Wolf Creek B17


Kuollut 26.11.2009

Nimi Wolf Creek B17, Wolfie Rotu Holstein
Sukupuoli Ori Säkäkorkeus 168cm
Syntynyt 14.02.2008 Ikä 17-vuotias
Koulutustaso Ko: Va B, Re: 160cm Rekisterinumero VH-44182
Painotus Esteratsastus Saavutukset ERJ I, YLA 2
Kasvattaja Escarcha Omistaja Skurvash

Jalostuskäytössä vain omille ja yhteistyötallien tammoille!

Photos © RoshoeveWolf Creek on esimerkillinen tulos pitkälle jalostetusta puoliverihevosesta, jonka niin ulkonäöllisissä kuin luonteellisissakin piirteissä on pyritty täydellisyyteen. Tuloksena on lähes automaatista menevä esteratsu, joka on helppo hoitaa ja käsitellä. Lyhyemmin sanottuna kuin unelma. Hoitaessa ori on rauhallinen. Wolfie ei pelkää meteliä, äkkinäisiä liikkeitä tai huolimattomuudesta tai kokemattomuudesta johtuvia hoitajan ronskeja otteita. Karsinaansa ori hyväksyy kenet tahansa, eikä ole niin sairaalloisen tarkka reviiristään, kuin jotkut Skurvashin oreista. Wolfien yksi parhaista puolista on sen loputon kärsivällisyys, sillä ori ei ole välittömästi paukuttelemassa karsinanovea kun ruoka ei ole ajallaan turvan edessä. Tässä suhteessa Wolf on tullut selvästi enenmmän isäänsä, sillä Wolfien emä Sweet Dreams harvemmin jaksaa ruokaa venailla.

Peruskäsiteltävyydeltään Wolf Creek on ihailtavan helppo nakki. Tosin ori ei liiemmin välitä saadessaan kylmää vettä päällensä, mutta tyytyy tässäkin tapauksessa vain luimistelemaan. Kuolainten kanssa Wolfie sortuu joskus hangoittelemaan rautapalan ottamista suuhunsa, joten kärsivällisyys ja nopeat otteet ovat valttia, kun varustaa Wolfieta ratsastusta varten. Muiden hoitotoimenpiteiden suhteen ei pitäisi ilmetä ongelmia, jos niin kuitenkin käy, on hoitajan syytä vilkaista välillä peiliin.

Wolf on oikea laumasielu, joten ori tarhataan aina niin lähelle muita hevosia kuin mahdollista. Wolfien eristäminen laumatovereista aiheuttaa hirvittävän shown, jonka aikana ori poukkoilee ympäri tarhaa kuin pomppupallo ja hutelee lajitovereilleen minkä ennättää. Jos haluaa säästää kuuloelimiään, ori on syytä tarhata muiden hevosten lähettyville. Tarhaan Wolf Creek on helppo viedä ja hakea. Ori tulee mielellään kutsun käydessä portille notkuman ja odottelemaan hoitajaansa. On erittäin harvinaista, että Wolf ei uostu tulemaan kutsusta kiinniotettavaksi, mutta varsinaisena herkkusuuna ori on helppo houkutella nalkkiin. Oriksi Wolfie on yllättävän helppo käiteltävä narunnokassa. Ori tulee nätisti taluttajan perässä tai rinnalla, mutta terveellisintä on ilman muuta pitää Wolfie erossa muista hevosista. Vaikka Wolf ei itse alkaisi haastaa riitaa vieraan orin kanssa, vastapuolesta ei koskaan voi olla varma, eikä liioin Wolfiestakaan.

Ratsastaessa ori muistuttaa huomattavasti vanhempiaan: avuille herkkä, kuuliainen ja vahva. Pehmeäkätinen mutta määrätietoinen ratsastaja on juuri sellainen, jonka Wolf nimenomaan tarvitsee. Ori ei liiemmin pompottele tai kyseenalaista ratsastajansa auktoriteettia, mutta rajansa kaikella. Muutamaan otteesen on nähty, mitä kokematon ratsastaja on saanut aikaan, eikä tulosta voi kehua kauniiksi. Vaikka Wolfie ei varsinainen kinastelija ole, se kyllä huomaa jos selässä istuu kaveri, joka ei tiedä miten toimia. Rauhallisuutensa vuoksi Wolf on ihannellinen maastoratsu, sillä se on sujut luonnossa vilistävien eläinten kanssa ja vaikka se ei liiemmin liikeenteestä perusta, ei ori lähde kuitenkaan käsistä.

Esteillä Wolf on eteenpäinpäinpyrkivä, valpas ja energinen. Vauhtia orilla tuumaa silloin tällöin olla liiaksikin, joten kaikkein parhaiten orin kanssa pärjää estetreeneissä, kun on ensin purkanut kaiken ylimääräisen energian sileällä. Wolfien positiivisen asenteen hyppäämiseen näkee orin innokkuudesta, sillä pyytäessä ori pomppii yli minkälaista hökötystä tahansa. Hyppytekniikassa ei pahemmin ole moitittavaa, sillä jaloistaan tarkka kaveri vetää etuset hyvin kroppaan kiinni hypyn aikana. Ponnistusvoimaa Wolfiella on siinä määrin, että ilmavaraakin jää normaalisti hevosen ja esteen väliin useita senttejä.

Kilpailuissa aina tarkkana oleva Wolfie ei tapaa kapinoida ratsastajansa ohjeita vastaan, vaan tekee asiat juuri niin kuin siltä pyydetään. Radalle päästyään ori puhkuu energiaa ja ratsastajan on oltava tarkkana, ettei Wolfie pääse kiihdyttelemään esteiden välissä liiaksi. Ori on kuinkin helppo pitää kevyellä ohjasotteella hallinassa ja Wolfie kuuntelee mielellään ratsastajaansa. Ori ottaa jokaisen esteen tarkasti, eikä kilpailuissa ole tullut vastaan sitä kertaa, jolloin ori olisi kiinnostunut enemmän ympäristöstään kuin käsillä olevasta kilpailusta.


i. VIR MVA Ch Tristan GER
ERJ II, YLA 1
ii. Galahad
iii. Second Bloodbath
iie. Skin Stripper
ie. Guilt On Skin
iei. Jack Luminous
iee. Knee-Deep
e. Sweet Dreams

ei. Solo Frutti
eii. With Hugs
eie. Sola Palabra
ee. M. Mildora
eei. Michellino
eee. Wildorai. Tristan GER on loistavasti esteillä menestynyt hienokäytöksinen ori, jolla on meriittejä lähes joka lähtöön. Champion arvonimi kielii orin mukavanpuoleisesta rakenteesta, lisäksi Tristan on kunnostautunut YLA 1 ja ERJ II palkinnoin. Ori on aikanaan asunut myös Skurvashissa, mutta ori muutti hiljakkoin Sacrificialin yksityishevosten joukkoon. Wolfie on tilausvarsa, jonka isäksi haluttiin varta vasten nimenomaan Tristan. Valinta oli sinänsä fiksu, sillä ilman Tristanin saavutuksia Wolfien laatuarvostelumenestys ERJ:ssä olisi melko heikkoa, eikä Wolfin jalostusarvokaan olisi kovin kummoinen. Tristanilla on Wolfien lisäksi useita kyvykkäitä jälkeläisiä, jota ovat pärjäneet isänsä tavoin kiitettävästi esteradoilla.

ii. Galahad on Romaniassa asuv ori, joka on kilpaillut aktiivisesti ja kohtuullisen menestyksekkästi yli metrin kokoluokkaa olevia esteratoja. Ori ei kuitenkaan onnistunut luomaan uraa kansainvälisille kilparadoille, josta johtuen Galahad ei ole ollut järin suosittu jalostuspuolella. Ori ennätti saada kymmenknta jälkeläistä ennen kuin orin omistajat päättivät ruunata erittäin vaikealuonteisen orin. Galahad on tosin jossain määrin onnistunut periyttämään ainakin joitakin arveluttavia luonteenpiirteitä myös jälkikasvuunsa.

iii. Second Bloodbath periytti monille varsoilleen tulista luonnettaan ja on oikea sukunsa musta lammas. Ori kauhistutti kasvattajia jo syntyessään, sillä kaiken järjen mukaan varsan olisi kuulunut syntyä ruunikon värisenä, mutta toisin kävi. Karvaan punaisen karvapeitteen omaava, hyvin sirorakenteinen ori, ei ollut omistajiensa mieleen ja siksi se matkasikin yksivuotiaiden huutokauppaan. Blodia pompoteltiin lähes koko sen elämän ajan paikasta toiseen, jolloin orista kehittyi riidanhaluinen ja erittäin pahansisuinen yksilö. Blodin vaikea luonne on vahvasti näkyvissä myös sen jälkikasvussa, sillä osa Blodin kruununperijöistä on täysiä kaistapäitä.

iie. Skin Stripper syntyi ja kasvoi Itävallassa, mutta myytiin sieltä täysin yllättäen Romaniaan. Synnyinmaassaan tamma ennätti jo aloitella lupaavasti kilpauraansa esteillä, mutta jostain tuntemattomasta syystä tamman omistajat halusivat myydä kyvykkään kilparatsunsa siitostammaksi. Toisaalta asiaan saattoi vaikuttaa myös Skinin lievä loukkaantuminen Wienin kansallisissa estekilpailuissa, mutta se ei toisaalta olisi levon jälkeen ollut este kilpauralle.

ie. Guilt on Skin on tunnettu erittäin rauhallisesta ja eriääin tasaisesta luonteestaan. Lähes täysin tuntemattomasta suvusta tuleva Guilty on kilpaillut melko hyvällä menestyksellä 100-140cm esteratoja. Guiltyn valitseminen Galahadille, tai toisinpäin, oli loistava ajatus, sillä tamman rauhallinen luonne on toiminut ainakin tähän asti hyvänä vastapainona Galahadin tuliselle olemukselle, jonka tuloksena on tullut varsin hyväkäytöksinen Wolfien isä Tristan GER. Valitettavasti Guiltyn muista sukulaisista, ainakaan kovin pitkälle, ei ole tietoja löytynyt.

iei. Jack Luminous on tosin sitä tyyppiä, että orista löytyy tietoa ja juttua minne ikinä sitten meneekin. Rakenteeltaan melko roteva ori omaa mitä upeimman yönmustan karvapeitteen, eikä ainoatakaan valkoista merkkiä koko ruhossaan. 170 senttinen jättiläinen on hurjasta koostaan ja ulkomuodostaan huolimatta oikea nallekarhu. Ori on kuin mikäkin ruunanrupukka rauhallisuutensa vuoksi, sillä Jackilta tuntuu puuttuvan joku sisäänrakennettu mekanismi, joka yleensä tekee oreista kiivaita yksilöitä. Omintakeisesta hyppytyylistään ja persoonallisesta laukka-askeleestaan esteradoilta monille tutuksi tullut ori on nykyään Saksassa siitosorin tehtävissä.

iee. Knee-Deep on varsinainen jokerikortti Tristanin sukupuussa. Ranskalaisesta tammasta ei ole muita tietoja nykyisen omistajan lisäksi kuin väri ja säkäkorkeus, sillä tammat paperit hukkuivat matkalle, kun sitä myytiin Belgiaan. Knevyn vanhemmista on kovan työn tuloksena saatu kaivettua muutama kutkuttava yksityiskohta esiin.

e. Sweet Dreams on Escarchassa asuva tuontitamma, joka saapui talliin vuoden 2007 puolella Saksasta. Kun valitsimme tilausvarsalle (josta tuli Wolfie) vanhempia, odotukset Dreamin kohdalla olivat melkoisen korkealla. Tammaa ilmeisesti oli tarkoitus kisauttaa, mutta valitettavasti tamman suoritukset kilparadoilla ovat jääneet lähes olemattomiin. Olikin pelastus sinänsä, että Wolfien isäksi valiittiin ori omasta tallista, muuten soppa tämän yksilön kanssa olisi ollut melkoinen. Dreammiin palatakseni tamma on säyseä ja hyväluonteinen ja Wolfien lisäksi tammalla tiettävästi on vain yksi jälekläinen.

ei. Solo Frutti on saksalainen ori, joka on käsitykseni mukaan jonkin tason harrasteratsu. Orilla on kuulemani mukaan kilpailtu sekä koulua että esteitä, mutta tavoitteet eivät Solon kohdalla ole olleet kovinkaan korkealla. Orilla on kuitenkin sävyisä luonne, joten se on saanut tätä syystä muutamia kasvattajia kiinnostumaan orista jalostuskäyttö mielessä. Solon on väitetty hypänneen parhaillaan 130cm esteratoja ja kilpailleen koulua He A tasolla. Molemmissa lajeissa menestys on tosin ollut vaihtelevaa.

eii. With Hugsia on kehuttu oikeaksi jokapaikan hevoseksi, sillä orilta luonnistuu niin koulukiemurat, esteiden hyppiminen kuin valjakkokin. Orilla on mukava määrä jälkikasvua ja ne ovat oainottuneet hyvinkin erilaisiin lajeihin. Suurin osa Hugsin muksuista on kuitenkin pärjännyt parhaiten esteradoilla. Hughs on ollut jalostuskäytössä Saksan ulkopuolellakin ja orin jälekläisiä löytyy mm. Ruotsista, Tanskasta ja Hollannista.

eie. Sola Palabra tunnetaan erään pojoissaksalaisen siittolan valiotammana. Sola ostettiin tilalle aikoinaan Ranskasta, jossa tamma kilpaili mukavalla menestyksellä esteillä 140cm luokissa. Sola on varsonut kaikkiaan kymmenkunta kertaa, mutta tamma on luonut valitettavasti lähes puolet varsoistaan. Syynä tähän saattaa hyvinkin olla se seikka, että heti varsan synnyttyä omistajat ovat asuttaneet tammaa uudestaan, eikä Solan elimistö ole kestänyt jatkuvaa varsomista.

ee. M. Mildora puolestaan on Sweet Dreamsin tapaan kimo, mutta Mildoran rakenne on suorastaan hirvittävä. Tamma muistuttaa pikemmin muulia kuin pitkälle jalostettua puoliveristä, mutta toisaalta kun ajattelee että tamma on kotoisin Ukrainasta, ei ole ihme, miltä tamma näyttää. Mildora on melko raskasrakenteinen, eikä tammalta juurikaan esteiden pomppiminen luonnistu. Muutamia palkintosijoja se on tosin onnistunut kahmimaan metrin korkuisista luokista.

eei. Michellino menehtyi muutama vuosi takaperin vanhuuteen. Ori oli kansainvälisesti menestynyt esteratsu, jolta löytyi kapasiteettia aina Grand Prix radoille saakka. Michellino sai paljon huomiota osakseen kilpauransa aikana, sillä komea ja suurikokoinen kimo oli kuin suoraan satukirjan sivuilta. Yleisön ehdoton suosikki ratsu, joka voitti useita ravostettuja kilpailuita oli kuitenkin pettymys jalostuspuolella. Monen sadan jälkeläisen joukosta vain muutama on menestynyt kansainvälisesti.

eee. Wildora kuuluu ukrainalaiseen puoliveriperheeseen. Tamma on toiminut pelkästään jalostuspuolella, vaikkakin sen lähisuvussa on kohtuulisen hyvin menestyneitä esteratsuja. Tammaa on käytetty tiuhaan jalostukseen ja tammalla onkin lähes kymmenen vekaraa. Viime aikoina Wildora on tosin kärsinyt pahoista vanhuuden tuomista vaivoista, kun kuten kulumista, joten Wildoran päivät ovat varmasti pian luetut.
Syntynyt Nimi Emä Sukupuoli
14.05.2008 Twice Bitten PB Self-Killer PB Tamma
15.09.2008 Fall of Icarus PB Rinascita SWA Ori
18.12.2008 Self-Deceit PB Self-Killer PB Ori
21.03.2009 Dolohov PB Strongbow PB Ori


PÄIVÄKIRJA
15.03.2008 - Tilausvarsana Skurvashiin hankittu Wolf Creek on nyt viimein sopeutunut elämään uudessa kodissaan. Aluksi ori oli aivan hukassa, sillä se oli ensimmäistä kertaa synnyintallinsa turvallisen ilmapiirin ulkopuolella. Wolfie ei onneksi saanut kovinkaan pahaa kohtausta kun se talutettiin ulos trailerista. Parin ensimmäisen päivän aikana ori oli tosin melkoisen varpaillaan, eikä oikein tiennyt miten päin olisi ollut hoitajan tullessa sitä tervehtimään. Wolfie on kuitenkin osoittanut tulevansa hyvin toimeen talliväen kanssa, enkä usko että tästä kaverista tulee uusi tallin omaisuuden terrorisoija.

24.03.2008 - Tänään oli vuorossa ensimmäinen ratsastuskerta Wolfiella. Ori on jo totuteltu ratsastustamineisiin ja onnekseni täytyy todeta, että ori ei kapinoi vastaan kun sille laittaa kuolaimia suuhun tai kiristää satulavyötä. Wolfie myös jaksaa odotella aloillaan eikä lähde hiihtelemään pitkin tallikäytäviä heti tilaisuuden tullen. Palatakseni takaisin ratsastamiseen jo ensimmäisellä kerralla kun istuin orin satulaan, saatoin huomata yhtäläisyyksiä Wolfien ja Tristanin välillä. Wolfin kanssa käpösteltiin kylläkin pelkästään käyntiä, mutta orista huomaa jo nyt, että se kuuntelee ratsastajaa tarkkaavaisesti ja on herkkä avuille.

01.04.2008 - Wolfien kanssa ollaan päästy mukavaan vaiheeseen koulutuksen osalta ja pian alkavat olla perusasiat hallussa. No, ehkei nyt aivan, mutta Wolfie tuntuu olevan nopea oppimaan ja ori imee itseensä tietoa kuin sieni. Aamupäivällä olin orin kanssa pienellä maastolenkillä. Eräs talliapulainen lähti mukaani toisella hevosella, sillä Wolfie on vielä kuitenkin hieman vauva, eikä se oikein vielä osaa käyttäytyä niin kuin pitäisi. yvänä esimerkkinä tästä on vaikkapa se, kun polun yli juoksi pienenpieni orava, jota Wolfie pelästyi aikalailla. Hetken kuluttua ori kuitenkin oivalsi, ettei oravissa ole mitään pelkäämisen aihetta, sillä mukana ollut Seri ei ollut moksiskaan kyseisestä ilmiöstä.

28.04.2008 - Ensimmäiset estekilpailut alkavat pian olla käsillä. Wolfiella on jo harjoiteltu pientä rataa ja perusasiat ori osaa jo vaikka unissaankin. Wolfin kanssa on tarkoituksena startata mahdollisimman pienessä esteluokassa, jossa on lähinnä tarkoitus vain tutstuttaa ori kisapaikan tunnelmaan. Wolf on ollut kyllä hintansa väärti ostos, sillä vaikka ikää ei ole kehuttavasti, ori osa silti hyvät käytöstavat. Toisin kuin suurin osa tallin muista asukeista.

11.05.2008 - Perlpilzissä pidetyt esteratsastuskilpailut olivat Wolfien ensikosketus kilparadoille. Olin ilmoittanut orin vaivaiseen 40-50cm luokkaan ja Wolfiekin oli kieltämättä hiukan hämmennyksissään, kun näki, millaisia kirppuesteitä se odotettiin hyppäävän. Kotona orin kanssa ollaan hypätty jo lähes metrin korkuisia ratoja, joten Wolfie ei ollut liiemmin innostunut näin pienistä kyhäelmistä. Sijoitus tuli, mutta Wolfien kanta kyseisen tason esteratoihin tuli kyllä hyvin ilmi.

14.05.2008 - Self-Killer, joka on ollut kantavana Wolfiesta, varsoi tänä aamuna. Pieni tammavarsa nimettiin Twice Bitten PB:ksi ja varsa matkasi yhteistyötalliimme Weybridgeen. Koko taliväki oli tyytyväinen varsan saamaan kotiin, sillä on aina mukava saada kasvatti myytyä tavoitteelliseen ja aktiiviseen kisakotiin. Tellu muistuttaa isäänsä jossain määrin, sillä se on helppo hoidokki ja mukava ratsastaa.

28.05.2008 - Ori on päässyt nyt muutamaan otteseen hyppäämään hieman suurempia luokkia ja nyt vasta Wolfien esteratsun kyvyt alkavat tulla esiin. Wolf on ollut joka kerta innoissaan kun se on päässyt kilpailemaan ja ori hyppää ratoja innokkaasti. Wolfien yksi parhaista puolista on se, että ori keskittyy yksinomaan suoritukseensa. Tämän lisäksi ori ei kapinoi ratsastajaansa vastaan kuten useimmat saman sukupuolen edustajat tapaavat tehdä, vaan ori tietää itsekin että voittoon vaaditaan yhteistyötä ratsastajan kanssa.

15.09.2008 - Rinascita, joka on ollut kantavana Wolf Creekista, varsoi tänä aamuna. Kaunis ruunikko orivarsa oli kerrassaan hellyyttävä ilmestys eikä pienokaisen ensikertaa nähdessään tullut mieleenkään, että se pistettäisiin markkinoille. Varsa nimettiin Fall of Icarukseksi ja ori tulee jäämään Skurvashiin parin muun vastikään syntyneen estepainotteisen varsan kanssa. Pitänee vain toivoa, että ori on luonteeltaan enemmn rauhalliseen isäänsä.

05.02.2009 - Wolf ilmoitettiin muutaman muun skurvashlaisen kanssa helmikuun ERJ:n laatuarvostelutilaisuuteen. Oria ei tosin olisi ollut mikään pakko laittaa vielä tilaisuuteen mukaan, sillä useampi muukin tallin hevosista on jonottanut näihin kemuihin pääsyä jo jonkin aikaa. Wolfien jälkeläisnäyttö tosin oli sitä luokkaa, että laatikseen kärrääminen tässä vaiheessa osoittautui kannattavaksi. Toivottavasti ori ymmärtää käyttäytyä (:D) ja tuo kotiin ykköspystin. Muuten vien sen saunan taakse.

06.02.2008 - Kappas, millainen sattuma. Olinkin ajattelut lykääväni Wolfien heti seuraavaan Yleislaatuarvosteluun, mutta kieltämättä en osannut odottaa sitä näin pian ERJ:n laatuarvostelun julkaisemisen jälkeen. No, joka tapauksessa Wolf lähtee myös YLA:an kalastelemaan pisteitä ja sitten ori saa puolestani olla täysin valmis jalostuskäyttöön. Rakenteellisesti Wolf tuskin tulee pärjäämään minkäänsortin kemuissa, eikä oma kiinnostukseni oikein riitäkään tämän hevosen kanssa lähteä koluamaan NJ sertejä.


Sacrificialin estevalmennus (100cm) Brotherhood of the Handissa 15.10.2008
Alkutunnista Wolfie oli hieman tahmea, mutta asian selittää varmasti Wolfien pitkä loma. Kun tunti eteni, rupesi orista löytymään niitä tuttuja piirteitä, mitä siltä on totuttu näkemään. Kun aloititte hyppäämään ensimmäisiä esteitä, Wolfie oli niin innoissaan, että se pääsi ryntäämään aikamoisella vauhdilla esteelle. Koska ori on suustaan herkkä, sitä ei kannata lähteä repimään suusta vaan pienillä puolipidätteillä orin saa helposti aisoihin. Lopputunti sujui kuitenkin mutkitta, sillä Wolfiella on todellakin hyvä hyppytekniikka ja se osaa pitää huolen jaloistaan.

Sacrificialin estevalmennus (120cm) Brotherhood of the Handissa 08.11.2008
Tarkoituksena oli hioa Wolfien hyppytekniikkaa sarjoilla, mikä osoittautuikin hyväksi ajatukseksi, kun valmennus pääsi vauhtiin. Ori oli erittäin energisellä tuulella, joten puolet ajasta kului yksinkertaisesti siihen, että Wolfielta saatin turha vauhti pois. Kun orin kanssa siirryttiin esteille, pyysin Abyssia ohjaamaan Wolfien voltilta suoraan sarjalle. Tällä tavoin oli tarkoitus opettaa orille hyppäämään este yllättävästäkin tilanteesta, mikä olikin hyvä oivallus. Ensimmäisellä kerralla Wolfie tosin kielsi, kun se tajusi, että kyseessä oli kolmen esteen sarja. Muutamaan otteeseen kun oria ohjattiin kyseiselle sarjalle, alkoi Wolfkin viimein saada juonesta iinni ja loppuvaiheessa ori hyppäsi sarjaa tyylipuhtaasti yli.

Sacrificialin estevalmennus (130cm) Brotherhood of the Handissa 14.12.2008
Maan ollessa niin jäinen ja karmeassa kunnossa päätimme pitää estevalmennuksen maneesissa. Olin koonnut sinne Abyssia ja Wolfia varten radan, jossa he voisivat harjoitella nopeiden teiden valitsemista esteille. Kun alkulämmittelyistä oltiin päästy, päästiin siirtymään asiaan. Abyssista huomaa, että hän on ratsastanut pitkään ja että Wolf ei ole hänelle täysin uppo-outo ratsu. Yhteistyö sujui suurimmilta osin vaivatta, tosin kolmoissarjan viimeisen osan pudotus jäi johtuman Abyssin liiallisesta esteelleajosta. Kokonaisuudessaan valmennus oli kuitenkin onnistunut.


ERJ Kisat (63 sijoitusta)

Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
11.5.2008 KK Perlpilz ERJ 40-50cm 4/18
19.5.2008 Veatu Kuningriik ERJ 100cm 4/40
24.5.2008 Moldóttur ERJ 90cm 1/40
30.5.2008 Piipari ERJ 120cm 5/50
31.5.2008 Anyki Jumpers ERJ 120cm 2/87
1.6.2008 Siittola Quiero ERJ 150cm 5/39
1.6.2008 Raudikon Talli ERJ 130cm 5/27
5.6.2008 Skurvash ERJ 130cm 2/29
6.6.2008 Zurück ERJ 50cm 4/62
8.6.2008 Zurück ERJ 120cm 9/95
18.6.2008 Bleyena ERJ 110cm 3/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 110cm 3/40
18.6.2008 Bleyena ERJ 120cm 3/40
23.6.2008 Ronjan Tuonnit ERJ 100-110cm 3/30
26.6.2008 Ladyntalli ERJ 120cm 5/88
30.6.2008 Marceille ERJ 100cm 4/100
2.7.2008 Olipa Kerran ERJ 100cm 6/40
8.7.2008 Skurvash ERJ 100cm 4/17
9.7.2008 Rowea ERJ 100cm 4/43
9.7.2008 Rowea ERJ 100cm 6/43
9.7.2008 Rowea ERJ 110cm 2/40
9.7.2008 Rowea ERJ 100cm 5/40
10.7.2008 Fiktio ERJ 80cm 3/40
13.7.2008 Abbymore ERJ 95cm 1/20
9.7.2008 Rowea ERJ 100cm 5/45
16.7.2008 Elegant Warmbloods ERJ 130cm 6/41
17.7.2008 Reyan ERJ 90-100cm 2/50
17.7.2008 Novelli ERJ 80cm 4/40
25.7.2008 Unafraid ERJ 130cm 3/25
26.7.2008 Satulinna ERJ 100cm 7/100
26.7.2008 Satulinna ERJ 130cm 5/89
28.7.2008 Kartano Blijvend ERJ 90-100cm 1/45
2.8.2008 Susilaakso ERJ 120cm 3/40
3.8.2008 Cheval Delamer ERJ 140cm 2/46
5.8.2008 Elegant Warmbloods ERJ 150cm 7/64
5.8.2008 Zurück ERJ 130cm 2/43
10.8.2008 Jerry ERJ 100cm 2/50
10.8.2008 Jerry ERJ 100cm 4/50
13.8.2008 Skurvash ERJ 150cm 5/33
13.8.2008 Siittola Queiro ERJ 110cm 4/38
13.8.2008 Lime ERJ 130cm 5/60
14.8.2008 Susilaakso ERJ 120cm 5/40
15.8.2008 Barrier Showjumpers ERJ 140cm 1/60
16.8.2008 Kivinummen Hevostila ERJ 120cm 2/26
22.8.2008 Siittola Quiero ERJ 110cm 6/55
30.8.2008 Kivinummen Heovostila ERJ 120cm 7/53
20.9.2008 Visualizm ERJ 140cm 2/17
22.9.2008 YT Hallanvaara ERJ 140cm 9/112
20.10.2008 Hengstal ERJ 120cm 3/66
23.10.2008 Skurvash ERJ 140cm 1/32
23.10.2008 Skurvash ERJ 150cm 4/32
24.10.2008 Rowea ERJ 120cm 2/50
25.10.2008 Kensington ERJ 130-140cm 5/48
25.10.2008 Rowea ERJ 110cm 5/50
31.10.2008 Zavier ERJ 150cm 1/22
1.11.2008 Braydén ERJ 120cm 7/209
13.11.2008 Flash Stables ERJ 150cm 1/61
17.11.2008 Briton's Farm ERJ 150cm 2/30
17.11.2008 Huvitus ERJ 120-140cm 4/25
23.11.2008 Huvitus ERJ 120-140cm 4/25
1.12.2008 Unafraid ERJ 140cm 5/36
4.12.2008 Unafraid ERJ 140cm 2/36
9.12.2008 Visualizm ERJ 150cm 1/1614.02.2008 »   00 vuotta
21.02.2008 »   01 vuotta
28.02.2008 »   02 vuotta
06.03.2008 »   03 vuotta
13.03.2008 »   04 vuotta
13.04.2008 »   05 vuotta
13.05.2008 »   06 vuotta
13.06.2008 »   07 vuotta
13.07.2008 »   08 vuotta
13.08.2008 »   09 vuotta
13.09.2008 »   10 vuotta
13.10.2008 »   11 vuotta
13.11.2008 »   12 vuotta
13.12.2008 »   13 vuotta
13.01.2009 »   14 vuotta
13.02.2009 »   15 vuotta
13.03.2009 »   16 vuotta
13.04.2009 »   17 vuotta