Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
MUSKEET PBNimi Muskeet PB, Moody Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 170cm
Syntynyt 30.03.2008 Ikä 13-vuotias
Koulutustaso Ko: GP, Re: 120cm Rekisterinumero VH-44180
Painotus Kouluratsastus Saavutukset VIR MVA Ch, KTK II, KRJ I, YLA 2
Kasvattaja Skurvash Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!


Menestyneet jälkeläiset

Doom N' Gloom PB KRJ I
Voodoo Dusk PB KRJ I
Indis Macchiato KTK II
Killing Romance PB KRJ II
Photos © De Wiemselbach B.V.

Muskeet PB on tempperamenttinen hevonen, jolla riittää energiaa ja innostusta jos jonkinlaisten asioiden tekemiseen. Turhaan emme oria Moodyksi kutsu, silä se osaa välillä heittäytyä niin oikulliseksi ja äreäksi, ettei sitä ole samaksi hevoseksi tuntea. Kuitenkin kasvettuaan Skurvashissa pienestä ponin pallerosta asti, ei kukaan osaa oria tosissaan pelätä, vaikkakin miekkonen yrittää välillä hoitajakuntaansa kovistellakin. Muskeetin lempinimi ei ole Perkele, vaikkakin tuo sana kajahtelee tallikäytävillä tuon tuostakin orin keksittyä jotain vähintääkin häijyä hoitajansa päänmenoksi. Vieraampi ihminen tosin saattaa ihmetellä Moodyn kanssa puuhastelevien värikästä sivistyssana varastoa, mutta kun orin oppii kunnolla tuntemaan, alkaa kirosanojenkin käyttötarkoitus pikkuhiljaa valjeta.

Tallissa Muskeetin kanssa puuhastelu ei ole sen kummallisempaa kuin minkään muunkaan hevosen kanssa, enkä aivan mielipuoleksi menisi oria väittämään, vaikkakin Moody omaa muutamia epäilyttäviä tallitapoja. Harjatessa on parasta ottaa käyttöön muutamat varokeinot, jotka ovat orin kiinnittäminen tallikäytävälle toimituksen ajaksi ja pieni varovaisuus liukasliikkeisen ystävän kanssa puuhastellessa. Moody on oikeastaan aika kiva kaveri loppujenlopuksi, eikä ainoastaan sen värikkään persoonan takia. Vaikka orin pää onkin kiinni harjatessa, eikä se siis pääse aivan mahdottomia tempauksia tekemään, on syytä olla orin takapään lähettyvillä hieman varpaillaan, jollei halua saada reiteensä mukavannäköistä sinertävää läiskää. Äreälle päälle sattuessaan orilla on tapana varoittaa kaksilahkeisia potkimalla takajalallaan mahansa alle ja tähdäten, tahallisesti tai tahattomasti, hoitajansa jalkaan. Samaa hommaa ori tekee satulaan noustessa jos se homma tehdään suoraan maasta käsin. Kun homma hoidetaan tyylikkäästi pölkyn tai jonkin muun vastaavan korokkeen päältä, antaa Moody ratsastajansa nousta satulaan ilman sen suurempaa härdelliä.

Ratsastaessa Moody on eteenpäin pyrkivä, eikä orin kanssa usein tarvitse harrastaa raipan kanssa hutkimista. Ainoastaan Muskeetin sattuessa sille päälle kun työt eivät millään maistu, eikä ori suostu edes pohkeenväistöä hoitamaan kunnialla kotiin, on ratsastajan lupa käyttää keppiä apunaan. Parhaiten ori saadaan takaisin nuhteeseen ja kuuliaisuuteen läiskäyttämällä raipalla kerran ja kunnolla pyllylle, kutittelusta kepakolla ori vain hermostuu: Joten kun keppiä käytetään niin mielellään vähän, mutta niin että asia menee kerralla perille. Osaava Muskeet on todella, mutta tulosten saaminen orista irti ei aina ole kaikkein helpointa. Tutun ratsastajan kanssa hommat yleensä hoituvat mukavasti ja ilman sen kummempaa kovistelua, mutta uusi ratsastaja saa käydä läpi Muskeetin järjestämän koeajon, jonka jälkeen selviää onko ratsastaja läpäissyt inssiajon. Jos on, niin yhteistyö orin kanssa oletettavasti helpottuu seuraavalla kerralla, jos ei... No jätän asian lukijan mielikuvituksen varaan, oli se sitten miten köyhä tahansa.

Kisoissa Moody ei ole tuottanut pettymystä ratsastajalleen, ori osaa olla ihmeen selväpäinen tosipaikan tullen, vaikka kotona se ansaitseekin oikeutetusti Little Monsterin tittelin. Liikkeet orilla riittävät Grand Prix tasolle saakka, ja koko ikänsä Skurvashissa asuessaan ori on saanut asiantuntevan opastuksen hallitakseen siltä pyydettävät asiat. Kaikesta huolimatta Muskeet on tutulle työkaverille rehti jätkä, eikä se siis kisatilanteessa jätä ratsastajaansa pulaan tai aiheuta suurta häpeää ja punaisia läiskiä selässä matkustajan poskille typerillä orimaisilla tempauksillaan. Tuulisella ilmalla voidaan suositella oria ratsastettavaksi vain maneesissa, tai no jos ratsastaja on tarpeeksi rämäpäinen niin miksei maastoonkin, mutta omalla vastuulla ja mieluusti vakuutukset kunnossa. Moody tulee hermostuneeksi ja melko vireäksi elikoksi kun puissa suhisee, vaikkakin oria voisi muuten kuvailla melko kylmäpäiseksi kaveriksi. Maastoilusta hyvällä ilmalla ori nauttii valtavasti. Mukava metsäilykaveri ori onkin, sillä vaikka se järjestääkin retken aikana omaa kivaa ja saattaa näyttää hieman pöhköltä, ei ratsastajan tarvitse pelätä orin ryöstäytyvän hallinnasta, jos hän muuten on kokenut hevosmies eikä orin pikku tepastelusta hätkähdä.

Kenttätyöskentelyssä ori on oma persoonallinen itsensä. Ponimaisesti hieman juonikas, mutta erittäin mukava ratsastettava kun sille tuulelle sattuu. Laukka Moodylla on loistava, ja sitä onkin hieman vaikea sanoin kuvailla. Pitkä askel joka on mukava istua, reipas tempo ja pilke silmäkulmassa vitosvaihteella kulkeva Muskeet saa ratsastajansa sydämen varmasti sulamaan liikehdinnällään, vaikka ori olisi juuri hetkeä aikaisemmin järjestänyt shown, joka vetää vertoja Sirkus Finlandiallekin. Kokeneelle kaverille ori tuo mukavaa vaihtelua päivään, sillä toisinaan onkin hieman jännittävämpää ratsastaa hevosella, josta ei aina varmasti voi mennä sanomaan mitä on odotettavissa.

i. Ch Jak GER
KRJ II, KTK III, YLA 2
holst
ii. Doomride evm
punarautias, 170 cm
holst
iii. Embedded
iie. Last Monday
ie. Playcorpse evm
mustanruunikko, 168 cm
holst
iei. Metzgore
iee. Prelude
e. Witchcult GER
KRJ II, YLA 2
holst
ei. Totentanz evm
mustanruunikko, 167 cm
holst
eii. Crippled Seeds
eie. Mental Electricity
ee. Funeralium evm
tummanrautias, 172 cm
holst
eei. Frostmoon
eee. Leatherwolf


Muskeet PB:n isänisä Doomride on Saksassa syntynyt ja koulu-uraa tehnyt komea punarautias ori. Nuoruusvuosinaan ori kiersi paljon omistajalta toiselle, sillä kyvykäs Doomride oli konstikas ratsastettava, eikä se siksi saanut pitkäksi aikaa pysyvää kotia osakseen. Ollessaan 9-vuotias ori siirtyi Vera M�llerin omistukseen ja saikin sitten viettää monet vuodet naisen kanssa koulukentillä kisaten. Doomride menestyi Intermediaire tasolla keskivertohevosta paremmin, vaikkei se koskaan saavuttanut mitään erityisen suurta voittoa. Jälkeläisiä ori sai hieman alle kymmenen kappaletta. Isänä Doomridella on Embedded niminen vaaleanrautias ori, joka teki uraa niin este- kuin kouluhevosenakin. Ori on sukujuuriltaan selvä piruetinpyörähtelijä ja menestyikin erinomaisesti kouluradoilla, mutta ori tuli tunnetuksi myös Jacob Stockbergin ratsastamana esteradoilla. Embedded kisasi vaihtelevalla menestyksellä 140cm tasoisia luokkia, toisinaan ori loisti suorituksillaan toisinaan se taas kolusi häntäpään sijoituksia.

Last Monday, Muskeetin isänisänemä on kouluhevonen suvultaan myöskin. Tamma ei tosin ole erityisesti osoittanut kykyjään kouluradoilla, mutta pärjännyt keskinkertaisesti ja jättänyt maailmaan muutaman yllättävän hyvin menestyneen jälkeläisen. Mondayn tarina on kaunis, sillä tamman syntymä ja varhaisvaiheet olivat vaikeita emän kuollessa Mondayn ollessa kahden viikon ikäinen. Pikkuinen sisupussi selviytyi kuitenkin vaikeuksista ja sai jäädä synnyin tilalleen asumaan.

Playcorpse edustaa Muskeetin sukupuussa orin isänemää ja molemmat hevoset ovat kasvaneet kyseisellä tilalla josta Moodyn isän Jakin aikoinaan hankimme, Recondite Warmbloodsista. Kaunisliikkeinen tamma edusti siittollassa pitkälti seinäruusun virkaa, eikä tammalla siis ole merkittäviä saavutuksia kilpauraltaan. Reconditessa asiat menivät joitakin vuosia sitten alamäkeen omistajan alkoholiongelmien vuoksi, joten Playcorpsekin on nähnyt tilalla jos jonkinmoisia aikoja. Sittolan kukoistaessa tammaakin nähtiin kisakentillä oman kisaajansa kanssa, mutta sittemmin Playcorpse on viettänyt rauhallista elämää saaden melkein joka kevät jälkikasvua eri oreista. Suvultaan tamma on ihan kelpo hevonen, isä Metzgore on ruunikko ja tuliluontoinen ori, joka kisasi elämänsä aikana jopa GP-luokissa saakka. Sen verran menestystä ori saikin, että heti siirryttyään jalostukseen sille oli paljon kysyntää, mutta melko nopeasti ori tuntui painuvan unohduksiin, eikä jälkeläisiä sittenkään lupaavasta alusta huolimatta ennättänyt kertyä kovinkaan suurta joukkoa.

Prelude esiintyy Moodyn sukupuussa kolmannessa polvessa. Tamma on muistamisen arvoinen yksilö kun sukua tarkastellaan, sillä se polveutuu upeasti koulukentillä menestyneestä kaksikosta. Tämän lisäksi tamma itsekin ollut melkoinen menestyjä. Aktiivisesti kouluratoja kiertänyt tamma menestyi tasaisen hyvin sijoittuen GP-luokissa lähes joka kerta osallistuessaan, paljon oli vain ratsastajasta kiinni jos sijoitus menetettiin.

Muskeetin suvusta emän Witchcult kautta sukutaulun toisesta polvesta löytyy nimi Totentanz. Ori on yksi Kevin Stichlerin menestyneimmistä oreista. Väriltään ori on mustanruunikko ja erittäin komea rakenteellisesti. Ei siis ihme että Totentanz on ollut Saksassa kysytty ori jalostukseen. Kouluradoilla enimmäkseen menestystä niittänyt ori on napannut muutaman tärkeän voiton, mikä on entisestään lisännyt kohtapuoliin kisaradoilta vetäytyvän orin suosiota siitoksessa. Omistajanvaihdoksista Totentanzin ei ole tarvinut kärsiä, vaan ori on pysynyt hanakasti Stichlerin omistuksessa, huolimatta lukuisista melko avokätisistäkin ostotarjouksista.

Crippled Seeds edustaa Muskeetin emänisänisää ja on poikansa Totentanzin tapaan mustanruunikko tapaus. Ihanteelliseksi jalostusoriiksi Cripplediä ei voi kuvailla, sillä rakenteensa puolesta hieman romuluinen ori ei pärjäisi kilpailussa kovinkaan pitkälle. Tosin Crippled on osoittautunut kelpo kisahevoseksi kouluradoilla, vaikkakaan se ei koskaan mitään suuria voittoja olekaan kotiintuomisiksi napannut, on ori menestynyt kohtalaisen mukavasti. Luonteeltaan Crippled Seeds muistuttaa hyvin pitkälle omassa tallissamme majailevaa Witchcultia (Muskeetin emää), sillä ori on osoittautunut erittäin kylmäpäiseksi tapaukseksi monessa tilanteessa.

Muskeetin emänisänemä Mental Electricity on luonteeltaan täysi vastakohta äsken kuvailemalleni orille. Tamma on tunnettu varsinaisena kuumapäänä kilparadoilla, eikä sitä oletettavasti juuri tästä syystä siellä olekaan tavattu muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Kotitallilla tamman on kerrottu käyttäytyvän mukavasti, mutta turvalliselta tallipihalta poistuttaessa on Mental Electricity osoittautunut lähes mahdottomaksi käsitellä. Mitään merkittäviä meriittejä tämä tamma ei elämänsä aikana ole onnistunut saavuttamaan.

Funeralium edutaa melko tavallisesta saksalaisesta suvusta periytyvää tapausta. Tamma on osoittautunut eteväksi kisaratsuksi, vaikka sen suku ei siihen aivan parhaita edellytyksiä tarjoakaan. Moniosaajana tunnettu tamma on niittänyt kohtalaista menestystä myös koulukehän ulkopuolella - esteradoilla. Itseasiassa Funeralium tuntuukin nauttivan selvästi enemmän vauhdikkaasta menosta mitä esteradoilla tarjotaan, verrattuna kouluratsastuksen tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativassa pakerruksessa. Ratsastajan suhteen tamma on aina ollut joustava, lähes kuka tahansa joka osaa potkia hevosen liikkeelle saakka pärjäisi tämän tamman kanssa. Tämä piirre näyttäisi olevan periytynyt myös Funeraliumin jälkeläiselle, Muskeetin emälle Witchcultille.

Moodyn emänemänisä Frostmoon voitaisiin lukea ongelmahevosiin, joiden kuljettaminen kotitilalta on enemmän kuin vaarallista. Syytä orin käytökseen ei olla löydetty, se on vain osoittautunut mahdottomaksi kuumakalleksi päästessään vieraiden ja uusien hevosten joukkoon. Tästä syystä Frostmoonin kisaura on olematon. Näyttöjä jalostuksen puolellakaan ei ole Funeraliumia lukuunottamatta.

Sukupuun kolmennesta polvesta löytyvä punarautias tamma Leatherwolf puolestaan on kerrännyt paljonkin kisakokemusta Saksan maalla, niin esteillä kuin kouluradoillakin. Menestys on tamman kanssa ollut vaihtelevaa, sillä Leatherwolfia voisi kutsua enemmänkin kuin mielialan mukaan menestyväksi hevoseksi. Kevytrakenteinen tamma on osoittautunut esteradoilla nopeaksi vastustajaksi, sillä Leatherwolf tuntuu pystyvän ylittämään esteen kuin esteen lähes mistä kulmasta tahansa, jos ratsastajalla vain on pokkaa yrittää ylitystä tamman kanssa. Säännöllisellä treenaamisella kouluratsastuksen parissa uskotaan olevan oma osansa tamman hyvässä ja notkeassa tyylissä ylittää esteitä. Erittäin hyvistä lahjoista huolimatta tamma ei silti koskaan ole onnistunut tekemään suurta läpimurtoa kisakentillä.

Jälkeläiset
06.06.'08 o. Doom N' Gloom PB
13.06.'08 o. Voodoo Dusk PB
15.08.'08 t. Corpse Mistress PB
25.09.'08 o. Kousai Stripe SIN
18.12.'08 t. Killing Romance PB
05.02.'09 t. Trapped Heat DD
15.02.2009 o. Bacardi Gone
18.03.'09 t. GW Madison
01.04.'09 t. Doom Room PB
16.11.'09 t. Lyndon 'Way
10.01.'11 o. Indis Macchiato
01.09.'11 t. Chayte PB


NJ näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
11.04.2008 Hamilton NJ Anette N. LKV1, irtoSERT, JS
20.05.2008 Senja's Stable NJ Alina J. BIS2, MVA-sert, JS
19.06.2008 Ciar Dressage NJ Maria A. BIS1, MVA-sert, JS
24.06.2008 Kaurisrannan Ratsastajat NJ Kati K. LKV2, irtoSERT, JS


KRJ Kisat (69 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
5.4.2008 Bretagne KRJ He C 2/40
7.4.2008 Skurvash KRJ He B 4/30
8.4.2008 Huvitus KRJ He B 1/25
10.4.2008 Sarkasmi KRJ Va B 7/79
15.4.2008 Exprelo KRJ He C 9/165
15.4.2008 Sarkasmi KRJ He A 8/90
15.4.2008 Sarkasmi KRJ Va A 3/64
19.4.2008 Virtuaalitalli Lakea KRJ He B 2/40
20.4.2008 Sarkasmi KRJ He C 3/94
20.4.2008 Sarkasmi KRJ Va B 3/81
21.4.2008 Skurvash KRJ Va B 1/36
21.4.2008 Conqu�rant KRJ He B 4/36
23.4.2008 Flash Stables KRJ Va B 9/106
24.4.2008 De Duivel KRJ He B 4/49
25.4.2008 Bretagne KRJ He C 1/27
27.4.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ He A 6/40
27.4.2008 Evergrey KRJ He C 4/138
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ He C 6/45
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ He A 5/45
1.5.2008 Bleyena Warmbloods KRJ He A 8/73
3.5.2008 Conqu�rant KRJ He B 5/36
3.5.2008 Maple's Stable KRJ He A 4/35
4.5.2008 Skurvash KRJ Va A 5/36
4.5.2008 Skurvash KRJ GP 3/25
4.5.2008 Skurvash KRJ Va A 3/36
4.5.2008 Silvery KRJ He C 5/40
12.5.2008 The Outsiders KRJ He B 3/30
12.5.2008 The Outsiders KRJ He B 1/30
13.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ He B 3/40
14.5.2008 Marceille KRJ He A 2/33
15.5.2008 Aweia KRJ Int II 5/40
18.5.2008 Veatu Kuningriik KRJ KN Special 7/50
25.5.2008 Team AK KRJ He A 5/35
29.5.2008 Minas Morgul KRJ Int II 7/68
30.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Va B 6/37
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 2/40
1.6.2008 Promiseland KRJ He A 7/50
2.6.2008 Aweia KRJ Int II 5/40
2.6.2008 Aweia KRJ Int II 1/40
10.6.2008 Tropica KRJ Int I 4/40
10.6.2008 Tropica KRJ Int I 1/40
14.6.2008 Yountville KRJ GP 5/50
14.6.2008 Fawel KRJ Int I 4/28
17.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Va A 1/40
23.6.2008 Skurvash KRJ GP 5/40
1.7.2008 Beautiful Arabians KRJ GP 1/40
3.7.2008 Virtuaalitalli Dei KRJ Va A 1/50
4.7.2008 Skurvash KRJ Va A 5/36
4.7.2008 Skurvash KRJ Va A 6/36
5.7.2008 Bronn KRJ Va A 5/36
6.7.2008 Skurvash KRJ Int II 2/37
7.7.2008 Vision Estate KRJ Va B 3/254
9.7.2008 Terhakka KRJ Int I 1/51
10.7.2008 Virtuaalitalli Dei KRJ Va A 1/50
11.7.2008 Virtuaalitalli Dei KRJ Va A 6/50
13.7.2008 Satulinna KRJ Va B 2/70
19.7.2008 Unafraid KRJ Int II 5/25
22.7.2008 It�-Laakso KRJ Int I 3/44
23.7.2008 Prejudice KRJ GP 6/60
25.7.2008 Prejudice KRJ GP 3/60
25.7.2008 Reyan KRJ Int I 1/40
5.8.2008 Tropica KRJ GP 3/40
5.8.2008 Tropica KRJ GP 2/40
10.8.2008 Willoughby KRJ GP 2/35
10.8.2008 Willoughby KRJ GP 4/35
10.8.2008 Swildie & Mawar KRJ Int II 3/73
12.8.2008 Skurvash KRJ GP 1/29
12.8.2008 Danduo KRJ Va B 5/35
17.8.2008 Kilpailukeskus Stewart KRJ GP 3/50


Evan kouluvalmennus (He A) N�kym�tt�m�ss� 29.6.2008
Ori meni k�ynniss� ja ravissa hyvin ja hienoin askelin. Pohkeenv�ist�t kumpaankin suuntaan, ravissa sek� k�ynniss�, sujuivat esimerkillisesti ja ori kuuntelee oikein hienosti. Istuntasi on hyv�. Ori kuunteli sinua hienosti ja meni reippain askelin eteenp�in. Laukka oli py�riv� ja hyv�. Yll�pidit sit� hyvin ympyr�ill� ja volteilla. Vastalaukka sujui ongelmitta ja Moody nosti vastalaukan kumpaankin suuntaan hyvin. Kokonaisuudessaan oikein hyv� suoritus teilt� kummaltakin :)

Hejdin kouluvalmennus (Va B+) Tropicassa 29.12.2008
Moodylla oli t�n��n vauhti p��ll� tammojen kanssa, eik� ty�skentely�nne helpottanut lainkaan Brasilian kettuileva, j�rjett�m�n tuulinen ja sateinen ilma, joka meinasi repi� katon irti maneesista - pidit kuitenkin p��si yll�tt�v�n hyvin t�t� gangsteria vastaan, joka ei olisi miss��n nimess� tahtonut antautua tottelemaan. Lienet kouluttanut Moodya my�s ennenkin, sill� muutaman �r�hdyksen j�lkeen se muuttui paljon ja p��sitte varsinaisen ty�skentelyn makuun. Ori liikkui aktiivisesti, mutta saat tarkkailla kotona, ettei se siirry jo kuolaimen alle tai vaihtoehtoisesti roiku koko painollansa k�tt�si vasten. P��asiassa suorituksenne oli kiitett�v�, harjoitukset sujuivat erinomaisesti, mutta orin tottelevaisuus viel� v�h�n hakusessa... :D

Wertyn kouluvalmennus (Va B+) Royalementessa 1.1.2009
Ohhoh, kerrankin joku eritt�in selv�p�inen. Arvailuni siit� ett� Sacru on ehdottomasti kaikkein paras kaveri alkoholijuomien kanssa meniv�t p�in hirsi�. Sin� nimitt�in tulit valmennukseen pirtsakkana ja hyvin selv�p�isen�. Tied� vaikka et olisi ottanut yht��n juotavaa! My�s Musketti-heppa taisi olla eritt�in loistavalla tuulella t�n��n. Se oli eteenp�inpyrkiv� ja kuuliainen. Suorititte kaikki teht�v�t rehellisesti kotiin, ja vaikka Musketti-heppa yrittikin v�lill� v�h�n luistaa vaikeimmista teht�vist�, komensit sit� hyvin ja niin yhteisty� alkoi j�lleen luistaa. Teit� oli mukava katsella ahkeroidessanne oikein kunnolla kun ottaa huomioon, mink�laista muiden valmennettavien ty�j�lki oli t�n��n. Nappisuoritus!Ikääntyminen
30.03.2008 »   00 vuotta
06.04.2008 »   01 vuotta
13.04.2008 »   02 vuotta
21.04.2008 »   03 vuotta
27.04.2008 »   04 vuotta
27.05.2008 »   05 vuotta
27.06.2008 »   06 vuotta
27.07.2008 »   07 vuotta
27.08.2008 »   08 vuotta
27.09.2008 »   09 vuotta
27.10.2008 »   10 vuotta
27.11.2008 »   11 vuotta
27.12.2008 »   12 vuotta
27.01.2009 »   13 vuotta
27.02.2009 »   14 vuotta
27.03.2009 »   15 vuotta
27.04.2009 »   16 vuotta
27.05.2009 »   17 vuotta