Nazgûl

Nimi: Nazgûl, Zane
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 11.02.2007, 17-vuotias (VARL)
Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso:Ko: GP
Säkäkorkeus: 166cm
Rotu: Trakehner
Rekisterinumero: VH04-021-1536
Kasvattaja: Nine Warmbloods
Omistaja: Skurvash, VRL-01372

VIR MVA Ch
KRJ I
KTK III

Täyttänyt 3 vuotta 14.07.2009!

Tarjolla jalostukseen rajoitetusti
Lue lisää kasvatus -sivulta!

Sijoitukset KRJ: 73 kpl
KRJ Cup sijoitukset: 2 kpl

Menestyneet Jälkeläiset

Ringwraith PB KRJ I
Envy PB KTK II
Vampretta PB KRJ II, KTK III, YLA 2


Nine Warmbloods on yksi Romanian tunnetuimmista ja hienoimmista puoliverisiittoloista. Olen useita kertoja ihaillut siittolan kasvatteja erilaisissa kansainvälisissä tapahtumissa, mutta valitettavasti rahani eivät ole tähän asti riittäneet kyseiseen kasvattiin, sillä varsojen hinta on totisesti siittolan maineen väärti. Kuitenkin tällä kertaa kiertäessäni Itä-Eurooppalaisia puoliverisiittoloita, pussissani oli sen verran kahisevaa, että saatoin häpeilemättä astella Ninen valkoisten porttien läpi. Minulla ei todellakaan ollut varaa käydä kauppaa nuorimmista ja lupaavimmista varsoista, joten tyydyin katselemaan niin sanottuja "joutohevosia", joita ei oltu saatu sijoitettua uusiin koteihin tai niiden sukutaulu ei ollut niin mehevä, kuin useimpien Nine WB'n suojattien. Nazgûl tottakai sattui olemaan juuri tällainen varsa.

Oikeastaan Zanea ei siinä vaiheessa voinut enää varsaksikaan sanoa, sillä orilla oli ikää jo seitsemän vuotta ja yhä edelleen se nyhjötti siittolan nurkissa. No ehkei kuitenkaan aivan niinkään, sillä oli ori kilpaillut koulukentillä ja hieman esteitäkin hypellyt, mutta myytävänä Zane oli ollut jo pidemmän aikaa. Va B tasoa kohtuullisella menestyksellä kisannut ori oli ennättänyt jo astua muutamia romanialaisia tammoja, vaikka mitään manittavaa ori ei ollut saavuttanut, saatikka sitten sukutaulu menestystä liiemmin luvannut.

Zane oli kieltämättä melko herttaisen oloinen kaveri, joten pyysin saada koeratsastaa oria. Talliapulainen tuli kiireen vilkkaa paikalle omistajan käskysta ja pian istuin orin satulassa suurella valkoisilla aidoilla reunustetulla ratsastuskentällä. Sain välittömästi huomata, että orilla totisesti oli luonnetta ja ehkä se on yksi syy siihen, miksi orista ei oltu kovinkaan kiinnostuneita. Melko vaativa ratsu kertakaikkiaan, mutta ihastuin Nazgûlin tulisuuteen siinä määrin, että päätin hieroa kaupat.

Romanialainen komistus Nazgûl on tallissa hyvät käytöstavat omaava suklaasilmä, joka ratsastuskentälle päästyään uhkuu orille tyypillistä voimaa ja tulisuutta. Lihaksikas ja hyvämuotoinen runko yhdistettynä kosteisiin ja surullisen näköisiin mantelisilmiin ovat ne aseet, joilla Zane kietoo uhrinsa pikkusormensa ympärille. Huomionkipeäksi oria ei voi moittia, mutta ori kieltämättä vie melko lailla aikaani joka päivä. Toisaalta tämä on edesauttanut yhteyden luomista oriin, joten työskentely kentällä sujuu huomattavasti paremmin, kun yhteistyö on aloitettu jo maasta käsin. Aluksi Zane on tietysti hieman varuillaan, kun uusi tuttavuus tunkeutuu sen yksityisalueelle, mutta muutaman vierailun jälkeen ori on mahdottoman tunkeileva ja tervehtii karsinaan tulijaa pääntöytäisyllä ja hörähdyksellä. Tervehdys tarkoittaa sitä, että vastapalkaksi ori ilmanmuuta odottaa saavansa makupaloja vaivanpalkaksi, tai ainakin vähintään perusteellisen rapsutustuokion.

Nazgûlin ollessa kentällä katsoja ei välttämättä uskoisi silmiään jos on tutustunut oriin tallissa. Zanen luonteen täydellinen vastakohta nousee esiin, kun ratsastaja istuu orin satulaan. Selässä kyhjöttävä tuntee ja aistii ilman suurempia ongelmia oriissa jylläävän valtavan voiman. Zane ei kuitenkaan kuulu tähän kuuluisaan ryntääjäryhmään, vaan ori pysyy hyvin hallinnassa pehmeällä ja kevyellä ohjasotteella. Suurin haaste tämän taiturin kanssa onkin saada valtava energiamäärä kanavoitua oikein, jottei treenaaminen kulu hukkaan Zanen kyseenalaistaessa ratsastajansa ohjeet. Tulenarkana kaverina Zane suorastaan räjähtää liikkeelle, joten ratsastajalta vaaditaan totisesti osaamista ja kokemusta tämän tyypin oreista. Edelleen Nazgûl kuuntelee hyvin kuolainta, haastavaa on saada ori kulkemaan tasaisen hallitusti, eikä nytkähdellen ja pompahdellen sinne tänne kuin vieterihiiri.

Jos Nazgûlilla olisi tekniikka hallussa esteillä, luultavasti ori olisikin viettänyt elämänsä ratakettuna. Ketterästi kääntyvä, nopea ja uskalias Zane ilman muuta on, mutta verenperintönä saadut kouluratsun ominaisuudet eivät tee oikeutta esteillä. Alle metrin korkeilla esteillä Zane on peto, mutta huono hyppytyyli ei anna mahdollisuuksia suuremmille radoille. Koulukentillä orin parasta antia ilman muuta on sen uskomaton askellus. Notkea varsi on yksi Zanen valttikortti, ja ori taipuu erittäin helponoloisesti mihin tahansa ratsastajansa pyytämään asentoon.

Orissa on kaikki näytöshevosen viat: Suuren yleisön edessä askellus muuttuu mahtipontisen dramaattiseksi, jalat polkevat hyvin alle ja häntä kohoaa tötterölle. Romaniassa asuessaan Zane kisasi "vain" Va B tasoisissa luokissa, mutta Skurvashiin muuttaessaan orille annettiin tilaisuus näyttää kyntensä GP-tason kouluratsuna. Oriin käytetty aika ja kärsivällinen valmennus saivatkin Zanen suoritukset kouluradoilla puhkeamaan kukkaan. Kilpatilanteessa ei ratsastajan tarvitse huolehtia orin käyttäytymisestä tai hermoista, kunhan itse kykenee pitämään oman jännityksensä kurissa niin hyvä tulee. Vieraiden hevosten läsnäolo ei Nazgûlia häiritse, sillä ori osaa keskittyä omaan tekemiseensä. Jos ratsastaja vain muistaa pitää pehmeän ohjasotteen ja antaa hienovaraisia puolipidätteitä silloin tällöin ja antaa Zanelle omaa tilaa kaiken tämän lisäksi, hoitaa ori varmasti ruusukkeen kotiin.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Witch-King trak
musta, 174 cm
ii. Pelennor
trak, tummanruunikko, 164 cm
iii. Black Breath
iie. Argonath
ie. Minas Ithil
trak, kimo, 164 cm
iei. Dol Guldur
iee. Minas Morgul
e. Evil Faction trak
mustanruunikko, 160 cm
ei. Carn Dûm
trak, mustanruunikko, 162 cm
eii. Shadow of the East
eie. Bruinen
ee. Arthedain
trak, tummanruunikko, 169 cm
eei. Rhudaur
eee. Cardolan


i. Witch-King on suurikokoinen musta ori joka on kilpaillut kotimaassaan Romaniassa vaativia koululuokkia toisinaan hyvin, toisinaan taas hieman heikommin tuloksin. Ori on luonteeltaan tulinen ja sukset ovat menneet usein ristiin ratsastajan kanssa myös kilpatilanteessa, mikä osaltaan selittää Witch-Kingin toisinaan heikkoja kilpatuloksia. Liikkeissä ei ole moittimista ja orilta löytyy selvästi halua ja osaamista huipulle asti, mutta periksiantamattomuus mitättömissä kiistatilanteissa on ollut orin kompastuskivenä. Jalostuspuolella Witch-King ei ole ollut kotimaansa suosituimpia oreja, koska kaveri on tuntunut periyttävän huonoimpia ominaisuuksiaan melkoisen hyvin.

ii. Pelennor, toisin kuin Witch-King, ei ole machoilevaa ja omapäistä tyyppiä oleva ori. Pelennor on kilpaillut niin koulua, kenttää kuin esteitäkin, mutta kilpaura jäi lyhyeksi, kun ori siirrettiin täysin varoittamatta kokopäiväiseksi siitosoriksi sen ollessa vasta seitsemän vuotias. Pelennor rakenteeltaan sopusuhtainen, vaikkakin hieman liian vanttera trakehneriksi. Pelennorin erinomainen terveydentila, kaikenkestävä runko ja helppo luonne ovat olleet markkinoinnin keinoja, jolla ori on saanut nimeä jalostuspuolella ja tammoja astuttavakseen.

iii. Black Breath kuuluu Zanen sukupuussa niihin hevosiin, jotka mielellään jättäisi kokonaan esittelemättä. 168cm korkea musta ori ei ole luonteeltaan mikään esimerkillinen tapaus. Black Breahin suonissa virtaa huima määrä täysiveriverta, mikä saattaa osaltaan vaikuttaa orin erittäin räjähdysherkkään luonteeseen. BB ei ole kilpailu-urallaan saavuttanut mitään kummoisia palkintoja, sillä orin omistaja teki jo varhaisessa vaiheessa päätöksen vetää ori pois kisakentiltä. Miksipä turhaan mustata mainettaan huonon hevosen kanssa, kun miekkosen talli pursusi toinen toistaan lahjakkaampia ratsuja. Black Breathin ainoaksi jälkeläiseksi jäi Pelennor niminen ori.

iie. Argonath ei liiemmin ole este- ja kouluratsastuskisoissa näyttäytynyt, sillä tamma on kiertänyt näyttelykehiä erittäin tiuhaan tahtiin. Kuvankaunis punaruunikko, 167cm korkea ja erittäin sirorakenteinen tamma on kantakirjattu I-palkinnolle Argonathin ollessa 7-vuotias. Tamma varsoi elinaikanaan kahdeksan kertaa ja kaikki Argonathin jälkeläiset ovat olleet erittäin haluttua tavaraa hevosmarkkinoilla. Tamma on osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi, sillä kaikki tamman jälkeläiset on kantakirjattu ja ainoastaan kaksi on saanut "vain" kolmospalkinnon.

ie. Minas Ithil on ärhäkkäluonteinen tamma, joka on perinyt piirteensä sukulaisiltaan, siirtäen niitä myös jälkipolville. Ithil ei ole alkuperäinen romanialainen hevonen, vaan tamma tuotiin Saksasta jalostushevoseksi. Ithilillä ei ole plakkarissaan kilpatuloksia, vaan tamma on toiminut treenikaverina ja ajanvieteratsuna kotimaassaan. Ithililtä onnistuvat niin esteet kuin helpot koululiikkeet mutta tammasta ei todellakaan ole suurten luokkien kiintotähdeksi. Ithiliä on käytetty Romaniassa jalostuspuolella tuomaan kilpahevosiin pienen ripauksen tulisutta, mutta toisinaan tulisuutta on havaittu periytyvän valitettavan paljon.

iei. Dol Guldur ei ulkomuotonsa puolesta muistuta trakehneria juuri lainkaan. Suurikokoinen ja jämerärakenteinen musta ori omasi kuitenkin upeat lennokkaat liikkeet. Jälkipolville ori on onnistunut periyttämään kouluratsun lahjojaan kohtalaisen hyvin, mutta Dol Gulduria ei tosiaan voi kehua miksikään ykkösluokan siitosoriksi, ainakaan jos orin suosiota jalostuseläimenä tarkastellaan. Suurimman osan elämästään ori oli Stefan Millsin omistuksessa ja kyseinen mies kisasi Gulduria orin huippuvuosina aina Intermediate II tasolla.

iee. Minas Morgul on jälkeläisensä Minas Ithilin tavoin luonteeltaan tulinen kaveri. Omistajalta toiselle kiertänyt tamma päätyi 90-luvun lopulta viimein Ruotsiin, jossa tamma vietti viimeiset elinvuontensa. Seitsemän kertaa varsonut kimo 164cm korkea tamma ei itse ole sukunsa puolesta tai ratsun ominaisuuksiltaan mitenkään erikoinen paketti, mutta Morgul varsoi keskitasoa paremmista siitosoreista saattaen maailmaan kohtalaisen menestyksekkäitä jälkeläisiä.

e. Evil Faction on asunut kuuluisassa Nine Warmbloodsissa koko ikänsä. Zanen osalta juuri emän suku on se, joka todellakin on tuijottelemisen arvoinen, sillä juuri Evilissä yhdistyy Ninen pitkäjänteinen ja hieno jalostustyö. Pienikokoinen mustanruunikko Evil Faction toimii oikeastaan vain siitostammana, mutta Evililläon puhtaat liikkeet, sävyisä luonne ja hieno sukupuu, jota kehtaa esitellä. Jos isänpuolen suvusta puuttui edes yksikin todellinen Grand Prix tason koulutaituri, Evilin vanhemmista sellainenkin löytyy, vaikka tamma itse ei ole kouluradoilla hurmannutkaan.

ei. Carn Dûm ostettiin Nine Warmbloodsiin yksivuotiaiden huutokaupassa mikä todella kannatti. Orista paljastui myöhemässä vaiheessa todellinen kilpatykki, ja juuri Carn on yksi niistä Ninen hevosista, josta siittola on tullut tutuksi. Grand Prix luokissa loistavasti menestynyt hieman harmittavankin pienikokoinen mustanruunikko ori kuuluu ehdottomasti kotimaansa arvostetuimpiin kilpahevosiin. Luonteeltaan oria on kuvailtu määrätietoiseksi ehkä jopa hieman dominoivaksi, mutta näistä vallitsevista piirteistä huolimatta Carn kykenee tekemään saumatonta yhteistyötä ratsastajansa kanssa, mikä on kiistatta näkynyt myös kilpatuloksissa.

eii. Shadow of the East ei kuulu maansa huippuoreihin, vaan kyseinen hevonen on ehdotonta perusratsu osastoa. Shadow ruunattiin harvinaisen myöhäisellä iällä orin erittäin kiivaan luonteen vuoksi. Jälkeläisiä ori ennätti saamaan tasan yhden kappaleen, Carn Dûm nimisen orivarsan, joka myöhemmin osoittautui varsinaiseksi huippuratsuksi. Mustanruunikon orin käytös parani huomattavasti ruunaamisen jälkeen ja Shaowista tuli vanhemmalla iällä oppimestari edistyneille ratsastajille kuulussa Carnburyn ratsastuskoulussa.

eie. Bruinen on luonteeltaan erittäin lempeä ja piskuinen ruunikko tamma. Nuoruusvuosinaan tamma kisasi kansallisen tason kouluratsastuskisoissa tehden pitkän ja tasaisen menestyneen kilpailu-uran. Bruinen ei kuitenkaan siirtynyt siitostammaksi vaikka tamman tulokset sekä sukupuu olisivat antaneetkin aihetta. Kaksi jälkeläistä maailmaan saattanut Bruinen viettää ansaittuja eläkepäiviään Shakespien sukutilalla.

ee. Arthedainin kohtalo päätettiin jo heti tamman synnyttyä, sillä neitokainen edustaa Nine Warmbloodsin pitkäjänteistä jalostustyötä, jonka vuoksi tamma sai jäädä kotiin. Rakenteeltaan Arthedain on aivan toista luokkaa, kuin kevytrakenteinen ja pienikokoinen Carn Dûm, kun tamma on selvästi suurikokoisempi ja rungoltaan raskaampi, kuin edellä mainittu ori. Arthedain on toiminut siitostamman tehtävissä ja nyt melko iäkkäällä mammalla on jälkeläisiä yhteensä viisi kappaletta. Määrä on pieni koko ikänsä jalostushevosena toimineelle tammalle, mutta siittolan omistajat ovat halunneet säästää upeaa tammaansa ja välttää turhaa rasitusta. Arthedain on startannut muutamissa koulukilpailuissa nuoruusvuosinaan, mutta varsinainen koulutustaso tammalla on mitätön Helppo A. Artedainilla on kuitenkin selvästi vanhemmiltaan perityt kyvykkään kouluratsun liikkeet ja elkeet, joita se on onnistunut periyttämään kohtuullisen hyvin jälkipolvillekin.

eei. Rhudaur on varmasti kiertänyt enemmän eurooppaa, kuin yksikään muu Zanen sukutaulussa esiintyvistä hevosista. Lukuisat omistajanvaihdokset eivät suinkaan johdu orin huonoista käytöstaoista, tai kouluratsun lahjojen puutteesta - päinvastoin. Ollessaan nuori tulokas ja erittäin lupaava kouluratsun alku Rhudaur vaihtoi omistajaa tiheään tahtiin orista tehtyjen hurjien tarjousten vuoksi. Myöhemmällä iällä tämäm mustan 177cm korkean orin saavutettua lähes kaiken, mitä huipputason yksilö voi saavuttaa, alkoi jälleen kamppailu orin omistajuudesta. Siitosorin tehtäviin siirtyessään Rhudaur oli ollut omistuksessa yhteensä kahdekssalla eri omistajalla.

eee. Cardolan nimisestä tammasta ei ollut juuri tietoja saatavilla, kun Zanea ostaessani yritin selvittää orin sukulaisten taustoja. Rodultaan tamman tiedetään olevan trakehnerin hevonen ja säkäkorkeudeksi Chardolanin paperit ilmoittavat 169cm. Näiden tietojen lisäksi voimme olla varmoja ainostaan tamman väristä, mikä on punaruunikko. Loput tiedonmuruset, jotka Chardolanista onnistuimme keräämään ovat hieman ristiriitaisia, eikä lähteisiin ole täysi luottaminen. Huhupuheiden mukaan tamma olisi kisannut sekä koulu- että esteratsastuksen saralla, mutta mikään menestyksekäs eläin tämä hevonen tuskin on ollut, sillä kilpailutuloksia Chardolanin nimellä ei löytynyt mistään.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä
tamma 20.06.2008 Envy PB Vamps&Wolves
ori 10.09.2008 Ringwraith PB Cherri's Chick
tamma 06.03.2009 Dates Rowland Perfect Phlox
tamma 07.03.2009 Teaholic Polyethylene
tamma 31.10.2009 Nosferatu PB Lovedivided
tamma 20.12.2009 'Til Death PB Aiatar
tamma 05.07.2010 Vampretta PB Vamps&Wolves
tamma 20.02.2011 Neahtid PB Lovedivided
tamma 01.03.2013 Versense PB Vamps&Wolves
ori 10.01.2015 Rosenhof Laurenz Liselotte

NJ näyttelyt (vain sertit)


Pvm. Paikka Laji / Jaos Tuomari Sijoitus
03.03.2008 Almaz WB NJ Jaana L. LKV3 irtoSERT, JS
03.07.2008 Kindergarten NJ Kata P. LKV2 irtoSERT, JS
25.01.2009 Roxbury NJ Alina J. BIS1, MVA-sert, JS
22.02.2009 Roxbury NJ Anette N. BIS1, MVA-sert, JS
KRJ Kisat (73 sijoitusta)Pvm. Paikka Laji / Jaos Luokka Sijoitus
17.3.2008 Skurvash KRJ He A 3/30
17.3.2008 Fiktio KRJ He B 7/89
19.3.2008 Skurvash KRJ Int II 4/25
24.3.2008 Ciar Dressage KRJ Int I 1/45
24.3.2008 Unafraid KRJ GP 5/30
24.3.2008 Legend Laguun KRJ GP 9/178
26.3.2008 Katvusto KRJ Va B 5/961
27.3.2008 Bratislava KRJ Int I 2/30
28.3.2008 Bratislava KRJ Int I 4/30
31.3.2008 Skurvash KRJ Va A 5/30
31.3.2008 Skurvash KRJ Int I 1/30
31.3.2008 Skurvash KRJ Int I 3/30
31.3.2008 Skurvash KRJ Int I 4/30
31.3.2008 Skurvash KRJ Va A 3/30
31.3.2008 KK Kimakka KRJ He C 3/100
1.4.2008 Manetheren KRJ He A 3/30
1.4.2008 De Duivel KRJ Int I 1/77
1.4.2008 Lawine KRJ Va A 1/22
2.4.2008 Neo Warmbloods KRJ Va A 5/40
2.4.2008 Ciar Dressage KRJ Va B 4/60
2.4.2008 Nonehood KRJ He A 3/36
2.4.2008 Jayate KRJ Va B 9/100
3.4.2008 Lawine KRJ Int I 1/16
4.4.2008 Hamilton KRJ Int I 1/36
5.4.2008 Cecilie Riders KRJ Va B 8/81
5.4.2008 V�sterby KRJ GP 3/28
6.4.2008 O'Polo Warmbloods KRJ Int II 1/40
7.4.2008 Conqu�rant KRJ PSG 3/36
7.4.2008 Skurvash KRJ Va A 4/30
7.4.2008 Skurvash KRJ Int I 4/30
8.4.2008 Huvitus KRJ Int I 3/25
10.4.2008 Sarkasmi KRJ He A 6/84
13.4.2008 Rowea KRJ Va A 3/24
14.4.2008 WWR KRJ Va B 6/40
16.4.2008 Jefton Ponies KRJ Va A 5/30
21.4.2008 Conqu�rant KRJ GP 4/36
23.4.2008 Flash Stables KRJ GP 8/81
27.4.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ GP 1/40
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ GP 2/45
29.4.2008 Ciar Dressage KRJ GP 3/45
29.4.2008 Ratsutalli Tuuliharja KRJ GP 4/59
2.5.2008 Silvery KRJ Va B 3/40
2.5.2008 Bleyena Warmbloods KRJ GP 4/75
3.5.2008 Conqu�rant KRJ GP 5/36
3.5.2008 Conqu�rant KRJ GP 3/36
4.5.2008 Skurvash KRJ GP 5/25
4.5.2008 Skurvash KRJ Va A 4/36
5.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ GP 6/40
5.5.2008 LAC KRJ Va B 5/30
5.5.2008 Skurvah KRJ Va A 4/36
5.5.2008 Silvery KRJ Va B 1/40
6.5.2008 Aweia KRJ GP 4/45
12.5.2008 The Outsiders KRJ Va B 2/30
12.5.2008 The Outsiders KRJ Va B 1/30
12.5.2008 Naranja KRJ Va B 4/30
14.5.2008 Marceille KRJ Va B 1/40
14.5.2008 YT Hallanvaara KRJ GP 6/43
15.5.2008 Kauhukakarat KRJ GP 2/30
16.5.2008 Mold�ttur KRJ Va A 6/40
17.5.2008 YT Hallanvaara KRJ Int I 2/30
19.5.2008 Yountville KRJ GP 3/31
19.5.2008 Naranja KRJ GP 4/40
20.5.2008 Tendenz KRJ Va A 5/36
22.5.2008 Yanblad KRJ Int II 10/106
30.5.2008 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ GP 2/37
30.5.2008 Incomplete Fairy-tale KRJ GP 2/33
31.5.2008 Ciar Dressage KRJ GP 6/40
5.6.2008 Zur�ck KRJ He C 2/65
10.6.2008 Charmeur Dressage KRJ GP 5/25
11.6.2008 Charmeur Dressage KRJ GP 1/24
12.7.2008 Chillin Monitoimitalli KRJ GP 1/30
15.4.2009 Evergrey Huhtikuun KRJ Cup He A 13/613
26.01.2012 Heijastus Tammikuun KRJ Cup He B 22/241


Valmennukset

Emmin kouluvalmennus (nuoret/aloittelevat He C) 29.2.2008
Zane omaa myös hyvin paljon liikettä ja se polkee hyvin alleen. Kevyelle ja notkealle orille peräänanto ja taipuminen volteilla on helppoa. Huomaan Zanen kuitenkin kuumenevan hieman ja tuntuu, että se haluaisi itse päättää minne on menossa. Tästä syystä harjoittelimme paljon siirtymisiä niin suoralla kuin kaarevallakin uralla. Siirtymisten kautta hevonen joutui kuuntelemaan enemmän ratsastajaansa, ja se rauhottui huomattavasti. Pituushalkaisijalla huomasin, että olet itse hieman vinossa vasemmalle; tästä syystä painoavuille herkkänä hevosena Zane ajautui suoralla uralla hieman vasemmalle. Kotiläksynä kehoittaisin sinua harjoittelemaan Zanen kanssa esimerkiksi puomien avulla askeleen pidennystä ja lyhennystä sekä siirtymisiä. Niiden harjoitusten avulla saat yhä paremman kontrollin hevoseesi. Oman istuntasi kannalta olisi hyvä, jos maneesissanne olisi peili, josta voisit aina ohiratsastaessasi tarkistaa oman vinoutesi. Olette Zanen kanssa kuitenkin hyvin näyttävä pari, ja uskon teillä olevan runsaasti potentiaalia kouluradoille.Päiväkirja

17.02.2008 - Nazgûlin saapuessa Skurvashiin ilma ulkona oli mitä hyytävin. Tiiviisti paksuun talviloimeen paketoitu Zane ei tuntunut olevan moksiskaan vaikka pureva pakkastuuli yritti kiskoa loimen orin yltä. Väsyttävän ajomatkan jälkeen halusin vain saada uutukaisen ostokseni nopeasti käsistäni ja lykäsinkin iltatallista huolehtivalle tallityttölle Zanen riimunnarun. Tyttö otti orin vastaan ja ohjasi Zanen omaan karsinaansa, joka oli jo edellispäivä valmisteltu orin tuloa varten. Hyväkäytöksinen ori tuntui olevan heti kuin kotonaan ja suuntasi ensitöikseen heinien kimppuun.

12.03.2008 - Ostaessani Zanea orin kasvattaja varoitteli minua, ettei ori koskaan tulisi kisaamaan kouluratsuna Grand Prix tasolla. Zanen ostamisesta saakka olemme kuitenkin kärsivällisesti kouluttaneen oria täysin uuteen uskoon ja Zanen kehitys on jo muutaman viikon jälkeen selvästi nähtävillä. Kisaamine on kuitenkin tarkoitus aloittaa kevyesti ja orin ensimmäiset kilpailut tulevatkin olemaan tutussa ympäristössä omalla kotikentällämme. 17. päivä kuluvaa kuuta Zanen on tarkoitus ottaa osaa Helppo A tasoiseen luokkaan, joka mitä luultavimmin on orille enemmän kuin helppo nakki, mutta haluamme pelata varman päälle. Ainakin toistaiseksi Zanen kehitys on ollut sen tulosta saakka pelkästään nousujohteista, joten odotuksemme orin suhteen ovat korkealla.

25.01.2009 - Olin muutamaa viikkoa aikaisemmin ilmoittanut Nazgûlin Roxburyssa järjestettäviin NJ kisoihin ja tänään oli aika viedä ori pitkästä aikaa näyttelykehään. Tätä päivää enne Zane on ottanut osaa kaksiin NJ kisoihin, joista ori nappasi kotiintuomisiksi kaksi irtoSERTiä. Odotukset orin suhteen olivat tänäänkin siis korkealla. Onneksemme Zane osaa todellakin käyttäytyä edukseen, eikä orin huonoa käytöstä tarvitse pelätä. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä orin suoritukseen, sillä Nazgûl nappasi ensimmäisen MVA-serinsä ja oli vieläpä BIS-kehän ykköshevonen!

15.04.2009 - Nazgûlin kisaura alkaa olla jo paketissa, mutta siitä huolimatta olemme ilmoittaneen konkarimme Evergreyssa järjestettävään huhtikuun KRJ CUPiin. Aamu alkoi katastrofaalisesti, sillä vaikka olimme pakanneet kaikki orin varusteet valmiiksi, viivästyi lähtömme tästä huolimatta. Orikin tuntui olevan hermoromahduksen partaalla kun viimein saavuimme kisapaikalle. Lämmittelyyn jäi aikaa niukin naukin ja kiire ikävä kyllä näkyi orin suorituksessa. Zanen oi tyytyminen 13. sijaan, mikä oli loppupeleissä melko hyvä saavutus, kun otetaan huomioon huimat osallistujamäärät. Tämänpäiväisen suorituksen jälkeen Zanea odottaa melkoisen pitkä loma kisailusta.virtuaalihevonen - a sim-game horse
Kuvat © Stoeterij Gestelhof