Roulette IV
virtuaalihevonen - a sim-game horse

Photo © Stoeterij Gestelhof


Nimi Roulette IV, Romi Rotu Hannover
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 152cm
Syntynyt 14.02.2007, 16-vuotias (VARL) Koulutustaso Ko: GP, Re: 100cm
Painotus Kouluratsastus Rekisterinumero VH-37218
Ex-omistaja Kati K. Kasvattaja Sarah W.
Saavutukset YLA 2 Omistaja SkurvashHannovertamma Roulette saapui Skurvashiin maaliskuisena ja erittäin loskaisena aamuna entiseltä omistajaltaan K Gårdista. Tamma tuntui hieman karsastavan kuraista tannerta, mutta minkäs teet, tamma oli saatava ulos trailerista. Romi nostelikin kiitettävästi pitkiä koipiaan yrittäen vältellä koskettamasta loskaa ja talliväki seurasi huvittuneena tamman edesottamuksia. Kun Romi saatiin turvallisesti kuivalle tallikäytävälle, tamma tyyntyi ja katseli kiinnostuneena uusia tallikavereitaan. Tammalle oli jo etukäteen valmistettu oma ja puhdas karsina aivan tallikäytävän päästä ja sinne tämä hieman hienosteleva rouva tungettiinkin heti kättelyssä.

Jos luvuista jättää tamman kammoksumisen kaikkea likaista kohtaan, on Romi ilman muuta mukava hoidokki ja ratsu. Hyvien käytöstapojen aakkoset laidasta laitaan osaava Romi osaa halutessaan (ja tammahan tottavie haluaa!) miellyttää hoitajaansa ja seisoskelee paikoillaan kuin muuri niin kauan, että hoitotoimenpiteet on saatu kunnialla hoidettua. Makealle perso Romi haistaa herkkupalat pidemmänkin matkan päästä ja tamma tunkeekin päätään aina ensimmäisenä hoitajansa taskuihin makupaloja etsien. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Romin mielestä ihan ookoo, eläinlääkäri saa anteeksi piikeillä pistelemisen kunhan muistaa tuoda mukanaan jotain syötäväksi kelpaavaa.

Tarhassa Romi tulee kohtalaisen hyvin toimeen kaikkien tammojen kanssa. Jos joku tarhakavereista ei ole Rouleten sydänystäviä, kiertää neitokainen nämä tytsyt yleensä kaukaa. Tarhakäytökseltään Romi on ehkä kaikkein laumasieluisin yksilö mtä Skurvshista löytyy, sillä se ei viihdy yksinään aidassa, vaan aloittaa huutelun heti jos joutuu yksinään ulkosalle. Taluttaessa tamma pysyy loistavasti hoitajansa hallinnassa, sillä Roulette lähtee tuskin koskaan testailemaan taluttajansa taitoja, eihän se tee sitä edes ratsastuskentällä, miksi sitten riimunnarussa?

Rouleten saapuessa Skurvashiin tammalla maastoiltiin alkuun hyvinkin paljon, vaikkakin tamma on hieman sätkympää sorttia. Romi ei kuitenkaan lähde pää kolmatena jalkana rynnimään kohti kotitallia jos se säikähtää puskassa rasahtelevaa metsän otusta vaan jää ennemmin vapisemaan paikoilleen. Romia on kieltämättä melko työlästä saada liikkumaan eteenpäin, jos se on todennut matkan varrella jotain sen terveydelle haitallista. Tamman kanssa ei kukaan lähde yksikseen maastoilemaan, sillä neidin on todettu olevan jokseenkin arvaamaton säikähtäessäään. Yleensä Rouleten maastokaveriksi valitaan joku vanhemmista, jo kisauransa lopettaneista tammoista, jotka eivät Romin sätkyilystä perusta.

Kotikentällä itsensä hyvin hallitseva Romi on kaunista katseltavaa kentän laidalta. Maastossa tutstusta hermokimpusta ei ole mitään jäljellä, kun Roulette saa pakertaa koulujuttuja turvallisesti aitojen sisällä. Ratsastajaltaan säntillisyyttä ja oikeaoppisia apuja vaativa tamma protestoi helposti ratsastajan tekemiin virheisiin pään heittelemisellä ja hännän pyörittämisellä. Hyvän kouluratsun tavoin Romi ei tietenkään osaa pukitella, jos tamma siihen sortuu on takapuolen heitto varsin mitätöntä ja naurettavan tuntuista puuhaa. Aloitteleva ratsastajakaan ei tamman pukiteluista onnistuisi itseään pudottamaan kyydistä.

Kuljettamisen suhteen Romin kanssa ei ole ilmennyt pahempia hiustenlähtöä aiheuttavia tapahtumia, mutta likaiseen traileriin tammaa ei saada kirveelläkään. Se on sama onko kuljetuskopin lattialle eksynyt tamman omia tai muiden hevosten jätöksiä, Romi ei todellakaan ole astelemassa kyytiin, jos törkyä on matkassa. Puhtaaseen ja herkkupaloilla varustettuun traileriin Roulette astelee mielellään, eikä kaipaa maanitteluja. Kilpailuissa ja nimeomaan juuri koulukentillä Rouleten voitonjano aivan omaa luokkaansa. Tamma haluaa näyttää osaamisensa niin yleisölle, tuomareille kuin ratsastajalleenkin. Varustettaessa tamma saattaa olla melkoinen häsläri, sillä Romilla on järkyttävä kiire päästä lämmittelyalueelle. Silloin tällöin Roulettea voisi moittia jopa yliyrittämisestä, jolloin tamman suorittamat koululiikkeet ovat hieman yliampuvia, askel nousee erittäin korkealle, mutta koottu laukka ja väistöt ovat, niinä päivinä kun tamma yrittää liikaa, erittäin hienoa katseltavaa. Ratsastajan rooli on suurimmaksi osaksi vain satulassa istumista, sillä Roulette osaa hoitaa homman kotiin hyvin pitkälle omin avuin.


i. Killmylady evm
mustanruunikko, 177 cm
hann
ii. Screwmylady
tummanruunikko, 169 cm
hann
iii. Diemybride
iie. Gwendolyn
ie. Mary XY
rautias, 168 cm
hann
iei. Dallas Star
iee. Marylandia
e. Roulette III evm
punaruunikko, 160 cm
hann
ei. Yellram
punarautias, 159 cm
hann
eii. Yellrow
eie. Felagun
ee. Lucette
musta, 165 cm
hann
eei. Luca V
eee. Polish RouletteRoulette IV:n sukupuu on oikea löytölaakso, sillä joukkoon mahtuu niin tavallisia tallaajia kuin niitä kaikkein upeimpia helmiä. Tosin nämä huippuyksilöt esiintyvät pääasiassa kolmannessa polvessa, mikä on toisaalta onni, sillä muuten tammasta olisi joutunut pulittamaan aikanaan hirvittäviä summia. Jos aloitetaan purkamaan Rouleten sukupuusta kolmannesta polvesta, löytyy isänpuolelta upeaakin upeampi Diemybride. Ori on Saksan yksi ehdottomasti kautta aikojen menestyksekkäimpiä kouluratsuja. Ori kilpaili eläessään Grand Prix tasolla huimalla menestyksellä, saavuttaen lähes kaiken mahdollisen uransa aikana. Yksi syy menestymiseen on ollut Diemybriden terveydenlatu, sillä orilla ei koskaan ollut mainittavia loukkaantumisia tai sairastumisia. Jälkeäisiä orilla on useampi sata, sillä koululahjojensa lisäksi ori on kantakirjattu hannoverien ja holsteinien kantakirjaan II palkinnolla.

Diemybridesta kantavaksi tullut Gwendolyn synnytti alunperin kaksoisvarsat, mutta valitettavasti toinen orivarsoista menehtyi ensimmäisen vuorokauden sisällä. Kookas, tummanruunikko ori Screwmylady jäi kuitenkin henkiin, mutta ori ei liiemmin kerännyt menestystä kilparadoilta. Koska orin molemmat vanhemmat ovat kuitenkin aikanaan kilpailleet vaativissa koululuokissa (Gwendolyn hieman heikommalla menestyksellä kuin Diemybride) käytettiin Screwmyladya jokseenkin runsaasti jalostuspuolella. Valitettavasti ori ei kuitenkaan ole ollut periyttämiskyvyltään parhaasta päästä, vaan varsat ovat olleet useimmiten keskivertokavereita.

Killmylady on Saksasta 6-vuotiaana Ruotsiin myyty mustanruunikko läsipää, joka on menestynyt hyvin Va A tasolla. Kuten useimmat Diemybriden jälkeläisistä, ei Killmyladykaan ole liiemmin haalinut pystejä kouluradoilta. Kuitenkin on saatu huomata, että kyseisellä orilla on ollut erinomainen periyttämiskyky, sillä tähänastisista jälkeläisistä jokaisesta on tullut vaativien koululuokkien raatajia. Killmyladyn emä taasen on osittanut lahjoja niin koulu- kuin estekentillekin. Esteitä 140cm tasolla hyppäävä kevytrakenteinen ja notkea tamma taipuu kouluradoilla Va A tasolle saakka. Mary XY on tosin viimeaikoina viettänyt hiljaiseloa, sillä useat jalkaongelmat ovat pitäneet tamman kotosalla. Mitä luultavimmin Mary tulee siirtymään sairaslomansa jälkeen pelkästään kouluradoille, sillä moneen otteeseen lievästi vammautuneet jalat eivät enää kestä hyppäämistä. Mary XY:n vanhemmista Dallas Star on rautias kenttäratsastukseen painottunut ori, kun taas Marylandia on Intermediate tason taapertaja, kouluradoilla tottakai.

Roulette III on selvästi periyttänyt hienohelman tapojaan tyttäreensä Roulette IV:een, sillä molemmat tammat kammoksuvat likaa. Romin emä on Saksassa Sarah W:n omistuksessa oleva harrastepohjainen ratsu, joka on kilpaillut melkein lajissa kuin lajissa. Tamma itsessään ei ole millään muotoa menestynyt, toisin kuin sen isä Yellram, joka on kilpaillut kotimaassaan Ranskassa GP-tasolla saakka. Ori on tosin nykyään melko huonossa huudossa etenkin kotimaansa ulkopuolella, sillä se on todella kurjatapainen yksilö. Ja huonot tavat tämä miekkonen on perinyt ilmanmuuta isältään Yellrowilta. Felagun on puolestaan Euroopassa laajalti tunnettu huipputamma, jonka ihanteellinen rakenne, tasainen luonne ja upeat askellajit ovat olleet kovassa huudossa viime vuosina.

Tanakkarakenteinen Lucette on Roulette III:n tapaan harrasteratsu, jonka kasiteetti tosin yltäisi korkeammallekin kuin Va B luokkiin. Syynä tamman alhaiseen kilpatasoon on tamman nykyinen ratsastaja, joka on vielä nuori ja kilpailemista vaativissa luokissa aloitteleva tanskatar. Vanhempien kukkaroa on totisesti verotettu Lucettea hankkiessa, sillä tamman isä on Luca V, suosittu jalostusori, jolla on lahjoja koulukentille ja täydellisyyttä hipova rakenne. Paljoa huonommaksi ei tosin jää Polish Roulette, joka lyhyestä kilpaurastaan huolimatta ennätti pyörähtää Intermediate luokissa.


Syntynyt Nimi Isä Sukupuoli
01.11.2007 Roubine Proof of Lies Tamma
30.11.2007 Ruby Time Blackthorn GER Tamma
20.12.2007 Ruby Red Blackthorn GER Tamma
07.01.2008 Dragonette Dragonskin Tamma
02.05.2008 March of Mephisto PB Waltzing Mephisto Ori
15.09.2008 Maniac! PB Waltzing Mephisto Tamma
16.02.2009 Blood Purity PB Centaurus GER TammaKRJ Kisat (64 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
21.10.2007 FC-Riders KRJ Int I 5/43
29.10.2007 FC-Riders KRJ Va A 3/70
21.10.2007 FC-Riders KRJ Int II 2/59
2.11.2007 Conquérant KRJ Va B 3/73
4.11.2007 Woodrow KRJ Int II 3/30
4.11.2007 Woodrow KRJ GP 3/30
5.11.2007 Adam Warmbloods KRJ GP 1/22
6.11.2007 Okariina KRJ He A 1/28
8.11.2007 Tumpela KRJ Va B 3/23
8.11.2007 99 Horses&Ponies KRJ Va A 1/18
9.11.2007 Hamilton KRJ Va B 1/56
9.11.2007 Hamilton KRJ Int I 6/44
9.11.2007 FC-Riders KRJ He A 5/62
9.11.2007 FC-Riders KRJ He B 5/73
9.11.2007 FC-Riders KRJ He A 4/62
9.11.2007 FC-Riders KRJ Va B 3/55
9.11.2007 FC-Riders KRJ He A 6/62
9.11.2007 Willoughby KRJ Int I 3/62
9.11.2007 FC-Riders KRJ Va B 7/55
9.11.2007 FC-Riders KRJ Int II 6/47
10.11.2007 99 Horses&Ponies KRJ Kür GP 1/13
11.11.2007 Virnia KRJ GP 4/52
14.11.2007 Ciar Dressage KRJ Va A 7/63
14.11.2007 Ciar Dressage KRJ Va A 6/63
17.11.2007 Harmonia KRJ Va B 9/108
21.11.2007 FC-Riders KRJ Int II 7/123
21.11.2007 FC-Riders KRJ Va B 9/120
21.11.2007 FC-Riders KRJ GP 2/112
21.11.2007 Hamilton KRJ Va B 1/73
22.11.2007 Ciar Dressage KRJ Va A 5/53
23.11.2007 FC-Riders KRJ Va A 3/103
23.11.2007 FC-Riders KRJ GP 2/112
23.11.2007 FC-Riders KRJ He B 6/129
23.11.2007 FC-Riders KRJ Int II 4/120
23.11.2007 FC-Riders KRJ GP 4/112
23.11.2007 FC-Riders KRJ Int II 10/120
24.11.2007 Willoughby KRJ He A 1/56
24.11.2007 Willoughby KRJ He A 2/56
24.11.2007 Willoughby KRJ Va B 3/60
29.11.2007 Karmiini KRJ Va B 6/46
24.12.2007 Nirvana KRJ He C 7/173
26.4.2008 Skurvash KRJ He A 1/36
27.4.2008 Fiktio KRJ KN Special 2/45
30.4.2008 Torasydän KRJ KN Special 4/84
2.5.2008 Bleyena Warmbloods KRJ GP 5/75
5.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ He A 2/40
6.5.2008 Aweia KRJ He B 3/45
11.5.2008 Conquérant KRJ Va A 2/36
11.5.2008 Conquérant KRJ Va B 1/36
12.5.2008 YT Hallanvaara KRJ KN Special 3/62
13.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Va B 5/40
14.5.2008 Marceille KRJ He C 6/41
17.5.2008 YT Hallanvaara KRJ KN Special 6/44
18.5.2008 Keskiviikon KRJ He C 3/24
19.5.2008 Naranja KRJ Int I 3/36
29.5.2008 Chillin Monitoimitalli KRJ Kür Int II - GP 6/51
30.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ He B 2/37
31.5.2008 Marceille KRJ He B 5/40
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ He C 6/40
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ He A 1/40
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ He A 4/40
1.6.2008 Promiseland KRJ He B 6/50
10.6.2008 Tropica KRJ He C 1/40
12.7.2008 Chillin Monitoimitalli KRJ Int I 2/23