Druella PB

Nimi: Druella PB, Trulli
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 01.01.2009 , 25-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP
Säkäkorkeus: 164cm
Rotu: Trakehner
Rekisterinumero: VH06-021-6874
Kasvattaja: Skurvash
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

KTK II
KRJ I
YLA 2

Täyttänyt 4 vuotta 12.07.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 54 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 2 kplDruellan ei oikeastaan pitänyt jäädä Skurvashiin nurkkiin pyörimään, mutta toisin kävi. Hellyyttävästä pikkutammasta ei vain osattu luopua, vaikka ostajaehdokkaita olisi varmasti ollut pilvin pimein. Ja kun tamma on vielä luonteeltaakin lähes kympin luokkaa, oli helppoa tehdä päätös tamman jättämisestä kotiin. Trulliksi lyhyemmin kutsuttu tumma neitokainen on tallin hiljaisimpia tammoja, joka ei turhaan kalastele huomiota hoitajilta. Trulli saa hellittelyjä osakseen ilman rapsutuksien kerjäämistäkin, kun muiden hevosten riekkuessa tamma kerää kehut rauhallisella käytöksellään.

Tamman karsinaan voi ihan hyvin laskea leikkimään vaikka vaippaikäisen naperon, sillä Trulli pitää kyllä huolen siitä, ettei talloisi ketään jalkoihinsa. Druella tapaakin olla se hevonen, jota esitellään tallilla vieraileville henkilöille, koska tamma on loputtoman kärsivällinen, eikä se pure keneltäkään päätä irti. Hoidettavana Druellaa helpommaksi hevonen ei enää tule, kun tamma ei koskaan pistä sirkusta pystyyn, toisin kuin isänsä. Varusteet voi nakkoa tamman niskaan lähes tyylillä kuin tyylillä, eikä tamma ole moksiskaan. Trulli ei myöskään ole hevonen siitä herkimmästä päästä, joten kovemmat otteet hoidettaessa eivät saa tammaa närkästymään.

Hyvästä käytöksestä kielii myös se, että Druella ottaa ystävällisesti vastaan myös tuntemattomat ihmiset, eikä peruuttele peloissaan karsinansa perälle tai luimistele kakaroiden nykkiessä sitä turpakarvoista. Vaikka tamma ei aina pidä siitä, mitä eläinlääkäri sen pään menoksi on kulloinkin keksinyt, ei tamma haraa vastaan, vaan avaa kiltisti suunsa. Esimerkiksi silloin, kun sen hampaita raspataan Druella tottelee kuuliasisesti eläinkäärin käskyjä, eikä tammasta tasrvitse pidella kiinni koko tallihenkilökunnan voimin. Kärsivällinen Druella on hyvä harjoituskappale myös aloittelevalle kengittäjälle, koska tamma jaksaa seisoa aloillaan, vaikka uusien "korkkarien" asentaminen kestäisikin totuttua pidempään.

Laitumella Trulli tulee hyvin toimeen muiden tammojen kanssa, kun neiti ei ikinä lähde haastamaan riitaa, vaan tyytyy olemaan arvoasteikolla alemmalla tasolla mukisematta. Jos toinen tamma tulee haastamaan tarpeettomasti riitaa, Druella antaa häiriköijälleen lauhkeasta luonteestaan huolimatta nopeat lähdöt, sillä se ei tykkää tarpeettomasta nahistelusta. Trulli harvemmin joutuu puolustamaan itseään mutta ei olisi ensimmäinen kerta, kun joku uhkarohkeista hulivileistä olisi mennyt kokeilemaan rajojaan ja tulisi hakijaansa nilkuttaen vastaan, kun Druella on mennyt ja potkaissut riitapukaria mojovasti sääreen.

Trulli on perusvarma ratsu jota lähtee mieluusti liikuttamaan aina silloin, kun ei millään jaksaisi tapella kovapäisten kantturoiden kanssa. Ratsastettavuudeltaan Druella tuleekin hyvin paljon isäänsä sillä tamma toimii hyvin selkeillä perusavuilla, eikä tämän hevosen kanssa tarvitse jatkuvasti pelätä käyttävänsä liikaa voimaa. Kaikkein eniten tamma nauttii siitä, kun se saa koko kentän käyttöönsä, eikä turhia häiriötekijöitä ole näköpiirissä. Paljon omaa tilaa kentällä tarvitseva Druella näyttää hyvin nopeasti takakaviotaan sille, joka uskaltautuu liian lähelle tehtäväänsä keskittyvään tammaan. Yleisillä paikoilla, kuten kilpailuissa, Druellan häntään sidotaan punainen rusetti varoitukseksi muille, mutta toisinaan sekään ei riitä ja joku onneton saa osumaa tamman kaviosta. Potkiminen jääkin tamman ainoaksi miinuspuoleksi, sillä kisapaikalla Druella käyttäytyy yhtä rauhallisesti kuin kotitallillakin ja kouluohjelman läpi tamma liitelee keskittyneesti ja itsevarmuutta uhkuen.

Vaikka Trulli onkin niin helppo ratsastaa, että jopa aloitteleva keltanokka saisi tamman toimimaan kuin unelma, myös Trullilla on huonompia päiviä. Toisinaan tamma kaipaa kunnon höykkyytystä ja tamma on pantava ruotuun heti kerralla. Pahat päivät on helposti huomattavasti, kun Druella liikehtii todella tahkeasti, eivätkä normalisti hyvin perille menevät avut tuumaa upota tamman kalloon. Tamman meno muuttuu kyllä siinä vaiheessa, kun se saa kerran ja oikein kunnolla raipasta, jos taas ratsastaja ei henno kurittaa Trullia, tämä voi rauhassa tyytyä naputtelemaan tammaa kylkiin koko loppu päivän, eikä liikkeeseen tule muutosta.

Tamman kaivatessa vaihtelua ainaiseen koulukuvioiden treenaamiseen, hypätään sillä toisinaan myös esteitä. Puomit asetetaan kuitenkin selvästi alle metrin korkeuteen, sillä huolimatta innostuksestaan esteitä kohtaan Druella ei liiemmin taida esteiden ylittämisen jaloa taitoa. Tamma hyppää matalimpien esteiden yli niitä pudottamatta, mutta tyylissä on paljon korjailemisen varaa. Esteillä Druella on hätäinen ja muutoin kaikkeen hyvin keskittyvä tamma hätiköi ja jättää usein ratsastajan komennot kuuntelematta. Trullin omankin turvallisuuden kannalta tallin johto on tullut siihen tulokseen, ettei tammalla saa hypätä yli 80cm esteitä.

Jo nuoruusiällään Druella on viihtynyt hyvin metsän tuomassa rauhassa. Koulutuksensa alkuvaiheessa tamma käytettiinkin usein maastossa kävelyretkillä ja nykyäänkin, kun sekä tamma että sen ratsastaja kaipaa irtiottoa arjesta, suunnataan Druellan turpa kohti tuttua metsäpolkua. Maastossa Trulli on varmajalkainen ja vakaa ratsu, joka ennätti jo vaippaiässä säikkyä metsässä kaiken mahdollisen. Nykyään tamma ei korvaansa lotkauta pensaikosta pakoon pyrähtää lintuparvea tai kovalla metelillä vastaan tulevaa mönkijää. Kerrankin kun tamma joutui nokikkain iäkkään sarvipäähirven kanssa, ei se piitannut metsän kuninkaasta, vaan olisi käyskennellyt suoraan tämän syliin. Terveyttään arvostava ratsastaja puolestaan tuumi toisin ja käänsi Druellan kohti tallia, jonne suunnattiinkin hippulat vinkuen.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Radonezh
KRJ I
ii. Quiet Riot II
iii. Quiet Riot
iie. Afterglow
ie. Myarth
iei. Seven Sins
iee. Devian IV
e. Vamps&Wolves
KRJ I
ei. Earth/Revolt
eii. Ayreon
eie. Scum&Dust
ee. Crack The Riddle
eei. Mordercom
eee. Skeleton Witch


i. Radonezh - on tahkonnut Grand Prix tason kouluratoja erinomaisin tuloksin. KRJ Cupsissa kaikkiaan neljä kertaa sijoittuneella Nemolla on lennokkaat ja sulavat liikkeet ja ori kantaa itsensä hyvin läpi vaativienkin kouluratsastusohjelmien. Jalostuspuolella Radonezh on ollut yhtä vakuuttava kuin kilpakentilläkin. Skurvashissa asuva Druella PB on KTK II pakittu, Roxburyn Mordred PB puolestaan VIR MVA Ch. Nemon viimeisin varsa, tummanruunikko Spidraphile PB, on saavuttanut KRJ I palkinnon, kantakirjattu III palkinnolle ja sille on myönnetty myös VIR MVA Ch titteli.

ii. Quiet Riot II on kansainvälisen tason kouluratsu, joka on tahkonnut kovia tuloksia kouluradoilla vuodesta toiseen. Saksalainen ori on voittanut kotimaansa mestaruuden neljänä vuonna peräkkäin ja pystynyt kisaamaan kansainvälisissä Grand Prix luokissa ilman loukkaantumisia viimeiset kuusi vuotta. Mustanruunikon orin liikkeet ovat ilmavia ja suureleisiä eli omiaan juurikin tämän tason kilparatsulle. 164cm korkean Quiet Riotin menestystarinaa seuratessa ei ole ihme, että oria on tituleetattu aikansa hienoimmaksi kouluratsuksi. Luonteeltaan säyseä Quiet Riot ei ole jalostuspuolella kuitenkaan kohahduttanut, vielä, sillä sen jälkeläiset ovat vielä verrattain nuoria.

iii. Quiet Riot on saksalainen jalostusori, joka kilpaili kouluratsastuksessa Grand Prix tasolla hyvin tuloksin. Menestyksestään huolimatta Rioksi kutsuttu 164cm korkea ori ei kuitenkaan ollut samanlainen menestystarina jalostuspuolella, kuin kilpakentillä. Ori periytti jälkeläisilleen hyvin tasapainoista ja rohkeaa luonnettaan sekä mustanruunikkoa väritystään (orin jälkeläisistä lähes 90% peri lähes identtisen värityksen kuin Riolla), mutta kouluratsun ominaisuudet jäivät monelta puuttumaan. Rion tunnetuin ja menestynein jälkeläinen on Quiet Riot II, joka on kuin täydellinen kopio isästään.

iie. Afterglow muistetaan Kwartumin siittolassa ennen kaikkea sen kipakasta luonteesta. Kwartumissa kaikkiaan neljätoista jälkeläistä maailmaan tuonut Afterglow oli laitumien ehdoton kuningatar, joka haastoi mielellään muiden tammojen kanssa riitaa. Hoitaessakin äkkipikainen tamma saattoi näykkäistä hoitajaansa täysin varoittamatta. Rautiaan tamman oikut annettiin kuitenkin anteeksi, sillä se oli kaikesta huolimatta hyvä siitostamma: 166cm korkea Afterglow varsoi aina onnistuneesti tullen helposti tiineksi, luomatta kertaakaan ja synnyttäen kaikki neljätoista jälkeläistään ilman komplikaatioita.

ie. Myarth - kilpaili vaativissa kouluratsastusluokissa ennen kuin se siirtyi jalostuskäyttöön. Jalo, musta tamma kulkee hyvässä tahdissa joka askellajissa ja kantaa itsensä hyvin. 163cm korkea Myarth siirtyi kuitenkin jalostuskäyttöön ollessaan 9-vuotias, joten se ei hienoista kouluratsun ominaisuuksistaan huolimatta saanut jatkaa uraansa kilpakentillä. Myarth on varsonut tähän mennessä viisi kertaa ja sen kälkeläiset ovat menestyneet kouluradoilla hyvin. Osasyynä tähän on varmasti se, että Myarth on joka kerta astutettu pitkälle jalostetuista, huipputason kouluratsuoreilla.

iei. Seven Sins - on vahvasti kouluratsastuksen puolelle painottuneesta suvustaan huolimatta menestynyt paremmin estekentillä. 140cm ratoja hyppäävä Seven Sins on hyväryhtinen, elastinen ja voimakas ori, joka hyppää esteet hyvällä tekniikalla ja tunnetaan ennen kaikkea kauniista radan suorittamisesta. Suuri tummanruunikko ori (sk 172cm) on jättänyt jälkeläisiä molempiin lajeihin, esteille ja kouluun.

iee. Devian IV - on sosiaalinen tamma, jota ei ole kehuttu hyväluontoiseksi syyttä. Ahkera ja positiivinen tamma kilpaili helpoissa koululuokissa ennen kuin sen omistaja, saksalainen Hans Ol, alkoi varsottaa tammaa. Sirorakenteineisella punaruunikolla tammalla oli kuitenkin vaikeuksia joka varsomisessa, vaikkakin tamma oli suhteellisen suurikokoinen, 167cm korkea. Devianin jälekäisistä ainoastaan kaksi syntyi terveenä. Myarth-tammasta tuli kelpo kouluratsu, kun taas Devianin orijälkeläinen Davos kilpaili kenttäratsastuksessa. Deviania yritettiin myöhemmin kantakirjata, mutta se ei läpäissyt vaadittavia ratsastustestejä hyväksytysti.

e. Vamps&Wolves ostettiin Romanialaiselta Krakonov Warmbloodsin tilalta vuonna 2007. Intermediate tasolla kilpaillut Vamps osoittautui kelpo kouluratsuksi, mutta ennen kaikkea se on ollut loistava siitostamma. Kimolla Vampsilla on useita KTK palkittuja jälkeläisiä, jotka eivät ole pettäneet odotuksia myöskään kouluradoilla. Vamps itse saavutti KRJ I palkinnon verrattain myöhään, sillä se käytettiin laatuarvostelussa syksyllä 2012.

ei. Earth/Revolt vaihtoi jo nuorella iällä omistajaa ja ori matkasi Saksasta Romaniaan ollessaan 4-vuotias. Ori kisasi Va A tasolla kouluratsastuksen parissa menestyen kohtalaisesti. 166cm korkean Earthin sukupuu ei ole erityisen hohdokas, joten orin jälkeläismää on pysynyt kohtalaisen pienenä. Tästä huolimatta punarautiaan orin jälkeläiset ovat menestyneet hyvällä prosentilla kouluradoilla.

eii. Ayreonista povattiin varsaiällä uutta kouluratojen supertähteä, sillä nuorella orilla katsottiin olevan erittäin näyttävät liikkeet. Ori joutui ratsukoulutuksensa loppuvaiheessa liikenneonnettomuuteen, joka jätti punarautiaaseen oriin pysyvän matkustuskammon, vaikka ori itse ei rytäkässä loukkaantunutkaan. Koska Ayreonin kuljettaminen osoittautui vastaisuudessa lähes mahdottomaksi tehtäväksi, myytiin ori Saksalaiseen vähemmän tunnettuun siittolaan. Matalasta astutushinnasta johtuen Ayreon osoittautui kuitenkin melko suosituksi oriksi tammanomistajien keskuudessa. Ayreonin jälkeläiset ovat kisanneet kohtalaisella tai hyvällä menestyksellä kouluratsastuksessa ja ovat perineet isältään sk(160cm) myös kohtalaisen pienen kokonsa.

eie. Scum&Dust kilpaili nuoruusvuosinaan Itävallassa menestyen hyvin Intermediate II tasolla. Tummanruunikko, 166cm korkea, Dust siirtyi pysyvästi pois kisaradoilta 13 vuotiaana lievän loukkaantumisen seurauksena. Tamma myytiin suureen saksalaiseen siittolaan, jossa tamma on tähän mennessä varsonut 3 kertaa. Dust toimii tilalla harrasteratsuna ja siitostamman tehtävissä. Tamma on legendaarisen Dying Sunsin ainoaksi jäänyt tammajälkeläinen.

ee. Crack The Riddle kisaa edelleen Julie Kirschin ratsastamana kouluradoilla GP-tasolla. Tamma vetäytyi hetkellisesti pois kouluradoilta vuosien -06 ja -08 väliseksi ajaksi lievän loukkaantumisen vuoksi. Tamman kisauran katkeaminen pitkittyi tamman omistajan päätettyä astuttaa Riddlen Earth/Revolt nimisellä orilla. Tästä yhdistelmästä syntyi Skurvashissa nykyisin asuva tamma, Druellan emä, Vamps&Wolves. Riddle teki alkuvuonna -09 lupaavan paluun kouluradoille ja tamma on kisannut menestyksekkäästi siitä lähtien. 163cm korkealla kimolla suunnitellaan vielä siitostamman uraa, vaikka tamma on iältään pitkästi päälle toistakymmentä.

eei. Mordercom ei luonteensa puolesta ole mikään hoitajan unelma, mutta ori on eittämättä todistanut lahjansa niin koulu- kuin kenttäratojen kuninkaana. Mordercom on ulkomuodoltaan massiivinen ja lihaksikas harmaankimo ori, joka on vaihtanut uransa aikana niin ratsastajaa kuin omistajaakin useampaan otteeseen. Tobler Farmilla nykyisin majaa pitävä ori on ottanut tasaisen kiihtyvällä vauhdilla vastaan tammoja ja jälkeläisiä 14 vuotiaalle orille on kertynyt 16 kappaletta.

eee. Skeleton Witch ei ole kansainvälisen tason kilparatsu tai edes sukunsa puolesta mikään helmi, mutta tamma on varsonut kymmenkunta jälkeläistä sitäkin menestyneemmistä oreista. Tamman omistaja on Margareta Wertheim niminen perijätär, joka kisasi itse harrastusmielessä tamman kanssa aluetason kisoissa. Skeleton Witchillä on kehuttu olevan liikettä He A vaativimpiinkin luokkiin, mutta tamman tätiratsastajan halutessa kisata vain helpoissa luokissa ei tammakaan koskaan päässyt kehittymään mahdollisesti vaativimmille tasoille kouluratsuna. 168cm korkean mustanruunikon tamman jälkeläisistä menestyksekkäimpiä ovat olleet GP-tasollakin kisanneet orit Skeleton White ja Segerat.


Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä
tamma 14.08.2009 Láthspell PB Ringwraith PB
ori 03.09.2009 Culúrien PB 8r Golden Skans
tamma 06.07.2010 Sorrowkiss PB Skeleton Scene CIS
tamma 01.03.2012 Drusilla PB Ringwraith PB
ori 25.07.2014 Totentanz PB Tartaros

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
11.07.2010 Drómundur NJ Iina A. BIS1, MVA-sert


KRJ Kisat (54 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
3.3.2009 Kilpailukeskus Stewart KRJ Int I 2/50
7.3.2009 Gotham Warmbloods KRJ Int I 7/60
17.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 4/56
17.3.2009 Virtuaalitalli Silence KRJ He B 2/40
18.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ He A 1/51
18.3.2009 Robillard Warmbloods KRJ Va A 4/30
19.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 4/56
19.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int II 6/55
19.3.2009 Gotham Warmbloods KRJ Int I 1/60
21.3.2009 Gotham Warmbloods KRJ Int I 3/60
22.3.2009 Tropica KRJ Va A 6/36
22.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ He A 2/35
23.3.2009 Tropica KRJ Va A 3/36
23.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 1/35
24.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int II 5/47
26.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 1/47
26.3.2009 Brotherhood of the Hand KRJ Int I 2/44
27.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Int II 6/50
28.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Int I 4/50
29.3.2009 Ryss it! Factory KRJ Va B 3/100
29.3.2009 Tropica KRJ Int I 5/50
29.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Int II 5/50
29.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Kur Int II 7/50
30.3.2009 Ryss it! Factory KRJ Va B 3/100
30.3.2009 Tropica KRJ Va A 1/50
30.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Va A 1/50
30.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Int II 7/50
31.3.2009 Ryss it! Factory KRJ Va A 3/100
31.3.2009 Rowland Trakehners KRJ Int I 7/50
1.4.2009 Ryss it! Factory KRJ He A 7/100
1.4.2009 Casandro KRJ Kur Va B 5/39
2.4.2009 Ryss it! Factory KRJ He A 5/100
4.4.2009 Ryss it! Factory KRJ Va A 2/100
4.4.2009 Stable of Sunset KRJ Va A 3/60
4.4.2009 Helmivaara KRJ GP 2/60
4.4.2009 Helmivaara KRJ GP 4/60
9.4.2009 Tropica KRJ Int II 4/40
9.4.2009 Pohjatuuli KRJ Int II 5/40
13.4.2009 Marceille KRJ Va A 5/40
16.4.2009 Rowland Trakehners KRJ GP 3/50
17.4.2009 Tropica KRJ Int I 4/40
19.4.2009 Tropica KRJ Kur Int I 2/40
20.4.2009 Tropica KRJ Kur Int II 3/40
22.4.2009 Hamilton KRJ Kur GP 6/40
23.4.2009 Tropica KRJ GP 3/30
13.5.2009 Elgwir Arabians KRJ PSG 5/57
13.5.2009 Elgwir Arabians KRJ Int I 1/60
17.5.2009 Daftomor KRJ GP 4/60
17.5.2009 Rowland Trakehners KRJ GP 2/50
19.5.2009 Daftomor KRJ GP 5/60
19.5.2009 Rowland Trakehners KRJ GP 5/50
21.5.2009 Daftomor KRJ GP 4/60
22.5.2009 Daftomor KRJ GP 1/60
28.8.2010 Duren KRJ Va A 4/50
13.3.2011 Holy Bastion KRJ Int II 6/60
26.03.2012 Heijastus Maaliskuun KRJ Cup Va B 3/143
29.08.2012 Bairdon Elokuun KRJ Cup Int I 9/123


KRJ Cup kisat (10 starttia)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
26.01.2012 Heijastus KRJ Cup He C 71/160
26.01.2012 Heijastus KRJ Cup He B 171/241
27.02.2012 Heijastus KRJ Cup Va A 32/129
27.02.2012 Heijastus KRJ Cup Int I 33/76
26.03.2012 Heijastus KRJ Cup Int I 11/104
25.04.2012 Duren KRJ Cup He A 252/464
25.04.2012 Duren KRJ Cup Va B 276/371
31.05.2012 Duren KRJ Cup He A 235/242
31.05.2012 Duren KRJ Cup Va B 104/195
29.08.2012 Bairdon KRJ Cup Va A 57/157


Päiväkirja

15.01.2009 - Uudenvuoden päivänä syntynyt Druella pääsi tänään ensimmäistä kertaa ulkosalle haistelemaan lauhkeaa talvipäivää. Tiiviisti emänsä kyljessä hoiperteleva Druella vaikutti aluksi pelokkaalta ja ihmetteli kovasti valkeaa ja kylmää lumikerrostumaa sen jalkojen alla. Vamps puolestaan tuntui iloiselta päästessään pitkästä aikaa pihalle ja tamma suunnisti heti ensitöikseen tuoreelle heinäpaalille. Alkujärkytyksen jälkeen Druellakin kävi haistelemassa heiniä, mutta pikkutamma totesi pian, että äidin nisä maistui paljon paremmalle. Molemmat tammat ruokailivat hetken, Vamps heinäkasalla ja Druella lutkutti maitoa minkä ennätti. Vaikka pihalla ei ollutkaan pakkasta, vaan tammikuun ensimmäinen suojasää, en silti uskaltanut antaa parivaljakon ulkoilla pariakymmentä minuuttia pidempään, vaan pienen jaloittelun jälkeen hain kaksikon takaisin tallin lämpöön.

18.02.2009 - Druella oli saanut roikkua emänsä helmoissa ehkä jo liiankin pitkään, sillä tamma täytti tänään vuoden. Niimpä tänään olisi Druellalla olisi edessään sen elämän tähän mennessä haasteellisin koetus, vieroitus. Jo kolme varsaa vieroittanut Vamps ei ottanut asiaa niin vakavasti kuin aikaisemmilla kerroilla, vaikka tamma huutelikin hetken pienokaisen perään, kun se siirrettiin toiseen tarhaan. Druella puolestaan luuli maailmanlopun koittaneen ja ruunikko tamma jaksoi itkeä emänsä perään kokonaisen tunnin ajan. Muiden ikätoverien seura ei aluksi kiinnostanut sitä lainkaan, vaan Trulli juoksenteli aidanviertä huutaen Vampsille koko äänijänteidensä voimalla ja kurotteli kaula pitkällä nähdäkseen edes vilauksen emästään.

25.02.2009 - En ole voinut kuin ihailla Druellan luonnetta, kun sitä ollaan koulutettu. Viime viikolla tamma sai tutstua ensimmäisen kerran satulaan (tammaa ollaan suitsitettu jo aikaisemmin, kun sen kanssa ollaan käyty kävelyreissuilla maastossa). Aluksi, kun tamma tunsi satulan painon selässään, se käänteli päätään ja ihmetteli mikä painolasti sen selkään oli laskeutunut. Ei mennyt kuitenkaan kauan, kun Druella oli jo sinut satulan kanssa, enkä ole koskaan nähnyt hevosta, joka olisi niin nopeasti tottunut satulan painoon.

Viikon ajan tamma on kulkenut satula selässään ja Druellaa ollaan juoksutettu ja koulittu käyttäytymään kuten hyvän ratsun alun kuuluu. Druella on osoittanut sopeutuvansa uusiin tilanteisiin nopeasti ja siksi tänään tamman selkään tuli ensimmäistä kertaa satulan lisäksi myös muuta painoa. Eräs nuorista hoitajistamme pääsi matkustamaan Druellan kyydissä makoillen satulan päällä pitkällään. Ensi alkuun tamma sai seistä vain paikallaan, mutta totuttuaan painoon kävimme tekemässä pienen kävelylenkin, joka sujui hyvin. Druella vaikuttaa erittäin lupaavalta ja mikäli se omaksuu näin nopeaan sille opetetut asiat myös koulukiemuroiden suhteen veikkaan, että se pääsee aikaisessa vaiheessa debytoimaan kouluradoilla.

21.03.2009 - Olimme Druellan kanssa tahkonneet Intermediate tason luokkia jo hyvän määrän ja tänäänkin starttaisimme Int I luokassa Gotham Warmbloodsin järjestämissä kisoissa. Druella oli hyvin valmistelu ohjelmaa varten, jota olimme treenanneet yhdessä noin viikon ajan. Lämmittelyissäkin tamma kuunteli hyvin ja vaikka jouduimmekin väistelemään muita ratsukoita, saimme läpikäytyä haluamani asiat vielä kertaalleen lämmittelyssä. Ohjelmavuoromme koittaessa hamuilin hermostuneesti ohjia paremmin käteeni ja tervehdittyäni tuomareita aloitimme. Druella liikkui varmasti ja sulavan oloisesti kuten aina, puolipiruetti meni hyvin ja lisättyä ravia tamma liiteli tasapainoisesti ja hyvässä ryhdissä. Olinkin aina ollut sitä mieltä, että nimenomaan raviosuuksissa Druella todella näytti parasta osaamistaan. Ennen viimeistä osuutta, laukanvaihtoja joka askeleella, olin varma, että johdimme kisaa. Kolmannella askeleella tapahtui kuitenkin jotakin, eikä Druella syystä tai toisesta enää vaihtanut vasenta laukkaa oikeaan, vaan jatkoi viimeiset kaksi laukka-askelta vasemmassa laukassa. Harmistuneena virheestä kiitin tuomareita ja poistuimme kentältä. Laukanvaihtoa lukuunottamatta olimme kuitenkin keränneet Druellan kanssa selvästi parhaimmat pisteet, joten loppusijoituksemme luokassa oli kolmas.

11.07.2010 - Olin päättänyt kokeilla Druellan kanssa, miten tamma pärjäisi näyttelykehissä ja niimpä osallistuimme Drómundurissa pidettäviin NJ näyttelyihin. Paikalla oli paljon väkeä ja olin hermostunut, sillä jännitin miten tamma luokassaan pärjäisi. Druella oli kuitenkin tapansa mukaan rauhallinen ja ravasi hallitusti vierelläni, kun esittelin oman vuoron saatuamme tammaa. Seisahtuessamme tuomariston eteen Druella asetti jalkansa välittömästi oikein mistä olin kiitollinen, sillä jännitykseltäni olisin tuskin saanut itse aseteltua tammaa paremmin. Tuomariston hyväksyvän muminan saattelemana Druella oli oman luokkansa voittaja ja BIS kehä odotti seuraavaksi. Olin aivan äimistynyt, kun lopulliset tulokset ilmoitettiin ja minulle selvisi, että Druella oli ollut koko näyttelyn paras hevonen, ansaiten BIS1.

15.10.2011 - Druellan hyvä näyttelymenestys oli päättynyt Drómundurin näyttelyihin, sillä sen jälkeen tamma syystä tai toisesta jätettiin aina LKV-sijojen ulkopuolelle. Harmissani tästä päätin kuitenkin osallistuttaa tamman hevoskantakirjan lokakuun tilaisuuteen, josko sieltä Druella saisi oikeutta hienolle ulkomuodolleen. Tilaisuus aloitettiin ratsastuskokeella, jossa Druella pärjäsi odotetun hyvin koulukokeessa, estekokeen mennessä kohtalaisesti. Rakennearvostelun jälkeen jäimme odottamaan tulostaulukon eteen lopullisia tuloksia. Tulosten ponnahtaessa ruudulle hämmästyin todella, sillä Druella oli arvosteltu KTK II palkinnon arvoiseksi. Trulli oli tammoista kolmanneksi paras, häviten ainoastaan 77 pistettä keränneelle ruunikolle hollantilaiselle Edelweiß BJD ja jääden vain pisteen taakse kimosta täysiveritammasta Ruby Ringistä. KTK lausunnossa tuomareilta oli tullut seuraavanlaisia kommentteja Druellasta: rotutyyppiä oli kehuttu hyväksi, pieniä moitteita tamma sai leveästi runkoon liittyneestä kaulasta ja tammaleimakin olisi saanut erään tuomarin mukaan olla vahvempi. Minulle tuomareiden moitteet olivat kuitenkin toissijaisia, sillä olin erittäin tyytyväinen Druellan kokonaistulokseen.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © http://www.german-horses.eu/