magia on rohkea hyppääjä ja yrittää ylittää esteen kulmasta kuin kulmasta ja mistä vauhdista tahansa, mistä ratsastaja sitä vain keksiikin pyytää. Ainuttakaan kertaa Gigi ei ole kieltänyt estettä ja tamma tuntuukin hyppäävän asenteella mennään eikä meinata.

Tamman kisahermot ovat silkkaa rautaa, eikä tamman keskittymistä herpaannuta oikeastaan mikään. Gigin häntään on tavattu ripustaa punainen rusetti varoittamaan muita ratsukoita tamman potkuista. Oikeastaan Gigi ei ole vielä kertaakaan potkaissut toista luontokappaletta, mutta toisinaan Magia on niin äksynä, ettemme halua riskeerata tamman hermoja yhtään enempää, joten kisoissa on parempi jos muut ratsukot pitävät turvallisen hajuraon.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Cosa Nostra evm
mustanruunikko, 170 cm
ii. Cruzat
mustanruunikko, 174 cm
iii. Terzivel
iie. Siciliana
ie. Aeolian Islands
kimo, 165 cm
iei. Lioniel
iee. Tarantella
e. Terra Incognita evm
tummanruunikko, 164 cm
ei. Fernes Land
tummanruunikko, 166 cm
eii. Hardened Hearts
eie. Bija!
ee. Trilobita
punaruunikko, 162 cm
eei. Kingdom Come
eee. Alcina


Rungoltaan massiivinen i. Cosa Nostra on erittäin vaikuttava näky niin kokonsa kuin ulkomuotonsakin puolesta. Tämä väritykseltään mustanruunikko ori on Ulrich Müllerin viimeisin kiinnitys talliinsa. Ori on kilpaillut 140cm esteratoja, mutta orilla on taipumusta laiskanpuoleiseen liikehdintään, joka toisinaan vaikuttaa sen kisatuloksiin negatiivisesti. Cosa Nostra hyppää hyvällä tekniikalla, joka ei jätä paljoakaan arvailujen varaan tämän orin kyvykkyydestä, mutta valitettavasti Nostran ratsastajat eivät ole saaneet oriin yhteyttä, jonka siivittämänä ori olisi yltänyt menestykseen. Cosa Nostran tultua Müllerin omistukseen orin kisauttaminen esteillä on vähentynyt merkittävästi ja hyvin todennäköistä on se, että Cosa Nostra siirtyy hiljalleen jalostuspuolelle.

Jos Magian isä olikin kookas kaveri, niin on myös mustanruunikko ii. Cruzat. 174cm korkea järkäle vie voiton kotiin Magian lähisukulaisista, jos koosta kilpaillaan. Cruzat on alkujaan hollannista lähtöisin oleva ori, joka myytiin Saksaan mihinkäs muuhunkaan kuin kilpailukäyttöön. Alunperin Cruzatista piti tulla valjakkohevonen, sillä orin sukulaiset ovat tunnettuja valjakkohevosia, mutta toisin kävi. Tarhasta karkailemaan tottunut Cruzat loikki niin tyylikkäästi korotettujen aitojen yli, jotka lähentelivät loppuvaiheessa puolentoista metrin luokkaa, että paikalle osunut estehevosia tallissaan pitävä Alex Hammer halusi ostaa orin siltä seisomalta. Cruzatilla oli tosin ikää jo tässä vaiheessa kolmetoista vuotta, mutta ori ennätti tästä huolimatta tehdä mukiinmenevän, joskin lyhyen, esteuran.

Kuten edellisessä tuli jo mainittua, Magian sukulaiset kolmannessa polvessa ovat valjakkoon erikoistuneita tapauksia. iii. Terzivel tunnetaan lähes koko Länsi-Euroopassa kovan luokan valjakkohevosena, eikä syyttä. Ori on menestynyt vakuttaavasti kilpailuissa, eikä sen jalostusarvoa voi kieltää. 80-luvulla uraa valjakossa tehnyt Terzivel esiintyy nykyään lähes jokaisen potentiaalisen valjakkohevosen sukupuussa. Lisäksi tummanruunikko ori on hyväksytty Holsteinien, Zweibruckien, Brandenburgien ja Oldenburgien kantakirjoihin.

iie. Siciliana kilpaili valjakossa samoihin aikoihin kuin Terzivel. Pienikokoinen, 162cm korkea, tamma ei kuitenkaan menestynyt painotuslajissaan samalla tavalla kuin Terzivel, vaan kuului pikemminkin keskiluokkaan valjakkohevosten piireissä. Siciliana on kuitenkin kunnostautunut näyttelykehissä, sillä tummanruunikolla tammalla on kaunis rakenne, josta kielii ktk-II palkinto. Koska tamman menestys valjakossa ei ollut päätä huimaavaa, se siirtyi jalostuspuolelle ennen kymmentä ikävuotta. Jälkeläisiä Sicilianalle syntyi kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Kimo holsteintamma ie. Aeolian Islands on esteillä aikoinaan kisannut tamma, joka siirtyi muutama vuosi takaperin kaikessa hiljaisuudessa kisaeläkkeelle. Aeoliania on kuvailtu luonteeltaan yhteistyöhaluiseksi, kuuliaiseksi ja ihmisystävälliseksi. Tamman menestys kisakentillä ei kuitenkaan ole ollut huippuluokkaa ja parhaiten Aeolian menestyi 130cm luokissa, napsien silloin tällöin sijoituksen pari. Tammasta oltiin erityisen kiinnostuneita Tanskassa, mutta Aeolian omistaja kieltäytyi myymästä tammaa pois Saksasta, vaikka sen jalostusarvo ei ole varsin korkealla ja tanskalaiset olivat pulittaneet kimosta sievoisen summan.

iei. Lioniel on lievästi sanottuna haastava hevonen, jonka kanssa vain harva on tullut toimeen. Ärhäkkäluonteinen ori ei ole vuosien saatossa rauhoittunut ja juuri tulisen luonteensa vuoksi ori on kiertänyt usean vuoden ajan omistajalta toiselle. Lionielin uran huippuvaihe sijoittui aikaan, jolloin ori oli Kevin Wallbergin omistuksessa. Wallberg onnistui luomaan Lionieliin yhteyden, jonka siivittämänä kaksikko menestyi jopa kansallisella tasolla hyvällä menestykellä. Kun Wallberg kuitenkin loukkaantui auto-onnettomuudessa niin vakavasti, ettei ratsastaminen enää onnistunut, lähti Lioniel kiertoon. Ori oli aina ollut haastava, mutta kierolaiseksi joutuminen teki oristä lähes kaistapäisen. Jälkeläisiä Lionielilla on vain kourallinen, sillä hyvistä hyppääjän lahjoista huolimatta useimmat tamman omistajat ovat perääntyneet juurikin orin aggressiivisen luonteen takia.

iee. Tarantella voidaan luokitella sarjaan tuikitavalliset harrasteratsut. Saksassa asunut ja elänyt tamma toimi nuoren uraansa aloittavan saksattaren kilparatsuna ensi alkuun, mutta kun tyttö halusi edetä vaikeampiin luokkiin, jäi Tarantella valitettavasti taka-alalle. Tyttöä ei kiinostanut kehittää ratsuaan itsensä mukana, vaan pyysi rikasta isäänsä ostamaan hänelle valmiin menestyjän. Tarantella päätyi uuden kisatykin seuralaiseksi, saaden satunnaisesti liikuntaa. Kun tytön vanhemmat kyllästyivät katselemaan laitumella seisoskelevaan tammaan, tämä myytiin pois. Kilttiluonteinen Tarantella ennätti varsoa kaksi kertaa ennen kuolemaansa.

e. Terra Incognita majaili lyhyen aikaa Müllerin tiluksilla, enne kuin tamma myytiin eteenpäin. Tänä aikana tamma kuitenkin ennätti varsoa Cosa Nostran varsan, Magian. Terra Incognita tuotiin monien mutkien kautta Saksaan aikoinaan Belgiasta. Osa tamman sukulaisista on kuitenkin saksalaista alkuperää. Terra Incognitalla kokeiltiin aikoinaan esteillä kisaamista, mutta tamma ei ottanut menestyäkseen. Kotona hyvin ratsastajansa alla pysynyt tamma ei kuitenkaan kestänyt yleisön tuomaa painetta, joka kostautui useimmiten kieltäytyimisinä ja epämääräisenä poukkoiluna. Vaikka Terra Incognita muutoin onkin luonteeltaan rauhallinen ja varma ratsu, ei kilpakenttien jännite sopinut tammalle.

ei. Fernes Land polveutuu hienosta hyppääjäsuvusta, mutta orin oma menestys kilparadoilla on ollut lievästi sanottuna laimeaa. Fernesin innottomuus esteillä on heijastunut pitkälle myös orin tuloksiin kilparadoilla ja tästä syystä orin omistaja päättikin lopettaa Fernesin kisauran ennenaikaisesti. Viimeisissä kisoissaan ori oli jo niin korviaan myöten täynä hyppäämistä, että lähes kaikki startit päättyivät hylkäämiseen, kun ori yksinkertaisesti kieltäytyi hyppäämästä. Tällä tummanruunikolla, keskikokoisella orilla, on kuitenkin kauniit ja tasapainoiset liikkeet. Tallitavoissa orin kohdalla ei ole moittimista ja Fernes onkin herättänyt mielenkiintoa kouluratsastusta harrastavien keskuudessa. Useimmat orin jälkeläisistä ovatkin suunnanneet koulukentille, sillä estehevosten kasvattajat eivät pahemmin ole oriin ihastuneet huonoista kisatavoista johtuen, vaikkakin orin suku on kuin kraalin malja.

eii. Hardened Hearts on leikkisäluonteinen ori, jonka kanssa tapeltiin pitkään, että ori alkoi kahmia menestystä kilparadoilta. Hartsi veti jo koulutusvaiheessa homman useaan otteeseen leikiksi, eikä vilkas ori olisi millään tahtonut keskittyä opetukseen. Kilpailuissa Hartsin suurin kompastuskivi on ollut orin yltiöpäinen kiinnostuminen ympäristöstään, jolloin itse suoritus on jäänyt varjoon. Ongelmaan ratkaisuksi keksittiin lopulta silmälaput, jotka estivät oria katselemasta liiaksi ympärilleen. Haittapuolena tässä on ollut se, että orin näkökenttää rajoittaessa kyseinen seikka on ollut pakko ottaa huomioon myös radalla. Hartsi vaatiikiin uusintaradoilla pidemmät tiet, jotta se ehtii hahmottaa hypättävän esteen, mutta nopeaksi suoriutujaksi osoittautuneelle Hartsille tämä ei ole tuottanut ratkaisevia haittoja. Nykyään jo hiljaiseloa viettävä ori majailee tällä hetkellä Baijerin lähellä sijaitsevassa yksityistallissa.

eie. Bijaa voidaan yksistään kutsua Magian lähisukulaisista ainoaksi todelliseksi huippuhevoseksi. Tämä punaruunikko tamma kilpaili kotimaassaan Saksassa menestyksekkäästi 160cm esteratoja ja ennen uransa lopettamista tamma oli kiertänyt lähes kaikki Euroopan maat. Kansainvälisesti tunnettu Bija on arvostettu jalostushevonen ja kuten saksalaiset ovat asian hyvin todenneet, kukaan ei voi kutsua itseään puoliverijalostuksen asiantuntijaksi, ellei ole kuullut holstein tammasta nimeltä Bija. Tamma on toisaalta melko harvinainen näky sukupuissa, sillä pitkän kilpauran tehnyt Bija ennätti varsoa vain kolme kertaa, joista Fernes Land niminen varsa on ainut ori.

ee. Trilobita on punaruunikko belgialaislähtöinen holsteintamma, joka on periyttänyt valitettavan paljon heikkohermoisuuttaan jälkipolville. Trilobitan ura esteillä alkoi toki lupaavasti, mutta kun esteiden koot alkoivat lähennellä metrin luokkaa, alkoi ongelmia ilmetä. Tamma ei kerta kaikkiaan kestänyt kovaa painetta ja arkana tammana tunnettu Trilobita kammoksui yleisöä toisinaan niin paljon, että tamma yksinkeraisesti kiletäyti hievahtamasta rataa kohti. Pienen yleisön edessä kivasti toiminut Trilobia siirrettiin lopulta kaikessa hiljaisuudessa jalostukseen, tamman ollessa tuolloin vasta kuusi vuotias. Irtohypityksessä tamma näytti usein todellista osaamistaan selviytyen hyvin 150cm esteistä.

eii. Kingdom Come on muutamia vuosia sitten lopetettu ruuna. Belgiassa asunut Kingdom Come ruunattiin orin ollessa 4-vuotias, kun sen tulevalle omistajalle ei ori kelvannut. Kingdom Come toimi elinaikanaan harrasteratsuna, eikä se koskaan saavuttanut mitään mainittavaa menestystä. Ruunaamisesta rauhoittunut punaruunikko ori oli kuitenkin rakenteellisesti ihanteellinen rotunsa edustaja. Vaikkakaan Kingdomin omistaja ei hevosta kantakirjatilaisuuteen koskaan vienytkään, menestyi tämä hyvin pienemmissä, leikkimielisissä näyttelyissä. Ennen ruunaamista Kingdom Comelle ennätti siunaantua kaksi jälkeläistä, joista Trilobita on toinen.

eee. Alcinaa ei voi kehua Kingdon Comea hienommaksi. Alcina oli orin tapaan myös harrastekäyttöinen puoliverinen. Alcina kisasi mukavalla menestyksellä helppoja koulu- ja esteluokkia nuoren ratsastajansa kanssa. Luonteeltaan tasainen tamma myytiikin "kilpauransa" jälkeen ratsastuskoululle tuntiratsuksi. Alcinasta tehtiin pian kokeneempien ratsastajien ratsu, joille tammalla oli selvästi enemmän tarjottavaa kuin aloittelijoille. Tummanruunikko Alcina ei koskaan saanut maistaa suuren yleisön suosiota, mutta ratsastuskoululla tammasta tuli nopeasti paikan suosituin ratsu, jota kehuttiin paljon. Alcina varsoi ratsastuskoulussa neljä kertaa, menehtyen valitettavasti viimeisintä jälkeläistään varsoessaan.Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä
tamma 11.05.2012 Isilya PB István
ori 30.07.2012 Margarleon PB Lazarus
tamma 17.02.2013 Elyria PB Geronimo's Q-tip
ori 08.04.2013 Methuselah PB Marquess

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
00.00.0000 paikka NJ tuomari serti


ERJ Kisat (58 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
17.01.2012 Hex Sporthorses ERJ 160cm 5/50
20.01.2012 Bairdon ERJ 160cm 6/40
20.01.2012 Moondance ERJ 110cm 5/40
20.01.2012 Seven Stables ERJ 160cm 3/30
21.01.2012 Land of Cannabian ERJ 160cm 3/30
21.01.2012 Moondance ERJ 110cm 6/40
22.01.2012 Moondance ERJ 120cm 4/40
22.01.2012 Kirbera ERJ 160cm 5/30
23.01.2012 Moondance ERJ 110cm 3/40
24.01.2012 Mêl Seren ERJ 160cm 5/30
25.01.2012 Hiprakka ERJ 100cm 2/50
25.01.2012 Wincare ERJ 160cm 1/30
26.01.2012 Mêl Seren ERJ 160cm 2/30
29.01.2012 Ride Club Gringsted ERJ 150cm 3/40
30.01.2012 Land of Cannabian ERJ 160cm 6/50
30.01.2012 6 Sins ERJ 160cm 2/50
31.01.2012 VSPY ERJ 160cm 1/40
02.02.2012 Malkamäki ERJ 100cm 4/50
02.02.2012 Malkamäki ERJ 110cm 5/50
02.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 2/30
03.02.2012 Malkamäki ERJ 110cm 6/50
04.02.2012 Malkamäki ERJ 110cm 7/50
04.02.2012 Brescon Showjumpers ERJ 160cm 1/30
07.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
11.02.2012 Viiwyn Hevoset ERJ 160cm 7/50
11.02.2012 Land of Cannabian ERJ 160cm 2/50
12.02.2012 Bairdon ERJ 160cm 1/40
13.02.2012 Cheval Delamer ERJ 160cm 7/50
13.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
15.02.2012 Viiwyn Hevoset ERJ 160cm 6/50
16.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
17.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
24.02.2012 Infinity ERJ 160cm 5/40
25.02.2012 Cheval Delamer ERJ 160cm 5/50
26.02.2012 Cheval Delamer ERJ 160cm 1/50
26.02.2012 Zurück ERJ 160cm 7/50
27.02.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
28.02.2012 Zurück ERJ 160cm 3/50
01.03.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
02.03.2012 KK Marlene ERJ 160cm 1/30
02.03.2012 Krofnock Ranch ERJ 160cm 7/60
03.03.2012 Krofnock Ranch ERJ 160cm 7/60
05.03.2012 KK Marlene ERJ 160cm 3/30
06.03.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
12.03.2012 Skurvash ERJ 160cm 2/30
15.03.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
16.03.2012 Heijastus ERJ 120cm 2/40
18.03.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
26.03.2012 Pyrr Warmbloods ERJ 160cm 6/80
29.03.2012 Wincare ERJ 160cm 4/30
29.03.2012 Pyrr Warmbloods ERJ 160cm 6/80
06.04.2012 Satulinna ERJ 160cm 3/50
06.04.2012 Krofnock Ranch ERJ 160cm 1/30
12.04.2012 Heisjastus ERJ 150cm 6/40
14.04.2012 Heisjastus ERJ 150cm 4/40
18.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 1/30
20.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
22.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
30.09.2012 Dark Side Trakehners Syyskuun ERJ Cup

140cm 10/200


Päiväkirja

15.11.2011 - Talliin piti saada nopeasti uusisukuisia holsteineja ja siinä syy, miksi Magia ostettiin. Olimme jo hankkineet lupaavan nuoren tamman Taran De Lan ja paluumatkalla Saksan rajalla Magia astui mukaan kuvioon. Tamman omistaja Nettan Dresden sattui kuulemaan keskustelumme vielä toisen holsteintamman hankkimisesta ja hyökkäsi välittömästi tarjoamaan tammaansa. Olisimme kieltäytyneet muuten, mutta tallin sijaitessa vain kivenheiton päässä pyörsimme vielä Nettanin kautta Magiaa katsomaan.

Mikäli tammaa ei olisi jo valmiiksi varustettu, kaupat olisivat varmasti jääneet tekemättä. Olimme täysin tietämättömiä Magian huonoista tallitavoista, eikä Nettankaan ovelana hevoskauppiaana asiasta mitään maininnut. Ratsastin Magian itse ja nuoresta iästä huolimatta saatoin havaita tammassa piilevän potentiaalin. Pienen ratsastustuokion päätteeksi tallityttö riisui Magialta satulan ja Nettan esitteli tammaa irtohypityksessä. Seurasimme silmä tarkkana Magian käyttäytymistä esteillä ja tamma todellakin teki meihin vaikutuksen. Vaikka esteet olivat matalia, Magia hyppäsi tasapainossa ja hyvällä tekniikalla. Tamman hypätessä Nettan selosti Magian kehittymistä ja millä tasolla kolmivuotias ratsun alku sillä hetkellä oli. Ei kulunut kauaakaan, kun nimet papereihin oli jo rustattu ja hyvään hintaan ostettu Magia lastattiin Taran De Lan kanssa kuljetusautoon.

20.11.2011 - Työkiireiden takia en ollut ennättänyt kuin käydä pikaisesti kurkistelemassa uusinta tulokastamme Magiaa, mutta nyt päätin tehdä tammaan kunnolla tuttavuutta. Karsinaa kohti astellessani ihmettelin hieman, minne kaikki hoitajat olivat kadonneet. Yleensä uuden asukkaan karsinan ympärillä pörräsi porukkaa pari ensimmäistä viikkoa, ennen kuin kiinnostus tulokasta kohtaan laantui. Magian karsinan edusta ammotti kuitenkin tyhjyyttään, joten minulla oli esteetön pääsy karsinan ovelle. Meinasin saada paskahalvauksen, kun Magia hyökkäsi karsinansa perältä huomatessaan karsinan oven avautuvan. Salamannopeasti otin pari ratkaisevaa askelta taakse päin ja paiskasin karsinan oven päin tamman turpaa. Nyt tiesin tarkalleen, miksi hoitajat pyörivät Dellan karsinan ympärillä ja Magia sai nauttia täydellisestä rauhasta. Harpoin rehuvarastolle ja nakkasin Magialle aimo tukollisen heinää, ennen kuin uskaltauduin uudestaan neidin kanssa samaan boksiin. Magian likainen karvapeite kieli siitä, että hoitajat olivat laistaneet tehtävistään huomatessaan Magian olevan astetta haastavampi hoidokki. Harjasin lopulta itse tamman puhtaaksi, huolehtien kuitenkin koko ajan siitä, että heinää oli saatavilla. Tamman karsinasta lähtiessäni päätin mennä suoraan toimistoon laatimaan hoitohevoslistoja uusiksi. Mustaa valkoisella oli tämän laitoksen tehokkain tapa saada hoitajat tekemään työnsä.

05.01.2012 - Hikoilin toppatakkini alla runsaasti tunkiessani kuolaimia vastaantaistelevan tamman suuhun. Magia sitten jaksoi joka ikinen kerta hangata vastaan. Mikäli tamma ei olisi niin loistava ratsu, iskisin leiman surutta sen takamukseen ja osoitteeksi valitsisin Honolulun. Onneksi Gigin hangoittelu loppui joka kerta siihen paikkaan, kun ratsastaja istui sen selkään. Seitsemännellä kerralla onnisti viimein ja kuolaimet sujahtivat paikoilleen. Tamma yritti kiskaista päänsä ylös, mutta olin nopeampi ja pian kaikki remmit oli kiinnistetty tiukasti paikoilleen.

Magia askelsi tasaisesti ravia keventäessäni puolihuolimattomasti ajatuksissani. Gigi oli edistynyt hyvin ratsukoulutuksessaan ja oli jo täysin valmis debytoimaan kisaradoilla. Uusi huolenaiheeni oli kuitenkin se, että miten tamma saataisiin kisapaikalle yhtenä kappaleena. Emme olleet täysin varmoja, tulisiko Magia ongelmitta ramppia ylös kuljetusautoon vai taistelisiko se tapansa mukaan vastaan. Luultavasti se tekisi jälkimmäisen, ihan vain kiusatakseen meitä. Tamma nosti laukan samalla hetkellä, kun ajattelin vaihtaa askellajia. Olisi sääli heittää hukkaan tällaista lahjakkuutta, mutta päätin, että mikäli tammaa ei saataisi tallilta kisoihin, kisat tuotaisiin tamman luo.

01.05.2012 - Joistakin naisista sanotaan, että raskaus pukee heitä. Magiasta voisi sanoa, että tiineys pukee sitä. Ruunikko tamma seisoi kaikessa rauhassa häntäänsä tasaisesti huiskien, kun suihkuttelin haaleaa vettä sen päälle tallin vierustalla. Poissa olivat luimivat korvat ja irvistelevät hampaat, puhumattakaan potkuyrityksistä. Parin kuukauden jälkeen tiinehtymisestä Gigin käytös oli muuttunut aste asteelta ja nyt tamma oli kuin mikäkin nallekarhu. Olin hieman harmissani siitä, etten ollut aikaisemmin huomannut kokeilla varsajuttuja Magiaan, mutta toisaalta tamma oli juuri päättänyt kisauransa, eikä aikaa varsalle olisi aikaisemmin ollutkaan. Toisaalta pelkäsin, että tamma palaisi vanhoihin tapoihinsa varsomisen jälkeen, mutta siihen oli vielä aikaa. Lakkautin vedenjuoksun ja vein letkun takaisin paikoilleen. Magia nautti silminnähden, kun vetelin enimmät veden sen karvapeitteestä. En kuitenkaan voinut jäädä nauttimaan pidemmäksi aikaa puuhastelusta Magian kanssa, koska tallityöt painoivat päälle.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Gal Ildiko