Painstained PB

Nimi: Painstained PB, Crypta
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 30.11.2008 , 25-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso:Ko: Int II, Re: 100cm
Säkäkorkeus: 171cm
Rotu: Holstein
Rekisterinumero: VH05-044-3099
Kasvattaja: Skurvash
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

KRJ I
YLA 2

Täyttänyt 4 vuotta 10.06.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 64 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 0 kplHyvin arvonsa tunteva neitokainen Painstained on luonteenlaadultaan mitä mielenkiintoisin sekoitus tottelevaista suklaasilmää ja arvaamatonta tulisielua, toisin sanoen Pimu on luonteeltaan varsin tammamainen. Hyvinkin huomionkipeän Pimun kiukunpuuskat ilmaantuvat yleisimmin, kun tammalle ei anneta tarpeeksi huomiota lepertelevien sanojen ja hellien taputteluiden muodossa. Tällöin kavio paukahtaa karsinan oveen tai jos mahdollista, lähelle sattunut irtaimisto saa uutta muotoa tamman käsittelyn alla.

Hoitotoimitusten aikana Pimu on rauhallinen, seisoo paikallaan kuin kallio, mitä enemmän säpinää lähistöllä on, sen parempi. Eläinlääkäriä, kuten myöskään kengittäjää neitokainen ei liiemmin pelkää, tosin näiden on osattava tietyt kohteliaisuudet sanallisessa muodossa tarkkaavaisena kuuntelevaa Pimua käsiteltäessä. Tarhassa tamma viihtyy muiden tummien neitojen seurassa, Hallon, Ana ja Pimu ovat muodostaneet oman pienen kerhonsa, jonne muita ei mukaan hevillä oteta. Yleensä tämä kolmikko laiduntaa yhdessä, joskus joukon nuorimmat Hallon ja Pimu kirmaavat ympäri aitausta kolmannen osapuolen seuraillessa tapahtumia sivummalta.

Ratsastaessa Pimu on kuuliainen. Avuille herkkä tamma on oikein mieluisa ratsastettava, kun pohkeita ei tarvitse yhtenään hakkailla, eikä ohjista tarvitse kiskoa hullun lailla että saataisiin vauhti tippumaan soveliaimpiin lukemiin. Kentällä tamma viihtyy niin muiden ratsukoiden kanssa kuin yksinkin, sama sääntö pätee myös maastoillessa. Koulukiemurat Pimu vääntää ilman sen kummempia vastalauseita, kouluratoja rakastava tamma osaa kyllä tarvittaessa panna parastaan ja saa aina yllättää positiivisesti tilanteessa kuin tilanteessa.

Pimun askellus on hieman alitempoista, mutta tamman kauniit liikkeet korjaavat puuttuvan vauhdin. Eihän osaavan kouluratsun tarvitsekaan kiitää ympäri kenttää huippuunsa treenatun laukkaratsun tavoin. Esteillä tamma on jokseenkin tahmea, sillä ennen esteen ylitystä Pimu tuntuu seisahtuvan täysin ja ponnistaa lähes paikaltaan esteen yli. Hieman hankalahkon hyppytekniikkansa vuoksi tammaa saakin hoputella esteiden välissä lisäämään tempoaan, jotta virhepisteitä ei tulisi aikarajan ylityksestä.

Sukutaulu ja -selvitys

i. VIR MVA Ch Malleus Maleficarum
KRJ I, KTK III
ii. Solarisphere
iii. Avenger
iie. Hounds Ditch
ie. Liquefy
iei. Twist Of Fate
iee. Manhunt
e. Black Widow
KRJ II
ei. Winchester
eii. Evernight
eie. Arkansas
ee. Black Disease
eei. Letanias
eee. Deathwatch


i. Malleus Maleficarum on saksalaisori, joka ostettiin synnyinmaastaan Skurvashiin marraskuussa 2008. Malloksi kutsuttu ori on kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksessa Grand Prix tasolla saakka ja hyvien kilpatulosten lisäksi ori on rakenteellisesti ihanteellinen jalostuseläin. Maleficarumin menestys siitosorina onkin ollut sensaatiomainen, sillä se on saanut paljon huomiota myös Skurvashin ulkopuolelta ja muut puoliverikasvattajat ovat kehuneet oria laajalti. Ori on viettänyt vuoden 2010 hiljaiseloa jalostusorin puuhista, mutta siitä huolimatta Mallon jälkeläismäärä hipoo lähemmäs kymmentä varsaa.

ii. Solarisphere vaikuttaa elkeiltään pitkälti hyvin samanlaiselta kuin jälkikasvunsa. Uhitteleva ja kaiken liikkuvan erikseen testaava ori jakaa paljolti mielipiteitä käytöksestään kotisiittolassaan Saksassa, toiset kun ovat aivan myytyjä suuren mustan ja leiskuvaluonteisen orin edessä, kun taas toiset pitävät tällaista käytösmallia epäkypsänä lapsen uhmana. Luonteeltaan Solarisphere ei siis ole vakuuttava, toisin kuin kouluratsuna. Ori on kilpaillut kotimaassaan loistavalla menestyksellä kansallisella tasolla voittaen useita arvokisoja tai sijoittuen kärkikolmikon tuntumaan. Solarisphere tunnetaankin koulukentillä leijailevista ja näyttävistä liikkeistään, jotka ovat saaneet usean tuomarin sukat pyörimään jaloissa.

iii. Avenger on raamikas ja vankkarakenteinen mustanruunikko ori, joka viettelee eläkepäiviään pitkäaikaisen omistajansa Kevin Brauchin yksityistallissa. Avenger on paljon maailmaa nähnyt ori, joka on matkustellut juuri Kevinin kanssa ympäri Eurooppaa. Kilpahevosena Avenger on ollut hyvä keskitason ratsu, jolla Kevin kisasi myös melko aktiivisesti kenttäratsastusta. Jalostushevosena Avengerin arvo ei ole johtunut sen omista saavutuksista kilpakentillä saatikka rakenteellisista seikoista, vaan sen harvinaiseksi käyneestä isälinjasta, joka juontaa aina ensimmäisen maailmansodan aikoina eläneeseen huippuoriin Marwaniin.

ie. Hounds Ditch asui Avengerin tapaan Kevin Brauchin omistuksessa aina siihen asti, kunnes punaruunikko tamma nukutettiin pois parisen vuotta takaperin. Ditchin hellyyttävä ulkonäkö on ollut sen ykkösvalttikortti, joka aikanaan myös varmasti vaikutti Kevinin ostopäätökseen tammasta. Luonteeltaan Ditchiä on kuvailtu rauhalliseksi ja harkitsevaiseksi tammaksi, jonka kanssa tulee helposti toimeen. Kilparatsuna olemisesta tammalla ei kokemusta, eikä pahemmin sen jälkikasvullakaan, poikkeuksena tietysti ori Solarisphere.

e. Black Widow tuotiin Skurvashiin samoihin aikoihin, kuin Painstainedin isä Malleus Maleficarumkin. Luonteeltaan äkkipikainen Black Widow, jota talliväen keskuudessa kutsutaan Lianaksi, on kilpaillut Intermediate tason luokkia kouluratsastuksen parissa hyvin tuloksin, mistä kielii myös tamman viime vuonna saatu KRJ II palkinto. Yönmusta tamma on ollut jalostuspuolella harvakseltaan käytössä, sillä Lianalle on tähän mennessä siunaantunut vain neljä jälkeläistä, jotka eivät vielä ainakaan pahemmin kerron Black Widowin periyttäjän kyvyistä.

ei. Winchester on ollut varsinainen maailmanmatkaaja elämänsä ajan, mikäli orin omistajiin on katsomista. Alkujaan Saksasta lähtöisin oleva ori muutti uuden omistajansa myötä ensin Sveitsiin ja edelleen Itävallan kautta takaisin kotimaahansa. Winchester kisasi nuoruusvuotensa kouluratsastuksen parissa ja ori menestyi kohtalaisesti Intermediate I tasolla. Mitään suurensuuria voittoja ei orin ansioluettelosta löydy, mutta Winchester on tästä huolimatta kelvannut yllättävän hyvin jalostukseen. Omistajia tällä kaverilla on tähänastisen elämänsä aikana ollut lähes kaksikymmentä kappaletta.

eii. Evernight on Winchesterin tavoin kouluratsun virkaa toimittanut ori, vaikka onkin alkujaan esteradoilla viihtynyt kaveri. Orin tulosten alettua huonontua esteillä se siirtyi kisaamaan kouluradoilla, jossa Evernight osoittikin pärjäävänsä paremmin, kuin mitä se oli koskaan aikaisemmin esteillä tehnyt. Ori on kisannut pääasiassa Va A tasolla, mutta sillä on myös satunnaisia intermediate tason suorituksia plakkarissaan.

eie. Arkansas puolestaan ei koskaan ole kouluratoja nähnytkään, eikä sen paremmin kisannut muissakaan lajeissa. Tamma on toiminut harrasteratsuna koko elämänsä ajan ja kunnostautunut jonkin verran siitospuolella. Tamma on varsonut kohtuu menestyneistä este- ja koulupuolen oreista, ja osa jälkeläisistä on jopa kerännyt menestystäkin.

ee. Black Disease, useiden muiden kilpahevosten tapaan, on kuuluisan saksalaisen hevoskauppiaan Roman Wüttenin omistuksessa oleva tamma. Blacky on holsteinilaiseksi varsin pienikokoinen, mutta sitäkin luonteikkaampi tummanruunikko tamma. Blackyn luonteenpiirteissä on paljon yhtäläisyyksiä Black Widowin kanssa, sillä molemmat ovat suhteellisen tulisia tapauksia. Blacky on kilpaillut kouluratsastuksessa, mutta tamman menestyminen on vaihdellut todella railakkaasti ja tuloksista löytyy niin kärkipään sijoituksia, kuin jumbosijoja. Kovana hevoskauppiaana tunnettu Wütten ei ole kuitenkaan vielä tähän päivään mennessä myynyt Black Diseasea eteenpäin, sillä tamman sukulinja on varsin arvokas, jonka kokenut kauppamies kyllä ymmärtää. Blacky tuleekin varmasti saamaan miehen omistuksessa vielä useita jälkeläisiä jo olemassa olevien lisäksi.

eei. Letanias kuuluu ehdottomasti Saksan arvostetuimpien puoliveristen joukkoon. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi este- ja koulukentillä ja ori on saavuttanut useita merkittäviä voittoja urallaan. Viime aikoina Letanias on tullut tunnetuksi myös Pohjoismaissa, kun orin yksi ensimmäisistä jälkeläisistä myytiin hiljattain Ruotsiin. Leverath niminen ori on isänsä tapaan kilpaillut hyvällä menestyksellä kilpakentillä ja juuri Leverathin ansiosta astutuspyyntöjä on sadellut ympäri Pohjolaa Letaniakselle. Leverathia lukuunottamatta orin jälkeläiset eivät valitettavasti ole osoittaneet kummoisia menestymisen merkkejä, kuten Black Diseasesta voidaan helposti päätellä. Kapasiteetikkaita varsat ovat ilman muuta olleet, mutta Letaniaksen kenkku luonne tuntuu pyrkivän esiin myös orin jälkikasvussa, jolloin kilpakentillä menestyminen on ollut ongelmallista.

eee. Deathwatch tuotiin vasta hiljattain Tanskasta Saksaan. Tämä mustanruunikko holsteinilainen tuotiin yksinomaan jalostustarkoituksessa uuteen kotimaahansa, sillä tamman kilpaura on jo kääntynyt iltaan. Deathwatch kilpaili kohtuullisella menestyksellä Va B ratoja, mutta huippusuoriutujaksi tammasta ei ole ollut, sillä tamman liikkeet eivät yksinkertaisesti riittäneet viemään sitä pidemmälle urallaan. Deathwatch on kuitenkin luonteeltaan helmi, sillä tamma on kuuliainen ja sävyisä, ja haluaa ilman muuta olla mieliksi ratsastajalleen.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä
tamma 03.01.2009 Amor E Morte PB Dead By December PB
ori 27.02.2009 One Night Stand PB Dead By December PB
tamma 27.04.2009 Devotion PB Dead By December PB
tamma 27.01.2010 Harpeia PB Indis Rocaille

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
00.00.0000 paikka NJ tuomari serti


KRJ Kisat (64 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
20.12.2008 Skurvash KRJ Va A 3/21
21.12.2008 Devilish Dressagemasters KRJ Int I 3/36
22.12.2008 Marian Kouluholstit KRJ Va A 1/100
23.12.2008 Devilish Dressagemasters KRJ Va A 6/36
23.12.2008 Marian Kouluholstit KRJ Va A 7/100
23.12.2008 Skurvash KRJ Va A 4/21
24.12.2008 Mix Dressage KRJ Int I 3/100
26.12.2008 LAC KRJ He C 4/40
28.12.2008 �rehj�d KRJ He A 1/12
28.12.2008 Gotham Warmbloods KRJ Va B 5/80
30.12.2008 Skurvash KRJ Va A 4/43
31.12.2008 Skurvash KRJ Int I 4/45
3.1.2009 Hamilton KRJ He B 6/40
6.1.2009 Leighton KRJ Int II 1/40
7.1.2009 Schein und Nacht KRJ Va A 3/39
7.1.2009 Skurvash KRJ Int I 7/62
11.1.2009 Roxbury KRJ Va A 4/30
11.1.2009 Leighton KRJ Va A 2/40
12.1.2009 Leighton KRJ Va A 4/40
15.1.2009 Leighton KRJ He B 1/40
16.1.2009 Amable KRJ He A 4/50
17.1.2009 Skurvash KRJ Int I 5/40
17.1.2009 Rowea KRJ Va B 5/50
18.1.2009 Joushou Gaidou KRJ Int I 3/13
20.1.2009 Amable KRJ He A 1/50
21.1.2009 Skurvash KRJ Int I 4/67
21.1.2009 Amable KRJ He A 3/50
22.1.2009 Skurvash KRJ He A 8/75
22.1.2009 Tropica KRJ Int I 6/40
23.1.2009 Tim&Yam Ponies KRJ Int II 6/60
23.1.2009 Evergrey KRJ Int I 7/60
23.1.2009 Tropica KRJ Int I 1/40
23.1.2009 Timmellys KRJ He B 3/50
24.1.2009 Evergrey KRJ Int I 5/60
24.1.2009 Skurvash KRJ Va B 1/71
1.2.2009 SOHO KRJ He A 6/65
1.2.2009 Piipari KRJ Int I 8/68
2.2.2009 Leya Dressagehorses KRJ PSG 5/48
5.2.2009 Domina KRJ He A 3/35
6.2.2009 LAC KRJ Va A 7/50
6.2.2009 Tropica KRJ Va A 2/40
8.2.2009 LAC KRJ Va A 1/50
8.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Va A 5/30
9.2.2009 Mix Dressage KRJ Va A 3/40
10.2.2009 Mix Dressage KRJ Va A 2/40
11.2.2009 Holdgate Farm KRJ He A 3/40
13.2.2009 Headway KRJ Int II 5/50
14.2.2009 Virtuaalitalli Silence KRJ He A 4/60
21.2.2009 Hamilton KRJ Int II 4/40
22.2.2009 Daftomor KRJ Va B 3/64
23.2.2009 Gotham Warmbloods KRJ Int II 5/60
23.2.2009 Aworei KRJ Va B 3/30
25.2.2009 Pohjatuuli KRJ Int II 4/50
25.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Va B 6/100
27.2.2009 Pohjatuuli KRJ Int II 5/50
27.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Va B 7/100
27.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Int II 5/100
28.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Va B 3/100
28.2.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Va A 2/100
1.3.2009 Kilpailukeskus Stewart KRJ Int I 4/50
1.3.2009 Rajaton KRJ Va A 6/50
2.3.2009 Marceille KRJ He A 2/50
4.3.2009 Evergrey KRJ Va A 5/50
17.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 7/56
18.3.2011 Lóriens Arabians KRJ He A Kür 1/41
03.09.2011 Skurvash KRJ Int II 6/40
04.09.2011 Skurvash KRJ Int II 2/40
05.09.2011 Skurvash KRJ Int II 2/40
06.09.2011 Skurvash KRJ Int II 3/40


Päiväkirja

Ei merkintöjä.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Jacques Toffi