Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
C U IN HELL PBNimi C U in Hell PB, Saku Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 167cm
Syntynyt 29.10.2007 Ikä 18-vuotias (VHKR)
Koulutustaso Ko: He A, Re: 160cm Rekisterinumero VH-37958
Painotus Esteratsastus Saavutukset ERJ I
Kasvattaja Skurvash Omistaja Skurvash

Kuollut 20.09.2012Photos © Valleluva

Vanhempiansa erehdyttävän paljon, ainakin ulkomuodoltaan, muistuttava C U in Hell on loppujen lopuksi melko rehti kaveri, jos jättää pois laskuista orin pikku kiusanteon. Ori vaistoaa hyvin herkästi pienenkin aristelun ja käyttää kokoaan sekä voimaansa hävyttömästi hyväkseen pelotellakseen arempaa ihmistä. Tutuille tallityöntekijöille Saku ei liiemmin haistattele, vaan käytäytyy yllättävänkin mallikkaasti. Toki täytyy muistaa, että kun on orista kysymys, koskaan ei voi olla täysin varma, mitä Sakun korvien välissä liikkuu. Edellä tuli jo mainittua, että Saku haastaa harvemmin tuttuja hoitajia, mutta herra varustetaan ja hoidetaan silti tallikäytävällä molemmilta puolin kiinnitettynä. Tämä siksi, ettei Saku saisi päähänsä keksiä pientä jäynää hoitajansa pään menoksi. Ja helpommalla siinä pääsee itse kukin, kun suorittaa aluksi pieniä turvajärjestelyitä.

Ruoka-aikaan, ja eritoten nälkäisenä, Saku on yksi päällekäyvimmistä Skurvashin asukeista. Ori saakin ateriansa turpansa eteen heti ensimmäisten joukossa. Ruokkijan on osattava heittää sapuskat astiaan mahdollisimman nopeasti ja tarkasti, sillä Saku on yllättävän nopeasti ruokkijan sylissä, jos tämä jää jaarittelemaan turhia. Oikeastaan ainut hetki, jolloin Sakua on viisasta huoltaa ilman kiinni sitomista on silloin, kun orilla on täysi annos mössöä edessään. Ja kuten kauramoottorit yleensä, myös Saku nauttii, kun saa harjailun ohessa taputuksia ja kehuja ulkomuodostaan.

Tarhauksen suhteen Sakun kanssa voi toteuttaa maailman yksinkertaisinta kaavaa. Ori on innoissaan päästessään tuulettumaan, mutta aivan yhtä täpinöissä se on taas päästessään sisälle talliin - olisiko syynä kenties karsinassa odottavat iltakaurat? Laumaeläimenä Saku huutelee mielellään hieman etäämpänä laiduntaville tallitovereille ja aivan samalla lailla se myös tallustaa kiltisti hoitajan perässä laitumelta, kun sitä haetaan sisälle. Vielä tähän menessä ori ei ole yllättänyt ketään lähtemällä hiihtelemään ympäri kartanoa oman mielensä mukaan, vaan tyytyy kiltisti seuraamaan hoitajaansa.

Kentällä Saku on dynamiikaltaan aivan omaa luokkaansa, eikä ratsastajankaan ole kovin vaikea huomata, millaisen koneen on saanut alleen. Saku on eteenpäinpyrkivä, mutta samalla hyvin kuolaimella pysyvä. Toisinaan, kun ori oikein innostuu, saattaa se painaa ohjille melkoisella voimalla. Tämä ratsastajan on vain kestettävä ja keksittävä pikku tekemistä orille, jotta se ei pääsisi tositoimiin. Sakun leipätyönä ovat esteet, ovathan molemmat sen vanhemmista erittäin ansioituneita sillä saralla.

Vaikka välillä Saku on melkoinen jyrä ratsastuskentällä ja satulassa kyytiä ottava saa tosissaan tehdä kaikkensa, jotta ori juoksisi aidasta läpi, muuttuu Sakun olemus täydellisesti, kun lähdetään retkeilemään lähimetsikköön. Turvallisempaa maastoratsua saa hakea, sillä Saku ei todellakaan ole moksiskaan metsässä lymyävistä eläimistä. Jos ratsastajalle iskee kesken reissun oikein kova hätä päästä savuttelemaan, voi Sakun selässä huoletta kaivaa tupakointivälineet esiin ja sauhutella hetkisen, ennen matkan jatkamista, ori ei ole moksiskaan.

Orilla on esteisiin hyvin positiivinen asenne. Saku ei kieltäydy hyppäämästä ilman erittäin hyvää syytä, vaan yrittää aina tehdä ratsastajalle mieliksi ja pyrkii ylittämään esteen kulmasta kuin kulmasta. Sakun vauhti esteradalla on yleisesti ottaen reipas, mutta toisinaan innostuttuaan saa ratsastaja kyllä kiitettävissä määrin roikkua ohjasperissä. Hyppytyylissä ei ole moittimista, tyyli on puhdas ja ponnistusvoimaa löytyy vaikka muille jakaa. Rakenteellisesti Saku tosin on ehkä enemmän ulkokenttien kilparatsu, mutta ei hallikisatkaan ole poissuljettu ajatus. Liukkaalta liikkuvudelta ja ketteryydeltä Saku ei vain aina ole sitä, mitä hallissa kisattavilta hevosilta toivotaan.

Sakun saaminen traileriin ei suuremmin aiheuta päänvaivaa tallihenkilökunnalle. Oria ei tarvitse sulloa väkipakolla koppiin kiroillen, itkien ja uhkauksia suoltaen, Saku ei moisia poppakonsteja tarvitse. Tyynen rauhallinen matkustaja suostuu kuljetettavaksi yksin tai toisen nelijalkaisen kanssa, eivätkä pidemmätkään matkat tuota Sakulle ongelmia. Sakun jäljiltä traileri on lähes poikkeuksetta moitteettomassa kunnossa, sillä toisin kuin useat muut Skurvashin kisahevoset, ei Sakun tavoitteena ole tutkia kopin todellista arvoa pistämällä se lähes lunastuskuntoon.

Toisinaan melkoinen häseltäjä, parempina päivinä kuin viilipytty. Näillä sanoilla voisi ehkä parhaiten kuvata Sakun käyttäytymistä, kun kyse on kilpatilanteesta. Sakun tapauksessa ei ole pahitteeksi saada satulaan rauhallista ja kylmäpäistä kaveria, joka saa orinkin rauhoittumaan. Etenkin ennen suoritusta Sakun kiinnostuksen kohteet ovat monesti aivan muualla, eikä kilpailu jaksaisi vähempää kiinnostaa. Kun eteen saadaan lämmittelyalueen harjoitusesteet, ääni muuttuu kellossa totaallisesti. Radalla Saku osaa keskittyä olennaiseen, varikkoalueen hämmingistä huolimatta. Esteistä pitävä ori yrittää joka kerta parhaansa, ratsastajasta tosin riippuu paljonkin, pysyykö homma hanskassa ja mikä on lopputulos.


i. Sentence of Death
ERJ II, YLA 2
ii. Memorandum Black evm
musta, 170 cm
holst
iii. Melantroduction
iie. Crucifixio Ruin
ie. Sleepwalker Z evm
kimo, 164 cm
holst
iei. Anti-Semitism
iee. Karmacode
e. Shadegrown
ERJ II, YLA 2
holst
ei. Wanderer C evm
punarautias, 177 cm
holst
eii. Malorum
eie. Madrigal Of Sorrow
ee. Nocternity evm
punarautias, 166 cm
holst
eei. Snakebite
eee. Punishment


i. Sentence of Death kuuluu yksiin vanhimpiin Skurvashin tuontioreihin. Senari saapui talliin vuoden 2006 lopulla ja on nyttemmin jo siirtynyt kisaeläkkeelle. Ori kilpaili hyvällä menesyksellä 160cm esteluokissa ja on jättänyt jälkeensä useita kyvykkäitä esteratsuja. Erakkomainen ori on kerännyt mukavasti meriittejä elämänsä aikana ja herra on kunnostautunut mm. ERJ II ja YLA 2 palkinnoin.

ii. Memorandum Black on poikansa Sentence of Deathin syntymäkodissa asustelevia oreja. Esteradoilla runsaasti kisannut ori on väriltään musta, luonteenlaadultaan tämä komistus on varsin kuumahko tapaus. Sijoituksia ori on kuitenkin napsinut vain satunnaisesti, ori näyttää kaiken aikaa kiinnostuvan kaikesta muusta paitsi käsillä olevasta tehtävästä. Kieltämättä orin hyppytyyli on puhdas ja varsin loistokkaita voittoja ori on muutamia kertoja yllättävästi napannut muuten huonosta kisamenetyksestä huolimatta.

iii. Melantroduction punarautias hollannista kotoisin oleva moinitoimitaituri. Orilta sujuvat sekä kouluratsastus että esteet, tästä puhuvat orin kapasiteetti esteillä joka yltää 150cm luokkiin. Myös kouluradoilla ori selvittää intermediaire tason luokkia kevyen ja sulavan näköisesti liikehtien. Eikä ori suinkaan ole täysi nolla jalostuksessa, haluttua tavaraa Melantroductionin varsat ovat markkinoilla olleet.

iie. Crucifixio Ruin on melko mitäänsanomaton nimi orin sukutaulussa. Tamma on toiminut satunnaisessa jalostuskäytössä ja toiminut lähes yksinomaan harrasteratsuna. Kauemmaksi Senarin sukutalua selatessa vastaan tulee sekä kuuluisuuksia että hieman tuntemattomampiakin hevosia.

ie. Sleepwalker Z on myöskin Sentence Warmbloodsin tilalla suurimman osan elämästään viettänyt tamma, joka on pääosin toiminut jalostushevosena. Hienosta estepainotteisesta sukulinjoistaan huolimatta tamma ei juurikaan ole kisakentillä taitojaan väläytellyt, sillä tamman mahdollisuudet osallistua kilpailuihin ovat jääneet melko vähiin tamman toimiessa siitoshevosena. Lempeäluonteinen tamma on mukava ratsastettava ja ulkomuodoltaan kaunis, väritykseltään kimo kuten jälkeläisensäkin.

iei. Anti-Semitism kuuluu Saksan arvostetuimpien jalostusorien joukkoon, eikä suinkaan turhaan. Ori on sekä luonteensa että hyppylahjakkuutensa ansiosta arvostettu hevonen. Ketterä ruunnikko ori on viettänyt suurimman osan elämästään kilparatoja kierrellen, omistajaakin ori on muutman kertaan vaihtanut kovien tarjousten vuoksi.

iee. Karmacode, Sakun isänemänemä, on myös esteradoilla paljon nähty ja tunnettu tamma. Kipakkaluonteinen neitokainen ei ole montaa jälkeläistä maailmaan saattanut ja siksi sen nimen näkeminen sukulinjoissa saa kasvattajat korottamaan hintojaan ostotarjouksissaan, niin haluttua harvinaista herkkua nämä ovat.

e. Shadegrown lähentelee jo pikkuhiljaa kolmenkymmenen ikää. Tamma on kilpaillut aikanaan aktiivisesti esteradoilla, joista kielivät tamman lukuisat sijoitukset. Hoitaessa tamma on melko sävyisä, mutta ratsastajaltaan Sheila vaatii kuitenkin enemmän kuin pelkkää satulassa matkustamista. Shadegrownin jalostusarvo on kiistaton, sillä tammalla on useita kyvykkäitä jälkeläisiä Sakun lisäksi. Näihin kuuluvat mm. kaksi vanhinta, Self-Killer PB sekä Scumgrief PB.

ei. Wanderer C on jättiläismäisiin mittoihin kasvanut karvaan punarautias ori, joka kokonsa mukaisesti on Grand Prix ratojen ehdoton ykkönen, ori hyppää ongelmitta loistavalla hyppytyylillään yli 160cm korkeat esteet. Ori on kuitenkin ollut rajoitetusti jalostuskäytössä, sillä sen omistajat Raimond ja Glen Wroth ovat olleet hyvin tarkkoja oriin astumista tammoista.

eii. Malorum oli Va A tason kouluratsu, joka kuitenkin vaihtoi omistajanvaihdoksen myötä uraansa esteille kymmenen vuoden iässä. Ori kisasi 130-140cm kokeilla esteradoilla, menestyen kohtalaisen hyvin, vaikka orin laiska laukka-askel olikin melkoisen turmiollinen uusintaradoilla. Vauhti ei yksinkertaisesti riittänyt orilla nopemmille kilpakumppaneille, kun taisteltiin puhtaan radan lisäksi aikaa vastaan. Harmilliseen auto-onnettomuuten jouduttuaan ori kuitenkin lopetettiin etujalan murtumisen vuoksi.

eie. Madrigal Of Sorrow on Sorrow Warmbloodsin yksi viimeisimmistä kasvateista ennen tuhoisaa tulipaloa, joka vei kolmasosan lähes seitsemänkymmenen hevosen siittolasta. Madrigal on periyttänyt kauniin kullanrautiaan värinsä jokaiselle varsalleen, sekä tiettyä kylmäpäisyyttä, jota kisatilanteissa tarvitaan. Tamma itse kisasi aikoinaan varsin menestyksekkäästi, vaikka ura jäikin tamman osalta lyhyeksi, kun se siirrettiin 11-vuotiaana siitokseen. Kuitenkin sen onnistui kerätä palkintokaappiinsa monia mainitsemisen arvoisia palkintoja.

ee. Nocternity, tämä karvapeitteeltään mahongin värinen raudikko, on Shadegrownin kiivasluonteinen emä. Tammaa oli aluksi vaikea saada astutettua Sheilan isällä, sillä orin omistajat miettivät kauan menestyksekkään, mutta tulisen tamman antamista oriinsa astuttavaksi. Muutaman vakuuttavan voiton napsittuaan tamma oli kuitenkin tervetullut Wanderer C:n luokse astutettavaksi.

eei. Snakebite ei ole valitettavasti koskaan loistanut kilparadoilla kirkkaimpien tähtien tavoin. Orin erittäin vaikea luonne on asettanut omat rajoitteensa ja tämä myös johti orin ruunaamiseen kymmenen vuoden iässä. Ruunamisen myötä Snakebite toki rauhoittui, mutta kilpakentillä ei siltikään tullut toivottua menestystä. Orilla on kuitenkin muutamia kohtuullisen menestyneitä jälkeläisiä.

eee. Punishment kuuluu valitettavasti Snakebiten tavoin vähemmän menestyneisiin hevosiin. Saksasta Ruotsiin kisaamaan myyty tamma ei tuottanut toivottuja tuloksia, vaikka Punkin rahkeet riittivätkin kiitettävästi aina 140cm radoille saakka. Tamma palautettiin lyhyen ajan kuluttua kotimaahansa, jossa siitä tehtiin välittömästi jalostushevonen.Jälkeläiset
07.02.'08 t. RQM Agnes
16.09.'08 t. Kill-Thrill PB
31.10.'08 t. Wicked Witches PB
17.04.'09 t. Aworei La Lou
01.06.'09 o. Ultraviolet fer
26.07.'11 o. Custommade F
04.12.'11 o. G.G. inflames
21.08.'12 o. Rattlesnake Solo
03.09.'12 t. Thalassa Mer


MEJ Kisat (67 starttia)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
1.5.2010 Fenton MEJ 110cm 28/31
1.5.2010 Fenton MEJ 130cm 1/18
3.5.2010 Anwarfol Acres MEJ 100cm 5/24
5.5.2010 Heinämäki MEJ 50cm 12/19
5.5.2010 Bairdon MEJ 70cm 13/42
5.5.2010 Bairdon MEJ 110cm 8/26
7.5.2010 Bairdon MEJ 100cm 2/20
7.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 2/12
7.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 6/13
13.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 6/37
13.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 16/21
13.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 90cm 6/15
14.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 90cm 7/15
14.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 13/37
14.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 13/21
15.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 17/37
15.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 9/21
15.5.2010 Huksamäki MEJ 60cm 1/22
15.5.2010 Swildie Highlanders MEJ 90cm 7/15
16.5.2010 Ferraro MEJ 110cm 20/37
16.5.2010 Ferraro MEJ 130cm 14/21
17.5.2010 Fenton MEJ 90cm 29/38
17.5.2010 Fenton MEJ 130cm 14/15
18.5.2010 Fenton MEJ 90cm 21/38
18.5.2010 Fenton MEJ 130cm 5/15
19.5.2010 Fenton MEJ 90cm 27/38
19.5.2010 Fenton MEJ 130cm 10/15
20.5.2010 Fenton MEJ 90cm 34/38
20.5.2010 Fenton MEJ 130cm 10/15
21.5.2010 Fenton MEJ 90cm 23/38
21.5.2010 Fenton MEJ 130cm 2/15
22.5.2010 Fenton MEJ 90cm 18/38
22.5.2010 Fenton MEJ 130cm 3/15
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 20/26
22.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 21/22
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 1/17
22.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 18/20
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 2/24
23.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 21/22
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 3/17
23.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 6/18
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 24/24
24.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 5/22
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 11/17
24.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 13/18
24.5.2010 Huoleton MEJ 100cm 30/30
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 2/24
25.5.2010 Bairdon MEJ 120cm 14/22
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 6/17
25.5.2010 Bairdon MEJ 130cm 5/18
28.5.2010 Edenla Ponies MEJ 120cm 7/11
31.5.2010 Galant MEJ 100cm 10/33
31.5.2010 Galant MEJ 130cm 2/8
7.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 10/15
8.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 13/15
8.6.2010 Huoleton MEJ 120cm 3/16
9.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 16/17
10.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 7/15
11.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 14/15
12.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 4/15
13.6.2010 KK Bailador MEJ 130cm 5/15
13.6.2010 Fenton MEJ 120cm 9/14
13.6.2010 Fenton MEJ 130cm 1/10
14.6.2010 Fenton MEJ 120cm 13/14
13.6.2010 Fenton MEJ 130cm 5/10
15.6.2010 KK Bailador Kesäkuun MEJ Cup 110-120cm 5/26
15.6.2010 KK Bailador Kesäkuun MEJ Cup 130cm 5/20


ERJ Kisat (73 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
10.1.2008 Bauaben ERJ 150cm 1/70
15.1.2008 Mirus Ponies ERJ 100cm 4/16
10.1.2008 Mirus Ponies ERJ 140cm 1/10
21.3.2008 Kimovaara ERJ 130cm 3/50
6.5.2008 Greenfield ERJ 130cm 5/69
8.5.2008 Kartano Blijvend ERJ 130-140cm 5/50
8.5.2008 Kartano Blijvend ERJ 130-140cm 6/50
10.5.2008 Kartano Blijvend ERJ 150cm 3/35
18.6.2008 Bleyena ERJ 150cm 4/33
19.6.2008 Skurvash ERJ 150cm 1/26
19.6.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/26
19.6.2008 Skurvash ERJ 150cm 2/26
1.7.2008 Piipari ERJ 120cm 5/30
6.7.2008 Stable of Sunset ERJ 100-110cm 5/52
8.7.2008 Skurvash ERJ 130cm 3/14
8.7.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/18
9.7.2008 Rowea ERJ 120cm 1/42
9.7.2008 Rowea ERJ 120cm 1/42
9.7.2008 Rowea ERJ 120cm 1/39
13.7.2008 Abbymore ERJ 100cm 3/20
15.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 120cm 4/50
15.7.2008 Satulinna ERJ 130cm 4/134
17.7.2008 Unafraid ERJ 150cm 5/25
18.7.2008 Maple's Stable ERJ 120cm 1/35
20.7.2008 Crosswice ERJ 110cm 3/30
23.7.2008 Kingsvalley ERJ 160cm 1/22
23.7.2008 Kingsvalley ERJ 150cm 3/61
25.7.2008 Unafraid ERJ 150cm 4/25
26.7.2008 Satulinna ERJ 110cm 3/100
26.7.2008 Satulinna ERJ 110cm 7/100
26.7.2008 Satulinna ERJ 140cm 3/69
26.7.2008 Delma Connemaras ERJ 120cm 2/30
28.7.2008 Kartano Blijvend ERJ 150cm 6/43
31.7.2008 Piipari ERJ 160cm 3/25
5.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 160cm 3/37
13.8.2008 Siittola Queiro ERJ 120cm 4/41
13.8.2008 Lime ERJ 140cm 7/53
15.8.2008 Bless ERJ 120-130cm 4/39
16.8.2008 Siittola Quiero ERJ 120cm 5/42
16.8.2008 Kivinummen Hevostila ERJ 140cm 1/23
17.8.2008 Kincaid Farm ERJ 120cm 9/82
19.8.2008 Siittola Quiero ERJ 120cm 7/55
20.8.2008 Katvusto ERJ 110-120cm 2/35
17.9.2008 Wingo Stud ERJ 160cm 5/40
19.9.2008 Zur�ck ERJ 140cm 4/32
21.9.2008 Barrier Showjumpers ERJ 100-110cm 2/28
21.9.2008 Piipari ERJ 140cm 2/34
5.10.2008 Lexington ERJ 150-160cm 2/25
6.10.2008 Lexington ERJ 150-160cm 4/25
18.10.2008 Skurvash ERJ 160cm 2/26
18.10.2008 Piipari ERJ 140cm 1/36
19.10.2008 Bolivi�t Showjumpers ERJ 160cm 2/30
19.10.2008 Skurvash ERJ 160cm 4/26
24.10.2008 Kisatalli Season ERJ 140cm 6/73
25.10.2008 Siittola Shadow ERJ 160cm 1/30
25.10.2008 Kensington ERJ 150cm 2/40
25.10.2008 Hankivaara ERJ 130cm 7/92
28.10.2008 Weybridge ERJ 140-150cm 1/45
28.10.2008 Rowea ERJ 140cm 6/40
10.11.2008 Gendarme's ERJ 110cm 1/30
11.11.2008 Unafraid ERJ 150cm 3/34
13.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 4/61
13.11.2008 Fe Yance ERJ 120cm 4/78
14.11.2008 Skurvash ERJ 160cm 1/15
14.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 3/61
15.11.2008 Skurvash ERJ 160cm 3/15
15.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 5/61
16.11.2008 Flash Stables ERJ 120cm 6/104
19.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 1/61
20.11.2008 Unafraid ERJ 150cm 1/34
22.11.2008 Mirrors ERJ 140-150cm 5/30
3.12.2008 Unafraid ERJ 150cm 6/36
31.6.2009 B&W Stallion Station Kesäkuun ERJ Cup 140cm 2/204


01.02.2008 - Sakun kisaura on alkanut lupaavasti ja ori on napsinut sijoituksia jopa 150cm luokista. Positiivinen yllätys oli että ori sai näinkin vauhdikkaan startin kisauralleen, sillä Saku ei ole kisannut lainkaan alle metrin luokkia. Jämme jännityksellä seuraamaan kuinka orin ura estekentillä lähtee toden teolla nousuun, mutta ainakin alku lupailee jo hyvää.

07.02.2008 - Orin ensimmäinen jälkeläinen RQM Agnes syntyi tänään. Saku astui aikaisemmin Trick or... Trapped! PB nimisen tamman, joka on Sakun tavoin Skurvashin kasvatti. Selvästikin orin hyvät saavutukset estekentillä olivat tehneet tamman omistajaan vaikutuksen, sillä orilla ei toistaiseksi ole kovinkaan paljon kilpailukokemusta takanaan, vaikkakin tulokset puhuvat puolestaan.

14.06.2008 - Sannin omistuksessa tähän päivään asti viihtynyt C U in Hell palasi tänään synnyinkotiinsa. Orin sukupuu on sen verran vakuuttava, ettei orille edes yritetty etsiä uutta omistajaa, vaan se sai jäädä synnyintilalleen asumaan. Kisaura orilla on jatkunut samaan tapaan kuin aikaisemminkin, eikä Sakun menestykselle näy loppua. Uutta astutustakin on jo mietitty omassa tallissamme majailevan Passion Ball SWA:n kanssa, joten orille voi hyvinkin olla jälkikasvua tiedossa lähikuukausien aikana.

16.09.2008 - Sakun toinen jälkeläinen, Kill-Thrill PB näki ensimmäistä kertaa päivänvalon. Olimme iloisesti yllättyneitä, sillä tammavarsa oli perinyt isänsä värin ja toivomuslistalla on myös orin periyttäneen hyppylahjansa jälkeläiselleen. Muuten arki orin kanssa on sujunut tasaisesti. Saku on normaaliin tapaan viihtynyt estekentillä sekä käynyt erinäisissä valmennuksissa.

03.12.2008 - Saku taisi aamulla itsekin aavistella, että päivässä oli jotain erikoista, sillä tavallisen viilipytyn asenteen sijaan ori oli melko levoton ja heilui kuin heinämies karsinassaan. Erikoisen tästä päivästä teki se, että Saku osallistui viimeista kertaa estekisoihin. Unafraidissa järjestetyissä estekisoissa oli 150cm luokka, johon Saku oli ilmoitettu mukaan. Vimmeistä kertaa esiintynyt Saku ei valitettavasti saanut täyttä voittoa, mutta sijoitus napsahti silti pussiin.

18.12.2008 - Useimmat Skurvashin oreista ovat olleet alkuun hyvin turhautuneita kilpauran päättymisestä, mutta Saku näyttää ottavan tilanteen melko rauhallisesti. Orin käyttäytymisessä ei ole pahemmin tapahtunut muutoksia, tosin parina ensimmäisenä vapaapäivänä orissa oli havaittavissa pientä alakuloisuutta. Nyt Saku on kuitenkin jo täysin oma itsensä, mutta en ole silti hennonut jättää herraa täysin huomiotta. Saku on mukava maastohevonen ja olen viimepäivinä viihtynyt orin kanssa metsäpoluilla ehkä enemmän kuin minulla olisi todellisuudessa aikaa.

17.03.2009 - Saku alkaa näyttää ainakin omaan silmääni hyvin valmiilta pakeltilta ainakin laatuarvosteluita ajatellen. Kun tänään sitten ERJ laatuarvostelukutsu oli ilokseni julkaistu, piti Sakun tottakai päästä mukaan. Orin haluan ilman muuta heti seuraavaan yleislaatuarvosteluunkin, sillä Saku on ainakin omaan silmääni sen verran komea tapaus, että oria kyllä kehtaa käydä näyttämässä pitkin kyliä. Nyt pitää vain toivoa, että Saku ei nolaa kasvattajaansa aivan totaalisesti, jotta orilla on vielä asiaa takaisin kotiin.