Skurvash
virtuaalihevonen - a sim-game horse
CHEVY IMPALA '67Nimi Chevy Impala '67, Winnie Rotu Holstein
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 165cm
Syntynyt 03.12.2007, 17-vuotias (VHKR) Koulutustaso Ko: Va B, Re: 150cm
Painotus Esteratsastus Rekisterinumero VH-53075
Tuontimaa ja -päivä Saksa 06.05.2008 Kasvattaja Chevrol Warmbloods
Saavutukset ERJ I Omistaja Skurvash

Kuollut 20.09.2012Photo © Gál Ildikó

Chevy Impala on Saksassa sijaitsevan, kohtuu tunnetun Chevrol Warmbloodsin kasvatti. Törmäsin matkallani tammaan sattumalta, ja Chevyn yllättävän halpa hinta sai minut kiinnostumaan siitä alunperin. Suvussa en nähnyt mitään vikaa, eihän se kyllä sisältänyt mitään Saksan tunnetuimpia supertähtiä, mutta kertakaikisen keskinkertainen se oli. Ei huonoja hevosia, muttei loistaviakaan. Rakenteeltaan musta tamma oli ihanteellinen hyppääjä, ja sainkin tehdä tuttavuutta tamman lahjoihin irtohypitystä katsellessani. Kisakokemusta Chevy Impalalla ei kohtuullisen nuoren ikänsä vuoksi ollut, joten jouduin tekemään päätöksen tamman ostamisesta pienoisella riskillä, vaikka Winnie olikin näyttänyt hyvältä irtohypityksessä.

Muutaman päivän pähäilyn jälkeen otin yhteyttä tamman omistajaan, joka kertoi myyneensä tamman eteenpäin edellisenä päivänä. Olin hieman pettynyt asiasta, vaikkakin unohdin Winnien lähes yhtä nopeasti. Muutama kuukausi tapahtuneesta tein jälleen reissun Saksaan ystävieni luo, ja jälleen kuulin Chevystä kuin sattuman kautta. Ja tamma oli jälleen myynnissä. Siispä pirautin nopeasti tamman senhetkiselle omistajalle, ja tämä kertoi olevansa valmis myymään tamman minulle. Siispä matkustin muutaman kymmenen kilometrin päähän yöpaikastani ja setvittyäni paperisodan vein tamman mukanani Suomeen.

Chevy Impala '67 on luonteeltaan peruskiltti tamma. Yleensä Chevy tai Winnie, joksi tammaa kutsumme käyttäytyy aivan samalla tavalla kenen tahansa ihmisen kanssa, eikä se siis keksi hieman aremman hoitajan päänmenoksi mitään konnankoukkuja. Taluttaessa tamma kulkee rauhallisesti hoitajansa vierellä, tosin pieniä vaikeuksia saattaa syntyä toisten tammojen lähettyvillä, sillä Chevy ei ole koskaan syystä tai toisesta tullut toimeen edes tallin rauhallisimman tamman kanssa. Yleisimmin Winnien nyrpeys samaa sukupuolta kohtaan ilmenee luimisteluna ja hampaiden väläytyksellä, mutta silloin tällöin Winnie on intoutunut tähtämään lajitoveriinsa napakan potkun.

Chevyn karsinassa vieraillessa on koppiin muistettava astua rivakasti ja varmasti, sillä muussa tapauksessa tamma kääntää takapuolensa ovea kohti, eikä hoitaja yleensä tämän jälkeen enää uskalla Winnietä lähestyä, vaikka tamman tiedetäänkin vain uhittelevan, koskaan se ei ole ihmisten päälle käynyt. Winnie rakastaa harjausta yli kaiken ja tamma ottaakin parhaansa mukaan kaiken mahdollisen nautinnon irti harjaushetkistä. Hyvin usein Chevy sulkee silmänsä raukean näköisenä, ja erityisesti tamma tykkää leputtaa päätään hoitajansa olkaan vasten, mikä tuntuu myös ihmisestä varmastikin hyvin hellyyttävältä. Kavionsa tamma antaa nostella ilman vastusteluja, samoin eläinlääkäri saa touhuta Chevyn kanssa mitä ikinä tahtookin. Chevyllä on tapana ottaa aina tarhaan päästessään melkoinen laukkaspurtti, joten hoitajan kannattaa jo ennen tarhaan pääsyä varmistaa, että riimunnaru on irrotettu päitsistä, sillä lopputuloksena voi olla hevosen perässä raahautuva hoitaja, Chevy ei heti pysähdy kun on tarhaan vapaaksi päässyt.

Chevy Impala ei ratsastaessa ole mikään tallin virein yksilö, mutta mitään erityisen kovia otteita ei tamman kanssa tarvita, jotta meno näyttäisi jotenkuten joustavalta ja hyvätahtiselta. Winnie on yleensä hieman hidas syttymään käsillä olevaan tehtävään, ja siksi tamma onkin valmisteltava hyvin estekisoja varten. Esteet ovat Chevyn laji, ja tamma ylittääkin raitapuomeja vaivatta aina 150cm luokkiin saakka. Tamman tyyli on hyvä, Chevy on helppo ohjata esteelle, eikä se pelkää ylittää kummallisenkaan näköistä viritelmää. Toisinaan tamma kulkee melkein alitempoisena esteradalla, joten ratsasajan on huolehdittava tamman riittävästä nopeudesta, ettei uusintaradalle pääsy esty aikavirheiden takia. Kisoissa tamma on kuin kotonakin, hieman tahkea alkuunsa, mutta virkistyy pikkuhiljaa käsillä olevaa tehtävää varten.

Kuljetuksen kanssa Winniellä ei koskaan ole ollut mitään ongelmaa, sillä tamma on tottunut nuorena Saksassa asuessaan matkustamaan paljonkin. Tamma on myös rauhallinen kaveri hieman heikkohermoisemmankin hevosen kaveriksi, vaikka Chevy ei tallin vanhimpiin elikkoihin kuulukaan. Maastoillessa Winnie on huomattavasti vireämpi kuin kotikentällä, ja tamman kanssa onkin syytä varautua kovaan menoon, jos viereisessä pusikossa hieman rahisee. Kuitenkin tähän saakka kaikki tallilaiset ovat tamman huononpuoleiset hermot korvaamaan hyvällä ratsastustaidoillaan, joten mitään suuria haavereita ei metsäreissuilla ole sattunut, mitä Chevy nyt on ottanut sata metriä pitkän laukkaspurtin ja pysähtynyt sitten kuin sinään.

i. Suicide Meevm
mustanruunikko, 166 cm
holst
ii. Night Before
mustanruunikko, 168 cm
holst
iii. Bonded By Hatred
iie. Lucid Song
ie. Khanate
tummanruunikko, 162 cm
holst
iei. Daemonlord
iee. Dead Fields
e. Rovnatt evm
tummanruunikko, 160 cm
holst
ei. Friday-Knife Fight
ruunikko, 167 cm
holst
eii. Serene Dream
eie. Dyskrasia
ee. Tricksterthieves
punarautias, 162 cm
holst
eei. Blown Dead
eee. Axe Spastic


i. Suicide Me on mustanruunikko saksalaisori, joka on kohtuullisen tunnettu kotimaansa lisäksi myös Pohjoismaissa. Ori on kilpaillut uransa aikana keskinkertaisella menestyksellä 140cm esteluokkia ja on ollut suosittu jalostushevonen juuri ihanteellisen luonteensa ansiosta. Vaikkakaan Suicide Me ei pärjää paperilla kaikkein hienoimmille saksalaisoreille, on kyseinen kaveri korvannut puuttuvat hyppääjänlahjansa luonteella, josta ei paljon moitittavaa löydy. Rauhallinen, kuuliainen ja yhteistyöhaluinen Suicide on periyttänyt juuri näitä nimenomaisia luonteenpiirteitään lähestulkoon jokaiselle jälkeläiselleen, joita on tavattavissa Saksasta aina pohjoisimpaan Eurooppaan asti.

ii. Night Before kuuluu kansainvälisen tason kilparatsastajan Alan Gutterin hevoskaartiin. Night Before tosin poikkeaa tästä sakista siinä mielessä, että ori ei ole kilparatsu, vaan se toimii Alanin vapaa-ajan ratsuna. Syynä tähän on orin menneisyys, sillä Night on teurasautosta pelastettu otus, joka oli Alanin hoiviin saavuttuaan todella karmeassa kunnossa. Vaikka nykyisellään Nightista ei arvaisi päälle päin, mitä ori on kokenut, on mies kuitenkin päättänyt, ettei Nightin tarvitse todistella hänelle kilpakentillä yhtikäs mitään, vaan ori saa viettää rauhallista kotielämää.

iii. Bonded By Hatred & iie. Lucid Song ovat täysin tuntemattomia nimiä Winnien sukupuussa, sillä kyseisistä hevosista ei ole löytynyt juurikaan tietoja. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että Night Beforen paperit olivat luultavasti väärennetyt kun Alan pelasti orin teurasautosta. Nightin oikeita vanhempia on yritetty jäljittää, mutta tehtävä on ainakin toistaiseksi osoittautunut mahdottomaksi.

ie. Khanate tunnetaan kotimaassaan kyvykkäänä hyppääjänä, vaikkakaan tamman ura ei ole ottanut tuulta siipiensä alle kansainvälisellä tasolla. Khanate on varsin pienikokoinen tamma, mutta hyppää silti moitteetta 150cm esteratoja. Uusintaradoilla nopea ja liukasliikkeinen tamma on paha vastustaja kelle tahansa ja juuri siksi se on saanut tunnustusta saksalaiskasvattajien joukossa. Alan Gutterin omistuksessa ja kilparatsuna toimiva Khanate on varsonut tähän mennessä kaksi kertaa ja molemmat varsat Night Beforesta.

iei. Daemonlord on alkujaan Hollannista lähtöisin oleva ori joka myytiin siitosoriksi Saksaan, kun kilpaura alkoi olla takana päin. Daemonlord on siittänyt useita jälkeläisiä, mutta valitettavasti vain kourallinen näistä näyttää perineen isänsä lahjat estekentille. Khanaten tavoin 150cm ratoja kahlannut ori ei ole ollut sensaatio uudessa kotimaassaan, vaikkakin orin hyvät tulokset kilparadoilta ja puhdas ja oikeaoppinen hyppytyyli puhuvat puolestaan. Periyttämiskyky on ollut sitä luokkaa, että kasvattajat ovat pitäytyneet mieluummin nk. varmoissa nakeissa katsellessaan tammoilleen oreja, joten Daemonlord on jäänyt melkolailla pimentoon.

iee. Dead Fields lopetettiin vanhuuden mukanaan tuomiin vaivoihin muutama vuosi sitten. Saksassa, Dresdenin kaupungissa eläkepäivänsä viettänyt tamma ennätti varsoa kaikkiaan kuusi kertaa. Tamman omistaja kuvaili vanhaa konkaria räväkkäluonteiseksi ja toisinaan varsin tuliseksi mammaksi, jolla oli kuitenkin äidinvaisto kohdillaan. Dead Fields ei ole kilpaillut uransa aikana juurikaan, saatikka haalinut menestystä kilpakentiltä. Siitostammana Dresdenissä kaksitoistavuotiaasta asti toiminut Dead Fields on tavallinen perushevonen joita Saksassa riittää kuin sieniä sateella.

e. Rovnatt on varsin pienikokoinen tamma sillä neitokaiselta löytyy säkäkorkeutta vain vaivaiset 160cm. Tästä huolimatta Rovnatt on kykenevä kilparatsu, joka aloitti uransa kuusivuotiaana kouluradoilta. Omistajalta toiselle tiuhaan kiertänyt tamma on asunut mm. Belgiassa, Italiassa ja Ruotsissa, ennen kuin tamman tie päätyi takaisin synnyinmaahan Saksaan. Viimeisimmällä omistajallaan Rovnatt on ollut jo vuosia ja ennen kisaeläkkeelle siirtymistä tamma kilpaili kenttäratsastuksen parissa kohtuullisella menestyksellä. Esteillä rohkea ja kouluradoilla tarkka tamma on soveltunut jalostuskäyttöön moninaisesti, josta kertovat myös Rovnattin eri painotuslajeihin erioistuneet varsat.

ei. Friday-Knife Fight, toisin kuin varsansa Rovnatt, ei ole puoliverinen pienimmästä päästä. Friday on kouluradoille painottunut saksalaisori, jolla säkäkorkeutta on 167cm. Ori ei ole ollut kilparatojen kiintotähti, sillä se on kilpaillut vain Va B luokkia yhdessä omistajansa Gertrude Maxmillanin kanssa. Friday on luonteeltaan tasainen, mutta toisinaan yltiöpäisen laiska ratsu. Fridayta on käytetty harvakseltaan jalostukseen, eivätkä sen jälkeläisetkään ole olleet kehuttavan menestyneitä.

eii. Serene Dream muistetaan hyvin kahdeksankymmentäluvun lopulta, jolloin orin kouluratsun ura oli loistossaan. Kansallisen tason kouluratsu menestyi loistavasti kotimaassaan ja ulkomailla ja Serene Dreamista povattiin jopa menestyjää Grand Prix tasolla saakka. Toisin kuitenkin kävi, kun orin selkä aloi reistailla siinä määrin ettei edes satulan laitto orin selkään enää onnistunut. Serene Dream, joka nyttemmin on jo siirtynyt vihreille laitumille on tunnettu nimi etenkin saksalaisten kouluratsujen sukupuissa.

eie. Dyskrasia on pahaluonteinen punarautias tamma, joka ei juuri hankalasta luonteenlaadustaan johtuen soveltunut koskaan kilparatsuksi. Vaikkakin tammalla on jumalaiset liikkeet ja mahdollisuuksia vaikka mihin, ei yhteistyö ratsastajan kanssa koskaan puhjennut kukkaan. Dyskrasia on rauhoittunut eläkevuosinaan ja tammaa on käytetty hyvissä määrin jalostukseen, mutta tamma ei ole kovinkaan suosittu nimi kilparatsujen sukupuissa, ainakaan ihan ensimmäisissä polvissa.

ee. Tricksterthieves on rataesteillä kilpaillut belgialaislähtöinen tamma, joka myytiin hyvään hintaan Saksaan tamman kilpauran olessa nousukiidossa. Trickster on kilpaillut uransa aikana esteillä 140cm luokissa, pärjäten yleisesti ottaen hyvin ja ollut lähes joka kerta kymmenen parhaan joukossa. Jalostuksessa tammaa on käytetty hutiloiden, mikä näkyy kummallisina orivalintoina. Joukosta löytyy puskaratsujen lisäksi hyppääjää, kouluratsua ja valjakkohevosta. Tricksterin varsat ovat toisaalta olleet tästä johtuen monikäyttöisiä ja niitä löytyy lähes joka lajiin painotuneina.

eei. Blown Dead ei saavutuksillaan huimaa, josta johtuen ori ruunattiin muutaman tamman astuttuaan. Blown Dead on toki harvinainen ilmestys puoliveripiireissä, sillä orin ainoat jälkeläiset ovat molemmat tammoja. Harrastetasolla kisannut ori ei hurmaa näyttävyydellään, saavutuksillaan saatikka taidoillaan, mutta kylmäpäinen olemus on ehdoton plussa tämän kaverin plakkarissa.

eee. Axe Spastic on varsansa Tricksterin tavoin Belgiasta lähtöisin oleva ratsu. Tamma on kilpaillut kotimaassaan rataesteitä 120cm tasolla, jalostuksessa Axea ei pahemmin ole käytetty. Axe oli aikanaan nuoren junioriratsastajan kilpakumppani, josta johtuen tamman mahdolliset kyvyt eivät koskaan päässeet kunnolla esille. Kun kilpaura alkoi olla takanapäin, myytiin Axe lähestulkoon pilkkahintaan yksityiseksi pullaponiksi.

Jälkeläiset
24.06.'08 o. Touched By Sloth PB
26.09.'08 o. Sinistrari PB
03.01.'09 t. Chelestra PB


ERJ Kisat (60 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
16.6.2008 Marceille ERJ 90cm 6/50
17.6.2008 Promiseland ERJ 90cm 7/50
8.7.2008 Skurvash ERJ 100cm 5/30
8.7.2008 Skurvash ERJ 100cm 1/30
9.7.2008 Rowea ERJ 80cm 2/31
9.7.2008 Rowea ERJ 80cm 4/42
9.7.2008 Rowea ERJ 80cm 2/29
10.7.2008 Fiktio ERJ 70cm 5/40
10.7.2008 Fiktio ERJ 70cm 2/39
14.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 100cm 3/50
14.7.2008 MC-Suomenhevoset ERJ 90cm 7/60
28.7.2008 Zur�ck ERJ 140cm 2/43
29.7.2008 Jewel Ponies ERJ 100cm 6/60
2.8.2008 Susilaakso ERJ 120cm 2/40
6.8.2008 Susilaakso ERJ 120cm 4/40
12.8.2008 Okeanos ERJ 130cm 2/57
13.8.2008 Skurvash ERJ 150cm 2/33
15.8.2008 Barrier Showjumpers ERJ 140cm 7/60
16.8.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 1/38
18.8.2008 Bless ERJ 100-110cm 1/40
20.8.2008 Katvusto ERJ 90-100cm 2/35
25.8.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 1/38
30.8.2008 Divine Angel ERJ 100cm 4/50
20.9.2008 Visualizm ERJ 130cm 2/18
22.9.2008 YT Hallanvaara ERJ 130cm 1/124
19.10.2008 Skurvash ERJ 140cm 4/32
19.10.2008 Championtalli ERJ 140cm 3/37
24.10.2008 Rockwell's Stallions ERJ 150-160cm 2/21
25.10.2008 Shyalia Farm ERJ 130cm 8/64
27.10.2008 Kensington ERJ 130-140cm 4/48
28.10.2008 Weybridge ERJ 120-130cm 4/45
9.11.2008 Beliewe ERJ 110cm 6/50
12.11.2008 Naranja Sporthorses ERJ 120cm 1/15
13.11.2008 Skurvash ERJ 150cm 4/16
13.11.2008 Unafraid ERJ 140cm 3/34
14.11.2008 Skurvash ERJ 150cm 4/16
15.11.2008 Skurvash ERJ 150cm 1/16
16.11.2008 Flash Stables ERJ 120cm 5/104
16.11.2008 Fe Yance ERJ 120cm 3/87
19.11.2008 Flash Stables ERJ 120cm 1/106
19.11.2008 Huvitus ERJ 120-140cm 4/25
20.11.2008 Unafraid ERJ 140cm 2/34
20.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 6/61
3.12.2008 Unafraid ERJ 140cm 5/36
19.12.2008 Belvine ERJ 130cm 7/83
23.12.2008 Kesington ERJ 140cm 3/50
24.12.2008 Leighton ERJ 150cm 4/33
29.12.2008 Skurvash ERJ 140cm 3/19
29.12.2008 FH Team ERJ 120cm 1/64
29.12.2008 Leighton ERJ 150cm 2/33
31.12.2008 Skurvash ERJ 150cm 3/16
10.1.2009 H�mypuro ERJ 130cm 7/50
21.1.2009 Vieh�tt�v� ERJ 110cm 4/60
23.1.2009 Skurvash ERJ 140cm 5/50
22.1.2009 Fe Yance ERJ 140cm 1/38
24.1.2009 Skurvash ERJ 130cm 3/50
26.1.2009 Virtuaalitalli Silence ERJ 110cm 6/60
6.2.2009 Unafraid ERJ 150cm 4/40
23.2.2009 Daftomor ERJ 110cm 2/50
24.2.2009 Daftomor ERJ 110cm 3/50


06.05.3008 - Trailerista tallusteli ulos hieman p�ll�mystyneen n�k�inen tumma tamma, joka tietysti oli Winnie. Tamma oli tehnyt pitk�n matkan Keski-Saksasta aina Suomeen saakka ja ihmetys tuntui olevan varsin, kun maisemat olivat totaalisesti muuttuneet. Tyytyv�isen� panin kuitenkin merkille, ettei Winnie saanut paniikkikohtausta, vaan tuntui alistuvan kohtaloonsa nopeasti. Ennen talliin sullomista taluttelin tammaa hieman tallipihasa, jotta se saisi sulatella sit�, ett� se oli taas myyty uuteen kotiin.

06.05.2008 - Winnie on asettunut uskomattoman hyvin taloksi Skurvashiin, eik� tamma n�yt� pahemmin kaipaavan entist� kotiaan. Nyt varsinkin alan olla tyytyv�inen ostokseeni sill� Winnie on todella kiltti tallissa, mik� on mukavaa vaihtelua tallin monsteritammojen joukkoon. Kaikki on tosin Winnielle niin uutta, ett� tammaa taluttaessa sille pit�� antaa aikaa katsella ymp�rilleen, vaikka toisaalta paikallaan n�k�tt�minen saattaakin turhauttaa, etenkin, jos tallissa odottaa tarhaan p��sy� parisenkymment� muutakin hevosta.

10.05.2008 - Tamma on tutustunut uuteen kotiinsa jo niin hyvin, ettei en�� ole mit��n estett�, miksei tammalla voitaisi alkaa ratsastamaan. Winnie on viel� melkoinen raakile, joten tekemist� on paljon, ennen kuin tammasta saadaan valmis esteratsu. Olin p��tt�nyt ratsastaa Winnien heti aamulla, koska en tiennyt, millainen hirvi� tamma saattaisi olla. Totuus oli kuitenkin se, ett� Winnie oli ratsuna l�hes yht� helppo kuin hoidokkinakin. Ainut mik� tammassa on negatiivista, on hitusen verran laiska liikkuminen, joka onneksi on korjattavissa. Positiivista oli se, ett� Winnie oli juonessa mukana heti alkuun, eik� tamma halunnut testata uutta ratsastajaansa.

14.05.2008 - Tammaan on alettu saada pienimuotoista tuntumaa ratsastuskent�ll� ja siksi parin p�iv��n sis��n on p��tetty aloittaa estetreenit. Winnie on tosin viel�kin hieman tahkea liikkumaan ja koko talliv�ki on pannut merkille, miten pitk�t alkul�mmittelyt neitokainen tarvitsee, vaikka se onkin niin nuori viel�. Hosumalla tammasta ei saa irti mit��n ja kun neiti on hidas syttym��n, ei hoputtaminen ole tuottanut tulosta. Tamman kanssa kuitenkin p�rj��, kun se ei ole dominoivaa tyyppi�, vaan kuuntelee ratsastajaansa joka asiassa.

15.05.2008 - Noin tunnin kest�neen alkul�mmittelyn j�lkeen uskalsin viimein aloittaa ensimm�iset esteharkat Winnien kanssa. Er�s tallity�ntekij� oli tullut ratamestariksi ja puomeja nostelemaan, mik�li niit� nyt tippuisi. Tarkoitukena ei tietenk��n ollut hyp�t� heti ensimm�isell� kerralla kaksimetrisi� j�ttil�isesteit�, vaan hommat oli tarkoitus aloittaa rauhallisesti. Ensimm�iseksi oli koottu pieni jumppasarja, miss� tarkoituksena oli mitata Winnien tasapainoa ja koordinaatiokyky�. Tamma suoritti sarjan moitteetta, jonka johdosta se ansaitsi roimat taputukset ja kehut. Winnie tuntui heti innostuvan t�st� ja tamman liikkeeseen tuli heti lis�� puhtia. Varsinaista rataa tamman kanssa ei viel� t�n��n ollut tarkoitus hyp�t�, mutta kahden esteen minisarja oli viel� luvassa. n. 70cm esteet tamma hypp�si tyylikk��sti yli useampaankin kertaan ja eri kulmista, joten alkuun voi koko talliv�ki olla tyytyv�inen.

20.05.2008 - Winnien kanssa ollaan edetty hyvin esteiden saralla. Viimeksi eilen tamma suoritti puhtaasti 80cm radan, joka sis�lsi yhteens� kymmenen estett�. Tamma ei ole radan suorittajana varmastikaan koskaan se nopein, mutta Winnie tekee tarkkaa jalkaty�t�, mist� koko talliv�ki on mieliss��n. Tamman solakkuutta aiotaan my�s hy�dynt�� uusintaradoilla siten, ett� tamma saa tehd� nopeimmat (vaikkakin vaikeimmat) tiet esteille, jotta voitosta voidaan aikanaan l�hte� taistelemaan. T�m� suunnitelma tosin tiet�� Winnielle estetreenien lis�ksi my�s rankkaa koulur��kki�, jotta tammasta saadaan notkea kuin keitetty spagetti.

04.06.2008 - Koulutus esteiden saralla on edennyt jo siihen vaiheeseen, ett� Winnie hypp�� vaivatta 120cm ratoja. Kun tamman itseluottamus alkaa olla kohdillaan, p��tin, ett� pian on ensimm�isten kisojen aika ja ilmoitin tamman Marceillessa pidett�viin estekilpaiuihin. Winnie saa aloittaa tosin alle metrin luokkaa olevista luokista, jottei tammalta vaadita heti alkuun liikaa ja onnitumisiakin tulee.

16.06.2008 - Tamman ensimm�iset kilpailut eiv�t menneet t�ydellisesti nappiin mutta kuudes sija on kuitenkin kohtuullisen hyv� nuorelle tammalle. Winnie oli tietysti kauhusta j�ykk�n� ja tamman j�nnittyneisyytt� oli hankala saada purettua. Ehk�p� siksi Winnie sortuikin yhteen pudotukseen, vaikka tamma on muuten niin tarkka jaloistaan.

24.06.2008 - Vasta kilpauransa aloittanut Winnie p��tettiin innostuksen puuskassa astuttaa tallin omalla orilla Gawain GER:ll�. Syntyneest� varsasta tuli komea ori, jokamristittiin Touched By Slothiksi. Pentu ei tule j��m��n omaan talliin, joka on ratkeamassa liitoksistaan, vaan mukula menee myyntiin ja p��see toivottavasti hyv��n kotiin.

01.07.2008 - Slothin vieroitus oli kova paikka niin varsalle itselleen kuin Winniellekin. Voi sit� huudon m��r��, kun kaksikko vietiin t�n��n eri tarhoihin. Sloth oman ik�istens� nuorikkojen seuraan ja Winnie puolestaan pienen tauon j�lkeen tammalaitumelle. Winnien h�t�� katsellessa tuli samantien p��t�s, ettei tammaa astuttettaisi heti uudelleen.

02.08.2008 - Nyt syksyn saapuessa Winnien on aika siirty� vaativampiin esteluokkiin. Tamma on kertaalleen startannut 140cm luokassa sijoittuen toiseksi, mutta alkavalla syyskaudella tamman kanssa t�hd�t��n aina 150cm luokkiin saakka. Tamma on kehittynyt saapumisestaan Skurvashiin valtavasti, eik� tammaa en�� uskoisi samaksi kaveriksi. Lihasta ja kuntoa on tullut lis��, itsevarmuus on kasvanut ja tamma halltsee nyt todella itsens� esteill�.

20.01.2009 - Yll�tt�en vuoden vaihtuessa uuteen saimme huomata, ett� Skurvashiss majailee yht�kki� kaksi Winnien muksua. Barrierissa asunut Sinistrari palautettiin meille asiallisesti, ja koska ori oli koulattu niin hyv��n alkuun entisess� kodissaan, p��tettiin ori j�tt�� Skurvashiin asumaan ihan pysyv�sti. Toinen on ep�onninen esikoinen Sloth, joka puolestaan kouutetaan Skurvashissa s��dylliseksi estehevoseksi ennen oripojan myymist�. J�nn�� on erityisesti se, ett� nm� kaksi ovat kesken��n t�ysivelji�.

01.03.2009 L�hes vuoden kest�neen pakertamisen j�lkeen Winnie p��see viimein kisael�kkeelle. Tamma sijoitttui kiitett�v�n m��r�n, eli kaiken kaikkiaan kuusikymment� kertaa ja on ollut mukana ties kuinka useassa sadassa estekilpailussa. Nyt tamman tulevaisuuteen kuuluu rauhallinen el�m� pullahevosena, sek� synnytt�� muutama pikkuwinnie kisakentti� valloittamaan.

14.05.2009 Kisael�kkeelle p��sty��n Winniell� piti alkaa siitostamman ura, mutta toisin on n�ytt�nyt k�yv�n. Kun estepainotteistet tekev�t yht� huonosti kauppaa kuin aina ennenkin, on Winniekin sanut vain lihoa laitumella ilman sen suurempaa tarkoitusta.

04.06.2009 - Winnie on ilmoitettu ja hyv�ksytty mukaan kes�kuun ERJ laatuarvosteluun yhdess� poikansa Sinistarin, hannovertuonti Sipsin ja holsteintuonti Belegin kanssa. Nyt tallissa k�y kova hy�rin�, kun nelikkoa pyrit��n puunaamaan kuntoon varsinaista arvostelua varten, sill� kuten aina ennenkin, koko tallipoppoo on ykk�si� kalastelemassa suurin odotuksin.