Rasputin GER

Nimi: Rasputin GER
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 14.08.2010, 14-vuotias (VARL)
Painotus: Esteratsastus
Koulutustaso: Ko: Va B, Re: 160cm
Säkäkorkeus: 173cm
Rotu: Hannover
Rekisterinumero: VH11-011-0277
Kasvattaja: Maurice Waltz
Omistaja: Skurvash, VRL-01272


ERJ ITäyttänyt 3 vuotta 05.01.2011!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset ERJ: 72 kpl
ERJ Cup sijoitukset: 1 kplSkurvashin hannover orien määrä on paisunut jo ehkä liiankin suuriin mittakaavoihin, mutta nähdessäni Rasputinin Berliinin hevoshuutokaupassa, en voinut vastustaa kiusausta ja tehdä orista tarjousta. Ori oli listattu numerolle 73 ja jo pari tuntia käynnissä olleet markkinat eivät siihen mennessä olleet minua hätkähdyttäneet. Kun rinkiin asteli suurikokoinen musta ori, en voinut olla kiinnittämättä huomiota sen asenteeseen. Ori nosteli pitkiä jalkojaan korkealle ilmaan ja otti sulavia sivuaskeleita esittelijänsä vierellä. Tummat, ympärilleen pälyilevät silmät eivät kuitenkaan osoittaneet pelon merkkejä, vaikka muutama vieressäni seisonut hevosmies pudistelikin päätään Rasputinin nähdessään. Minulle tuli kiire selata orin tiedot esiin esittelylomakkeesta, mutta harmikseni huomasin, että orin suku oli melko tuntematon, vailla suuria tähtiä. Ainut positiivinen yllätys olikin isänemä Nefarium, joka on yksi tunnetuimmista ja hienoimmista saksalaistammoista, jonka jälkeläiset ovat harvinaista herkkua, tamm an kuoltua vain kahdentoista vuoden iässä. Valitettavasti sen viimeisin jälkeläinen Servus Servorum ei ollut säväyttänyt kisakentillä, mikä illmeisesti olikin syynä Rasputinin myymiselle. Hieno ori oli kuitenkin tehnyt jo lähtemättömän vaikutuksen, joten se lähti pilkkahintaan Skurvashiin.

Jos Rasputinia pitäisi kuvailla yhdellä ainoalla sanalla, se olisi kyttääjä. Ori oli jo talliin tullessaan epäluuloinen kaveri, jonka pyydystäminen tarhasta tuottaa edelleen vaikeuksia, karsinassakin ori on levoton ja kaihtaa koskettamista. Orin kanssa valttia onkin loputon kärsivällisyys ja aktiivinen orin kanssa touhuaminen on saanut aikaan sen, että sen luottamus on pikkuhiljaa lisääntynyt. Silti se ei anna vieraiden tulla lähelleen, vaan peruuttelee mielellään karsinan perälle, josta se pälyilee tunkeilijaa tummilla silmillään. Rasputin ei käyttäytymisestään huolimatta ole aggressiivinen, mikä tekee siitä kohtuullisen helpon hoidokin. Tallikäytävälle molemmin puolin kiinnitettynä se on helpoin huoltaa ja varustaa, kun se ei pääse väistämään hoitajansa käsiä. Yhteistyöhaluisin ori on ilman muuta ruoka-aikaan, jolloin se tulee rohkeasti ovelle huutelemaan sapuskoitaan.

Ratsuna arvaamaton Rasputin tarvitsee kokeneen ja rauhallisen ratsastajan, joka ei säiky orin hötkyilyjä. Ori kyseenalaistaa oudompien ratsastajien käskyjä ja tällöin ratsukon treenaaminen näyttää kaikelta muulta paitsi hyvältä. Rasputin onkin kuin nuori, juuri satulan ensimmäistä kertaa selkäänsä saanut varsa, joka poukkoilee ympäri kenttää kuin vieterihiiri askeltaen tasapainottomasti ratsastaja selässään poukkoillen. Orin kouluttaminen kunnon kilpahevoseksi onkin ollut pitkä ja kivinen tie, mistä johtuen Rasputinia ratsastaakin enää vain tallin omistajat, joihin ori ilmiselvästi luottaa parhaiten.

Kuten jo Berliinin hevoshuutokaupassa pistin merkille, Rasputin ei ole loppujen lopuksi pelokas omaa varjoaan pelkäävä hiirulainen, vaan kisakentille loistamaan syntynyt tähti. Ori vihaa kovia käsiä, mistä se protestoi todella herkästi kiskomalla päätään ylös, jolloin ratsastajan kontrolli orin suuhun katoaa. Martingaalia orilla ei kuitenkaan käytetä, vaan ratsastajan on pidettävä huolta pehmeästä otteestaan. Vahvatahtoisena orina Rasputin ei aina hyväksy ratsastajansa ratkaisuja, jotka toisinaan tuottavat hankaluuksia kisaradoilla ja johtavat huonoihin tuloksiin ja hylkäyksiin. Parhaina päivinään Rasputin on kuitenkin lähes täydellinen kilparatsu, jonka kova voitontahto johtaakin useimmiten kilpailun voittoon.

Esteillä suurilaukkainen Rasputin on kuin kala vedessä ja ori hyppää esteen kuin esteen. Keskittymiskyky orilla on hyvä ja ratsastajan päätehtäväksi jääkin useimmiten vain ohjata oria oikeaan suuntaan. Eleetön ratsastaja, joka antaa Rasputinin pakertaa radan parissa omaa tahtiaan saa parhaat tulokset aikaan, sillä ori ei siedä päällepäsmäröintiä, vaan laittaa välittömästi kapuloita rattaisiin. Isona hevosena Rasputinille haastavinta on selvitä perusrata puhtaasti läpi ahtaissa tiloissa, mutta tilavilla ja vähäesteisillä uusintaradoilla ori on kilpakumppaneilleen kiven kova haastaja, joka taistelee voitosta koko sydämellään.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Servus Servorum evm
tummaruunikko, 167 cm
ii. Pain Exposed
tummanruunikko, 170 cm
iii. Game Over
iie. Queen Darkness
ie. Nefarium
kimo, 163 cm
iei. Seeking Nights
iee. Artificial Paradise
e. Aftermath evm
musta, 161 cm
ei. Crematorium
ruunikko, 168 cm
eii. Requiem Minore
eie. X-Rayed
ee. Twilight Opera
punarautias, 163 cm
eei. Torquemada
eee. Falling Star


i. Servus Servorum on tummanruunikko saksalaisori, jolta odotettiin suuria sen päästessä kisaikään. Servusta koulutti puolentusinaa saksalaista huippuvalmentajaa ja ori olikin selvästi ikäisiään kehittyneempi esteratsu neljä vuotiaana. Servuksen uran alku oli yhtä ruusuilla tanssimista ja kuusi vuotiaana se kilpaili jo kansallisella tasolla 140cm luokkia. Valitettavasti orin kisahermot pettivät ja ura tyssäsi Servuksen täyttäessä seitsemän vuotta. 167cm korkuisen orin ulkoiset avutkaan eivät ole taanneet orin menestystä jalostuspuolella ja vaikka ori onkin kantakirjattu hannoverien ja oldenburgien kantakirjoihin, on Servuksella virallisia jälkeläisiä vain parisenkymmentä kappaletta.

ii. Pain Exposed tunnetaan huomattavasti paremmin kenttäratsastajien keskuudessa, kuin rataesteitä harrastavien parissa. 170cm korkea tummanrunikko läsipää ori kilpaili muutaman erinomaisen kauden kenttäratsastusta, mutta orin ura päättyi valitettavaan jännetulehdukseen. Toipumisaika oli pitkä, eikä tulehdus ottanut hellittääkseen, vaan koko toipumisaika kesti yli vuoden verran ja siinä vaiheessa, kun Pain Exposed olisi voinut aloittaa kisatreenaamisen uudestaan, valmentaja oli orin kohtalosta toista mieltä. 14-vuotiasta oria ei ollut enää kannattavaa yrittää kisakentille, joten Pain siirtyi jalostukseen.

iii. Game Over myytiin aikanaan sievoisesta summasta yhdelle Suomen lupaavimmista nuorista ratsastajista. Jaakko Peltonen ei kuitenkaan menestynyt kansallisella tasolla suurikokoisella ruunikolla orillaan, mutta SM-kisoissa ratsukko nappasi voiton kahdesti peräjälkeen. Ori on kantakirjattu III-palkinnolle ja jälkeläisiä sillä on muutamia kymmeniä kappaleita.

iie. Queen Darkness on vaatimattomammasta suvusta polveutuva saksalaistamma. Darkness myytiin kymmenvuotiaana Ranskaan yhdelle maan arvostetuimmista ratsastuskouluista. Musta tamma kisasi koulun oppilaiden ratsastamana vähä sitä sun tätä, menestyen mallikkaasti lajissa kuin lajissa. Tamma tunnettiin hyvästä käytöksestään ja loistavista kisahermoistaan. Darknessin pitkäaikainen hoitaja osti hevosen itselleen ja tamma pääsi viettämään rauhallisia ja ansaittuja eläkepäiviään rauhalliselle maatilalle. Darkness varsoi varsin myöhäisellä iällä ensimmäisen ja viimeisen varsansa, tummanruunikon orin Pain Exposedin. Tamma nukkui pois 25 vuoden iässä.

ie. Nefarium saavutti lyhyellä, mutta loistokkaalla urallaan lähes kaiken, mitä toivoa saattaa. Kimo tamma löi itsensä läpi World Cupissa, jossa se sijoittui neljänneksi. Johan Hochin ratsastama tamma oli kauden '02 Länsi-Euroopan Liigassa ranking sijallla 2. Nefariumin loukkaantumisen jälkeen tamma siiryi siitostammaksi ja saattoi maailmaan kolme jälkeläistä. Nefarium kuoli 12-vuoden iässä kotitilallaan varsomisen yhteydessä. Parhaiten Nefariumin jälkeläisitä on menestynyt tamma Nefaralium II, joka jäi tamman viimeiseksi jälkeläiseksi.

iei. Seeking Nights on kuuluisan saksalaisorin Hiding Nightsin orijälkeläinen. Seeking Nights myytiin kasvattajaltaan kaksi vuotiaana saksalaiselle Ottomarin oriasemalle. Mustanruunikkoa oria alettiinkin valmistella heti oripäiviä varten ja kolmevuotiaana se osallistuikin niihin, saaden KTK III arvonimen. Ottomarin asemalla oli Seekingnin tullessa talliin niin paljon kilpailevia oreja, että se jäi auttamatta muiden varjoon. Ori toimikin oikeastaan vain näytöshevosena Ottomarin avoimien ovien päivinä, sillä säyseäluonteinen ori sopi tähän rooliin erinomaisesti. Astuttavakseen Seeking sai kaikkiaan satakaksikymmentä tammaa elämänsä aikana.

iee. Artificial Paradise on yksi oman aikansa hienoimmista jalostushevosista. Kimo, 164cm korkea, Paradise on kaunisrakenteinen ja hyväliikkeinen tamma, joka periytti lempeää luonnettaan myös jälkeläisilleen. Paradise varsoi kaikkiaan kaksitoista kertaa ja kaikki tämän jälkeläiset ovat suunnanneet tiensä esteradoille. Joukosta löytyy World Cup voittajia, Olympiamitalisteja, kansainvälisen tason huippunimiä... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Paradise itse voitti kolmena vuonna peräkkäin vuoden jalostushevonen -tittelin, juurikin sen jälkeläisten erinomaisten suoritusten ansiosta.

e. Aftermath on Maurice Waltzin omistuksessa oleva musta, 166cm korkea, hannovertamma. Waltzin omistuksessa Aftermath on ollut kahdeksan vuotiaasta asti ja nyt viisitoista vuotias tamma on varsonut kaikkiaan neljä kertaa. Ennen Waltzille tuloaan tamma kilpaili esteillä metrin luokkia viisitoista vuotiaan junioriratsastajansa kanssa. Aftermathia on kuvailtu luonteeltaan lempeäksi ja yhteistyöhaluiseksi tammaksi.

ei. Crematoriumin oli tarkoitus aikanaan suunnata suurille areenoille kilpailemaan, mutta toisin kävi. Ruunikko ori teloi jalkansa käyttökelvottomaksi neljä vuotiaana tapeltuaan itseään isomman ja vanhemman oriin kanssa, joten kilpaura esteillä jäi siihen. Crematorium oli antanut siihen mennessä lupaavia näyttöjä kotitallillaan, niin irtohypityksessä kuin ratsastaja selässään esteradalla joten orin kasvattaja Marie Erben jätti Crematoriumin itselleen jalostusoriiksi. Crematorium on ollut keskinkertainen periyttäjä, jolta ei kuitenkaan ole jäänyt yhtäkään huippumenestyjää sukua jatkamaan.

eii. Requiem Minore kilpaili 80-luvun lopussa menestyksekkäästi rataesteillä 150cm luokissa. Saksassa uransa aloittanut ori voitti muutamia tärkeitä kilpailuita, muunmuassa Saksan mestaruuden ja on kaksinkertainen Riders Tourin kokonaiskilpailun voittaja. Ori myytiin kilpauransa jälkeen viidensadantuhannen euron hintaan huutokaupassa Hollantilaiselle oriasemalle, jossa se on ollut aktiivisessa jalostusorin roolissa. Requiem Minore on periyttänyt vaihtelevasti lahjojaan jälkipolvilleen, mutta tyypillistä orin jälkeläisille on kuitenkin poikkeuksetta ollut niiden helppo ratsastettavuus sukupuolesta riippumatta.

eie. X-Rayed on kaunis tummanruunikko sukkajalkainen tamma, joka on niittänyt mainetta Saksassa näyttelykehissä. Tamma on myös hyväksytty hannoverien ja holsteinien kantakirjaan II-palkinnolla. Kaunisliikkeisen tamman jälkeläisistä valtaosa on kuitenkin löytänyt tiensä kouluradoille, vaikka X-Rayedilla itsellään on takanaan vahva estesuku.

ee. Twilight Operalle povattiin loistavaa tulevaisuutta kouluratojen kiintotähtenä, sillä molemmat tamman vanhemmat ovat Saksassa erittäin tunnettuja Grad Prix tasolla kisaavia ratsuja. Punarautias tähtipäinen tamma ei kuitenkaan liikeiltään koskaan yltänyt odotettuihin tuloksiin, vaan tamman mukavuusalueeksi jäi Va A -tason radat. Twilight Opera on nähty pariin kertaan myös esteradoilla ja tamma selviytyy kelvosti vielä 120cm korkeista luokista. Verkkainen tamma ei kuitenkaan koskaan ollut mikään uusintaratojen ykköshaastaja palkintokorokkeelle. Tamma varsoi elämänsä aikana neljä kertaa.

eei. Torquemada on hevonen, josta ihmiset ovat puhuneet vielä vuosia orin poisnukkumisen jälkeenkin. Harmaankimo 174cm korkea massiivinen hannover kilpaili useita vuosia Grand Prix tasolla kouluratsastuskisoissa. Orin meriittilista on päätähuimaava, eikä hevosen luonteessakaan ole moittimisen sijaa. On sanomattakin selvää, että tällä orilla jälkeläisiä on hurjat määrät. Valitettavasti tämä superori kohtasi loppunsa ennen aikojaan saadessaan pahan ähkyn 16 vuoden iässä. Orin huimasta jälkeläismäärästä huolimatta vain kourallinen on onnistunut tavoittelemaan edes kaukaisesti Torquemadan saamaa suosiota.

eee. Falling Star on Toquemadan tavoin kimo Grand Prix tason koulutykki. Tamman lupaavasti alkanut kilpailu-ura tyssäsi kuitenkin lyhyeen omistajien erimielisyyksien vuoksi. Niinpä tamma siirtyi vähin äänin pois koulukehistä ja siirtyi jalostushevoseksi Weinemarin suureen siittolaan. Falling Star jätti jälkeensä viisi menestyksekästä kouluratsun alkua.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
tamma 15.06.2011 Kingston Rabia Unknown
tamma 17.07.2011 Czarina Namara Nadaz
ori 01.01.2012 Lupercus PB Luperca
tamma 07.05.2012 Rhaella PB Luperca

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
00.00.0000 paikka NJ tuomari serti


ERJ Kisat (72 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
18.12.2010 Svärjade ERJ 90cm 4/50
19.12.2010 Varpumäen Hevostila ERJ 110cm 6/50
20.12.2010 Wincare ERJ 150cm 1/30
20.12.2010 Varpumäen Hevostila ERJ 110cm 6/50
22.12.2010 Wincare ERJ 150cm 1/30
28.12.2010 Team Quess ERJ 150cm 2/40
11.1.2011 Skurvash ERJ 150cm 4/40
12.1.2011 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 1/30
13.1.2011 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 2/30
13.1.2011 Rough Stallions ERJ 100cm 1/50
13.1.2011 Team Quess ERJ 150cm 5/40
14.1.2011 Skurvash ERJ 150cm 5/40
14.1.2011 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 4/30
14.1.2011 Whitehall ERJ 120cm 6/50
14.1.2011 Rough Stallions ERJ 100cm 7/50
15.1.2011 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 3/30
16.1.2011 Team Quess ERJ 150cm 3/40
16.1.2011 Piikevä ERJ 80cm 5/30
17.1.2011 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 4/30
18.1.2011 Kõrge Hobused ERJ 100cm 2/30
18.1.2011 YT Nokkela ERJ 150cm 1/80
21.1.2011 YT Nokkela ERJ 160cm 8/72
25.1.2011 Theatre of Glamour Nights ERJ 140cm 1/40
27.2.2011 Windsor ERJ 160cm 5/40
27.2.2011 Windsor ERJ 160cm 1/40
28.2.2011 Solo ERJ 160cm 5/50
2.3.2011 Crowahills Castle ERJ 160cm 7/60
3.3.2011 Valkeneva ERJ 110cm 1/40
6.3.2011 Talli Kirmaus ERJ 130cm 2/40
10.3.2011 VRPY ERJ 160cm 1/40
13.3.2011 Skurvash ERJ 160cm 2/30
14.3.2011 Viehättävä ERJ 120cm 3/50
15.3.2011 Viehättävä ERJ 120cm 6/50
15.3.2011 Viehättävä ERJ 120cm 1/50
15.3.2011 Windsor ERJ 160cm 1/30
16.3.2011 Viehättävä ERJ 120cm 2/50
16.3.2011 Skurvash ERJ 160cm 4/30
17.3.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
17.3.2011 Windsor ERJ 160cm 1/30
17.3.2011 Windsor ERJ 160cm 1/30
18.3.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
18.3.2011 Skurvash ERJ 140cm 2/30
20.3.2011 Indis Villains ERJ 160cm 6/40
30.3.2011 Bailee Showjumpers ERJ 150cm 1/30
23.3.2011 Indis Villains ERJ 160cm 5/40
23.3.2011 Bailee Showjumpers ERJ 150cm 2/30
24.3.2011 KK Bailador ERJ 160cm 3/100
26.3.2011 Viikerlä ERJ 120cm 6/50
26.3.2011 Bohelia ERJ 140cm 7/50
26.3.2011 Lebenyard ERJ 140cm 3/40
27.3.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
27.3.2011 Bohelia ERJ 150cm 1/50
27.3.2011 Lebenyard ERJ 140cm 6/40
29.3.2011 Bohelia ERJ 150cm 4/50
15.4.2011 Hiprakka ERJ 110cm 5/50
21.4.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
22.4.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
24.4.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
24.4.2011 Ride Club Gringsed ERJ 160cm 1/50
28.4.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
2.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 5/30
3.5.2011 Skeeger Dressage ERJ 160cm 3/30
5.5.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
5.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 5/30
6.5.2011 B.B Steeds ERJ 80cm 1/50
6.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 3/30
7.5.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
7.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 2/30
8.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 2/30
8.5.2011 Wikhorn ERJ 150cm 2/30
10.5.2011 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
14.3.2012 Skurvash ERJ 160cm 1/30
31.3.2012 Dark Side Trakehners Maaliskuun ERJ Cup 140cm 1/195


Päiväkirja

10.09.2010 - Muutamaa viikkoa aikaisemmin olin hutanut itselleni Berliinin hevoshuutokaupassa uuden orin Rasputinin. Tänään koitti viimein odottettu päivä, jolloin oria kuljettanut traileri kaartoi pihaan. Kuljettaja toiminut nuori mies oli hiestä märkä näpertäessään trailerin luukkua auki, mistä saattoi heti päätellä, ettei matka ollut helppo. Tumma ori peruutteli puolijuoksua alas ramppia ja saatuaan kaikki neljä jalkaansa maankamaralle se nousi puolittain pystyyn hirnuen käheällä äänellään. Ori pysytteli mahdollisimman kaukana miehestä, riimunnaru oli pingottunut äärimilleen Rasputinin kiskoessa itselleen lisää etäisyyttä kaksijalkaiseen. Mies sujautti kiiresti narunpään käteeni ja kiiruhti hakemaan kuljetuspapereita, jotka Abyss kuittasi. Veimme suorinta tietä matkasta rasittuneen oriin uuteen karsinaansa, jonne päästyään Rasputin peruutteli suoraan takanurkkaan asti.

16.09.20120 - Rasputin on asustellut Skurvashissa noin viikon verran. Ori tuntuu olevan epäluuloinen kaikkia ihmisiä kohtaan ja kontaktin luominen siihen on hankalaa. Emme ole vielä tohtineet ottaa oria kentälle harjoituksiin, sillä jo pelkkä perushoitaminen näyttää tuntuvan orista kiusalliselta. Päätimmekin jo heti alkuun, että Rasputinia hoitavat vain samat ihmiset, sillä ori tuntuu stressaavan vieraita ihmisiä. Tuloksia alkaa pikkuhiljaa syntyä, sillä Rasputin ei kyttää karsinansa takanurkassa niin ahnaasti, kun sama hoitaja on tuonut sille viikon ajan aamukaurat, mutta siitä huolimatta tumma ori on vieläkin varuillaan.

18.10.2010 - Olemme viimein saaneet luotua Rasputiiniin kohtalaisen kontaktin ja orin ratsuttaminen on alkanut. Koska minä ja Abyss tulemme tulevaisuudessa kilpailemaan orilla, päätimme, etteivät muut oria edes ratsasta. Kun muistelen ensimmäistä kokemusta Rasputinin satulassa, voin vain todeta, että päätös on ollut hyvä. Ensimmäisillä kerroilla ori oli täysin mahdoton, se poukkoili pitkin kenttää vailla minkäänlaista kontrollia, eikä muodossa liikkuminen tullut kuulonkaan. Samanlainen käytös jatkui myös Abyssin istuessa orin selkään, vaikka nyt, kun orilla on ratsastettu lähes kolmen viikon ajan alkaa se viimein ottaa ratsastajan ohjeita vastaan. Hitaastaa etenemisestään ratsukoulutuksessa johtuen olemme päättäneet, että Rasputin siirretään kilparadoille vasta vuoden lopussa, että saamme hiottua siitä kunnon kilpurin.

25.10.2010 - Olin herännyt jo kukonlaulun aikaan rakentamaan ulkokentälle pientä esterataa Rasputinia varten. Olemme nyt puolentoista viikon ajan treenanneet oria yksittäisillä esteillä sekä irtohypittäneet tätä kohtuullisen hyvin tuloksin, mutta tänään ori saisi varsinaisen tulikasteensa. Vaikka on jo lokakuu, halusin silti rakentaa radan ulos, koska sää oli niin kertakaikkisen hieno, eikä maakaan ole vielä jäässä. Rasputin odotti minua valmiiksi varusteet yllään, kun saavuin talliin sitä hakemaan. Orin kehitys on ollut huimaa ja nyt nappisilmä tervehti minua ystävällisellä töytäisyllä rintaan: Kuukausi sitten kyseinen ele ei olisi tullut mieleenkään.

10.12.2010 - Löysäsin ohjaa ja annoin orin venyttää askeltaan. Maneesin katsomossa oli pienimuotoinen yleisö seuraamassa minua ja Rasputinia suorittamassa 10 esteen rataa, jonka korkeudeksi oli valittu 150cm. Tämä olisi Rasputinin viimein testi ennen kuin se pääsisi kunon yleisöön eteen kilpailemaan ja allani laukkaava tuntui valmiilta. Seitsemän estettä oli jo ylitetty, eikä ainuttakaan virhettä ollut tullut. Ohjasin orin seuraavalle esteelle, löysäsin ohjaa ja annoin sopivassa kohdassa merkin: Jälleen puhdas ylitys. Viimeisenä meitä odotti kaksoissarja, joka oli muotoiltu niin, että suurilaukkaisen Rasputinin olisi päätettävä, ottaisiko se kaksi erittäin lyhyttä laukka-askelta vaiko vain yhden suuren ennen toisen esteen ylittämistä. Ensimmäinen osa sarjasta ylittyi oppikirjamaiseen tyyliin ja kuten myös minä olin ajatellut, venytti Rasputin pitkää askeltaan ja ponnisti sitten jälkimmäisen sarjan yli. Puhdas rata ja raikuvat aplodit pieneltä yleisöltä. Orikin tuntui olevan ylpeä suorituksestaan, sillä se tepasti voittajan elkein maneesin laitamilla.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Bagoniebos