Mortal Share N


Nimi Mortal Share N, Mokoma Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 171cm
Syntynyt 25.01.2008 Ikä 18-vuotias
Koulutustaso Ko: GP, Re: 100cm Rekisterinumero VH-43992
Painotus Kouluratsastus Saavutukset KRJ I, YLA 2
Kasvattaja Neo Warmbloods Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!


Photos © De Wiemselbach B.V.Mortal Share N sai alkunsa pakonomaisesta tarpeestani hankkia dion Neo Warmbloodsin tammasta Psycho Abyssista jälkeläinen, täytyihän minun saada tuosta tammasta varsa kun osittain kaimoja ollaan! 25.1.'08 päivänvalon ensimmäistä kertaa nähnyt orivarsa sai ehdotukseni mukaan nimen Mortal Share N, isänä tällä upealla holstein orin alulla toimii Sacrificialin orikaartin valioyksilö Slytherin GER. Mokoma, joksi oria leikkisästi kutsumme, sai muuttaa Skurvashiin heti vieroituksen jälkeen. Uusi tulokas ei näyttänyt kaipaavan vanhaa kotiaan juuri lainkaan, vaan sopeutui yllättävän nopeasti uuteen elinympäristöönsä.

Ulkomuodoltaan Mokoma muistuttaa erehdyttävästi armasta isäukkoaan, etenkin pienoisen välimatkan päästä katsottuna. Kurjaluontoinen Slytherin GER näyttää periyttäneen pojalleen muutamia arveluttavia luonteenpiirteitä, joita olemme Mokoman koulutusohjelmassa pyrkineet kitkemään mahdollisuuksien mukaan. Ylväs ori on kieltämättä, eikä tätä hevosta voisi mitenkään sekoittaa keskenään tavallisen tuntihevosen kanssa. Mortal Sharen kanssa pärjää mukavasti, kunhan orin temput tuntee, eikä sen uhkaavalle käytökselle anna huomiota. Mokoma huomaa taitavasti epäröinnin hoitajan eleissä, ja silloin ori heittää yhteistyölle hyvästit. Toisaalta olen omakohtaisesti saanut huomata, että ori käyttäytyy seurassani lauhkeasti kuin lammas, kun taas vieraille ihmisille Mokoma saattaa olla lammas suden vaatteissa. Kunnioittavasti ori käyttäytyy varmoin ottein toimivia ihmisiä kohtaan, eivätkä orin korvat tällöin milloinkaan painu luimuun niskaa myöten.

Varusteiden laitosta saattaa kehkeytyä varsinainen sirkus, mikäli Mokoman kujeet eivät ole tuttuja. Ori ei tosin uskalla nenäillä tallin tutuille työntekijöille, mutta jos oria tulee varustamaan ratsastusta varten täysin uusi naama, voi valmistautua todelliseen taisteluun kuolainten herruudesta. Mokoma saattaa aluksi ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa, mutta kun hoitaja alkaa vetää remmejä orin pään yli, sylkee Mortal rautapalan huomaamattomasti suustaan. Satulavyötä kiristäessä Mokoma pullistelee kuin kukkulan kuningas ja satulavyötä saa normaalisti kiristää vielä useampaan kertaan ennen kuin orin selkään uskaltaa kiivetä.

Ori vihaa eläinlääkäriä ja myös eläinlääkäri tietää tämän. Mortal irvistelee minkä ennättää ja korvat luimussa niin kauan kuin lekuri on näköpiirissä. Yleensä näillä kierroksilla yksi hoitajista on huolehtimassa siitä, ettei ori keksi kehittää mitään päänvaivaa eläinlääkärin pään menoksi. Kengittäjä puolestaan on asia erikseen, sillä mies on totisesti huomannut mistä narusta kannattaa vetää Mokoman suhteen. Ukolla on aina jotain makeaa orille tuotavana, eikä Mokoma tapaa temppuilla silloin, kun kengittäjä on työssään.

Taluttaessa Mokoma käyttäytyy tavallisimmin kiltisti, mutta tammat ovat orin huomattava kiinnostuksen kohde, minkä myös orin taluttaja saa huomata, mikäli erehtyy tämän gigolon kanssa liian lähelle tammalaidunta. Mokoma ottaa kyllä yllättävän nopeasti hatkat, jos sille tällainen tilaisuus suodaan, joten taluttajan on syytä olla tarkkana, mihin oria kärrää. Kookkaan puoleisena kaverina Mortal ei myöskään liiemmin kursaile käydä toisen orin kimppuun, jos tällainen paketti tuodaan Mokoman turvan eteen. Villisti kiljuva ori, joka tekee kaikkensa päästäkseen taluttajansa otteesta ei varmasti ole hoitajan unelmien täyttymys. Kannattaa siis välttää muita kaksilahkeisia.

Mortal Share on ratsastaessa kipakka kaveri, vaikkakin ori osaa tehdä rehdisti töitä. Suurikokoinen ori liikkuu yllättävän notkeasti ja sulavasti, eikä tuomariston valloittaminen koulukisoissa tuota Mokomalle minkäänlaisia ongelmia. Kotikentällä joskus hyvinkin laiskanpulskeasti käyttäytyvä Mortal ei kisatilanteessa muistuta lainkaan sitä laiskaa ja kettumaista kaveria, joka ei suostunut kotona tekemään avotaivutuksia, vaan alkoi peruuttamaan ilman mitään syytä. Silloin tällöin ratsastajan on hyvä suuttua orille, ja ratsastaa tuntematta armon häivää, pohkeet tiukasti orin kyljissä kiinni. Mokoma ottaa kyllä tällaisista oppitunneista vaarin, ja käyttäytyykin tämän jälkeen enemmän kouluratsumaisesti. Toisinaan Mokoma päättää olla niin yhteistyöhaluinen ratsastajansa kanssa, ettei oria ole tunnistaa samaksi jääräpäiseksi elikoksi. Kukapa näistä oreista selvän ottaa, toisena päivänä työnteko maittaa, toisena taas hirnutaan tammojen perään. Kuljetuksen suhteen Mokoman kansa ei pahemmin ole ollut ongelmia. Ori astelee kuljetuskoppiin mitä suurimmalla itsevarmuudella, eikä Mortal protestoi, vaikka matka trailerissa kestäisikin hieman tavallista pidempään. Kun oria ottaa ulos kopista, on syytä on hiukan varuillaan, sillä Mokoman tyyliin kuuluu tulla ramppia alas melkoisella vauhdilla. Huolimattomampi taluttaja voi tässä tapauksessa jäädä orin jalkoihin.

Kilpailuissa Mortal on aina ympäristöstään utelias, mutta hoitajien on muistettava kiinnittää orin huomio aina silloin tällöin kotijoukkojen puoleen. Liiallisen ympäristön seuraamisen on huomattu vaikuttavan Mokoman keskittymiskykyyn kouluradalla, joten turhaa tammojen perään huutelemista yritetään välttää kaikin keinoin. Mokoman kohdalla onnistunut lämmittely on jo puoli voittoa, sillä keskittyessään hyvin ratsastajan ohjeisiin lämmittelyalueella, myös suoritus radalla tulee olemaan kiitettävää tasoa. Kilpasuoritus jää harvoin kiinni Mortalin hermoista, sillä tässäkin tapauksessa ori on tullut isäänsä. Mokoma ei jää miettimään turhia juttuja oman päänsä sisässä, vaan keskittyy aina täysillä käsillä olevaan asiaan. Isänsä poika tottatosiaan aivan joka suhteessa ja siksi Mortal Share on ehdottomasti yksi omistajiensa rakkaimmista elikoista, vaikka sitä ei ensisilmäyksellä huomaisi.


i. VIR MVA Ch Slytherin GER
KRJ II, KTK II, YLA 2
ii. Damien
evm
iii. Intoxicant X
iie. Divina
ie. Lady Lust Lilith
evm
iei. Crackbrain
iee. Chaosweaver
e. Psycho Abyss

ei. Medicority
evm
eii. Artificial
eie. Distant Ecstacy
ee. Greasy Angel
evm
eei. Below Master
eee. Blonde CenturyMortal Share polveutuu hienosta yksipolvisesta uudenlinjan holstein suvusta, joka miellyttää hyvinkin paljon omaa silmääni. Mokoman isä Slytherin GER on toukokuussa 2007 Saksasta tuotu kouluori, joka on kilpaillut vakuuttavalla menestyksellä aina GP luokissa saakka. Luihu on luonteeltaan melkoinen ongelmalapsi ja samoja piirteitä on huomattavissa myös orin muissa jälkeläisissä ja etenkin Mortalissa. Jalostuspuolella hyvin suosituksi noussut ori on jättänyt tähän mennessä kymmenkunta upeaa jälkeläistä. Orin palkintokaappia koristavat puolestaan KRJ III sekä YLA2 palkinnot, mitkä ovat omiaan houkuttelemaan ahneita tammanomistajia tuomaan kultapupunsa Luihun luokse vierailuille.

Slytherinin isä puolestaan on melko nuori koululupaus Damien, joka on viimekäden tietojen mukaan menestynyt hyvin helpoissa koululuokissa ja ori on pikkuhiljaa siirtymässä valloittamaan todellisia suurkisoja vaativampia luokkia. Mustanruunikko Damien omaa myös irtonaiset ja lennokkaat liikkeet, jotka ovat periytyneet hyvin ainakin yhdelle tuntemistani Damienin jälkeläisistä: Slytherinille. Jalostuspuolella Damienia ei vielä varsinaisesti käytetä, vaikkakin ori ottaa satunnaisesti tamman tai pari vastaan. Orin kanssa onkin keskitytty pääasiassa kilpailemiseen ja varsojen aika on vasta myöhemmin tulevaisuudessa.

Intoxicant X on Intermediate tasolla kilpaillut lahjakas kouluori, joka luonteeltaan muistuttaa kuitenkin enemmälti ilotulitusrakettia. Erittäin kiivaasta luonteestaan tunnettu Intoxicant on ollut juuri luonteestaan johtuen varsin harvassa jalostuskäytössä ja orin tammakandidaatit on valittu huolella. Tietyssä määrin saksalaiset pitävät arvossa tulista piirrettä hevosessa, mutta Toxicin kohdalla mennään monessakin suhteessa yli äyräiden. Lisäksi oivista tammavalinoista huolimatta hankala luonne on periytynyt ainakin osittain muutamista Toxicin muksuista.

Pienikokoinen punaruunikko tamma Divina on saksalaisenMarc Flüttersteinin ykköstamma. Divina on kilpaillut Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa, joista viimeisimmässä tamma loi parhan uransa kouluratsuna. Kotimaassaan Saksassa puolestaan Divina ei juurikaan menestynyt. Va A tasolla saakka kilpaillut pikkutamma sai kaikkiaan viisi jälkeläistä, jotka olivat kaikki oreja. Luonteeltaan Divina on kaikkea sitä, mitä Intoxicant X ei: rauhallinen, tasapainoinen ja kuuliainen.

Itävältalaiskaunotar Lady Lust Lilith myytiin 6-vuotiaana hevoshuutokaupan yhteydessä Saksaan. Tämä hienorakenteinen hiilenmusta tamma on osoittanut lahjoja sekä esteille että kouluun, mutta kouluradoilla tamma on ollut selvästi paremmassa terässä. Kipakkaluonteinen tamma on tulisuudestaan huolimatta ollut kuitenkin helposti hallittavissa, eikä Lilith ole ollut koskaan ongelmatapaus. Intermediaten tason lahjoistaan huolimatta tamman omistaja ei kuitenkaan kilpailuttanut Lilithiä kuin Va B-A tason luokissa. Lilith on Saksassa hyvinkin pitkälle arvostettu siitostamma, jolta löytyy myös mittava lista upeita kouluratsuja suvustaan.

Kolmanen polven upea ilmestys Crackbrain on luonteeltaan kymppiluokan ori, joka kiistattomista kouluratsun lahjoistaan huolimatta ei ole liiemmin koulukentillä esiintynyt. Orin omistaja on pitänyt tämän kultakimpaleen mieluummin jalostusorina, sillä sävyisän luonteensa lisäksi Crackilla on harvinaisen virheetön rakenne. Orin sisarukset puolestaan ovat menestyneet erinomaisesti kouluradoilla, mutta toisaalta, kun ajattelee, miten hieno ori Crackbrain on, ei ole ihme miksi ori on käytössä ainoastaan jalostuspuolella.

Useita vuosia sitten mullan alle joutunut Chaosweaver on Ranskassa syntynyt tamma, joka myytiin Saksaan tamman ollessa 8-vuotias. Ähkyyn kuollut tamma oli lähinnä vain harrastetason puskaratsu, joka kilpaili satunnaisesti lajissa kuin lajissa. Tammalla kehuttiin olevan nöyrä ja kuuliainen luonne, jonka puolesta se oli soveltunut hyvinkin ratsastuskoulun tuntihevoseksi. Chaosweaverin ainoaksi varsaksi jäi Lady Lust Lilith, sillä tamma kuoli pian esikoisensa syntymän jälkeen. Viimeiset vuotensa Chaosweaver viettikin Itävallassa, missä Lilithkin syntyi.

Mokoman emä Psycho Abyss on Neo Warmbloodsin omistuksessa ollut tummanruunikko koulupainotteinen holstein tamma. Psycho tuotiin Saksasta vuoden 2007 alussa ja tamma oli selvästikin tarkoitettu vain jalostuskäyttöön, sillä se starttasi vain muutamissa kilpailuissa eikä sijoituksiakaan tullut mainittavasti. Mokomalla on oletettavasti olemassa useita sisarpuolia, mutta näiden olinpaikasta ei tällä hetkellä ole tietoa.

Mortal Sharen emänpuolen suku ei ole läheskään yhtä menestyksekäs kuin isänsä. Medicority on saksalaisen Bertha Marvelin omistuksessa oleva tummanruunikko ori, joka on kilpaillut aluetasolla esteitä ja koulua. Marvel on kehunut oriaan yhteistyöhaluiseksi ja voitontahtoiseksi oriksi, joka tulee juttuun ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Saksassa oritarjonta on kuitenkin maailmaan ykkösluokkaa, joten on ollut selvää, ettei itse Medicoritystä ole liiemmin kiinnostuttu. Ori on kuitenkin onnistunut astumaan muutamia keskivertotammoja.

Artificial on saksalaisen Cialin nimisen puoliverisiittolan kasvatti, josta ori myytiin Ruotsiin sen ollessa 3-vuotias. Ruotsissa Arthuriksi kutsuttu ori kilpaili Va A tason koululuokkia kohtuullisen hyvällä menestyksellä. Arthurin nykyinen omistaja Sven Johansson ruunasi orin viidentoista vuoden iässä, mutta sitä ennen ori ennätti jättää kymmenkunta kyvykästä jälkeläistä. Ruunauksen syysksi sanottiin orin muuttunut persoona, sillä ikää tullessa lisää rauhallisesta Artificialista tuli aggressiivinen ja arvaamaton tapaus.

Distant Ecstacy on rakenteeltaan sopusuhtainen punarautias tamma, joka kantakirjattiin aikoinaan kotimaassaan Saksassa ktk-III palkinnolle. Tammalla on kauniit ja säännölliset liikkeet, se on kuuliainen ratsastaa ja luonteeltaan ihailtavan tasainen. Valitettavasti Ecstacy kärsi jo nuoruudestaan lähtien vakavasta jalkavaivasta eikä sen vuoksi kilpaillut juurikaan. Nyt jo vihreämmille laitumille siirtynyt tamma on etenkin itä-saksalaisten holsteinien sukutauluissa tuttu näky, mutta muualla tamma on melkoinen harvinaisuus.

Greasy Angel on Psycho Abyssin emä, joka on periyttänyt kaikille varsoilleen niin värityksensä, kuin myös tempperamenttisen luontensakin. Psychossa tämä viimeksi mainituin ei tosin ole tullut vahvasti esille, mutta Angel itse on ollu melkoinen piikki omistajansa lihassa jo pitkään. Tamman kyvyistä koulukentillä ei ole epäilystäkään, mutta kovapäinen Angel ei ole taipunut kovinkaan kiitettävästi ratsastajan alaisuuteen, joten upeilla liikkeillä ja luonnonlahjakkuudella ei valitettavasti pitkälle pötkitä. Angelista povailtiin jopa kansainvälisen tason kouluratsua, mutta toisin kävi. Jalostuspuolella melkoiden ahkerassa käytössä ollut tamma on siirtänyt räyhääjägeeninsä myös jälkipolvilleen.

Below Masterin voidaan hyvillä mielin sanoa olevan Mortalin emänpuoleisen suvun huippunimi. Ainoaksihan se jää, mutta kyseinen saksalaiskomistus kilpaili aikanaan Intermediate tasolla menestyen niin kotimaassaan Saksassa, kuin myös Ranskassa, Itävallassa ja suurimmassa osassa pohjoismaissa. Tämä erittäin suurikokoinen ori on säkäkorkeudeltaan 178cm järkäle, mutta ori liikku koulukehässä kuin höyhen. Jalostuspuolella selvästi huomiota osakseen saanut Bello on astunut parisen sataa tammaa kaikkiaan kuudesta eri maasta.

Viimeisenä esittelyyn pääsee vaaleaanrautias saksalaistamma Blonde Century, joka on useimpien Psychon sukulaisten tavoin tuiki tavallinen tallaaja. Blondilla on kehuttu olevan kauniit ja kouluratsulle soveliaat liikkeet, mutta tamman omistaja on pitänyt Blondia lahjakkaampana esteratsuna kuin kouluratsuna. Metrisiä esteitä aluetasolla kilpaillut tamma on ollut kuuliainen ja hyvin ratsastajansa kontrollissa esteillä, mutta kouluradadoilla Blondin käytöksessä on ollut selviä eroja. Blondin omistaja totesikin, että tamma itse pitää enemmän esteillä värkkäämisestä kuin kouluradoilla tallaamisesta, vaikkakin Blondilla olisikin saattanut olla enemmän lahjoja sille saralle.


PÄIVÄKIRJA
28.01.2008 - Mortal Share, jota nykyään tosin kutsutaan Mokomaksi, saapui tänään Skurvashiin. Isänsä poika tottavie, sen huomasi koko tallihenkilökunta heti, kun uusi ori asteli talliin. Mokomasta tuskin tuleekaan minkäänasteista herrasmiestä, mutta luonnetta tältä kaverilta ei ainakaan tule puuttumaan, mikä on erittäin hyvä asia. Ori pääsi majailemaan ensi töikseen vähän aikaa sitten talliin muuttaneen Dunpealin vieruskarsinaan. Saa tosin nähdä pitääkö tämä kaksikko vielä erottaa toisistaan, kun jo nyt saa aamutallia tehdessä kuunnella kaksikon koluuttelevan seiniä ja huutelevan toisilleen. Ensihätiin kahakointiin on auttanut kun on mennyt naama punaisena räyhäämään häiriköiden nenän eteen, mutta epäilen toimiiko konsti enää pidemmän päälle.

06.02.2008 - Tänään Mokoma starttasi ensimmäistä kertaa kouluratsastuskisoissa Ironia Warmbloodsissa Helppo B tasoisessa luokassa. Mokoma nappasi vakuuttavasti ensimmäisen sijan ensimmäisestä kilpailustaan ja tästä on hyvä kehittää orin uraa eteenpäin. Ori on mukavan rento kaveri kaikesta kisa-alueen hulinasta huolimatta. En oikein aina meinaa jaksaa niitä iän ikuisia hermoromahduksia, joita muutamat tallin tammoista meinaavat saada kisapaikalla. Mokoma sen sijaan on kuin suolapatsas, joka ei vähästä hetkahda. Mitä nyt välillä vilkuilee joidenkin kauniiden tyttösten perään sivusilmällä.

25.03.2008 - Mokoma on päässyt maistelemaan ensimmäistä kertaa kansallisen tason koululuokkia. Orin kanssa on tarkoitus tähdätä Grand Prix luokkiin asti, mutta tällä hetkellä orin kanssa kilpaillaan vielä Intemediate tason luokkia. Ehkä myöhemmin kevään mittaan tullaan näkemään Mortalin suorituksia myös kaikkein vaativimalla tasolla. Ainakin, jos ori on tullut yhtään isäänsä asiasta ei ole epäilystäkään. Viime aikoina olen kyllä miettinyt orin oston kannattavuutta, kun Mortalin emä nyt sattuikin olemaan siitostamma, eikä sillä ollut minkäänlaisia kisanäyttöjä allaan. No, ennätääpä herra tässä vielä taitojaan esittelemään.

06.06.2008 - Mortalin ensimmäinen omaan talliin jäänyt varsa syntyi tänään aikaisin aamulla. Pienikokoinen tammavarsa sai nimekseen Heads Will Roll PB ja emänä tällä ihastuttavalla neitokaisella toimii Skurvashin oma kasvatti Autumn Harmony PB. Mokoma oli hieman ihmeissään, kun sitä yksi aamu taluttelin Fallin ja Rullan tarhan ohi. En ole vieläkään varma, tajusiko Mokoma, että aidan lautojen välistä töllötti sen oma pikkutyttö. Ainakin ilme orin turpavärkillä oli näkemisen arvoinen. Toisaalta se saattoi hyvinkin ihmetellä Autumille kertyneitä raskauskiloja, joita nyt yritetään kovaa kyytiä saada pois!

18.07.2008 - Mortal on päässyt kilpauransa päätökseen ja ori menestyikin mukavasti myös GP tason koululuokissa. Mokoma sijoittui Grand Prix luokissa lähemmäs parisenkymmentä kertaa ja lähes kaikki orin sijoitukset ovat vaativista koululuokista, mikä ei ole ollenkaan huono tulos. Nyt vain pitää toivoa, että orin lavakarisma iskee oikein tosissaan ulkopuolisten tammojen omistajiin, jotta nämä haluavat saada oman muksunsa Mortalista. Yksi tällainen mukula orilla jo tosin, joka on syntynyt hyvän aikaa sitten. Kyseessä on mikäpä muukaan Neo Warmbloodsin kasvatti Fade to Black N. Kyseinen varsa majailee tälläkin hetkellä Brasilian sademetsissä Tropica nimisessä holsteinsiittolassa.

14.11.2008 - Mokoma alkaa olla pikkuhiljaa valmis Yleislaatuarvosteluun ja orin on tarkoitus tunkea heti seuraavaan mahdolliseen tilaisuuteen mukaan. KRJ laatuarvosteluun ei orilla vielä valitettavasti ole asiaa, sillä pisteet tuskin tulisivat riittämään siihen kovasti tavoiteltuun I-palkintoon. Tulevaisuudessa Mokoma tulee joka tapauksessa tilaisuudessa pyörähtämään, mutta vasta myöhemmässä vaiheessa. Jospa palkintojen myötä tämänkin rimpulan jalostusarvo hieman nousisi. Henkilökohtaisesti pidän Mokomaa yhtenä suosikeistani tallin orien keskuudessa kaikkine pikkuvikoineen. Kuten esimerkiksi tässä yksi päivä, kun herra innostui kiskomaan jäätyneellä pihamaalla perässään aina tallin ovelta tarhan portille. Tapauksen nähneet hoitajat kaikkosivat paikalta hiljaa hipsien, mutta välikohtauksen jälkeen kukaan ei ole tuntunut olevan innokas viemään hentoa Mokomaa tarhoille.
Syntynyt Nimi Emä Sukupuoli
25.03.2008 Fade To Black N Drain Away SIN Ori
02.05.2008 Rigor Mortis PB Carmilla Ori
06.06.2008 Heads Will Roll PB Autumn Harmony PB Tamma
15.08.2008 Sweet Lilith PB Ciars Rouge Tamma
25.09.2008 Fa Mulan SIN Sinderella v. Rouce TammaKRJ Kisat (70 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
6.2.2008 Ironia Warmbloods KRJ He B 1/76
6.2.2008 Ironia Warmbloods KRJ KN Special 4/71
10.2.2008 Hildegard KRJ Va B 5/29
17.3.2008 Skurvash KRJ Va A 1/30
17.3.2008 Skurvash KRJ Va A 5/30
17.3.2008 Cecilie Riders KRJ Kür He A 6/100
18.3.2008 Skurvash KRJ Va A 4/30
18.3.2008 Rowea KRJ Va A 3/69
19.3.2008 Skurvash KRJ Va A 3/29
19.3.2008 Kisakeskus Kimakka KRJ Va A 6/184
19.3.2008 Skurvash KRJ Va A 4/30
19.3.2008 Skurvash KRJ Int I 1/21
21.3.2008 Rätvänä KRJ Int I 5/60
23.3.2008 Bronn KRJ Int I 1/36
25.3.2008 Bleyena KRJ Int I 4/201
27.3.2008 Castle KRJ Int I 1/60
28.3.2008 Bratislava KRJ Va A 4/30
29.3.2008 Granvik Stuteri KRJ Va B 7/60
31.3.2008 Skurvash KRJ Va A 4/30
1.4.2008 Mawar Stud KRJ Va B 3/36
2.4.2008 Lawine KRJ Int II 4/16
3.4.2008 Jayate KRJ Va B 8/100
4.4.2008 Hamilton KRJ Int I 4/36
4.4.2008 Västerby KRJ GP 4/26
5.4.2008 Charmeur Dressage KRJ Va A 4/35
5.4.2008 Kwiat Horses KRJ Int II 4/30
8.4.2008 Skurvash KRJ Va A 7/50
9.4.2008 Conquérant KRJ PSG 4/36
11.4.2008 Charmeur Dressage KRJ Int I 2/30
11.4.2008 Valtama KRJ He A 4/89
12.4.2008 Valtama KRJ He A 9/89
12.4.2008 Kisakeskus Valtikka KRJ Kür GP 7/49
15.4.2008 Sarkasmi KRJ He B 4/91
21.4.2008 Skurvash KRJ He A 6/36
21.4.2008 Conquérant KRJ GP 6/36
26.4.2008 Piipari KRJ He A 6/40
27.4.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ GP 1/40
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 4/45
3.5.2008 Conquérant KRJ GP 1/36
3.5.2008 Conquérant KRJ GP 2/36
4.5.2008 Skurvash KRJ GP 4/25
4.5.2008 Skurvash KRJ Va A 1/36
5.5.2008 LAC KRJ Va B 4/30
15.5.2008 Aweia KRJ GP 2/40
15.5.2008 Aweia KRJ GP 6/40
15.5.2008 Yanbald KRJ Int I 4/40
15.5.2008 Lasander KRJ GP 2/123
17.5.2008 Keskiviikon KRJ GP 3/25
20.5.2008 Tendenz KRJ Va A 2/36
20.5.2008 Altencois KRJ Int I 4/79
22.5.2008 Rowea KRJ GP 4/24
31.5.2008 Marceille KRJ Va B 3/50
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ GP 4/40
31.5.2008 Maple's Stable KRJ GP 6/50
1.6.2008 Veatu Kuningriik KRJ Va B 1/36
1.6.2008 Marceille KRJ Va B 5/50
2.6.2008 Aweia KRJ GP 2/40
8.6.2008 Naranja Sporthorses KRJ Int I 5/30
10.6.2008 Tropica KRJ GP 1/40
11.6.2008 Skurvash KRJ Int II 6/36
12.6.2008 Charmeur Dressage KRJ GP 5/25
13.6.2008 Skurvash KRJ Va A 5/32
17.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Int II 6/40
23.6.2008 Skurvash KRJ Va A 4/36
23.6.2008 Skurvash KRJ Int II 3/38
23.6.2008 Skurvash KRJ Va A 1/40
4.7.2008 Marceille KRJ Va B 1/40
6.7.2008 Marceille KRJ Va B 5/40
7.7.2008 Veatu Kuningriik KRJ Va B 6/70
28.2.2009 Evergrey Helmikuun KRJ CUP He A 54/54725.01.2008 »   00 vuotta
01.02.2008 »   01 vuotta
08.02.2008 »   02 vuotta
15.02.2008 »   03 vuotta
22.02.2008 »   04 vuotta
22.03.2008 »   05 vuotta
22.04.2008 »   06 vuotta
22.05.2008 »   07 vuotta
22.06.2008 »   08 vuotta
22.07.2008 »   09 vuotta
22.08.2008 »   10 vuotta
22.09.2008 »   11 vuotta
22.10.2008 »   12 vuotta
22.11.2008 »   13 vuotta
22.12.2008 »   14 vuotta
22.01.2009 »   15 vuotta
22.02.2009 »   16 vuotta
22.03.2009 »   17 vuotta