Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
SINISTRARI PBNimi Sinistrari PB, Rory, Sami Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 166cm
Syntynyt 26.09.2008 (4-vuotias 24.10.2008) Ikä 12-vuotias
Koulutustaso Ko: He A, Re: 160cm Rekisterinumero VH-49549
Painotus Esteratsastus Saavutukset Champion, ERJ I, YLA 1
Kasvattaja Skurvash Omistaja Skurvash

Kuollut 20.09.2012Photos © Van Uytert

Sinistrari muutti vuodenvaihteen jälkeen synnyinkotiinsa, kun orin entinen omistaja myi kaikki holsteininsa pois. Barrierissa hyvän koulutuksen ja asiantuntevaa käsittelyä saanut Rory on kotiutunut hyvin Skurvashiin, mutta mikäs ihme se on, kun herra on täällä lapsuutensa villit vuodet viettänyt. Nyt Sinistrarista on kasvanut hieno mies, joka miellyttää niin omistajiensa kuin tallihenkilökunnankin silmiä. Tallitavoiltaan siisti ori on varsin iisi nakki hoidettaessa, sillä Rory ei ole henkisesti epävakaata sorttia ja tulee näin ollen hyvin toimeen kaikkien kanssa. Lapsuuden traumoista ei ole merkkiäkään, vaikka asuessaan vieroitukseen asti Skurvashissa Rory ei saanutkaan aina vaatimaansa huomiota. Nyt ori ottaa lellittelystä kaiken irti, mikä onkin hyvä asia, sillä uusien ja viehättävien nelijalkaisten tallustellessa porteista sisään, saattaapi joku kaunis aamu taas jäädä Roryn aamukaurat epähuomiossa jakamatta. Ja jos joku ihmettele vielä tallin hevosten upeita linjoja, syy löytyy juuri ruokinnasta. Ei sitä aina jaksa kaikille palleroille lykätä pöperöä turvan eteen, joten muutaman päivän paasto on oikeastaan vain muodoille hyväksi.

Yllättävää kyllä, Rory ei ole niin perso makealle, kuin suurin osa tallin kalustosta, joten ori täytyy pyydystää laitumeltakin muinaisia keinoja apuna käyttäen, jos ori ei tahdo antaa itseään kiinni. Jos hoitajalla on erittäin huono kunto ja vartin tarhassa juoksemisen jälkeen Rory on yhä vapaalla jalalla, viimeisenä keinona voi käyttää tallin kulmalla nojaavaa haulikkoa. Kun ori huomaa piipun osoittavan itseään, ilkikurinen käytös muuttuu hetkessä ja herra ravaa korkein askelin hakijaansa vastaan. Tämä keino on todettu hyväksi myös muutamilla muilla tallin asukkaista, suosittelen myös lämpimästi muille hevosenomistajille!

Taluttamisen tullessa kyseeseen hoitajan on otettava huomioon oreille ominaiset tarpeet. Kauniit tyttöset viereisellä laitumella saattavat aiheuttaa pientä hämminkiä ja myös Rory kuuluu näihin miehiin, jotka eivät vain voi vastustaa tyttöjen viatonta flirttiä aidan takaa. Tämä adonis kulkeekin pihamaalla ainoastaan orikuolaimella varustettuna, inkkarileikit ja luonnonmukaiset talutuskeinot voi jättää naapurin jaskan pullaponeja varten. Toisaalta Sinistrari on helppo saada talliin ja sieltä pois, koska oria ei pahemmin kiinnosta jäädä ruohotuppaan kanssa seurustelemaan. Laitumella ollessaan herra taas käy mieluummin näykkimässä vihreää naapurin puolelta, onhan se jo sanomattakin selvää, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

Jos joskus aikataulu vetää tiukille, eikä jaksa taistella typerän luuskan kanssa tuntikausia, että saa sille varusteet niskaan, on Rory hyvä vaihtoehto. Orille saa nopeasti tamineet päälle, tälle nassukalle kun riittää perusvarusteet. Martingaalit, kankikuolaimet ja kymmenet eri suojat voi huoletta jättää nurkkaan, eikä Sinistrari pullistele, potki, näyki tai rimpuile, kun se tietää pääsevänsä ulkoilemaan. Ratsastaessa Rory on innokas, mutta kuuliainen, tosin pitkäaikainen löysäily treenien suhteen voi aiheuttaa orille paineita ja näin ollen myös ratsastajalle ylimääräistä päänvaivaa. Nivelkuolainta hyvin tottelevan Roryn saa kyllä järjestykseen määrätietoisella toiminnalla ja tässä suhteessa ori on miesten tyyliin hyvin yksinkertainen. Se ei vain osaa pistää hanttiin tai kyseenalaistaa ratsastajan auktoriteettia.

Kun Roryn kanssa lähdetään seikkalemaan tallipihaa kauemmas, on ratsastajan hyvä ottaa ohjat ihan oikeasti käsiinsä ja istua syvälle satulaan. Varotoimenpiteitä ei tarvitse tehdä siksi, että Sinistrari todellakin pelkäisi puskissa pahojaan juonivia pikkulintuja, vaan ori saatta ihan vain itseään viihdyttääkseen ja ratsastajaansa kiusatakseen "pelästyä" jotain olematonta asiaa. Maastossa Rory on liikkuvaisempi, kuin mitä kotikentällä on totuttu näkemään, mikä saattaa ensikertalaiselle tulla täytenä yllätyksenä. Tavallisesti ori siirtyy rauhalliseen harjoituslaukkaan, mutta sopivalla tienpätkällä Sinistrari saattaa lähteä kuin tykin suusta, jättäen varomattomattoman ratsastajan tien laidalla kasvavaan kukkapuskaan ihmettelemään.

Esteillä Rory on yllättävän helppo nakki ainakin kotikentällä. Tutussa ympäristössä orin itsevarmuus on huipussaan ja kun satulassa istuu tuttu ratsastaja, Rory hyppää taatusti esteen kuin esteen. Jos ratsastja ei ole Rorylle ennestään tuttu, saattaa tulla mutkia matkaan, kun ori ei ole enää niin varma siitä, uskaltaako satulassa keikkuvan härpäkkeen kanssa lähteä ylittämään estettä. Kieltäytyminen tulee todella helposti, jos ratasastaja ei osaa olla tarkkana ja Sinistrarin kanssa vaaditaankin pitkäjänteisyttä ja aikaa, ennen kuin luottamusta alkaa löytyä siinä määrin, että puomien yli mennään turhia jahkailematta. Esteradalla Rory on perusnopea hevonen, joka ei ryntäile, mutta etenee reippaassa temmossa, jolloin ratsastajalle jää tehtäväksi vain huolehtia että tiet esteille ovat parhaat mahdolliset ja että hypyssä ollaan mukana.

Toisinaan Sinistraria on hankala saada tungettua kuljetuskoppiin, etenkin kisa-aamuina. Ori on niin täpinöissään, että se ei aina tunnut ymmärtävän, että astelemalla kiltisti koppiin kisapaikalle pääsisi paljon nopeammin, kuin että tallipihassa loikitaan kuin päätön kana koko talliväen yrittäessä saada höpsähtänyttä oria koppiin. Kun Rory viimein saadaan yhtenä palana traileriin, herra kyllä osaa olla kiltisti koko matkan ajan ja kumma kyllä järkeäkin alkaa pikkuhiljaa valua takaisin orin pääkoppaan.

Kisapäivän koittaessa Rory on tunnetusti melkoisessa säpäkässä, eikä herra ole hevonen siitä helpoimmasta päästä. Kisa-alueella Sinistrarin kanssa pärjää ehdottomasti parhaiten satulasta käsin, kun ori rauhoittuu hieman saadessaan painoa selkäänsä. Oria taluttava hoitaja puolestaan voi itse joutua talutettavaksi tai pahemmassa tapauksessa Roryn tallottavaksi. Radalla ori on kuuliainen, mutta toisinaan myös melkoinen kyttäilijä, joten ratsastajan on oltava tarkkana, ettei Sinistrari päätä kieltää kesken leikin. Tutun ratsastajan kanssa Rory tekee tätä harvemmin, mutta satulassa istuvan kannattaa silti näyttää jo lämmittelyalueelta alkaen kuka määrää, ettei johtajan asemasta tarvitse alkaa kahnaamaan kisatilanteessa.


i. Gawain GER
ERJ II, YLA 2
ii. Mournful Ode evm
mustanruunikko, 171 cm
holst
iii. Allegiance
iie. Helliotica
ie. Gomorrah Morphism evm
musta, 168 cm
holst
iei. Thirdmoon
iee. Grimnor Vanora
e. Chevy Impala '67
ERJ I
holst
ei. Suicide Meevm
mustanruunikko, 166 cm
holst
eii. Night Before
eie. Khanate
ee. Rovnatt evm
tummanruunikko, 160 cm
holst
eei. Friday-Knife Fight
eee. Tricksterthieves


Gawain GER tuotiin Skurvashiin yhdessä uuden tuontiorin Tristanin kanssa luomaan uusia estelinjoja. Gawain on kilpaillut menestyksekkäästi aina 160cm esteradoilla saakka ja ori on ollut niin omistajiensa kuin muun yleisän mieleen. ERJ:n laatuarvostelussa ori on käynyt pokaamassa II palkinnon samoin kuin YLA:ssa. Seitesemän varsan isä viettää nykyään rauhallista eläkeläiselämää kotitallissaan. Orin tähän asti menestyksekkäin jälkeläinen on joukon kuopus, Rory itse.

ii. Mournful Ode on kookas ja lähes musta jalostusori, joka kuuluu saksan tunnetuimpiin ja eniten käytettyihin jalostusoreihin. Kilpailuvuosinaan ori menestyi ilmiömäisen hyvin, voittaen peräjälkeen 11 kertaa kansallisen tason esteratsatuskilpailut. Tie menestykseen ei orilla kuitenkaan ollut helppo, sillä vaikean luonteensa vuoksi ori vaihtoi omistajaa useammin kuin mustalainen hevosta. Lopullisen päätepysäkin Mournful Odelle tarjosi saksalainen esteratsujen valmentaja Sebastian Aldendoch. Ori vietti reilun vuoden kisaloman, jonka aikana Sebastian koulasi ja opasti oria unohtamaan pahat käytöstapansa ja oppimaan luottamusta ratsastajaansa. Tämän jälkeen ori palasi kisakenteille ja aloitti voitokkaan uransa.

iii. Allegiance toimi Donner Warmbloodsin omistajan tyttären Carenin kilparatsuna usean vuoden ajan. Ori kisasi metrisiä luokkia aina 16-ikävuoteensa saakka. Monet orin uraa seuranneet sanoivat Alleigiancen lahjojen menevän hukkaan nuoren tytön ratsuna, sillä orilla olisi selvästi ollut kapasiteettia isommillekin esteradoille, mutta vanhempiensa kannustamana Caren sai aloittaa oman kisauransa Alleigiance ykkösratsunaan.

iie. Helliotica, Mournfulin emä, ei loista yhtä kirkkaana tähtenä Sinistrarin sukupuussa kuin sen jälkeläinen, vaikkakin tamma menestyi keskivertoratsuna estekentillä. Helliotican vaikeasta luonteesta johtuen tammaa oli vaikea saada lähestymään estettä suorassa, vaikkakin tamman ponnistus oli hyvä ja hyppytyyli muuten moitteeton. Noin yksi kolmasosa tamman starteista esteradoilla päätyi hylkäykseen kieltäytymisten takia, ja Helliotican omistaja käyttikin tammaa enemmän jalostukseen kuin kisakentillä ravaamiseen.

ie. Gomorrah Morphism vietti nuoruusvuotensa Kevinin kilparatsuna ja suuren suosion omistajansa silmissä tamma ansaitsi rohkealla ja tyynellä luonteellaan. Rataesteillä tamma on päihittänyt monia maineikkaita oreja, joista nyt mainittakoon vuoden -96 Saksan mestaruuskisoissa kohdattu ori Crimour Donway Z. Hyppykapasitteettia tammalta löytyy 150cm tasolle saakka. Liikkeissään notkea tamma, joka kääntyy sulavasti ja helposti vaativissakin kulmissa, osoittautui uusintaradalla vaaralliseksi vastustajaksi kenelle tahansa ratsukolle.

iei. Thirdmoon oli Gomorrah Morphisin emän Grimnor Vanora tavoin kouluratsu. Täysin estepainotteisesta suvusta tuleva Thirdmoon oli suoranaien pettymys esteradoilla, mutta ori tuntui kuitenkin viihtyvän kohtuullisen mukavasti kouluradoilla. Grimnor Vanora valittiin Thirdmoonille tammaksi siinä toivossa, että varsasta saataisiin kilparatsu koulukehiin, mutta suunnitelmat jouduttiin uusimaan Gawainin emän myöhemmin paljastuessa pesunkestäväksi estehevoseksi.

iee. Grimnor Vanora on suurella tilalla varttunut tamma, joka tusinatuotannossa jäi hieman varjoon edetäkseen mitenkään kilpailu-urallaan, siitoksessa tamma kuitenkin näytti kyntensä monipuolisena tapauksena. Tamman varsat ovat menestyneet hyvin niin este- kuin koulukentilläkin.

e. Chevy Impala '67 on tuotu Skurvashiin toukokuun alussa 2008. Chevyn tarkoitus on ollut ennen kaikkea tuoda uutta verta skurvashlaisten sukupuihin mikä toivottavasti alkaa pian näkyä. Kilttiluonteinen tamma hyppää ratana vaivatta 150cm esteitä ja on kilpatuloksillaan sen myös todistanut. Winniellä on vain kolme varsaa tähän saakka, joista Sinistrari asuu kotitallissa ja Touched By Sloth on väliaikaisesti Skurvashissa, lähinnä saamassa kilpakokemusta esteiltä ennen uuteen kotiin myymistä.

ei. Suicide Me on mustanruunikko saksalaisori, joka on kohtuullisen tunnettu kotimaansa lisäksi myös Pohjoismaissa. Ori on kilpaillut uransa aikana keskinkertaisella menestyksellä 140cm esteluokkia ja on ollut suosittu jalostushevonen juuri ihanteellisen luonteensa ansiosta. Vaikkakaan Suicide Me ei pärjää paperilla kaikkein hienoimmille saksalaisoreille, on kyseinen kaveri korvannut puuttuvat hyppääjänlahjansa luonteella, josta ei paljn moitittavaa löydy. Rauhallinen, kuuliainen ja yhteistyöhaluinen Suicide on periyttänyt juuri näitä nimenomaisia luonteenpiirteitään lähestulkoon jokaiselle jälkeläiselleen, joita on tavattavissa Saksasta aina pohjoisimpaan Eurooppaan asti.

eii. Night Before kuuluu kansainvälisen tason kilparatsastajan Alan Gutterin hevoskaartiin. Night Before tosin poikkeaa tästä sakista siinä mielessä, että ori ei ole kilparatsu, vaan se toimii Alanin vapaa-ajan ratsuna. Syynä tähän on orin menneisyys, sillä Night on teurasautosta pelastettu otus, joka oli Alanin hoiviin saavuttuaan todella karmeassa kunnossa. Vaikka nykyisellään Nightista ei arvaisi päälle päin, mitä ori on kokenut, on mies kuitenkin päättänyt, ettei Nightin tarvitse todistella hänelle kilpakentillä yhtikäs mitään, vaan ori saa viettää rauhallista kotielämää.

eie. Khanate tunnetaan kotimaassaan kyvykkäänä hyppääjänä, vaikkakaan tamman ura ei ole ottanut tuulta siipiensä alle kansainvälisellä tasolla. Khanate on varsin pienikokoinen tamma, mutta hyppää silti moitteetta 150cm esteratoja. Uusintaradoilla nopea ja liukasliikkeinen tamma on paha vastustaja kelle tahansa ja juuri siksi se on saanut tunnustusta saksalaiskasvattajien joukossa. Alan Gutterin omistuksessa ja kilparatsuna toimiva Khanate on varsonut tähän mennessä kaksi kertaa ja molemmat varsat Night Beforesta.

ee. Rovnatt on varsin pienikokoinen tamma sillä neitokaiselta löytyy säkäkorkeutta vain vaivaiset 160cm. Tästä huolimatta Rovnatt on kykenevä kilparatsu, joka aloitti uransa kuusivuotiaana kouluradoilta. Omistajalta toiselle tiuhaan kiertänyt tamma on asunut mm. Belgiassa, Italiassa ja Ruotsissa, ennen kuin tamman tie päätyi takaisin synnyinmaahan Saksaan. Viimeisimmällä omistajallaan Rovnatt on ollut jo vuosia ja ennen kisaeläkkeelle siirtymistä tamma kilpaili kenttäratsastuksen parissa kohtuullisella menestyksellä. Esteillä rohkea ja kouluradoilla tarkka tamma on soveltunut jalostuskäyttöön moninaisesti, josta kertovat myös Rovnattin eri painotuslajeihin erioistuneet varsat.

eei. Friday-Knife Fight, toisin kuin varsansa Rovnatt, ei ole puoliverinen pienimmästä päästä. Friday on kouluradoille painottunut saksalaisori, jolla säkäkorkeutta on 167cm. Ori ei ole ollut kilparatojen kiintotähti, sillä se on kilpaillut vain Va B luokkia yhdessä omistajansa Gertrude Maxmillanin kanssa. Friday on luonteeltaan tasainen, mutta toisinaan yltiöpäisen laiska ratsu. Fridayta on käytetty harvakseltaan jalostukseen, eivätkä sen jälkeläisetkään ole olleet kehuttavan menestyneitä.

eee. Tricksterthieves on rataesteillä kilpaillut belgialaislähtöinen tamma, joka myytiin hyvään hintaan Saksaan tamman kilpauran olessa nousukiidossa. Trickster on kilpaillut uransa aikana esteillä 140cm luokissa, pärjäten yleisesti ottaen hyvin ja ollut lähes joka kerta kymmenen parhaan joukossa. Jalostuksessa tammaa on käytetty hutiloiden, mikä näkyy kummallisina orivalintoina. Joukosta löytyy puskaratsujen lisäksi hyppääjää, kouluratsua ja valjakkohevosta. Tricksterin varsat ovat toisaalta olleet tästä johtuen monikäyttöisiä ja niitä löytyy lähes joka lajiin painotuneina.

Jšlkelšiset
10.09.'08 t. Barrier's Sindy
07.02.'09 t. Bizarr Barrier
28.02.'09 o. Riddick PB
19.03.'09 o. Maugrim PB
15.04.'09 t. B-Veoletta
31.01.'10 o. Milfay Barrier
01.08.'11 o. Young Blood Solo
08.08.2012 t. Nonpareil Solo


NJ näyttelyt (vain sertit)
Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
30.11.2008 Barrier Showjumpers NJ kakuro LKV2, irtoSERT, JS
27.10.2008 Pikantti NJ Mira L. LKV2, irtoSERT, JS
23.12.2008 Barrier Showjumpers NJ Hanna M-T. LKV2, irtoSERT, JS


ERJ Kisat (64 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
18.1.2009 Ivor's Board ERJ 70-80cm 2/30
21.1.2009 Vieh�tt�v� ERJ 50cm 1/60
24.1.2009 Skurvash ERJ 150cm 2/44
26.1.2009 Virtuaalitalli Silence ERJ 100cm 6/60
26.1.2009 Championtalli ERJ 100cm 5/60
2.2.2009 Unafraid ERJ 130cm 3/40
13.2.2009 Zur�ck ERJ 80cm 5/60
13.2.2009 Headaway ERJ 130cm 4/50
21.2.2009 Headway ERJ 80cm 3/40
21.2.2009 Headway ERJ 100cm 5/40
4.3.2009 Daftomor ERJ 100cm 6/47
6.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 150cm 7/50
7.3.2009 Virtuaalitalli Silence ERJ 120cm 6/40
9.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 3/16
10.3.2009 Yksityistalli Forest ERJ 110cm 2/34
12.3.2009 Headway ERJ 120cm 2/40
13.3.2009 Headway ERJ 140cm 1/40
15.3.2009 Virtuaalitalli Silence ERJ 100cm 4/40
17.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 4/40
17.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 6/40
17.3.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 3/40
17.3.2009 Virtuaalitalli Silence ERJ 100cm 5/40
17.3.2009 Cosgrove ERJ 140cm 2/33
17.3.2009 M�l Seren ERJ 140cm 4/40
20.3.2009 M�l Seren ERJ 140cm 4/40
20.3.2009 Santo ERJ 140cm 4/50
21.3.2009 Zavier ERJ 150cm 4/30
21.3.2009 Nebelhaft ERJ 160cm 4/27
22.3.2009 M�l Seren ERJ 140cm 5/39
23.3.2009 Virtuaalitalli Viiala ERJ 120cm 1/40
25.3.2009 Zur�ck ERJ 150cm 1/36
28.3.2009 Amable ERJ 120cm 4/30
30.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 1/16
30.3.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 2/16
30.3.2009 Amable ERJ 110cm 1/30
31.3.2009 Vihkala ERJ 100cm 3/30
1.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 4/29
3.4.2009 Gr�slund ERJ 140cm 2/38
4.4.2009 Kielletty ERJ 110cm 6/50
4.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 4/35
4.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 5/29
4.4.2009 Kvartetti ERJ 90-100cm 6/42
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 2/35
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 3/29
5.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 2/29
7.4.2009 Rowanberry ERJ 150cm 4/40
8.4.2009 Hämy ERJ 140cm 2/18
12.4.2009 Aworei ERJ 120cm 4/30
13.4.2009 Aworei ERJ 120cm 4/30
13.4.2009 Pipari ERJ 140cm 3/38
16.4.2009 Louves ERJ 120cm 1/90
17.4.2009 Aworei ERJ 120cm 2/30
18.4.2009 Aworei ERJ 120cm 2/30
18.4.2009 Maple's Stable ERJ 140cm 3/35
18.4.2009 Etulinjan Suomenratsut ERJ 160cm 4/30
19.4.2009 Aworei ERJ 120cm 3/30
20.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 160cm 6/37
20.4.2009 Airlea Sporthorses ERJ 140cm 6/40
22.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 130cm 5/40
22.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 140cm 5/40
22.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 6/40
22.4.2009 Brotherhood of the Hand ERJ 150cm 2/40
30.4.2009 Helmivaara ERJ 110cm 2/38


20.01.2009 - Barrier Showjumpersin lopetettua toimintansa Skurvashiin palautui joukko hyppääjiä. Näiden joukossa oli myös Sinistrari, jonka halusimme ehdottomasti omaan talliin, koska orin vanhemmista ei tallissa ollut vielä jälkeläisiä ennestään. Rory tuntui olevan mielissään päästessään takaisin synnyinkotiinsa, eikä sopeutuminen Skurvashiin tuottanut kaverille ongelmia. Koska Rory oli saanut niin hyvän pohjakoulutuksen Barrierissa, pääsee ori heti kisakentille muiden tallin kilpahevosten kanssa.

06.02.2009 - Muutamaa päivää aikaisemmin Rorylle oli anottu Champion arvonimeä ja nyt ori on virallisesti ch! Kiitos tästä kuuluu ehdottomasti Barrierin väelle, joka jaksoi kiikuttaa huliviliä näyttelykehissä ja hyvin tuloksin. Orin kisaaminen puolestaan on lähtenyt mukavasti käyntiin ja sijoituksia on saatu alle mukava määrä. Rorysta tullaan jättämään ehdottomasti yksi muksu omaan talliin ja tottakai orilla tullaan pyörähtämään vielä muutamissa laatuarvosteluissa, ettei menestys jää vain yhteen arvonimeen.

28.02.2009 - Kuten oli suunniteltu, Roryn ensimmäinen Skurvashissa syntynyt jälkeläinen jää talliin. Strongbow varsoi aikaisin aamulla komean orivarsan, jossa on ilman muuta isänsä piirteitä. Riddick PB tulee hurmaamaan myöhemmin niin sukutaulullaan kuin kilpasuorituksillaan sillä orivarsalla on loistavat edellytykset menestyä vaativissa esteluokissa.

14.03.2009 - Hyppääjänä valtavasti kasvanut Rory on kahminut tähän mennessä kiitettävän määrän sijoituksia. Orilla tullaan tähtäämään aktiiviseen 160cm esteratojen hyppäämiseen, sillä orissa on siihen selvästi ainesta. Veljeskunnan pitämissä estekilpailuissa Rory pääsi jo hieman maistelemaan suurten luokkien maailmaa ja kotona irtohypityksessä Rory on antanut vakuuttavia näyttöjä. Kevään tullessa tämä mies tullaan siis varmasti näkemään tavoittelemasta voittoja suurissa luokissa.

15.06.2009 - Rory on ilmoitettu mukaan ERJ:n laatuarvosteluun. Orista tuli nopeasti valmis pakkaus tavoittelemaan arvostettua ykköspalkintoa, sillä sen jälkeläisillä on niin vakuuttavat näytöt kisakentiltä, että tilaisuus tuli nopeammin eteen kuin olisi voinut kuvitella. Ori itse on täyttänyt kaikki odoukset ja menestys kilpailuissa on ollut kiitettävää. Nyt vain koko talliporukka jännittää yksissä tuumin, miten tämä suhteellisen nuori kaveri tulee laatuarvostelussa menestymään.

01.07.2009 - Kisakentiltä taukoa pitänyt Rory on päässyt hieman pyöristymään siitä, mitä ori muutama kuukausi sitten oli. Toisaalta Roryn pullat ovat niin hyvin uunissa, että taukoilu kisakentiltä ei ole pahitteeksi. Orin jälkeläiset puolestaan ovat todella näyttäneet kyntensä esteradoilla, sillä kotona asuva Riddick PB, Krugissa majaileva Maugrim PB sekä Diamonten omistuksessa oleva B-Veoletta ovat kaikki menestyneet loistavasti kilpakentillä. Rory saa olla muksuistaan todella ylpeä ja mitä luultavimmin tämä kolmikko tulee aikanaan suuntaamaan isänsä tavoin laatuarvosteluihin.

Essin yksityisestevalmennus 22.12.2008
Olin tähän mennessä valmentanut vain tammoja, joten Sami oli mukana lisäys orina. En ennen valmennusta tiennyt tästä orista yhtään mitään. Vasta paikan päällä selviäisi, millainen ori olisi. Verryttelyssä Sami kokeili sinua, mitä saa tehdä ja mitä ei. Teit orille selväksi, kuka on pomo, eikä sen jälkeen testailua näkynyt. Samin kanssa oli tarkoitus hypätä suoralla linjalla peräkkäisiä esteitä. Niinkuin sarjat, mutta pidemmillä väleillä. Ensimmäisessä hypyssä näkyi Samin tyyli hypätä, sen voima takaossa. Kaikenkaikkiaan Samilla on hyvä hyppykapasiteetti, vaikka onkin nuori ja vallaton. Esteitä ei laitettu kovin korkeaksi ihan ikäsyistä. Vaikka lämmittelyeste ei ollutkaan kovin korkea, päätti Sami itse hypätä sen korkealta. Olit kuitenkin valmistautunut suureen hyppyyn, ja pysyit selässä. Esteen jälkeen Sami heitti ilopukit, ori oli tyytyväinen päästessään hyppäämään. Aloimme hyppäämään suoraa, joka sujui kaikinpuolin ihan hienosti. Vauhti meinasi jäädä pois, olisit voinut ratsastaa reippaammin, sillä askeleet olisivat käyneet.

Toisella kerralla suoralla, toisesta suunnasta, Sami meni paremmin, vaikka vauhtia olisikin voinut olla lisää. Kolmas kerta, sen piti olla viimeinen, mutta sillä kerralla Sami kuumeni täysin, ja hyvä ettei juossut esteiden läpi. Esteiden jälkeen ratsastit Samia ympyrällä, mikä oli fiksu päätös. Ympyrällä Sami rauhoittui, ja kulki nätimmin. Kokeilimme sarjaa vielä uudestan, mikä sujui kaikista parhainten. Tähän lopetimme harjoituksen. Sinulla oli allasi nuori hevonen, mutta lisäkoulutuksella orista tulee hieno.


Liskon yksityisestevalmennus 21.12.2008
Alkuveryttelyssä Sami oli reipas ja eteenpäinpyrkivä, välillä hieman liikaakin. Aloitimme ihan perinteisillä puomihommilla, sovitimme laukka-askeleita puomien väliin. Sami lyhensi ja pidensi laukan pyytäessäsi hyvin, lyhentäessä tempo tosin tahtoi pudota vähän liian paljon. Rakensin teille neljän esteen radan, jossa oli sarjaeste, okseri ja yksinäinen pysty. Aloitimme hyppäämisen pystystä, Sami epäröi lähestymisessä ja meinasi jättää hyppäämättä, se hyppäsi kuitenkin - mielenkiintoisella kissaloikalla. Pidä pohkeet hyvin kiinni lähestyessä ja estettä ylitettäessä, jotta hyppy olisi pyöreä ja tekniikaltaan oikea, sekä laukka jatkuisi hyvänä heti esteen jälkeen. Kolmannen kerran jälkeen onnistuitte oikealle, ja vaihdoimme suuntaa. Vasen kierros oli Samille huomattavasti hankalampi, ja se tarvitsi enemmän tukea. Olit hyvin hereillä ja Samin varovaisuudesta huolimatta selvititte esteen mallikkaasti. Sarja tuotti teille eniten ongelmia, vaikka Sami parhaansa mukaan niitä laukka-askeleita pidensi ja lyhensi pyydettäessä. Vielä uusi tilanne saattoi jännittää, eivätkä jalat nousseet sarjan kakkososalle tarpeeksi hyvin - puomit vähän kolisivat. Okseri sujui täysin ilman ongelmia - molemmista suunnista!


Ansgun yksityisestevalmennus 17.12.2008
Samin kanssa harjoittelimme paria eri muuria ja pienellä pystyllä. Aloitimme muurilla, joka oli 50cm. Sami hyppäsi sen vähän vauhdikkaasti ja pari kertaa kielsi. Sitten hyppäsimme 60cm pystyn ja 40cm muurin. Näitä kolmea estettä hypimme muutaman kerran ja aina uudestaan ja uudestaan. Sitten minulla oli pääty-ympyrällä este ja laitoin Samin keskittymään menemällä sitä erilailla. Yksi tapa oli se, että tein sen jälkeen keskikokoisen noin 11 metrin voltin, joka meni uudestaan esteen yli. Lopuksi ravasimme ja laukkasimme vähän.


Leenan yksityisestevalmennus 16.10.2008
Orista en tiennyt yhtään mitään ennen valmennusta ja se tulikin minulle ihan äkkiseltään valmennettavaksi. Heti alkulämpöissä huomasin, että uusi paikka ja uusi valmentaja saivat orin hieman hämillensä ja se vähän näytti pelkäävänkin maneesin suuria peilejä. Alkulämpöissä laitoin teidät ratsastamaan ihan tämmöisiä perusasioita kuten kahdeksikkoja ja pieniä kavaletteja, joiden avulla on tarkoitus ori saada nostamaan jalkojansa. Yhteispelinne sujui ihan hyvin vaikka Sami ei selvästikään ollut ihan parhaimmillansa uuden paikan takia. Jumppasarjasta ori selviytyi hienosti vaikka pikkuisten esteiden väliin jäikin vain parin laukka-askeleen verran tilaa.

Päästyämme hyppäämään laitoin teidät hiomaan ihan pikkuruisia esteitä enkä pyytänyt paljoakaan. Samilla on oikein mukava hyppytyyli ylittää esteet ja se jättääkin mukavan verran ilmavaraa. Ainut asia mihin kiinnittäisin jatkossa huomiota niin on se, että esteen jälkeenkin tulee jatkaan vauhtia eikä tyssätä siihen. Vähän säikkyi muuriamme, joten jätimme sen hyppäämisen tällä kertaa kokonaan välistä. Muuten ihan näin yleisesti tykkäsin todella paljon tästä orista ja varmasti pienellä treenauksella tämä ori tulee valloittamaan kilpakentät.