Raven Cried PB
virtuaalihevonen - a sim-game horseNimi Raven Cried PB, Ravenna Rotu Trakehner
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 164cm
Syntynyt 10.11.2007 Ikä 20-vuotias
Koulutustaso Ko: GP, Re: 130cm Rekisterinumero VH-36530
Painotus Kouluratsastus Saavutukset KRJ I, YLA 2
Kasvattaja Skurvash Omistaja Skurvash


Photos © Applewood FarmRaven Cried PB syntyi Skurvashin tilalla koleana marraskuun pakkasyönä. Tamman emää Before The Bleeding Sunia olin pitänyt tuolloin erityisen tarkkaan silmällä tamman kantaessa varsaa yhdestä suosikkioreistani, Draven GER'stä. Tamma aloitti synnytyksen puolenyön jälkeen ja eläinlääkäri soitettiin paikalle seuraamaan varsomista. Kaikki sujui odotusten mukaisesti ja pian meillä oli tallissamme uusi elämää täynnä oleva upea varsa. Koska molemmat vanhemmat ovat omia silmäteriäni, päätimme pitää kauniin rautiaan varsan vastoin alkuperäistä suunnitelmaa.

Luonteeltaan Ravenna on tullut jokseenkin isäänsä kipakan luonteensa puolesta, tosin Raven Cried on hurjan paljon kuumapäistä isäänsä säyseämpi tapaus. Perushoito Ravennan kanssa onnistuu hyvin kun homman hoitaa varmoin ottein, eikä tamman temppuiluun kiinnitä suurempaa huomiota. Tamman kanssa puuhaaminen on todella antoisaa ja usein ajankulun unohtaa täysin Ravennan seurassa. Koulutusvaiheessa huomasimme neidin omaksuvan nopeasti uusia asioita, vaikka silloin tällöin saikin kokea epätoivon hetkiä Ravennan kyllästyessä opeteltaviin asioihin. Pieni miinuspuoli Ravenin luonteessa on juuri tamman nopea kyllästyminen ratsastaessa. Tähän oikkuun olemme kehittäneet kuitenkin lääkkeen ja Ravenna pääseekin tästä syystä hieman muita hevosiamme useammin maastoilemaan ja hakemaan elämäänsä vaihtelua. Kentällä olemme soveltaneet siten, että vastoin kuin useimmat kouluhevosistamme, Ravenna saa silloin tällöin myös kunnon estetreenin, josta se tähän mennessä on nauttinut valtavasti.

Kentällä työskenneltäessä on viisainta aloittaa lämmittelemällä tamma pihamaalla, eikä aidan sisäpuolella. Aidan sisällä vilkas neiti osaa käyttäytyä kuin huippuluokan kouluratsu konsanaan, vaikkakin pienet pukkisarjat silloin tällöin saattavatkin särkeä tämän kuvan huipputason tanssahtelijasta. Erityisen taitavaksi Ravenna on osoittautunut avotaivutuksissa. Notkealiikkeinen neitokainen näyttää oikein sulavalta purjehtiessaan vaativaakin kouluohjelmaa läpi, ja jos Ravenna ei aina onnistu hurmaamaan tuomaristoa, on yleisö silti yleensä haltioissaan tamman liikehdinnästä. Pieni pippurisuus Ravennan luonteessa on vain hyvä asia ja tekee tamman kanssa puuhailusta aina yhtä jännittävää.

Kipakassa neitokaisessa on todellakin pidätteleminen, kun ollaan lähdössä kilpailuihin. Ravenna vaistoaa kisa-aamuisin todella nopeasti mitä tulemaan pitää, ja elämää täynnä oleva tamma pursuu intoa. Hoitajalla on totisesti tekeminen tamman pidättelemisessä ja hoitotoimenpiteet täytyy suorittaa kotona pikavauhtia, Ravenna nimittäin tapaa hötkyillä kuin mikäkin vieterihiiri, kun ollaan lähdössä kilpailemaan. Lähdöstä innoissaan oleva Raven Cried suorastaan juoksee ylös trailerin ramppia, sillä tytöllä on totisesti valtavat näytönhalut. Kopissa siivosti käyttäytyvä hätähousu on samaa sarjaa kisa-alueen varikkoalueella kuin kotonakin ennen lähtöä. Ravenna rauhoittuu välittömästi, kun ratsastaja pääsee satulaan asti. Kilpakumppanin tuoma varma ja rauhallinen olemus saa Ravennankin pään viilenemään melko uskomattoman oloisesti. Kilpatilanteessa Ravenna pyrkii näyttämään tuomaristolle parhaat ja vain parhaat puolensa, mikä onnistuukin lähes joka kerta.


i. Draven GER
KRJ III, YLA 2
ii. Dopesick
evm
iii. Geronimo
iie. Amnesty
ie. Serpentina
evm
iei. Pilgrimage
iee. Sinctuary
e. Before The Bleeding Sun
KRJ II, YLA 2
ei. Doom of Illnath
evm
eii. Warfair
eie. Serpent Saint
ee. Snow-White Sorrow
evm
eei. Wishruler
eee. Passion PlaySkurvashin silmäterän, Raven Cried PB:n, sukupuu on ainakin tallin omistajien mielestä kuin suoraan karkkikaupan makeishyllyltä. Isänä tällä rautiaalla veijarilla toimii kukapa muukaan kuin Lokakuussa -07 Skurvashiin tuotu trakehnerori Draven GER. Ori on saksalaisen Eric Grayn kasvatti ja Draven tuleekin samalta kasvattajalta kuin toinenkin tallimme trakehnertuont Craven. Palatakseni takaisin Draveniin täytyy todeta, että kyseinen ori on ollut todellinen löytö. Vaativasta luonteestaan huolimatta herralla on kiistattoman hienot liikkeet ja kapasiteettia aina Grand Prix tasolle saakka. Hyvästä kilpamenestyksestään ori on palkittu KRJ III palkinnolla. Kuuden jälkeläisen voimin Draven on työntänyt turpakarvansa uudenlinjan trakehnerjalostuksen ovenrakoon. Dravenin tasoa on arvosteltu KRJ:n laatuarvostelun lisäksi yleislaatuarvostelussa ja tuloksena on kiitettävän hyvä tulos: YLA 2.

Ravenna on ehkä perinyt luonnettaan enemmälti isätään, mutta väritykseltään tämä beitokainen tulee ehdottomasti emäänsä Before The Bleeding Suniin. Sunnyksi kutsuttu punarautias kaunokainen on tuotu Skurvashiin Hollannista elokuussa 2007. ntermediate tasoa tanssahteleva Sunny on vakuuttanut niin tallihenkilökunnan kuin puoliverikasvattajat osaamisestaan, sillä tamman palkintokaappia koristaa KRJ II sekä YLA 2 palkinnot. Tamman jälkeläisistä ainoastaan Ravenna on perinyt emänsä kauniin värityksen.

Dravenin sukupuu on ilman muuta mielenkiintoinen, sillä Eric Gray sattuu omistamaan molemmat orin vanhemmat. Halpaan hintaan Graylle myyty Dopesick on ollut kaikkea muuta kuin helppo nakki ja ratsastettavuudeltaan ori muistutti lähinnä painajaista. Grayn pitkäjänteisen koulutuksen tuloksena hirviöstä kehittyi kuitenkin Intermediate tason kouluratsu, sillä synnyinlahjana saadut liikkeet pääsivät lopulta todellisiin oikeuksiinsa. Aina silloin tällöin vielä tänäänkin Dopesick jaksaa muistutella mielenlaadustan sijoittuen aina silloin tällöin luokkansa häntäpäähän.

Dopesickin täydellinen vastakohta, tummanrautias Serpentina, saapui Grayn hevostalliin viitisen vuotta sitten. Eric kuvaili tamman olevan lempein otus mitä maa päällään kantaa. Toki niinhän me kaikki omista kullannupuistamme sanomme. Kisaura tammalla oli keskinkertainen, sillä kiireisenä kahden hevosen omistajana Ericillä ei aika riittänyt tasapuolisesti molempien hevosten treenaamiseen. Huomiota sai kiistämättä enemmän Dopesick, jonka mies on nauraen myöntänyt olevan hänen elämänsä hevonen, huolimatta orin kurjasta luonteesta.

Dopesickin isä Geronimo oli omistajilleen aikanaan todella karvas pettymys, sillä ori ei pärjännyt kovinkaan kaksisesti kilpakentillä. Orista tulikin enemmälti lemmikki, kuin kovan luokan kilpahevonen ja toimi lähinnä harrastehevosena omistamalleen perheelle astuen satunnaisesti tamman tai pari. Liikenneonnettomuudessa kohtalaisen nuoressa iässä menehtynyt Amnesty kilpaili parhaimillaan Va B tasolla saakka. Ikävän onnettomuuden sattuessa tamma oli käytännössä jauhelihaa, joten eläinlääkäri päästi tamman mahdollisimman nopeasti tuskistaan.

Palattaessa tarkastelemaan Dravenin emänpuolen sukujuuria vastaan tulee toisesta polvesta orimme emänisä Pilgrimage. Niin este- kuin koulukentilläkin viihtynyt ori teki näyttävän ja menestyneen uran kilpakentillä ja jatkoi sitä myöhemmässä vaiheessa jalostuksen puolella. Jalkavaivojen takia eläkkeelle siirtynyt ori ei koskaan saanut uralleen sitä kullanhohtoista loppuhuipennusta, mutta teki silti vaikuttavia suorituksia. Suvultaan ori on sekoitus Saksan aatelishevosten parhaimmistoa, mutta mukaan mahtuu myös tavallisista tuntiratsuista aina harrasteratsutasolla oleviin yksilöihin.

Sinctuary on Dravenin suvussa nimi, jota ei juurikaan tapaa trakehnereiden suvussa. Samoin tamman emä ja isä ovat jääneet melko varjoon Dravenin sukupuussa. Sinctuaryn tiedetään toimineen eräässä arvostetussa saksalaisessa ratsastuskeskuksessa tuntiratsuna, jossa ratsujen taso on kautta vuosien ollut vähintäänkin törkeän kova. Jos tamman suku ei ole ratsastuskoulun omistajia säväyttänyt, on Sinctuaryn jollain tapaa täytynyt tehdä omistajiin vaikutus, että se on tarkan seulonnan läpi päässyt talliin asumaan.

Ravennan sukupuusta emän puoleiset nimet eivät ole yhtä menestynyttä kuin isänpuoleinen, mikä toisaalta heijastuu hyvin Sunnyn koulutustasossa. Joka tapauksessa Doom of Illnath on komea punarautias ori, joka koulutustasoltaan yltää kilpailemaan voitosta Va B tasolla. Väritystään järkeään kaikille jälkeläisilleen periyttänyt ori ei ole hyvistä kouluratsun ominaisuuksistaan huolimatta menestynyt liiemmälti kilpailuissa. Syy tähän löytyy orin orin erittäin huonoista kilpahermoista. Vähäinen kisakokemus on toisaalta heijastunut myös Illnathin jälkeläismäärässä.

Isänisä Warfair on Ranskassa Dolmen Estatessa asuva siitosori. Monilahjakkaan Warfairin paras puoli on ilman muuta ollut orin ihailtavan hyvä rakenne sekä pitkä ja terve elämänkaari. Kilpailleessan esteillä, koulussa ja kentässä orilla ei ole ollut kilparatsuille tyypillisiä jänneongelmia tai liiemmin muitakaan loukkaantumisia. Rohkeasta luonteestaan tunnettu ja arvostettu Warfair on tuttu näky etenkin esteillä menestyvien trakehnereiden sukutauluissa.

Doom of Illnathin emä Serpent Saint on hollantilainen "puskaratsu", sillä tamma ei liiemmin ole kilpakentillä aikaansa kuluttanut. Helpoissa koululuokissa ja alle metrisiä esteitä loikkinut sirorakenteinen väritykseltään tummanruunikko tamma on oikeastaan muilta osin täysi mysteeri. Kotimaassaan Alankomaissa tamman rekisteritiedoissa näkyy sen varsoneen vain kaksi kertaa. Tamma kuoli tuntemattomasta syystä keväällä 2006.

Nuoruudessaan omistajalta toiselle kiivaaseen tahtiin muuttanut Snow-White Sorrow ei ole luonteeltaan ongelmallinen vaan itse asiassa hyvinkin rauhallinen yksilö. Tamman usean omistajavaihdoksen takana on yksinkertaisesti onnettoman huono tuuri. Lopulta päädyttyään nykyiselle omistajalleen Snow-White oli jo ehtinyt parhaaseen kisaikään, mutta päätyi nuoren ja kokemattoman ratsastajansa kanssa kouluamaan vain helppoja koululuokkia, vaikka kapasiteettia olisi ilman muuta ollut pidemmällekin. Luonteeltaan tammaa on kuvailtu pitkälti nöyräksi, yhteistyöhaluiseksi ja ratsastajaansa miellyttämään pyrkiväksi.

Erittäin karismaattisen ulkomuodon omaava Wishruler on oikeastaan ainoa Sunnyn lähisuvusta löytyvä todellinen tähtiratsu. Kansallisella tasolla kilpaillut ja erittäin hyvin menestynyt ori ei ole kuitenkaan onnistunut kovinkaan hyvin periytämään kouluratsun ominaisuuksia jälkipolvilleen. Erittäin orimaiseksi kuvailtu Wishruler ei ole ollut tapaus helpoimmasta päästä, mutta kuitenkin hyvä rahasampo omistajalleen. Erinomaisessa tasapainossa liikehtivä Wishruler on varma esiintyjä, joka osaa hyvin tuoda parhaat puolensa esille. Tämä harmaankimo jättiläinen on kuitenkin pikkuhiljaa siirtymässä syrjään kilpakentiltä, mutta jalostuspuolella orille povataan kuitenkin melkolailla erilaista menestystä kuin kouluradoilla.

Passion Play on nuoren ja lupaavan kouluratsastajan Anna Krimleyn muutaman vuoden takainen ykkösratsu koulukentille. Krimleyta kritisoitiin ratsastuspiireissä "yhden hevosen ratsastajaksi", ja kyseinen ratsuhan oli tuohon aikaan Passion Play. Luonteeltaan tamma oli hieman säikky ja epävarmakin ratsastettava, mutta Anna Krimleyn ratsastamana Passion liikkui satumaisen hyvin ja rennosti. Kansainvälistä kisauraansa aloitteleva Krimley koko pahan takaiskun, kun Passion Playlla todettiin olevan täysinäisen kilpauran estävä jalkavika. Tästä syystä Passion Play vetäytyi nuorena kilparadoilta, ja varsoi esikois varsansa Wishruler orista.

Loppuun voisi todeta, että Ravennan sukupuu takaa monipuolista osaamista useampiinkin lajeihin, mutta ilman muuta kouluradoille näillä nimillä on luotu vankka pohja ja loistavat eväät menestymiseen. Ravenna onkin jo osoittanut olevansa odotukset täyttävä, hyvin menestyvä kouluratsu upealla sukupuulla!


Syntynyt Nimi Isä Sukupuoli
01.01.2008 Mephistopheles PB Constantine WL Ori
25.06.2008 Medievil Wrath PB Still Nameless TammaKRJ Kisat (66 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.12.2007 Ratsutila Istuva Poni KRJ He B 1/67
2.12.2007 Skurvash KRJ He B 4/30
3.12.2007 FSRa KRJ He B 8/87
15.12.2007 Sarkasmi KRJ He B 2/50
16.12.2007 Hakaniemen Tila KRJ He B 2/60
16.12.2007 WWR KRJ He C 3/18
17.12.2007 WWR KRJ He C 1/18
18.12.2007 FSRa KRJ He B 8/93
18.12.2007 Kalma Gård KRJ He A 5/101
20.12.2007 Te Adoro Estate KRJ He A 6/40
20.12.2007 Southern E Arabs KRJ He C 1/30
22.12.2007 Southern E Arabs KRJ He C 1/30
23.12.2007 Kiaisas KRJ He B 5/50
27.12.2007 Skurvash KRJ He B 2/30
27.12.2007 Skurvash KRJ He B 2/23
29.12.2007 Gatez KRJ Va B 1/40
29.12.2007 Shiawase KRJ He A 6/51
29.12.2007 Shiawase KRJ Va B 2/51
30.12.2007 FSRa KRJ KN Special 1/49
30.12.2007 Gatez KRJ Va A 5/40
31.12.2007 Sogane KRJ He A 8/122
2.1.2008 Carmen Hanoverians KRJ He A 2/40
6.1.2008 Soleil Stable KRJ Va B 1/40
8.1.2008 Miroco KRJ GP 2/35
9.1.2008 Skurvash KRJ GP 4/30
9.1.2008 Skurvash KRJ Int II 2/30
10.1.2008 Carmen Hanoverians KRJ Va A 5/40
10.1.2008 Skurvash KRJ Int II 5/30
11.1.2008 Lumihiutaleen Talli KRJ GP 5/35
11.1.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 4/45
11.1.2008 Skurvash KRJ GP 4/26
11.1.2008 Skurvash KRJ Int II 2/29
13.1.2008 Cecilie Riders KRJ Va B 3/36
13.1.2008 Hildegard KRJ GP 4/36
15.1.2008 Virtuaalitalli Lakea KRJ KN Special 4/40
17.1.2008 Bleyena KRJ Int I 5/50
19.1.2008 Cosgrove KRJ Int I 1/60
19.1.2008 Herhiläinen KRJ Va B 5/50
21.1.2008 Cecilie Riders KRJ Kür He A 1/36
23.1.2008 Hiljaisuus KRJ GP 3/36
23.1.2008 Ciar Dressage KRJ GP 3/45
24.1.2008 FSRa KRJ GP 5/52
24.1.2008 FSRa KRJ Int I 4/84
25.1.2008 Bronn KRJ GP 6/36
26.1.2008 Bronn KRJ GP 4/36
30.1.2008 Susilaakso KRJ Int I 2/40
31.1.2008 Skurvash KRJ Int I 5/30
5.2.2008 Al Jazirat Arabians KRJ GP 3/50
6.2.2008 ROWDY KRJ GP 5/40
7.2.2008 Csepp KRJ Int I 3/56
10.2.2008 Kadotetun KRJ Va A 4/30
24.2.2008 Lupaus KRJ Va A 4/50
19.3.2008 Kisakeskus Kimakka KRJ He C 5/239
29.3.2008 Solero KRJ He C 6/243
2.4.2008 Ogromny KRJ He B 6/50
2.4.2008 Jayate KRJ He C 9/100
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He B 5/40
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He B 1/40
11.4.2008 Vilppi KRJ He C 4/71
15.4.2008 Sarkasmi KRJ Va B 1/81
16.4.2008 Bleyena KRJ He B 6/50
21.4.2008 Conquérant KRJ He A 5/36
21.4.2008 Conquérant KRJ He A 6/36
24.4.2008 De Duivel KRJ Va A 4/37
29.4.2008 Divine Angel KRJ PSG 2/50
29.4.2008 Divine Angel KRJ GP 5/3601.11.2007 »   00 vuotta
08.11.2007 »   01 vuotta
15.11.2007 »   02 vuotta
22.11.2007 »   03 vuotta
29.11.2007 »   04 vuotta
29.12.2007 »   05 vuotta
29.01.2008 »   06 vuotta
29.02.2008 »   07 vuotta
29.03.2008 »   08 vuotta
29.04.2008 »   09 vuotta
29.05.2008 »   10 vuotta
29.06.2008 »   11 vuotta
29.07.2008 »   12 vuotta
29.08.2008 »   13 vuotta
29.09.2008 »   14 vuotta
29.10.2008 »   15 vuotta
29.11.2008 »   16 vuotta
29.12.2008 »   17 vuotta