Radonezh

Nimi: Radonezh, Nemo
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 28.11.2008, 19-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso:Ko: GP
Säkäkorkeus: 166cm
Rotu: Trakehner
Rekisterinumero: VH06-021-5538
Kasvattaja: -
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

KRJ I

Täyttänyt 3 vuotta 21.04.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 68 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 4 kpl

Menestyneet Jälkeläiset

Druella PB KRJ I, KTK II, YLA 2
VIR MVA Ch Mordred PB
VIR MVA Ch Spidraphile PB KRJ I, KTK III


Radonezh ei totisesti ole ori, jonka voi rauhallisin mielin laskea pikkutyttöjen rapsuteltavaksi. Nemo on nimittäin toisinaan varsinainen sirkustelija, eikä suurikokoisen orin kanssa ole leikkiminen, kun homma alkaa karata käsistä. Kokeneiden hoitajien kanssa ori ei koskaan ole aiheuttanut vaaratilanteita ja uusia tallityttöjä ja -poikia varoitetaankin orin käyttäytymisestä aina etukäteen. Ori aiheutti pienoista hämmennystä saapuessaan toukokuun alussa Skurvashiin, sillä tallin omistajapari eivät todellakaan kuulu kehonrakentajatyyppiin ruumiinrakenteeltaan. Ori yritti välittömästi ottaa tilanteesta kaiken mahdollisen irti, mutta talttui pienen riehumisnäytöksen päätteeksi huomattuaan, ettei reuhtominen ja uhittelu aiheuttanut pienikokoisessa riimunnarun päässä roikkuvassa ihmisessä minkäänlaisia pelkotilan merkkejä. Nemo käyttäytyykin herrasmiesmäisesti napakasti toimivan ihmisen kanssa, joka ei hätkähdä orin temppuilusta sitten hippuakaan.

Ratsastaessa Nemo toimii loistavasti normaaliavuilla, mikä on mukavaa vaihtelua verrattuna hevoseen, joka reagoi pienimpäänkin hipaisuun. Radonezh on ehodottomasti tullut Skurvashiin jäädäkseen, sillä ori totisesti todisti arvonsa startatessaan Barrier Stallin KRJ Cupissa ja sijoittuen GP luokassa yhdeksännelle sijalle. Toisaalta, tältä orilta osattiin odottaakin huippukouluratsun kykyjä, sillä Nemosta saatiin pulittaa maksuhetkellä paksu setelinippu. Ori on ratsastajalleen kuin unelma silloin kun sekä hevonen että ratsastaja ovat samalla aallonpituudella. Orilla on upean lennokkaat ja sulavat liikkeet, ja monet Skurvashissa oria kokeilleet huippuratsastajat ovat kehuneet orin maasta taivaisiin (vinkaten myös olevansa kiinnostuneita mikäli oria tarjotaan myytäväksi).

Nemo on melko innokas ottammaan laukkaspurtteja ja ratsastaja saakin olla orin kanssa tarkkana, ettei se päätä omin päin sännätä laukalle. Ohjiin ei tässä tapauksessa auta jäädä roikkumaan, sillä ori painaa tällöin eteenpäin kuin höyrykone. Suositeltavaa onkin tehdä sarja napakoita puolipidätteitä ja ohjata ori ympyrälle, jos vain suinkin mahdollista. Radonezh nauttii maastoilusta, ja orilla pyritäänkin käymään metsässä muutaman kerran viikossa, jotta ori saa purettua valtavaa energiamääräänsä.

Kuljetus ei Nemolle ole koskaan ollut ongelma. Rohkea ori astelee ramppia ylös kahta kertaa miettimättä, mikä on todella arvokas ominaisuus paljon kisoissa käyvälle hevoselle. Kisapaikalla ori on normaalia vireämmän oloinen, mutta hermostuneeksi oria ei voi silti haukkua. Kisoissa ori suoriutuu aina parhaansa mukaan kisasi se sitten minkälaisessa paikassa tahansa. Mikäli ratsastaja on Nemolle oikea, ei orin hyvää suoritusta tarvitse epäillä lainkaan.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Quiet Riot II trak
mustanruunikko, 164 cm
ii. Quiet Riot
trak, mustanruunikko, 164 cm
iii. Riot X
iie. Condition Black
ie. Afterglow
trak, rautias, 166 cm
iei. Red Alert
iee. Jokerface
e. Myarth trak
musta, 163 cm
ei. Seven Sins
trak, tummanruunikko, 172 cm
eii. Rabastanio
eie. Innerlane
ee. Devian IV
trak, punaruunikko, 167 cm
eei. Jackal
eee. Gemini


i. Quiet Riot II aloitti kilpauransa Intermediate tason luokissa enemmän kuin lupaavasti. Nuori ori menestyi parina ensimmäisenä kisakautenaan lähes ilmiömäisesti ja ori oli yksi kuumimmista vuoden -99 tulokkaista. Quiet Riot II ei kuitenkaan parin lupaavan kilpailukauden päätteeksi onnistunut napsimaan kuin hieman keskitasoa parempia tuloksia.

ii. Quiet Riot kisasi useat vuodet Grand Prix tasolla tehden vakuuttavan varman kilpailu-uran. Ori ei ollut mikään kouluratojen kuumin supertähti, mutta orin suoritukset kilpailuissa ovat olleet järkiään keskitasoa parempia. Riotin erinomainen luonne ja menestys kouluradoilla muistettiin myös orin siirtyessä jalostustehtäviin, sillä orin luona vierailleiden tammojen määrä on huima.

iii. Riot X nimistä oria ei ole pahemmin nähty sen kotitilan tontin rajojen ulkopuolella. Keveärakenteinen, väriltään musta ja tähtipäinen ori oli luonteensa puolesta kuumakalle vailla vertaa. Riot X:n tulista luonnetta voidaan osin pistää orin omaavan suuren täysiveriprosentin piikkiin. Tutussa ympäristössä täysin käsiteltävissä ollut ori muuttui sekopäiseksi heikkohermoiseksi hevosenkuvatukseksi, kun se poistui tutusta pihapiiristä. Riotin omistaja piti hevosen omistuksessaan koko sen 15-vuotisen eliniän ajan.

iie. Condition Black syntyi tasokkaassa Saksalaisessa siittolassa vuonna -79. Tamma jäi asustamaan kotitilalleen kuuden muun samana keväänä syntyneen varsan kanssa. CB on kiertänyt hyvällä menestyksellä näyttelykehissä. II-palkinnolle kantakirjattu ruunikko 167cm korkea tamma on jättänyt jälkeensä kuusi menestynyttä jälkeläistä. Suurin osa tamman jälkikasvusta on perinyt emänsä hyvän rakenteen.

ie. Afterglow niminen tamma syntyi alkujaan Saksassa Schultheiss - nimisellä sukutilalla. Euroopassa tiheään kilparadoilla viihtynyt tamma asustaa tätänykyä Ruotsissa Mikael Adrienssonin omistuksessa. Hektisen kilpailu-uran vuoksi tamma ei ole toistaiseksi jättänyt jälkeensä kuin yhden jälkeläisen.

iei. Red Alert ei ulkomuotonsa perusteella paljon oria muistuta. Mustanruunikko, 168cm korkea ori on rakenteeltaan erittäin hintelä yksilö. Luonteensakaan puolesta Alert ei ole maskuliinisimmasta päästä, vaan ori on käytökseltään melko ruunamainen yksilö. Vaikkei Alert pullistelekaan lihaksistonsa kanssa, ovat orin liikkeet kouluradoilla elastisia ja niistä löytyy tarvittavaa voimaa.

iee. Jokerface kisasi Intermediate tason koululuokissa vuosina 77-81. Saatuaan hankosidevaurion Jokerface jätti kisaradat lopullisesti taakseen ja siirtyi siitostamman tehtäviin. Joker myytiin Saksalaiselle suursiittolalle, jossa se varsoi kolme ensimmäistä jälkeläistään. Punarautias 167cm korkea Joker myytiin 15-vuoden iässä takaisin sen alkuperäiselle omistajalle, jonka hoivissa tamma vietti viimeiset elinvuotensa.

e. Myarth on vaihtanut elämänsä aikana useampaakin kertaa omistajaa, muttei suinkaan minkään negatiivisen asian vuoksi. Tamman kasvattaja myi Myarthin ranskalaiselle kilparatsastajalle Évrad Forquerille, jonka kanssa Myarth aloitti lupaavan kouluratsun uransa GP-luokissa. Koska Forquer oli jo urheilijana uransa ehtoo puolella, myytiin tamma huikeasta summasta toiselle ranskalaisratsastajalle, Henriette Pierre-Louisille. Kaksikko kisasi lähemmäs neljä vuotta tiiviisti yhdessä kierrellen Euroopan sisäisiä nimekkäitä kilpailuita. 10-vuotiaana tamma vaihtoi jälleen omistajaa, mutta palasi vielä Pierre-Louisin huomaan myöhemmällä iällä.

ei. Seven Sins kisasi aikanaan niin kentässä, esteillä kuin koulussakin. Va B tason kouluratsu, joka hyppää rohkeasti ja ratsastajaansa täydellisesti luottaen aina 130cm tasolla, on mitä parhain ratsu vaativaan kenttäratsastukseen. Ori on luonteeltaan ennakkoluuloton ja terävä. Seven Sins hyppää esteitä hyvällä tekniikalla ja suorittaa nopeita ratoja, ollen kuitenkin erityisen tarkka jaloistaan. Ori on ollut koko uransa ajan "yhden ihmisen ratsu", eikä Sevenin omistaja Lucas Kuefer ole missään vaiheessa ottanut orista tulleita rahakkaita tarjouksia kuuleviin korviinsa.

eii. Rabastanio on Seven Sinsin tapaan Lucas Kueferin omistamia kilparatsuja. Va A tasolla kilpaillut ori oli Lucasin ensimmäisiä kouluratsuja ja miehen opetusmestari. Upeasta luonteestaan kiitelty ori menestyi myös siitosorin tehtävissä erinomaisesti, jättäen jälkeensä hyvin lajissa kuin lajissa menestyneen Seven Sinsin, sekä useita muita kouluradoilla menestyneitä jälkeläisiä. Vaikka ori ei koulutustasoltaan yltänytkään Va A tasolta ylemmäs, on se Lucasin mukaan yksi upeimpia hänen koskaan omistamiaan ja ratsastamiaan hevosia. Massiivinen ja rakenteeltaan epätyypillisen raskas musta trakehner-ori oli säkäkorkeudeltaan 174cm korkea yksilö.

eie. Innerlane ei ole sen pahemmin kisannut esteillä kuin koulussakaan, sillä 8-vuoden iässä tammalla todettiin pahalaatuinen puhkuri. Innerlane jätti jälkeensä kolme orijälkeläistä. Kimo, 169cm korkea tamma lopetettiin 14-vuoden iässä. Sukunsa puolesta erinomaisena siitostammana pidetyn Innerlanen kaikki kolme jälkeläistä ovat menestyneitä, kansainvälisen tason kilparatsuja.

ee. Devian IV muistetaan erityisesti suloisesta luonteestaan. Hyvin ihmisystävällinen tamma on yhteistyöhaluinen ratsu, joka tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa. Yksityisomistuksessa koko ikänsä ollut tamma ei ole tuhlannut aikaansa kisaratoja kierrellen, vaan tamma on ollut varakkaan perheen "maskottihevosen roolissa". Tamma varsoi muutaman kerran hyvistä oreista.

eei. Jackal lasketaan yhdeksi saksan menestyneimmäksi trakehner-oriksi tällä vuosikymmenellä. Jackal teki lyhyen, mutta sitäkin vakuuttavamman kisauran Grand Prix tason kouluradoilla, jonka jälkeen tämä sensaatiomainen ori siirtyi yksinomaan siitosoriksi. Säkäkorkeudeltaan ori on 170cm ja väriltään punaruunikko. Jackal on periyttänyt hyvin jälkeläisilleen punaruunikon värinsä lisäksi upeat liikkeensä. Noin puolet orin jälkeläisistä kisaa tälläkin hetkellä kansainvälisellä tasolla kouluratsastuksen parissa.

eee. Gemini lopetettiin ainoastaan 9-vuoden iässä toistuvien kaviokuumeiden seurauksena. Ensimmäisten ongelmien ilmaannuttua tamman hyvin alkanut kilpailukausi keskeytettiin ja tamma vietti pitkän aikaa täyslevossa. Gemini varsoi tämän jälkeen kaksi kertaa, jonka jälkeen se palasi taas kilpakentille. Pienikokoinen rautias tamma ei kuitenkaan yltänyt enää tasolleen ja pian se sairastuikin jälleen. Eläinlääkärin suosituksesta tamma vedettiin kilparadoilta kokonaan ja kaviokuumeen muuttuessa kroonisesksi se päätettiin laskea vihreämmille niityille.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
tamma 01.01.2009 Druella PB Vamps&Wolves
ori 17.08.2009 Mordred PB Lovedivided
tamma 29.03.2010 Plaisir d'Amour PB Roskilde
tamma 04.07.2010 L'instinct De Mort PB Aiatar
ori 11.07.2010 Rowlando Heroinetté
tamma 08.08.2010 Spidraphile PB Vamps&Wolves

KRJ Kisat (68 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
12.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 8/70
15.5.2009 Barrier Stall Toukokuun KRJ Cup GP 9/214
17.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 2/50
17.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 4/50
18.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 5/50
18.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 2/50
18.5.2009 KK Stewart KRJ Int I 2/50
19.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 5/50
19.5.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 6/50
21.5.2009 KK Stewart KRJ GP 7/50
21.5.2009 Rousseau Ponies KRJ He C 5/100
22.5.2009 KK Stewart KRJ Int I 7/50
24.5.2009 Mistake KRJ Va A 2/50
26.5.2009 Mistake KRJ Va A 4/50
28.5.2009 Rowland Trakehners KRJ GP 1/50
30.5.2009 Rowland Trakehners KRJ Kur: GP 4/50
23.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 6/50
23.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 7/50
25.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 6/50
26.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 4/50
26.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 4/50
27.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 3/50
29.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 1/50
30.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 4/50
30.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 3/50
31.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 5/50
31.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 2/50
31.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 2/50
31.8.2009 Devilish Dressagemasters KRJ GP 4/50
4.9.2009 Acantha Farm KRJ He B 8/100
12.9.2009 Duren KRJ Kur Va A 1/50
13.9.2009 Sadelampi KRJ GP 1/30
13.9.2009 Sadelampi KRJ GP 1/30
13.9.2009 Sadelampi KRJ GP 2/30
13.9.2009 Duren KRJ Kur Va A 2/30
14.9.2009 Duren KRJ Kur Va A 6/50
15.9.2009 Sadelampi KRJ GP 3/30
19.9.2009 Sadelampi KRJ GP 3/30
19.9.2009 Duren KRJ Va A 7/50
20.9.2009 Sadelampi KRJ GP 2/30
25.9.2009 Sadelampi KRJ GP 4/30
25.9.2009 Sadelampi KRJ GP 2/30
27.9.2009 Sadelampi KRJ GP 4/30
29.10.2009 Skurvash KRJ GP 4/40
30.10.2009 Skurvash KRJ GP 3/40
2.11.2009 Forwice KRJ GP 2/30
4.11.2009 Marian Yksityiset KRJ GP 5/40
6.11.2009 Marian Yksityiset KRJ GP 5/40
9.11.2009 Ramones Trakehners KRJ GP 2/30
11.11.2009 Ramones Trakehners KRJ GP 4/30
12.11.2009 Ramones Trakehners KRJ GP 2/30
12.11.2009 Västerby KRJ GP 4/50
14.11.2009 Västerby KRJ GP 7/50
15.11.2009 Västerby KRJ GP 4/50
16.11.2009 Västerby KRJ GP 4/50
17.11.2009 Västerby KRJ GP 2/50
25.08.2010 Duren KRJ Int II 2/50
27.8.2010 Duren KRJ Int II 4/50
28.8.2010 Lebenyard KRJ GP 2/100
7.11.2010 Ring Dressage KRJ GP 5/30
7.11.2010 Ring Dressage KRJ GP 3/30
10.11.2010 Ring Dressage KRJ GP 5/30
15.01.2011 Duren Tammikuun KRJ Cup Grand Prix Special 11/161
18.3.2011 Lóriens Arabians KRJ PSG Kür 3/37
02.09.2011 Skurvash KRJ Int I 1/37
04.09.2011 Skurvash KRJ Int I 4/37
29.08.2012 Bairdon Elokuun KRJ Cup Int II 7/203
29.08.2012 Bairdon Elokuun KRJ Cup GP 7/249
31.01.2014 Fiktio Tammikuun KRJ Cup He B 41/410


Päiväkirjavirtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © K Lund