Vamps&Wolves

Nimi:Vamps&Wolves
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 19.01.2007, 18-vuotias (VARL)
Painotus: Koulu- & Kenttäratsastus
Koulutustaso:Ko: Int I, Re: 130cm
Säkäkorkeus: 165cm
Rotu: Trakehner
Rekisterinumero: VH03-021-9127
Kasvattaja: Krakonov Warmbloods
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

"Loistava periyttäjä!"
KRJ I

Täyttänyt 4 vuotta 30.07.2007!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 77 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 2 kpl

Sijoitukset KERJ: 26 kpl
KERJ Cup sijoitukset: 1 kpl

Menestyneet Jälkeläiset

Machira PB KRJ I, KTK III
Castamere PB KRJ II, KTK II
Envy PB KTK II
Druella PB KRJ I, KTK II
Viserion PB KRJ I, KTK III
Vampretta PB KRJ II, KTK III, YLA 2
VIR MVA Ch Spidraphile PB KRJ I, KTK III


Romanian syrjäseuduilta löydetty Vamps&Wolves osoittautui sellaiseksi kaveriksi, jota ei voinut jättää ostamatta. Alunperin sain puhelinsoiton eräältä vanhalta tuttavaltani, joka oli etsimässä itselleen uutta kilparatsua, ja törmäsi sattumalta Wendyyn. Tamma ei kuitenkaan ollut sitä, mitä ystäväni oli etsimässä. Pienen puhelinkeskustelun jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen tamman kohtalosta ja Wendy aloitti matkansa kohti Suomea.

Olimme jo etukäteen sopineet puhelimessa, että jos tamma ei olisi etsimääni, ystäväni toimittaisi hevosen välittäjälle ja sille etsittäisiin koti sitä kautta. Riemastuksekseni tamma oli kuitenkin erinomaisessa kunnossa: karva kiilsi puhtauttaan, lihaksisto näytti olevan ok ja tamma liikkuikin silmää hipovalla tavalla. Paperit sen sijaan eivät näyttäneet niinkään lupaavilta, mutta niin oli ollut toisenkin trakehnertuontimme Before The Bleeding Sun'n kohdalla. Siksipä Vamps oikeastaan saikin tilaisuutensa ja pääsi muuttamaan Skurvashiin.

Ystävällinen, hyvähermoinen ja lahjakas. Mitä muuta puoliveriseltä voi odottaa? No menestystä tottakai, mutta Vamps on jo mallikelpoisella käytöksellään osoittautunut kuuluvansa tallin vakiokalustoon, eikä siis suostu katoamaan kulumallakaan. Aamulla talliin astuessa voi kuulla ystävällisen ja lämminhenkisen tervehdyksen. Wendy on aina ensimmäisenä toivottamassa tutut ja tuntemattomat tervetulleiksi talliin. Tamma tulee loistavasti toimeen kenen tahansa kaksijalkaisen kanssa, mutta kun kyseeseen tulevat sen omat lajitoverit, hankaluudet alkavat.

Wendy on melkoisen kova riidanhaastaja ja käy kursailematta myös vanhempienkin hevosten päälle, jos tilanne sitä sen mielestä vaatii. Tamma ei hevillä tyydy jäämään vuoroaan odottomaan, kun joku toinen on heinäpaalilla tai vesiastialla, vaan häätää muut hevoset lähettyviltä päästäkseen itse paremmille apajille. Wendy laiduntaakin tätä nykyä joko yksikseen tai itseään nuorempien kanssa, sillä jatkuvaa kinaamista ja kärhämää oli jo niin ikävä seurata, että totesimme tamman olevan parempi siirtyä toisiin maisemiin. Tällä tavalla pystyimme myös välttämään mahdolliset loukkaantumiset, sillä yhden riitapukarin takia ei kannata vaarantaa kaikkien arvokkaiden siitostammojen terveyttä.

Aivan kuten laiduntaessa, Wendy ei siedä toisia hevosia silloin kun se työskentelee kentällä. Vamps ei ole herkin mahdollinen ratsu, joten sen kanssa ei tarvitse olla varuillaan apujen suhteen, vaan pohkeitakin saa puristaa hieman ehkä tavallista ronskimmin. Tamman askellus on tasaista ja joustavaa, mutta ulkopuolisen katsojan silmin Wendyn liikehdintä ei ole järin näyttävää. Tamma kuitenkin osaa selvästi asiansa ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa.

Kilpailuissa Wendy ei osaa juurikaan rentoutua ja huonoimpina päivinä tamman käytös on melko vauhkoa. Tamman rauhoitteluun tarvitaan yleensä rutkasti aikaa, joten reissulle on varattava aina paljon ylimääräistä aikaa, jotta tamma saadaan kisojen alkuun menessä riittävän rauhalliseksi. Wendyllä ei ole tapana järjestää minkäänmuotoisia kohtauksia kisapaikalla, ennemminkin tamma pälyilee hurjana ympäriinsä, eikä kykene keskittymään tehtäviinsä kunnolla. Rauhallinen ja kylmäpäinen ratsastaja on ehdottomasti se asia, mitä Wendy tarvitsee. Vampsin rauhoittuessa tarpeeksi kyetäkseen esiintymään yleisölle ratsastajan tuki ja hyvin selkeät toimintaohjeet ovat niitä asioita, joita tarvitaan voiton saavuttamiseen.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Earth/Revolt trak
punarautias, 166 cm
ii. Ayreon
trak, punarautias, 160 cm
iii. Dark Rivers
iie. Aeolian
ie. Scum&Dust
trak, tummanruunikko, 166 cm
iei. Dying Suns
iee. Stardawn
e. Crack The Riddle trak
kimo, 163cm
ei. Mordercom
trak, harmaankimo, 167 cm
eii. Aeternum
eie. Above The Light
ee. Skeleton Witch
trak, mustanruunikko, 168 cm
eei. Unfulfilled Dreams
eee. Arcana


i. Earth/Revolt vaihtoi jo nuorella iällä omistajaa ja ori matkasi Saksasta Romaniaan ollessaan 4-vuotias. Ori kisasi Va A tasolla kouluratsastuksen parissa menestyen kohtalaisesti. Earthin sukupuu ei ole erityisen hohdokas, joten orin jälkeläismää on pysynyt kohtalaisen pienenä. Tästä huolimatta punarautiaan orin jälkeläiset ovat menestyneet hyvällä prosentilla kouluradoilla.

ii. Ayreonista povattiin varsaiällä uutta kouluratojen supertähteä, sillä nuorella orilla katsottiin olevan erittäin näyttävät liikkeet. Ori joutui ratsukoulutuksensa loppuvaiheessa liikenneonnettomuuteen, joka jätti oriin pysyvän matkustuskammon, vaikka ori itse ei rytäkässä loukkaantunutkaan. Koska Ayreonin kuljettaminen osoittautui vastaisuudessa lähes mahdottomaksi tehtäväksi, myytiin ori Saksalaiseen vähemmän tunnettuun siittolaan. Matalasta astutushinnasta johtuen ori osoittautui kuitenkin melko suosituksi oriksi tammanomistajien keskuudessa. Ayreonin jälkeläiset ovat kisanneet kohtalaisella tai hyvällä menestyksellä kouluratsastuksessa.

iii. Dark Rivers muistetaan ennenkaikkea rauhallisesta luonteestaan ja hyvästä käsiteltävyydestä. Tämä punarautias 166cm korkea ori kisasi kouluradoilla Va A tasolla Carolyne Ehrenburgin ratsastamana. Kaksikko menestyi hyvin tasollaan, mutta Riversin ura kouluratsuna loppui lyhyeen Carolynen siirtyessä kisaamaan luokissa, joihin Riversin kapasiteetti ei riittänyt. Ori myytiin Wiedemannin sukutilalle, jossa trakehnerkasvatusta on harjoitettu useamman sukupolven verran. Dark Riversillä on viimeisimpien tietojen mukaan jälkeläisiä 25 kappaletta.

iie. Aeolianin vahvuuksiin kuului ehdottomasti tamman kuvankaunis ulkokuori. Punaruunikko tähtipäinen tamma on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja saavuttanut muotovalio -arvonimen. Kaikki Aeolianin viisi jälkeläistä ovat menestyneet lupaavasti näyttelykehissä ja kaksi tamman orijälkeläistä on jo kantakirjattu II-palkinnolle. Tamma on ollut koko ikänsä Mike Strauben nimisen saksalaismiehen omistuksessa.

ie. Scum&Dust kilpaili nuoruusvuosinaan Itävallassa menestyen hyvin Intermediate II tasolla. Dust siirtyi pysyvästi pois kisaradoilta 13 vuotiaana lievän loukkaantumisen seurauksena. Tamma myytiin suureen saksalaiseen siittolaan, jossa tamma on tähän mennessä varsonut 3 kertaa. Dust toimii tilalla harrasteratsuna ja siitostamman tehtävissä. Tamma on legendaarisen Dying Sunsin ainoaksi jäänyt tammajälkeläinen.

iei. Dying Suns on yksi haluituimpia nimiä trakehnereiden sukupuissa. Ori teki henkeäsalpaavan loisteliaan uran Grand Prix tason kouluratsuna ja voitti urallaan monia arvokilpailuita. Orin ura kansainvälisenä kouluratsuna alkoi sensaatiomaisesti, sillä mustanruunikko läsipää voitti ensimmäiset viidet kisansa ylivoimaisin pistein. Tämä legendaarinen ori kohtasi kuitenkin loppunsa ennen aikaansa, sillä ori menehtyi 12 vuoden iässä arvioitua vakavampaan ähkyyn. Dying Sunsin harvoista jälkeläisistä on taisteltu kynsin hampain ja vannoutuneimmat hevosmiehet ovat olleet valmiita melkeimpä myymään omat äitikultansa saadakseen käsiinsä orin jälkikasvua.

iee. Stardawn niitti mainetta kenttäratsuna, mutta suuren yleisön tietoisuuteen tamman nimi pääsi Dying Sunsin yhteydessä tamman varsottua orista. Tummanruunikko, kohtalaisen pienikokoinen (163cm) tamma suoritti ratsoja uskomattomalla nopeudella, eikä Stardawnin nähty koskaan kieltävän esteellä. Rohkealuonteinen pikkutamma vetäytyi kilpakentiltä 15 vuoden iässä.

e. Crack The Riddle kisaa edelleen Julie Kirschin ratsastamana kouluradoilla GP-tasolla. Tamma vetäytyi hetkellisesti pois kouluradoilta vuosien -06 ja -08 väliseksi ajaksi lievän loukkaantumisen vuoksi. Tamman kisauran katkeaminen pitkittyi tamman omistajan päätettyä astuttaa Riddlen Earth/Revolt nimisellä orilla. Tästä yhdistelmästä syntyi Skurvashissa nykyisin asuva tamma Vamps&Wolves. Riddle teki alkuvuonna -09 lupaavan paluun kouluradoille ja tamma on kisannut menestyksekkäästi siitä lähtien.

ei. Mordercom ei luonteensa puolesta ole mikään hoitajan unelma, mutta ori on eittämättä todistanut lahjansa niin koulu- kuin kenttäratojen kuninkaana. Mordercom on ulkomuodoltaan massiivinen ja lihaksikas läsipäinen ori, joka on vaihtanut uransa aikana niin ratsastajaa kuin omistajaakin useampaan otteeseen. Tobler Farmilla nykyisin majaa pitävä ori on ottanut tasaisen kiihtyvällä vauhdilla vastaan tammoja ja jälkeläisiä 14 vuotiaalle orille on kertynyt 16 kappaletta.

eii. Aeternum ruunattiin viisivuotiaana vaikean käsiteltävyytensä vuoksi. Orin kilpailusuoritukset kouluradoilla alkoivat parantua lähes ilmiömäisellä vauhdilla, sillä aikaisemmin ympäristöstään enemmän kuin ratsastajastaan kiinnostunut ori pystyi nyt paremmin keskittymään suoritukseensa. Mustanruunikolla Aeternumilla on tiettävästi kaksi orijälkeläistä, joista kumpikin kisaa kouluradoilla menestyksekkäästi.

eie. Above The Light on Tanskalaisen Above All Trakehners nimisen siittolan kasvatteja. Pienikokoinen punaruunikko tamma ei ole astunut kaviollaan koskaan siittolan tiluksien ulkopuolelle, sillä tammaa on käytetty puhtaasti siitoseläimenä sen koko elämän ajan.

ee. Skeleton Witch ei ole kansainvälisen tason kilparatsu tai edes sukunsa puolesta mikään helmi, mutta tamma on varsonut kymmenkunta jälkeläistä sitäkin menestyneemmistä oreista. Tamman omistaja on Margareta Wertheim niminen perijätär, joka kisasi itse harrastusmielessä tamman kanssa aluetason kisoissa. Skeleton Witchillä on kehuttu olevan liikettä He A vaativimpiinkin luokkiin, mutta tamman tätiratsastajan halutessa kisata vain helpoissa luokissa ei tammakaan koskaan päässyt kehittymään mahdollisesti vaativimmille tasoille kouluratsuna.

eei. Unfulfilled Dreams sai jo nuorella iällä vakavan nivelvamman, joten orin ura esteratsuna tyssäsi lyhyeen. 140cm tasolla kaksi vuotta kisannut punarautias ori siirtyi nopeasti jalostusorin tehtäviin ja hevonen myytiin melko hulppeasta (ja ylihinnoitellusta) summasta Rosenfeld nimiseen siittolaan. Unfulfilled Dreams nähtiin silloin tällöin tilan omistajan tyttären kisaamana He A tasoisissa koululuokissa, mutta orin jalkavamman vuoksi treenaamista ei voitu harjoittaa kuin kevyesti.

eee. Arcana nimisestä tammasta ei ole juurikaan tietoa saatavilla. Papereiden mukaan tamma on 165cm korkea tummanruunikko tähtipää. Oletettavasti Arcana ei ole menestynyt nimeksikään kilparadoilla tai näyttelykehissä.


Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä
ori 29.12.2007 Machira PB Draven GER
tamma 15.02.2008 Striptease Show PB Craven GER
tamma 20.06.2008 Envy PB Nazgûl
tamma 01.01.2009 Druella PB Radonezh
tamma 05.07.2010 Vampretta PB Nazgûl
tamma 08.08.2010 Spidraphile PB Radonezh
ori 13.05.2012 Viserys PB Heartbreaker II
ori 01.07.2012 Viserion PB Leviathan
tamma 01.03.2013 Versense PB Nazgûl
tamma 02.01.2014 Castamere PB Crixus

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
00.00.0000 paikka NJ tuomari serti
KERJ Kisat (26 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
12.09.2012 Tatjane KERJ ko: He C re: 90cm me: 90cm 3/29
23.09.2012 Yedida KERJ CCI/CIC4 4/40
25.09.2012 Taikakuun Kartano Syyskuun KERJ Cup CCI/CIC4 7/60
27.09.2012 Thorn Inc. KERJ CCI/CIC4 1/24
30.09.2012 Guards Hingstar KERJ CCI/CIC4 1/20
04.10.2012 Satulinna KERJ CCI/CIC4 5/30
04.10.2012 Koston Suomenhevoset KERJ CCI/CIC4 7/50
07.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 1/27
09.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 5/27
11.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 1/27
12.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 3/27
13.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 1/27
14.10.2012 Solo KERJ CCI/CIC4 2/24
14.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 5/27
15.10.2012 Satulinna KERJ CCI/CIC4 5/36
16.10.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 5/27
19.10.2012 Satulinna KERJ CCI/CIC4 5/36
21.10.2012 Tositarun Suomenhevoset KERJ CCI/CIC4 1/30
01.11.2012 Suprant KERJ CCI/CIC4 2/30
16.11.2012 Solo KERJ CCI/CIC4 2/27
09.02.2014 KK Bailador KERJ CCI/CIC4 2/43
11.02.2014 Susiraja KERJ CCI/CIC4 1/30
13.02.2014 Susiraja KERJ CCI/CIC4 3/30
14.02.2014 KK Bailador KERJ CCI/CIC4 1/43
16.02.2014 Satulinna KERJ CCI/CIC4 5/50
18.02.2014 Satulinna KERJ CCI/CIC4 7/50


ERJ Kisat (7 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
18.02.2014 Hiprakka ERJ 60cm 2/30
23.02.2014 Blackwoods ERJ 120cm 1/30
24.02.2014 Hiprakka ERJ 60cm 3/30
24.02.2014 Blackwoods ERJ 120cm 3/30
26.02.2014 Hiprakka ERJ 60cm 5/30
26.02.2014 Hiprakka ERJ 60cm 1/30
27.02.2014 Blackwoods ERJ 120cm 3/30


KRJ Kisat (77 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
16.12.2007 Sarkasmi KRJ Va B 2/50
27.12.2007 Skurvash KRJ Va A 2/30
27.12.2007 Skurvash KRJ Va A 4/24
28.12.2007 Skurvash KRJ Va B 1/25
28.12.2007 Skurvash KRJ Va A 4/24
28.12.2007 Willoughby KRJ Va B 1/35
29.12.2007 Shiawase KRJ Int I 5/48
31.12.2007 Sogane KRJ Va B 4/114
31.12.2007 FSRa KRJ Va A 6/52
9.1.2008 Skurvash KRJ He A 2/30
11.1.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 5/45
11.1.2008 Skurvash KRJ He A 1/24
12.1.2008 Skurvash KRJ He A 1/30
12.1.2008 Skurvash KRJ Va B 2/30
13.1.2008 Cosgrove KRJ He C 6/60
17.1.2008 Csics�s KRJ Va A 6/70
19.1.2008 Dr�mmare KRJ He A 3/70
19.1.2008 Cosgrove KRJ He A 1/60
20.1.2008 Ingef�ra KRJ He B 4/104
22.1.2008 Skurvash KRJ He A 2/30
22.1.2008 Skurvash KRJ Va B 4/30
23.1.2008 Skurvash KRJ He A 5/30
23.1.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 1/45
24.1.2008 FSRa KRJ He C 2/54
24.1.2008 Riimulan Ratsutalli KRJ He A 5/40
30.1.2008 Emperador KRJ He A 3/70
5.2.2008 Al Jazirat Arabians KRJ K�r He A 7/58
5.2.2008 Emperador KRJ Va A 5/37
5.2.2008 Mistdown KRJ He B 2/20
6.2.2008 Ironia Warmbloods KRJ Int I 3/41
7.2.2008 Ciar Dressage KRJ Va A 2/45
8.2.2008 Cecilie Stud KRJ He C 8/100
17.3.2008 Fiktio KRJ Int I 2/79
18.3.2008 Neo Warmbloods KRJ Va A 4/26
20.3.2008 Susilaakso KRJ He A 2/40
23.3.2008 Bronn KRJ Va B 2/36
23.3.2008 Jerry KRJ He A 1/60
23.3.2008 Championtalli KRJ He C 3/70
24.3.2008 Unafraid KRJ He A 2/30
26.3.2008 Unafraid KRJ Va B 3/50
26.3.2008 Katvusto KRJ He B 6/1175
27.3.2008 Castle KRJ He A 3/60
30.3.2008 HR Warmbloods KRJ Va B 4/60
31.3.2008 Skurvash KRJ He B 2/30
1.4.2008 Mawar Stud KRJ PSG 6/36
1.4.2008 Mawar Stud KRJ PSG 4/36
1.4.2008 Mawar Stud KRJ PSG 5/36
3.4.2008 Luna F KRJ KN Special 4/132
3.4.2008 Nonehood KRJ Va B 4/40
3.4.2008 Huopatossu KRJ Va B 5/258
5.4.2008 Cecilie Riders KRJ He C 7/81
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ He A 2/40
8.4.2008 Huvitus KRJ He A 4/25
10.4.2008 Charmeur Dressage KRJ Va B 4/30
11.4.2008 Vilppi KRJ He A 4/68
11.4.2008 Chillin Monitoimitalli KRJ Int I 5/41
16.4.2008 Bleyena KRJ Va B 3/44
20.4.2008 Skurvash KRJ Int I 2/36
21.4.2008 Conqu�rant KRJ PSG 5/36
22.4.2008 Daron Warmbloods KRJ Va B 3/45
23.4.2008 Flash Stables KRJ Int I 8/98
24.4.2008 De Duivel KRJ He A 2/48
25.4.2008 Bretagne KRJ Va B 5/35
26.4.2008 Evergrey KRJ Va B 5/177
27.4.2008 Skurvash KRJ Int I 4/33
27.4.2008 Evergrey KRJ Va B 1/179
28.4.2008 Bronn KRJ Int I 3/36
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 6/45
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 5/45
29.4.2008 Divine Angel KRJ Va A 2/57
29.4.2008 Divine Angel KRJ PSG 4/50
30.4.2008 KK Perlpiltz KRJ Va A 5/40
2.5.2008 Silvery KRJ He B 2/40
3.5.2008 Silvery KRJ He B 5/40
11.5.2008 Palapeli KRJ Va A 1/35
15.11.2008 Romulus Marraskuun KRJ-CUP Va A 12/219
15.4.2009 Evergrey Huhtikuun KRJ Cup Kur Va B 37/549


Päiväkirja

01.12.2007 - Skurvashiin saapui tänään Romaniasta saakka uusi trakehner tamma Vamps&Wolves vahvistamaan tallimme trakehner kantaa. Lempeäluonteinen tamma asteli ramppia alas rauhallisesti, eikä näyttänyt ollenkaan vierastavan uutta kotitalliaan. Uudelle tulokkaalle oli valmisteltu karsina muiden trakehner tammojemme, Before The Bleedin Sunsin ja Cherri's Chickin läheisyyteen. Suurin osa tallimme henkilökunnasta kävi jo ensimmäisen illan aikana tekemässä tuttavuutta uuden tulokkaan kanssa uteliaisuuttaan, vaikka olimmekin pyytäneet innokkaita hoitajia antamaan tammalle omaa rauhaa kotiutumista varten. Sosiaalinen Vamps ei kuitenkaan näyttänyt ollenkaan stressaavaan suuresta väkimäärästä, päinvastoin tamma tervehti jokaista vierailijaa lämpimän hörähdyksen kera.

03.12.2007 - Vaikka Wendy onkin ihmisiä kohtaan erittäin hyväkäytöksinen, ei samaa voida sanoa sen käyttäytymisestä lajitovereitaan kohtaan. Kovapäinen tamma aiheutti heti kättelyssä vaarallisen näköisen tilanteen haastaessaan laitumella yhden tallimme vanhimmista tammoista. Kahden kiljuvan ja toisiaan potkivan eläimen väliin oli mahdotonta päästä itseään telomatta, joten oli vain toivottava että tilanne ratkeaisi itsestään. Wendy selvisi tilanteesta voittajana, eikä kumpikaan riitapukareista saanut onneksi kuin muutamia pintanaarmuja. Wendy päätettiin kuitenkin siirtää loppupäiväksi eri tarhaan nuorempien tammojen seuraksi, jottei tilanne pääsisi toistumaan.

29.12.2007 - Päivä oli ollut täynnä jännitystä, sillä Vamps&Wolvesin varsominen oli käynnistynyt varhain aamuyöstä. Tapahtuma oli rauhallinen, eikä eläinlääkäriä ollut syytä hälyttää paikalle. Varsa osoittautui terveeksi oriksi ja pienokainen sai nimekseen Machira PB. Orivarsa oli jo aiemmin varattu Indis Villainsiin, joten Make muuttaisi yhteistyötallillemme heti vieroituksen jälkeen. Saisimme kuitenkin hetken vielä nauttia pienokaisen energisestä läsnäolosta kotitallissa ennen omistajanvaihdosta.

25.05.2008 - Wendyn kesä alkoi kurjasti, sillä tamma sairastui kaviokuumeeseen ensimmäisten todella lämpimien säiden aikaan. Kevät oli tänä vuonna saapunut varhain ja Skyenkin saarella päästiin nauttimaan hellesäistä, vaikka saari normaalisti onkin melko koleahko paikka. Tamma sairastui kaviokuumeeseen heti ensimmäisen kesälaidun päivän jälkeen. Olimme olleet varovaisia siirtäessämme hevosia rehevälle laitumelle, mutta tamma sai kun saikin kurjan taudin kohtalokseen. Wendyn kilpailukausi jouduttiin keskeyttämään toistaiseksi.

01.08.2012 - Wendy on osoittautunut yhdeksi tallimme menestyneimmistä siitostammoista. Tähän mennessä Vamps on varsonut yhteensä seitsemän kertaa ja tamman jälkeläisitä viisi on kantakirjattu ja osa on menestynyt hyvin muissakin laatuarvostelutilaisuuksissa. Omassa tallissamme majailee tällä hetkellä kolme tamman jälkeläistä Machira PB:n palattua takaisin kasvattajalleen. Emme raaskineet myydä oria enää uudelleen, joten Make sai jäädä vahvistamaan hevoskantaamme, vaikka tallissa käytännössä vilisikin jo tarpeeksi Wendyn jälkikasvua. Koska tamma on saavuttanut erinomaiset jälkeläisnäytöt, on sen pian aika vierailla KRJ:n laatuarvostelutilaisuudessa. Neitokainen on vanhoilla päivillään kunnostautunut vielä kenttäratsunkin roolissa.Valmenukset

Crystalin kouluvalmennus (Va A) 20.8.2008 Weldwayssa

Wendy oli koko valmennuksen ajan valppaana, kuka tietää mistä syystä, mutta se oli itseasiassa erityisen hyvä juttu! Wendyn liikkeet olivat aluksi tahmeat, kun se kentälle saapui, mutta valppauden mukana sen liikkeisiin tuli voimaa ja ilmavuutta ja se näyttikin joltain! Wendy oli Sacrificialin ratsastamana rento, mutta kuten sanoin, valpas ja eteenpäinpyrkivä. Wendy näytti kauniit laukannostot koko sakille ja esitti myös upeaa raviaan, jonka tamma ravasi kaula kaarella ja hyvällä mielellä.

Valmentajana minun oli kuitenkin katsottava Wendyä päästä varpaisiin ja harmikseni minun piti todeta Wendyn olevan porukan huonoin, vaikkakin se kovasti yritti. Sacrificialin ja Wendyn yhteistyö ei pelanut kuten muiden ja tamma jännittyi valmennuksen loppuvaiheessa eikä käyttänyt selkäänsä. Tamman pää nousi myös herkästi pystyyn eikä se laskenut sitä kuin vasta viiden viimeisen valmennusminuutin aikana.

Sacrificialin selvästi harmitti, mutta Wendyä ei tämä tuntunut haittaavan. Se vetäisi ilopukin ja heitti Sacrin mennessään pusikkoon. Tamma saatiin kuitenkin helposti kiinni ja Sacri sai ratsastaa vielä ylimääräiset puoli tuntia ihan vain siksi, että saataisiin Wendy kulkemaan. Johan se yhteistyö löytyi ja homma alkoi sujua! Pohkeenväistö oli oikeaoppista ja muoto löytyi heti. Sacrificial otti rennomman tavan ratsastaa ja varmaan sekin vaikutti, kun ori lähti pois eikä Wendyn tarvinnut miettiä sitä. Koska viimeinen ylimääräinen ratsastuspuolituntinen meni hurjan hyvin, voin hyvillä mielin sanoa Wendyn ja Sacrificialin suorituksen olevan kasin luokkaa, eli arviona hyvä.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © cirith