Rinascita SWA
virtuaalihevonen - a sim-game horse
Photos © Gál Ildikó


Nimi Rinascita SWA, Nasty Rotu Holstein
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 165,5cm
Syntynyt 05.12.2006 Ikä 18-vuotias (VARL)
Koulutustaso Ko: He A, Re: 150cm, Me: 140cm Rekisterinumero VH-26520
Painotus Esteratsastus Saavutukset ERJ I, YLA 2
Kasvattaja Kingsvalley Omistaja Skurvash


Kuollut 01.12.2009Nasty on hyvin itsenäinen neitokainen, joka selviytyy hienosti tilanteesta kuin tilanteesta. Tammalla on kiitettävän sosiaalinen luonne: se tutustuu mielellään uusiin kaksi- ja nelijalkaisiin, eikä pelkää kengittäjän tai eläinlääkärin läsnäoloa. Nastyn rauhallisten tapojen vastakohtana on tamman sottapyttytavat. Tamma levittää ikävästi karsinassaan puhtaat ja likaiset aluset niin, että joka karsinansiivous kerralla on vaihdettava kaikki aluset. Tarhassa tamma levittää sinne jätetyt heinät ympäriinsä. Jos juomasaavi on tarpeeksi leveä ja matalalaitainen, Nasty uittaa enemmän kuin mielellään kavionsa saavissa, kunhan on ensin saanut janonsa tyydytettyä.

Tamma ei ole ilkeä, mutta innostuessaan se saattaa joskus mennä liiallisuuksiin, jolloin hoitajan käsivartta saattavat kaunistaa värikkäät mustelmat. Vilkasluonteisena neitokaisena Nasty on jokseenkin levoton hoidokki, joka ei aina malta totella tiukkaakaan käskyä. Tällöin pieni läpsäytys kyljelle saa tamman havahtumaan ja muistamaan käytöstavat. Taluttaessa tamma on melkoisen raisu, eikä siis sovellu pienten tai kokemattomien käsiteltäväksi. Etenkin ollessaan kiimassa on tamma on erittäin hankala, voimaa ja tahtoa löytyy niin ratsastaessa kuin hoitaessakin, joskus liiankin kanssa.

Tarhassa Nasty ei ole koko porukan suosikki, sillä tamma on luonteeltaan melko röyhkeä, eikä aina välitä tarhassa vallitsevasta nokkimisjärjestyksestä. Vanhemmat tammat katsovatkin karsaasti Nastyn törkeitä tapoja, kun pikkutamma hivuttautuu ensimmäisenä tuoreelle heinäpaalille. Toisinaan joku tarhakavereista saa tarpeekseen Nastyn omahyväisyydestä ja silloin neitokainen saakin oikein isän kädestä. Muutamaan otteeseen Rinascita on siirretty, etenkin talvisaikaan, omiin oloihinsa oritarhaan yksin miettimään tekosiaan.

Satulaansa tamma ei ketä tahansa hyväksy, sen se tekee selväksi heti kättelyssä. Jos pärstäkerroin ei neitiä miellytä, ratsastaja saa tällöin jäädä jalat tukevasti maan kamaralle, sillä Nasty osaa käyttää kaikki vippaskonstit, jotta sen selkään ei noustaisi. Yleisin nenän nypristelyn aihe ovat miesratsastajat, joita tamma ei jostain syystä hyväksy yhteistyökumppaneikseen. Ongelmalliseksi tämä käyttäytyminen on osoittautunut Nastyn ollessa kiimassa, sillä silloin tamma on todella vaikea ratsastaa, eikä ilman terävää kuolainta ja kannuksia sen kanssa pärjää. Tähän aikaan kaikki ohjeet on Nastylle annettava useampaan kertaan jotta viesti menisi perille. Silloin tällöin tamma tuntuu olevan kuin jousitettu, sillä se poukkoilee kuin vieteri puolelta toiselle.

Tälle kaistapäiselle käytökselle löytyy täydellinen vastakohta Nastyn ollessa täysissä sielun ja ruumiinvoimissa, eikä hevosta meinaa tunnistaa samaksi. Rauhallinen, tasaisesti askeltava tamma vastaa hyvin ratsastajan apuihin, tukee kuolaimelle ja taipuu kuin pullataikina, tai ainakin melkein. Esteet ovat Nastyn ehdoton juttu, siitä ei päästä yli eikä ympäri. Niin innoissaan tamma on esteistä, että se hyppää mielellään maapuomienkin yli, vaikka niitä ei olisikaan siihen hommaan tarkoitettu. Korvat hörössä esterataa etenevää tammaa on ilo katsella, sillä harvoin näkee niin innokasta nelijalkaista työssään. Laukatessaan Nasty etenee tosin hieman alitempoisesti, sillä hitaammassa vauhdissa sen on helpompi arvioida etäisyyksiä ja ponnistuskohtaa sekä tottakai ylittä este puhtaasti. Raippa saakin olla Nastylla kannustimena, jotta lisää potkua tamman liikkeisiin saataisiin esteiden välillä. Hyppytekniikka Nastylla on erinomainen, tamma on kuin syntynyt hyppäämään, epäröintiä ei huomaa katsoja eikä edes ratsastaja, sillä Nastyllä ei ole tapana tuumailla turhia. Rinascita on helppo lastata traileriin ja sieltä pois, sillä tamma kävelee kiltisti taluttajansa perässä koppiin. Nasty osaa myös kunnioittaa kanssamatkustajiaan, eikä siis näin ollen järjestä sirkusta, jos koppiin tungetaan toinenkin nelijalkainen tamman seuraksi. Pitkillä matkoilla Nasty tosin meinaa kyllästyä pitkään seisoskeluun trailerissa, joten Nastyn ollessa kyydissä kuskin on pysähdeltävä säännöllisin väliajoin, jotta neiti pääsee jaloittelemaan.

Kilpailuissa silminnähden räjähdyspisteessä oleva Nasty on toisaalta melko arvaamaton tapaus varikkoalueella. Tamma saattaa säikkyä kovia ääniä ja yllättäviä liikkeitä, joten kotijoukkojenon oltava erittäin rauhallisia koko ajan. Lämmittelyalueella Nasty on selvästi pingottunut ja ratsastajan on annettava tammalle selvät ja määrätietoiset ohjeet, jotta viesti menee perille. Lämmittelyssä on myös tärkeää saada tyttö unohtamaan muut äiriötekijät, sillä pilalle menneet lämmittelyt kostautuvat yleensä ikävällä tavalla h-hetkellä, kun Nasty on erityisen kieltäytymisherkkä. Kun ratsastaja vain jaksaa kannustaa tammaan tarpeeksi vauhtia ja huolehtia siitä, että tiet esteille on huolella suunniteltuja, Nasty hoitaa kyllä loput itsestäänkin.


i. Kiefer GER
ERJ II, YLA 2
ii. Kleofas
evm
iii. Petrides
iie. Kenndall
ie. Lucienda
evm
iei. Lorenzo
iee. Enedine
e. Renesaince R
ei. Rettry R
evm
eii. Remiarro
eie. Juliana RS
ee. St. Laurine
evm
eei. St. Landito
eee. Rullyi. Kiefer GERin voidaan valehtelematta sanoa olevan yksi hienoimmista Saksantuonneista kautta aikojen. Meredith Schneiderin kasvattama Kiefer on kapasiteetikas esteratsu, jolta luonnistuvat puomien ylitykset aina 160cm radoilla saakka. Chloen omistuksessa oleva ori on saavuttanut uransa aikana ERJ II sekä YLA 2 palkinnot ja ori on myös esikantakirjattu aikanaan. Kieferillä on jälkeläisiä vain viisi kappaletta, joista Rinascita on vanhin ja luultavimmin jopa kaikkein menestynein. Kiefer on harvinainen näk estepainoteisen puoliverisen sukutaulussa ja siksi orin jälkikasvua tuleekin vaalia siinä määrin, ettei näin hieno yksilö joudu unohduksiin.

ii. Kleofas on raamikas jo eläkeikään ehtinyt tummanruunikko holsteinilainen, joka asuu Katarina Rümmlerin hoivissa. Ori kilpaili aktiivisesti kansallisella tasolla aina 17 vuoden ikään saakka, menestyen hyvin kotimaassaan Saksassa aina 140-160cm esteluokissa saakka. Kleofas on astunut tähän mennessä parisenkymmentä tammaa, mutta vielä ei ole selvinnyt, periyttääkö ori millä prosentilla hyppääjänlahjojaan jälkipolville. Ori tuli kilparadoilla tunnetuksi massiivisesta ja näyttävästä laukastaan sekä huomattavan varovaisesta hyppytyylistään. Puomien pysyminen kannattimillaan ei ollut ongelma, mutta toisinaan ratsastaja joutui vaikeuksiin Kleofasin kanssa, kun orin huomio ei ollutkaan radassa ja suurilla areenoilla huono keskittyminen kostautui yleensä kieltäytymisinä. Luonteeltaan Kleofasia on kuvailtu ystävälliseksi ja hyväksi kilpakumppaniksi, joka kyllä yrittää parhaansa. Uusia tuttavuuksia kohtaan orin asenne on aina ollut varovainen, toisin kuin tuttuja kasvoja kohtaan.

iii. Petrides on poikaansa Kleofasia vähemmän menesynyt ori, joka on kilpaillut vaihtelevalla menestyksellä ympäri Saksaa. Ori luonteeltaan hyvin paljon samaa kalipeeria poikansa kanssa, mutta esteillä Petrides on ollut varsin arka kaveri ja ori kieltää helposti oudon muotoisia tai värisiä esteitä. Petrides asuu Frankfurtin liepeillä sijaitsevassa ysityistallissa, ja ori on siirtynyt jo muutama vuosi sitten täysipäiväiselle eläkkeelle. Jälkeläsiä Petridesillä on vain hieman päälle tusina, sillä ori ei pahemmin ole saavuttanut suuren yleisön suosiota.

iie. Kenndall on pienikokoinen punaruunikko tamma, joka lopetettiin muutama vuosi takaperin kotitilallaan, kun iän tuomat rasitteet alkoivat vaivata tammaa siinä määrin. Kenndall on aikoinaan tuotu Saksaan Hollannista ja tamma on kansainvälisesti tunnetun Fremmel Stallin kasvatti. Kenndall tosin ei ole esteillä koko elinaikanaan startannut, sillä tamman tehtävänä on ollut tuottaa kyvykkäitä jälkeläisiä, joita tällä kaunottarella onkin kymmenen pintaan. Kenndallia on kuvailtu luonteeltaan rauhalliseksi ja seesteiseksi tammaksi, joka on ollut helppo hoitaa ja käsitellä. Ilmeisen ihmisystävällinen luonne on ollut myös seikka, jota Kenndallissa on arvostettu pitkälle.

ie. Lucienda varsoi ensimmäistä kertaa jo 6-vuotiaana, jolloin maailmaan putkahti kukas muukaan kuin itse Kiefer. Kleofasta selvästi kevytrakenteisempi tamma loukkaantui valitettavasti eräissä estekilpailuissa, jolloin Luciendan lupaavasti alkanut kilpaura katkesi etuseen tulleisiin vammoihin. Tällä ruunikolla tamma ponnistaa voimakkaasti, joten kapasiteettia oli ollut helposti vaikeimpiinkin esteluokkiin. Luciendan omistaja Michael Schneider käyttää tammaa nykyään jalostushevosena toisinaan Schneiderin vaimo kilpailee Luciendalla helppoja koululuokkia, sillä esteille Lucienda ei valitettavasti koskaan kykene.

iei. Lorenzo on saksalaissyntyinen ori, jolla on orille tyypillinen arvaamaton ja osittain myös kiivas luonne. Vahvatahtoinen ori ei soveltunut kilparatsuksi juuri luonteestaan johtuen, sillä ratsastajan kanssa tuli erimielisyyksiä joka käänteessä, eikä tällainen puute molemminpuolisessa luottamuksessa auta etenemään kilpauralla pitkälle. Lorenzosta tulikin pelkkä jalostusori, sillä ori on kuitenkin varsin varteenotettavan estesuvun vesa. Kun Lorenzon tajuttiin periyttävän arveluttavia luonteenpiirteitään etenkin orijälkeläisilleen, se ruunattiin.

iee. Enedine syntyi Ranskassa 80-luvun alussa, mutta tamma myytii muiden siittolan yksivuotiaiden kanssa huutokaupassa. Tamma päätyi loppujen lopuksi Saksaan eräälle yksityiselle kilpahevoseksi ja tammaa koulutettiinkin pitkään ja hartaasti, jotta siitä tulisi suurten luokkien hyppääjä. Näin ei kuitenkaan käynt, sillä tämä tummanrautias ja erittäin sirorakenteinen tamma ei vain omannut tarvittavia avuja esteille. Nyt jo mullan alle laitettu Enedine varsoi muutaman kerran keskinkertaisista oreista, mutta kuten tamma itse, eivät jälkeläisetkään ole olleet kansallisesti menestyneitä kilpahevosia.

e. Renesaince R tunnetaan puoliverisiittola Kingsvalleyn yhtenä kantatammana. Renesaincea on kuvailtu innokkaaksi, herkäksi ja hyväntuuliseksi tammaksi. Kuten Kieferilläkin, Renesaincellakin on ennestään viisi vekaraa, mutta Rinascitan puoliveli Headhunter SWA asuu Nastyn tapaan Skurvashissa ja on ehkä jopa vähän paremmin menestynyt esteradoilla kuin siskopuolensa. Renesaince on kapasitteetikas tamma, jolsta luonnistuvat esteet aina 150cm tasoisissa luokissa saakka. Tamman kilpamenestys on ollut vakuuttavaa, joten Renesaince on todella kehunsa ansainnut ja tamma on ollut erinomainen valinta Kieferin vaimokkeeksi.

ei. Rettry R on esteillä kunnostautunut musta ori, joka kilpaili hyvällä menestyksellä 150-160cm esteluokkia. Ori omaa hienot ja näyttävät liikkeet, joten Rettryä käytettiin monenlaisile tammoille huolimatta siitä, että ori itse on estepainotteisesta suvusta. Retryn suuresta jälkeläismäärästä osa orijälkeläisistä on toiminut jalostushevosina ja osa on suunnannut isänsä tavoin esteradoille hyvällä menestyksellä.

eii. Remiarro puolestaan on ehkäpä Rinascitan sukupuussa esiintyvistä nimistä kaikkein valovoimaisin. Toiselle palkinnolle kantakirjattu Remiarro on saksalaissyntyinen ori, jolla oli aikoinaan jalostusoikeudet myös Ranskassa, Belgiassa ja Tanskassa. Esteillä hyvin menestynyt Remiarro on periyttänyt hyppääjän lahjojaan hyvin myös jälkipolville ja monet sen jälkeläisistä ovat perineet orin erinomaisen hyppytekniikan ja eloisan ja voitontahtoisen luonteen. Remiarro on hyvin tunnettu ori kotimaassaan sekä Tanskassa, mutta muualla ori on harvemmin tavattu nimi.

eie. Juliana RS kuoli jo nuorella iällä ähkyyn, epäilemättä huolimattoman tallipojan pohjatyön tuloksena. Tämä tulevaisuuden estelupaus ennätti startata vain pikkuluokissa, joten tamman todelliset lahjat jäivät arvoitukseksi. Oli sinänsä onni, että tamman entinen omistaja oli varsottanut Julianasta yhden jälkeläisen sen ollessa viiden ikäinen, sillä Rettry R jäikin Julianan viimeiseksi. Tamma menehtyi ollessaan vain seitsemän vuotias ja tästä syystä Julianan linja on harvinainen, mutta kuten olettaa saattaa, ei niin himoittu, että tammasta olisi tullut holsteinjalostuksen kulmakivi.

ee. St. Laurine, kuten hyvin monet Nastyn sukupuussa esiintyvät kapistukset, on jo pidemmän aikaa kuolleena ollut nelijalkainen. Tämä vaaleanrautias tamma kilpaili aktiiviuransa aikana 130-140cm esteluokkia, tämä oli kutakuinkin ennen tamman täytettyä kahdeksan vuotta. Lyhyen kilpauransa jälkeen Laurine siirtyi jalostuspuolelle ja tamma varsoi peräti kolmetoista kertaa. Voitte siis vain kuvitella, miten vanha ja väsynyt Laurine oli, kun viimeisin muksu tupsahti maailmaan. Epäilenkin, että varsomisen ja kilpailemisen kuluttama tamma kuolikin pelkästään vanhuudenvaivoihinsa kotitilallaan. Pääasiassa Laurine on jättänyt keskinkertaisia varsoja, mutta muutama tamman muksuista on yltänyt kamppailemaan palkintopaikoista aina Grand Prix radoilla saakka.

eei. St. Landito syntyi aikoinaan Saksassa, josta ori myytiin huutokaupan yhteydessä Ranskaan Deluxe nimiseen puoliverisiittolaan. Landito oli luonteeltaan melko pahatapainen ori, joka sai nopeasti tallin pahan pojan maineen. Monet siittolan työntekijöistä kieltäytyivät käsittelemästä oria, sillä Landitolla oli ikävä tapa näykkiä ja muutamaan otteeseen kaviokin kolahti hoitajaan siinä määrin, että sairaalareissuhan niistä potkuista tuli. Ratsastaessa Landito oli kuitenkin aivan toista luokkaa ja tämä roteva punarautias ori omasikin erittäin kauniit liikkeet. Esteillä Landito oli puolestaan melko kömpelö, eikä tämän vuoksi pärjännyt esteradoilla. Muutamissa kouluratsastuskisoissa startannut ori toimi kuitenkin pääasiallisesti vain jalostushevosena.

eee. Rully on tuikitavallinen saksalaistamma, joka astutettiin St. Landitolla sen ollessa seitsemän vuotias. Rully ei ole kilpakentillä mainetta niittänyt, eikä rakenteellisestikaan kovinkaan hekumaallisen näköinen, mutta luonteeltaan Rully on täysi kymppi. Rauhallinen ja ihmisystävällinen, joten Rullylle valittiinkin niinä muutamina kertoina hieman tulisemman persoonan omaava ori. Rully lopetettiin kotitilallaan tamman ollessa parinkymmenen iässä, sillä myöhemmällä iällä tehdyt varsat kuluttivat tammaa siinä määrin, että lopetus katsottiin aiheelliseksi.


Syntynyt Nimi Isä Sukupuoli
03.05.2008 Northglow PB Northernmost Killer PB Tamma
16.06.2008 Drunkard PB Epilepsy 54 Ori
15.09.2008 Fall of Icarus PB Wolf Creek B17 Ori
31.10.2008 Wicked Witches PB C U in Hell PB Tamma
01.06.2009 Rico Krug Darkness Incarnate PB Ori


PÄIVÄKIRJA

31.08.2007 - Nastyn ensimmäiset suuremmat kisat ovat tänään Cranberry Poniesissa järjestettävät ERJ CUP kilpailut. Nasty kisaa 100cm luokassa, mutta vaikka tamma hyppiikin helposti 150cm ratoja, ei vastus kisoissa tule olemaan helppo, sillä mukana on vajaat kolmesataa ratsukkoa. Myöhemmin saimme tietää Nastyn sijoittuneen hienosti 21 sijalle, mikä on todella kova saavutus.

28.10.2007 - Kisaura Rinascitan kanssa on alkanut ja jatkunut kuin unelma. Tamma on napsinut kohtuu helposti sijoituksia kisoista kuin kisoista. Ongelmaksi on muodostunut pikemminkin se, että lähialueen kisojen luokkakoot eivät ole olleet oikein sopivia omille puoliverisillemme. Vaativampia luokkia on ollut hieman vaikea löytää, eikä siis ihme jos Nastykin nappaa ruusukkeen toisensa perään kun kisaa toisinaan samoissa luokissa kuin suomenhevoset ja suuremmat ponit.

01.03.2008 - Tamman saavutukset kisaradoilla alkavat olla sitä luokkaa että tamman astuttamista ollaan alettu oikein toden teolla miettiä. Sopiva ori varmastikkin löytyy omasta tallistamme, sillä tallimme orit ovat hyvin menestyneitä esteradoilla, sekä suvultaan soveltuvia Nastylle. Nyt vain täytyy alkaa oikein toden teolla miettimään sopivaa sulhoa neitokaiselle, jotta saadaan jälkikasvua aikaiseksi...

29.03.2008 - Nasty on päätetty viimein astuttaa - ja isäksi tälle varsalle on valittu omassa tallissamme pullisteleva Northernmost Killer PB. Varsan kohtalosta ei vielä ole tietoa, samoin ei nimestäkään, mutta eihän tuo vielä ole syntynytkään. Koko talliväki vaikuttaa innostuneelta uuden tulokkaan johdosta. Täytyy vain toivoa että Nastyn ensimmäinen varsominen onnistuu mutkitta.

03.05.2008 - Nasty varsoi toukokuun kolmantena päivänä terveen tammavarsan jonka ristimme Northglow PB:ksi. Olemme tallin toisen omistajan kanssa keskustelleet orin myymisestä eteenpäin johonkin muuhun talliin, sillä omassa tallissamme on juuri tällä hetkellä niin paljon vilskettä ja vilinää, ettei uudelle tulokkaalle välttämättä riittäisi tarpeeksi aikaa, vaikka tallityöntekijät parhaansa tekevätkin hoitaakseen hommansa kunnialla.

11.05.2008 - Nastyn esikoinen Northglow myytiin Bretagneen kisa- ja siitoshevoseksi. Olen ollut todella tyytyväinen valintaamme myydä varsa juuri tuolle tallille, sillä asiantunteva hevosten käsittely paistaa tuosta paikasta kauas! Nyt jäämme vain innokkaina odottamaan mitä saamme Nastyn jälkeläisestä vielä kuulla. Rinascita alkaa jo pikkuhiljaa palautua, ja olemme miettineet tamman jatkavan esteradoilla parin viikon kuluttua. Ainakin omassa pihassa tamma on ollut innokas liikkumaan ja esteitä tamma hyppii samalla palavalla innostuksella kuin aikaisemminkin.

01.06.2008 - Pieni takaisku Nastyn kannalta sattui kun tamma loukkasi tarhassa jalkansa ja joutui siitä syystä vetäytymään kisaradoilta hetkeksi. Siksi Nastyn seuraava varsa tulikin juuri sopivaan rakoon, sillä tamma olisi muuten ollut täysin joutilaana kotosalla, kun se nyt odottaa uutta varsaansa. Tälläkertaa isänä jälkeläiselle toimii Epilepsy 54, Yaven hienosukuinen kasvatti.

16.06.2008 - Nastyn toinen jälkeläinen on syntynyt. Omistaja tälle vekaralle olikin jo tiedossa ennen syntymää. Nastyn toinen varsa puolestaan on ori, jonka omistaja nimesi Drunkard PB:ksi. Ori muutti Hysteria Stallionsiin heti vieroituksen jälkeen.

15.09.2008 - Viimeinkin Nasty varsoi jälkeläisen, jonka aiomme jättää omaan talliimme kasvamaan. Wolf Creek B17 valittiin isäukoksi sen hyvin kisasuoritusten perusteella, sekä isänsä Tristan GER:in saavutuksien johdosta. Fall of Icarukseksi nimetty pieni ruunikko orivarsa sai heti paikkansa tallityöntekijöiden sydämissä. Nasty on nyt ylpeä kolmen vekaran äiti, nähtäväksi jää saavuttavatko sen jälkeläiset samanlaista menestystä esteradoilla kuin äitinsäkin.

10.10.2008 - Rinascita on pikkuhiljaa vetääntymään päin kisaradoilta. Ei sillä, että se olisi huonokuntoinen tai sen suoritukset eivät enää olisi samaa luokkaa. Tamman kanssa päätettiin ottaa rauhallisemmin, sillä Nasty on kuitenkin varsonut kisauransa lomessa kolme jälkeläistä ja neljäs on tuloillaan. Tänään Nasty vietti leppoisan päivän maastoillen ja tamma innostui korvat hörössä ylittämään pienen risuesteen maastopolulla, vaikka maha alkaakin olla kohta puoliin sen verran pyöreässä kunnossa että moiset hyppimiset saadaan jo unohtaa.

Crestin estevalmennus (90-110cm) Intimatessa 29.2.2008
Nasty ei meinannut ymmärtää, mitä järkeä oli pysähtyä heti esteen jälkeen, sen sijaan että jatkaa tasaista menoaan, kun teimme kontrolliharjoituksia. Sen sijaan ravissa esteen ylittäminen oli ongelmatonta ja sujuvaa, toisin kuin monella muulla ratsukolla. Laukkaympyrät ja niillä hyppääminen oli selvästi hyödyllinen harjoitus ratsukolle, kun heidän piti keskittyä siihen, että askeleet osuvat kohdalleen. Hivenen lisää vauhtia olisin toivonut, mutta muuten oikein mallikas suoritus molemmilta. Radallakin meno olisi voinut olla reippaampaa, vaikka Nasty suoriutuikin pienemmistä esteistä kevyesti. Isommilla esteillä, kuten muurilla, rauhallisuus kuitenkin kostautui ja hyppy jäi töksähtäväksi. Toisella kertaa ratsastaja kuitenkin onnistui käskemään hevosta eteen ja hyppy olikin kuin toisesta maasta. Isommista esteistä suoriutumiseen tarvitaankin vain hivenen lisää vauhtia, varmuutta ja taitoa ratsukolta kyllä löytyy.

Jessin estevalmennus (130-140cm) Blackstockissa 28.12.2008
"Lämmittelynne näytti todella hyvältä, tamma oli todella taipuisa ja kuolaimella jo alkukäynneistä lähtien. Lämmittelyesteillä tamma hieman liioitteli esteiden korkeutta, ja leiskautti pikkuesteiden yli ihan kuin ne olisivat olleet puolitoistametrisiä oksereita. Aloitimme valmennuksen erilaisilla kevyen istunnan harjoituksilla, ja lähdimme hyppäämään jumppasarjaa. Jumppasarjat sujuivat teiltä hyvin, sait hyvin pidettyä tempon ja rytmin yllä, etkä häirinnyt tamman työskentelyä melkein yhtään. Pientä sanomista olisi myötäyksestä, sillä myötäät hieman liikaa pikkuesteillä, jolloin se saattaa esteen päällä horjuttaa tasapainoasi eteenpäin. Muuten kevyt istuntasi oli todella hyvä. Erilaisten estetyyppien ylittäminen oli teille ilmeisesti tuttua kilpailuista, mutta trippelin kanssa saimmekin työskennellä hieman pidemmän aikaa. Olitte molemmat tamman kanssa lähdössä hyppäämään sitä liian aikaisin, jolloin isoilla esteillä takapuomi yleensä putoaa kun hyppy ei kanna tarpeeksi pitkälle. Loppua kohden parani reippaasti, jaksoit itse odottaa hyvin, etkä antanut tammankaan hätäillä, ja viimeinen trippelin ylitys oli loistava! "


ERJ Kisat (64 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
20.5.2007 Karinin Puoliveriset ERJ 100-110cm 5/33
21.5.2007 Balkenholika ERJ 60-70cm 5/24
21.5.2007 Balkenholika ERJ 110cm 5/30
25.5.2007 Stall Adam ERJ 80-100cm 1/40
26.5.2007 Helmirinteen Talli ERJ 110cm 4/41
31.5.2007 Adelé Welsh ERJ 60-70cm 2/133
2.6.2007 Sipsuttaja ERJ 70-80cm 3/27
3.6.2007 FSRa ERJ 120cm 5/33
7.6.2007 Arctifical ERJ 70-80cm 4/50
9.6.2007 Poisonblack ERJ 110cm 5/30
9.6.2007 Poisonblack ERJ 120cm 3/30
12.6.2007 KK Yuna ERJ 130cm 5/50
26.6.2007 Virtuaalitalli Anio ERJ 140cm 5/32
13.7.2007 Dakota ERJ 100cm 3/29
18.7.2007 WWR ERJ 80-90cm 2/26
23.7.2007 Poems Warmbloods ERJ 140cm 2/40
25.7.2007 FSRa ERJ 120cm 4/26
26.7.2007 Fiktio ERJ 60-70cm 1/15
26.7.2007 Incitatus ERJ 70-80cm 1/40
27.7.2007 FSRa ERJ 110cm 5/36
3.8.2007 Viola ERJ 80cm 2/15
5.8.2007 Riimulan Ratsutalli ERJ 120cm 2/30
18.8.2007 Al Jazirat Arabians ERJ 90cm 3/35
23.8.2007 Gartemor ERJ 110-120cm 3/50
24.8.2007 Peculiár ERJ 120cm 1/258
27.8.2007 FSRa ERJ 140cm 3/17
29.8.2007 Skurvash ERJ 140cm 3/29
29.8.2007 Bratislava ERJ 130cm 1/30
30.8.2007 Veatu Kuningriik ERJ 90cm 3/40
31.8.2007 Cranberry Ponies Elokuun ERJ-Cup 100cm 21/296
1.9.2007 Weich ERJ 80cm 4/40
11.9.2007 Skurvash ERJ 110cm 5/30
11.9.2007 Skurvash ERJ 120cm 3/30
19.9.2007 Hampús ERJ 120cm 1/123
19.9.2007 Hampús ERJ 140-150cm 1/123
20.9.2007 Dakota ERJ 90-100cm 3/9
20.9.2007 LAC ERJ 140cm 4/72
25.9.2007 Adam Warmbloods ERJ 110cm 4/30
25.9.2007 Trance Walkers ERJ 120cm 3/50
26.9.2007 Cabedium ERJ 120cm 5/70
30.9.2007 Dream World Stud ERJ 90cm 10/109
1.10.2007 Unafraid ERJ 120cm 5/40
2.10.2007 Prejudice ERJ 120-130cm 7/50
8.10.2007 WWR ERJ 110-120cm 3/10
8.10.2007 WWR ERJ 130-140cm 1/7
14.10.2007 FSRa ERJ 140cm 4/21
14.10.2007 Dream World Stud ERJ 100cm 4/30
15.10.2007 Midgårds Warmbloods ERJ 120cm 5/40
15.10.2007 Midgårds Warmbloods ERJ 130cm 2/40
15.10.2007 WWR ERJ 110-120cm 3/19
20.10.2007 Nerian ERJ 110cm 6/40
20.10.2007 Divine Angel ERJ 100cm 2/62
28.10.2007 Serpentines ERJ 100cm 3/50
31.10.2007 Cadillac ERJ 100cm 5/114
2.11.2007 FSRa ERJ 140cm 3/25
3.11.2007 Bellicose ERJ 60-80cm 3/35
4.11.2007 Nonshein ERJ 90cm 4/50
5.11.2007 Nonshein ERJ 90cm 6/50
5.11.2007 FSRa ERJ 130cm 3/20
7.11.2007 Nonshein ERJ 90cm 1/50
7.11.2007 Nonshein ERJ 100-110cm 5/50
12.11.2007 WWR ERJ 80-90cm 3/25
12.11.2007 Poéms Warmbloods ERJ 140cm 3/39
18.11.2007 WWR ERJ 90-100cm 5/33