Waltzing Mephisto
virtuaalihevonen - a sim-game horseNimi Waltzing Mephisto, Phineas Rotu Hannover
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 170cm
Syntynyt 10.01.2007, 12-vuotias (VARL) Koulutustaso Ko: Int II, Re: 100cm
Painotus Kouluratsastus Rekisterinumero VH-43988
Tuontimaa ja -päivä Saksa, 20.02.'08 Kasvattaja Noia Warmbloods
Saavutukset KRJ II, YLA 2 Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!


Photos © BagoniebosKun saavut illalla tallille ottamaan sisälle nälkäistä hevoslaumaa ja kuulet orin kimeää hirnuntaa ja levottomat raviaskeleet portin suunnalta, ei kyseessä voi olla mikään muu hevonen kuin Waltzing Mephisto. Phineas on alati liikkeessä, oli se sitten tarhassa ulkoilemassa lajitovereidensa kanssa tai ratsastajan kanssa kentällä työskentelyssä. Tarhassa orilla on tapana ottaa hurjan näköisiä laukkaspurtteja ja villitä samalla tarhakaverinsakin laukkailemaan levottomasti ympäriinsä. Phineas on mukava hoidokki siitä huolimatta, että se tuntuu olevan jatkuvasti liikekannalla ja erittäin levoton kaveri odottelemaan varusteiden laittoa.

Orin perushoitaminen on yleisesti ottaen suoritettava vikkelään, eikä hoitajan auta jäädä jaarittelemaan turhia. Phineaksella on aina kiire ja hermostuessaan paikallaan olemiseen se aloittaa varsinaisen sirkuksen. Muutamaan otteeseen tallin materiaalia on mennyt lunastukseen, kun huolimaton hoitaja on jättänyt orin tallikäytävälle kiinnitetyksi oman onnensa nojaan. Siivo oli sen verran hirveä, että hoitaja sai tapauksen jälkeen etsiä uutta työpaikkaa, eikä Phineasta oteta enää käytävälle hoidettavaksi kuin eläinlääkärin ja kengittäjän tullessa paikalle.

Mephisto on luonnollisesti kengittäjän painajainen, sillä oria on hankala saada pysymään aloillaan tarvittavan ajan. Yleensä kengittäjä kiroaa melko raskaasti, kun tajuaa, kuka hevonen on kengitysvuorossa, kun Phineas odottaa miestä käytävällä. Kengittäjän avuksi on aina oltava vähintään yksi hoitaja, jonka tehtävä on kiinnittää Phineaksen huomio pois liikehdinnästä ja yleisestä pahanteosta, jotta ammattilainen saa työnsä tehtyä. Eläinlääkärin tulosta talliin Phineas ei ole moksiskaan ja erittäin ronskina kaverina Phineas nielee kiltisti matolääkkeen pahemmin vastaan kapinoimatta. Toisin kuin kengittäjä, lekuri pitää Phineasta varsin asiallisena kaverina ja nämä kaksi tulevat hyvin juttuun keskenään.

Ratsastaja joka kaipaa vireää kaveria kenttätyöskentelyyn ei tule pettymään Phineaksen kanssa, sillä ori jaksaa temmeltää niin maastossa kuin kentälläkin. Vaikka Phineas ei ole säikky maastoillessa, eikä koskaan aiheuta todellista päänvaivaa, saattaa orin hurjan näköinen laukka näyttää aivan päättömältä. Jos ratsastaja ei pelkää istua vauhdikkaan orin satulassa, saattaa ori tarjota ikimuistoisen hauskoja tilanteita tallin takametsissä. Ori ei pahemmin pelkää luonnossa liikkuvia otuksia, mutta jos lenkkipolulle hyppää hirvi vastaan, saattaa Phineas ottaa jalat alleen. Onneksi ori juoksee suoraan tallipihaan ja jos vain ratsastaja on pysynyt kyydissä siihen saakka että ori pysähtyy, ei vahinkoa ole päässyt sattumaan.

Koska Waltzing Mephisto edustaa Skurvashin jaloja kouluratsuja, on sopivaa luonnehtia oria myös kenttätyöskentelyssä. Phineas omaa erittäin sirot liikkeet ja komeat askeleet, mikä oli yksi vaikuttavista tekijöistä orin ostohetkellä. Upeiden liikkeidensä lisäksi Phineas on yksi tallin miellyttävimmistä ratsastettavista oreista, sillä ori kulkee kauniisti kevyellä otteella, eikä sen kanssa tarvitse taistella jokaisella askeleella. Vaikka Phineaksen kapasiteetti ei aivan yllä Grand Prix tasolle saakka, on ori silti kiitettävän yritteliäs tapaus ja täyttää takuuvarmasti ja rehdisti kaikki sille asetetut vaatimukset parhaansa mukaan. Orin iloinen ja persoonallinen luonne tulee hyvin esille laukan aikana, sillä Phineaksen askelissa on tiettyä sille ominaista lennokkuutta, jonka jokainen orin lähemmin tunteva tunnistaa Phineakselle ominaisena piirteenä.

Kisa-aamuina intoa täynnä oleva Phineas on varsin räjähdysherkkää tavaraa ja hoitaja saakin varoa, ettei köriläs punge ulos karsinasta kun on aamukaurojen aika. Traileriin ori astelee suurella itsevarmuudella, sillä kilpailemisesta aina innoissaan oleva herra ei malta pysyä nahoissaan, kun se tietää, minne ollaan menossa. Matkan aikana Phineas tosin saattaa ikävystyä ja alkaa terrorisoimaan trailerin seiniä, mutta pahempaa jälkeä orin ei tilanpuutteen vuoksi koskaan saa aikaan. Kavioiden paukkuminen seiniä vasten on vain kestettävä kuljetuksen ajan.

Kisoissa ori ei vielä ole pettänyt odotuksia, vaikkei se aina ole illan johtotähti, olemme silti olleet erittäin tyytyväisiä tähän hannoverilaiseemme. Phineas yrittää aina kympillä, eikä sorru oreille tyypilliseen machoiluun vaan antaa ratsastajan määrätä tahdin. Lämmittelyalueella on tottakai pidettävä Phineas erillään muista hevosista ja ori vaatii todellakin kunnolliset lämmittelyt, että se varmasti taipuu kaikille vaadittaville kiemuroille kuin pullataikina, kun hetki koittaa. Kilpailuhermoissa Phineaksen kohdalla ei ole valittamissa, sillä ori osaa sulkea loistavasti kaiken epäolennaisen ulkopuolleen. Phineas onkin todella pommin varma kilpahevonen, joka on syntynyt viihdyttämään katsojia taidoillaan.


i. Tie My Rope evm
punaruunikko, 175 cm
hann
ii. Optical Illusion
tummanruunikko, 166 cm
hann
iii. Feetish
iie. Weltenkraft
ie. Darkness Visible
rautias, 168 cm
hann
iei. Poccolus
iee. Night Aeternal
e. Impurity Rites evm
musta, 161 cm
hann
ei. Pawn Shoppe
ruunikko, 169 cm
hann
eii. Nebularium
eie. Killusions
ee. Treacherous Ascension
musta, 163 cm
hann
eei. Requiembrio
eee. HoverfaceWaltzing Mephisto oli oiva lisä Skurvashin hannoverilaisten joukkoon, sillä porukka totisesti tarvitsi uusia naamoja joukkoonsa, ja mikä tärkeintä, aivan uunituoretta verta. Sitä Phineaksen suku tarjoileekin ja tässä on taas yksi hienosukuinen hannoverilainen Skurvashin hevoskaartin jatkoksi. Tie My Rope on tunnettu saksalainen jalostusori, joka ei tosin ole elämänsä aikana kilpaillut kouluradoilla sitten nuoruusvuosiensa, mutta orin avut jalostuspuolella painottuvatkin toisenlaisiin asioihin. Rope on hienon ja menestyksekkään koulusuvun vesa, joten tällä orilla on ollut syntymästään asti huima määrä rispektiä, eikä sen ole tarvinut raivata tietään omistajansa suosioon. Tämä punaruunikko ori omaa katseenkestävän rakenteen ja sävyisä luonne on tottakai monen sukupolven tarkan jalostuksen tuote. Kouluradoilla orilla tosiaan ei ole meriittejä esiteltävänään, mutta silti tällä kaverilla on jo useita kymmeniä jälkeläisiä.

Optical Illusion on, kuten ehkä arvaattekin, juuri se ori, mikä tekee Phineaksen suvusta arvokkaan. Ori kilpaili aktiiviuransa aikana hienolla menestyksellä Grand Prix tason koululuokissa ja menestystä sateli niin Saksassa kuin Benelux maissakin. Jalostusoikeudet Illusionin kohdalla ovat tosin rajoittuneet vain sen kotimaahan Saksaan. Nyttemmin eläkepäiviä viettävä ori on alkanut osoittaa todellisia vanhuuden merkkejä ja huhupuheista päätellen tämän upean saksalaislegendan taru alkaa olla the endiä vaille valmis.

Kolmannessa polvessa komeilee erittäin harvinainen kaksikko Feetish ja Weltenkraft. Nämä hannoverilaiset eivät ole saavutuksillaan jääneet ihmisten mieliin, vaan siksi, että molempien sukujuuret yltävät erittäin harvinaiseen Weltherden linjaan, joka oli vähällä tuhoutua toisen maailmansodan aikana. Kaksikko on juuri sodasta selvinneen sukupolven ensimmäisiä varsoja ja uskokaa tai älkää tällaiset kultakimpaleet ovat harvassa. Kyseinen kaksikko majailee Berliinin liepeillä sijaitsevan hannoversiitolan tiloissa, mutta molemmat ovat täysipainoisia eläkeläishevosia, eivätkä siis näinollen enää edes jalostuskäytössä.

Tie My Ropen emä Darkness Visible on tyypillinen saksalainen jalostushevonen, joka on kokenut sen tavallisimman tammoihin kohdistuvan kohtelun. Epäilemättä Darkyllä olisi ollut näytettävää kilpakentillä, mutta koska Saksassa orit ovat pääasiallisesti meriittienmetsästäjiä ja tammat enemmänkin vain jalostushevosia, on Darkykin saanut tämän kohtalon osakseen. Puolenkymmentä jälkeläistä maailmaan tuonut Darky on ollut hyvä sijoitus omistajalleen Frank Singerille, sillä kaikki tamman jälkeläiset ovat menestyneet hyvin kilpakentillä.

Poccolus niminen ori tuotiin saksanmaalle aikoinaan Hollannista, mutta orin tarina onkin varsin karu. Junioreiden luokissa kansallisella tasolla vaativia luokkia kilpaillut lupaus oli tarkoitus tuoda Saksaan jatkamaan hyvin alkanutta uraansa, mutta toisin kävi. Tämä tulevaisuuden lupaus loukkoi kuljetuksen aikana vakavasti molempia etusiaan ja tuloksena oli koko elämänsä nilkuttava entinen kouluratsu. Jalostuspuolella Pocculuksen kohdalla on ollut hiljaista ja ori on vuosien saatossa painunut takaisin unholaan.

Sähäkkä ja energinen tamma Night Aeternal siirtyi vihreämmille laitumille jo muutama vuosi takaperin. Tamma oli yksityisomistuksessa, eikä liiemmin kilpaillut, vaan omistaja piti tammaansa lähinnä omana ilonaan. Kun Marie Gröndulf sittemmin alkoi haaveilla todellisesta kouluratsusta, astutti hän Aeternalin Pocculuksella ja tulos on tiedossa. Marie ei tosin saanut varsasta itselleen kilpahevosta ja kyseinen varsa jäikin Aertenalin vimmeiseksi.

Phineaksen emä Impurity Rites on tamma, jolla on surullinen historia. Synnynnäisestä jalkavaivastaan johtuen Rita on saanut viettää pitkän elämänsä lähes yksinomaan neljän seinän sisällä. Kelpo suvusta tulevalla tammalla arveltiin olevan kapasiteettia kansalliselle tasolle saakka, mutta Ritan kanssa ei koskaan päästy niin pitkälle, kun jalka alkoi vaivata. Vuodet ovat totisesti tehneet tehtävänsä, sillä vain hieman liikkumaan päässeestä tammasta on tullut vuosien saatossa aggressiivinen ja päällekäyvä. Tamman varsat ovat tosin olleet kouluradoilla menestyviä tapauksia.

Pawn Shoppe on oiva osoitus siitä, että rahalla saa lähes kaiken mitä haluaa. Ori tulee varsin no name suvusta, mutta koska orin omistaja Paris Wetter sattuu olemaan rikas perijätär, on hän kuskannut Pawnia varsasta saakka maailman huippukouluttajilla valmennettavana. No, totuushan on kuitenkin se, että Pawnilla on ollut myös synnynnäisiä taipumuksia kouluradoille, eihän orista muuten olisi koskaan tullut kansallisen tason kouluratsua. Joka tapauksessa Paris kuljetti oriaan ympäri Eurooppaa huippuvalmentajilla ja tuloksena oli Va A tason vahva suoriutuja. Paris itse ei orilla kilpaillut, vaan tämän kunnian sai tanskalainen Hans Mikkelsen.

Nebularium on varsin peruskamaa (ainakin saksalaisen mittapuun mukaan) oleva ori, joka ostettiin eräälle pienelle holstein siittolalle jalostusoriksi viime vuosikymmenellä. Tallin ainoana orina Nebu saikin astua hyvän määrän tammoja ja ori on periyttänyt näille veitikoille yhteistyöhaluista ja nöyrää luonnettaan, sekä tummanpuhuvaa karvapeitteen väriään. Nebulla ei pahemmin ole kilpailumenestystä, mutta rakenteeltaan ori on mukiinmenevä, ei mitään luokkavoittaja-ainesta saatikka sitten kantakirjauskelpoinen, mutta melko lähellä kuitenkin.

Ranskasta hevoshuutokaupan yhteydessä Saksaan myyty Killusions on Va B tason kouluratsu, jolla tulinen luonne. Tammaa ratsastaneet ovat sanoneet sen olevan hyvin itsenäinen persoona, joka ei siedä alistamista, vaan kaikki pitää tehdä yhteistyössä. Tamman jälkeläisistä osa on oireillut emänsä suuntaan, mutta ongelmatapauksia yksikään tamman jälkikasvusta ei ole ollut, kuten ei emänsäkään. Näillä on vain ollut harvinaisen vahva oma tahto.

Treacherous Ascension on tamma, jolla on varsin mielenkiintoinen historia. Tamma jäi jo maitovarsana orvoksi, kun sen emä Hoverface meneshtyi lähes heti varsomisen jälkeen. Tuolloin Belgiassa asunut tamma myytiin yksivuotiaiden huutokaupassa eräälle belgialaiselle hevosvälittäjälle. Treasure, kuten mies tammaa kutsui, oli tämän omistuksessa 4-vuotiaaksi asti, jolloin tamma sai kattavan ratsukoulutuksen. Trasure sai paljon huomiota varsavuosiaan, miksipä muutenkaan kuin ollessaan orpovarsa. Luonteeltaan tamma on kuitenkin tasapainoinen, tosin hieman turhamainen. Belgiasta Treasure matkasi loppujen lopuksi Saksaan, jossa sen kilpaura viimein pääsi alulleen. Tamma menestyi hyvin Va A tason koulukilpailuissa, esteillä ruusukkeita kahmittiin 130cm luokissa. Treasure on varsonut vasta kaksi kertaa, sillä tamman kilpaura on vielä kesken, vaikka ikää tammalla on jo viisitoista vuotta.

Ja kuten hetki sitten tuli todettua, tamma Hoverface kuoli varsomisen yhteydessä kotitallillaan Belgiassa. Hoverilla oli tällöin ikää kahdeksan vuotta, joten tamman koko elämä oli oikeastaan vasta edessä. Veronan puoliverisiittolassa elänyt tamma ei ennättänyt varsoa kuin kerran. Tamman kuolemaksi koitui rankka kuumepiikki, jolle eläinlääkäri valitettavasti saanut keinoa ajoissa. Hoverin sanottiin olevan lempeäluonteinen tamma, joka tuli hyvin toimeen muiden tammojen kansa tarhassa. Koko tallin suosiossa ollut neitokainen jätti suuren aukon koko talliväkeen, kun aina niin ystävällinen ja iloinen tamma laukkasi vihreämmille laitumille.

Requiembrio on järkälemäinen mustanruunikko tanskalaisori, jolla on laajaa kansainvälistä menestystä. Tämä Jans Hendriksenin kilparatsu muutti jenkkeihin kuuden vuoden iässä, missä ori aloitti vaativien luokkien kisaamisen yhdessä Hendriksenin kanssa. Parivaljakko sai laajalti tunnustusta USA:ssa, mutta kaksikko palasin rapakon takaa takaisin Eurooppaan jo parin vuoden jälkeen. Tähän mennessä Requ oli kilpaillut vain vaativia luokkia, mutta Ranskassa ori siirtyi Intermediaire tasolle. Voittojen ropistessa Requ alkoi saada nimeä myös Euroopassa. Liidokkaista liikkeistään tunnettu ori siirtyi jalostuspuolelle neljäntoista vuoden iässä ja samalla Hendriksen palasi orin kanssa takaisin Requn synnyinmaahan Tanskaan. Etenkin ranskalaiset kasvattajat ovat olleet näreissään tästä, sillä Requ astui vain tanskalaisia tammoja. Tällä hetkellä orilla uumoillaan olevan kotimaansa rajojen sisäpuolella parisen sataa jälkeläistä.
Syntynyt Nimi Emä Sukupuoli
20.02.2008 Coffin Nail PB Filthy Nails Tamma
30.03.2008 Waltziré Sandi Sapphire Ori
20.04.2008 Mercy Killing PB After The Weeping Moon Ori
02.05.2008 March of Mephisto PB Roulette IV Ori
18.05.2008 Bye Whipping Waltz Without Love Tamma
15.09.2008 Maniac! PB Roulette IV TammaKRJ Kisat (72 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
17.3.2008 Hiljaisuus KRJ He C 1/35
28.3.2008 Lockness Hanoverians KRJ He A 4/30
28.3.2008 Lockness Hanoverians KRJ Va A 4/30
17.3.2008 Cecilie Riders KRJ KN Special 1/100
18.3.2008 Keskiviikon KRJ Kür Va B 6/556
19.3.2008 Skurvash KRJ He A 1/30
20.3.2008 Skurvash KRJ He A 4/30
20.3.2008 Jayate KRJ He C 9/414
21.3.2008 Unafraid KRJ He C 1/40
22.3.2008 Bronn KRJ Int I 6/36
24.3.2008 Darren Sporthorses KRJ Int I 3/40
27.3.2008 Castle KRJ Va A 5/60
28.3.2008 Lockness Hanoverians KRJ Va A 1/30
28.3.2008 Lockness Hanoverians KRJ He A 1/30
29.3.2008 Granvik Stuteri KRJ He A 3/60
31.3.2008 Skurvash KRJ He A 1/30
1.4.2008 Mawar Stud KRJ He A 4/36
1.4.2008 Mawar Stud KRJ He A 5/36
1.4.2008 Lawine KRJ He A 1/29
2.4.2008 Kensington KRJ Kür Va A 5/52
2.4.2008 Lawine KRJ Va B 1/27
3.4.2008 Luna F KRJ Va A 3/159
4.4.2008 Västerby KRJ Int I 2/26
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ Va A 4/40
7.4.2008 Terhakka KRJ He B 1/211
8.4.2008 Huvitus KRJ Va A 2/25
11.4.2008 Karies KRJ He B 5/36
12.4.2008 Valtama KRJ KN Special 9/112
15.4.2008 Exprelo KRJ KN Special 9/153
20.4.2008 Svanhild KRJ Va B 6/43
24.4.2008 Kisakeskus Kimakka KRJ Va A 7/84
25.4.2008 Willoughby KRJ Va A 2/35
25.4.2008 Willoughby KRJ Va A 1/35
26.4.2008 Skurvash KRJ Int II 2/36
26.4.2008 Skurvash KRJ Int II 6/36
26.4.2008 Serpentines KRJ Int I 1/58
27.4.2008 Skurvash KRJ Int II 2/36
27.4.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Va B 1/40
27.4.2008 Evergrey KRJ Va A 6/142
28.4.2008 Bronn KRJ Va A 2/36
30.4.2008 Sarkasmi KRJ Va B 1/100
3.5.2008 Conquérant KRJ PSG 1/36
5.5.2008 Skurvah KRJ He A 4/36
9.5.2008 Yountville KRJ Int II 3/50
15.5.2008 Aweia KRJ Int II 5/40
15.5.2008 Aweia KRJ Int II 1/40
15.5.2008 Aweia KRJ Int II 6/40
15.5.2008 Aweia KRJ Int II 1/40
15.5.2008 Katvusto KRJ Va B 3/126
15.5.2008 Karisrannan Ratsastajat KRJ Int I 1/40
14.5.2008 Marceille KRJ He A 5/35
14.5.2008 Soojendav KRJ Va A 2/50
14.5.2008 YT Hallanvaara KRJ Int II 6/50
20.5.2008 Tendenz KRJ Va B 1/36
21.5.2008 Naranja KRJ Va A 3/26
31.5.2008 Marceille KRJ He A 6/50
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 3/40
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 5/40
1.6.2008 Veatu Kuningriik KRJ He A 7/61
2.6.2008 Aweia KRJ Va B 3/40
9.6.2008 Charmeur Dressage KRJ Va B 2/30
11.6.2008 Skurvash KRJ He A 4/36
13.6.2008 Skurvash KRJ He A 5/36
13.6.2008 Skurvash KRJ Va B 4/35
14.6.2008 Yountville KRJ Int II 2/50
14.6.2008 Fawel KRJ Va A 1/35
15.6.2008 Bretagne KRJ Va B 2/40
17.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Int II 4/40
18.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Int II 4/39
19.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Va B 7/63
19.6.2008 Bleyena Warmbloods KRJ Int II 4/45
15.11.2008 Romulus Marraskuun KRJ-CUP Va A 3/219