virtuaalitalli - a sim-game stable
Skurvash


ETUSIVU ESITTELY PUOLIVERISET KASVATUS MUUTASkurvashin kasvattien nimihistoriaa osio on ollut esillä jo muutaman vuoden. Tässä osiossa ei kuitenkaan ole tarkoitus esitellä Skurvash-muksujen nimi-ideoita, vaan Skurvashiin tuotujen hevosten nimien taustoja, sillä jos mahdollista, on tuontihevostemme nimet mietitty vieläkin tarkempaan, kuin kasvattiemme. Hevoset on listattu aakkosjärjestyksessä pienin tietopaktein ja linkkeineen varustettuna.

Caparzo
Adrian on nimetty kaljun mutta aina niin seksikkään Vin Diselin Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan roolihenkilön mukaan. Orimme Adrian sai lempinimensä sotamiehen etunimestä ja virallisen nimensä taasen ukkelin sukunimestä.

Chevy Impala '67
On kuin onkin automerkki. Tämä vain ja ainoastaan siksi, että samanmerkkisellä autolla huristellaan Suprnaturalissa pitkin jenkkimaata. Alunperin tamman nimeksi piti tulla Winchester GER, mutta saman nimisiä elikoita löytyi jo VRL:oon rekisteröitynä, joten idea haudattiin siltä seisomalta.

Crixus
Televiosarja Spartacus innoitti nimeämään yhden tuontioreista kyseisen sarjan gladiaattorin mukaan. Virtuaalimaailmaan mahtuu jo tarpeeksi monta spartalaista, mutta kuten tv-sarjassakin, on Crixus ehdottomasti karismaattisempi vaihtoehto.

Cúthalion
Innoituksen lähteenä Silmarillion. Cúthalion on Beleg nimisen haltian sukunimi, joka on suomennettuna Vahvajousi. Kirjaa lukiessa tuli tykästyttyä kyseiseen hahmoon, joka tietysti sattui kirjassa kuolemaan. Nimi kuitenkin on käypä hevoselle.

Gawain GER
Gawain GER tuotiin samoihin aikoihin, kuin sen nimiveli Tristankin. Samaisesta King Arthur elokusta käyttöön otettu nimi.

Gerraent
Deverryn Taru -kirjasarja on yksi parhaista lukemistani ja siksi olikin aivan välttämätöntä riistää (jälleen kerran) kirjan henkilön nimi oman virtuaalihevosen käyttöön. Gerraent on vähintäänkin kieroutunut, mutta silti aivan loistava henkilöhahmo joka päätyy kirjassa tappamaan itsensä saatettuaan sisarensa raskaaksi ja tapettuaan veriveljensä Blaenin. Gerraentin muita inkarnaatioita on käytetty myös hyväksi ja siksi tallissa seisoo myös hevonen nimeltä Cullyn of Cerrmor.

Grenier GER
Lapsena tuli muutamaan otteeseen lainattua kirjastosta ehkä kymmenvuotiaalle hieman liiankin pelottava piirroskuvitettu kirja Noidan Käsikirja. Kirjassa oli kertomus Grenier nimisestä pojasta, joka hyökkäili naisten ja lasten kimppuun, tappoi ja söi näitä. Pidin tarinaa mielenkiintoisena, joten Grenierin nimen otin käyttöön hannovertuonnilleni.

Grove GER
Väinön Linnan kirjoittaman kirjan Tuntematon Sotilas innoittamana runnottiin kyseinen nimi englanninkieliseen muotoonsa, jotta se sopisi paremmin puoliveriselle. Kyseessä siis kirjan henkilöhahmo alikersantti Lehto, suomenkielinen vastike otettiin orille käyttöön lempinimenä.

Imhotep GER
Vaikka Muumio elokuvat on tullu katseltua useampaankin otteeseen jo pienestä pitäen, ei mieleen juolahtanut, että kyseisestä elokuvasta saattaisi löytyä mukava nimi hevoselle. Vasta kun Muumio esitettiin hiljattain taas maikkarilla, välähti mieleen, että ylipappi Imhotepin nimihän on oikein simppeli ja kiva.

In My Time of Dying
Omasta mielestä mukava nimi, joka on kopioitu suoraan saman nimisestä Supernatural jaksosta.

István
Nimi mainittiin kerran eräässä True Blood -jaksossa, jossa Istvánin kerrotaan olevan useita satoja vuosia vanha, harvinaisen julma vampyyri.

Leviathan
Demonologiassa Leviathan on yksi seitsämästä helvetin prinssistä. Tunnetaan myös suurena vesihirviönä.

Magia GER
Tuontitammalle täytyi keksiä tammamainen nimi, joten Magiahan siitä tuli. Taikaponin nimi löytyi, kun selailin aikaisemman tuontimme Malleus Maleficarumin nimeen liittyvää aineistoa.

Malleus Maleficarum
Orin nimi on napattu suoraan saman nimisestä Suprnaturalin jaksosta, joka kuuluu ehdottomasti kolmannen tuotantokauden parhaimpiin. Malleuksen nimi on latinaa ja tarkoittaa Noitavasaraa. Orin nimeä klikkaamalla löytyy lisäinfoa.

Marvolo GER
Tom Marvolo Riddle. Kuulostaako tutulta? Viimeisiä käyttökelpoisia Potter aiheisia nimiä, joita hyvää makua noudattaen voi enää kyseisestä kirjasajasta hyväksikäyttää. Marvolohan on englanninkielinen vastine suomennoksessa käytettyyn Lomeniin ja tottahan se nyt kuulostaakin paljon klassisemmalta!

Pons de León
Mikä olisikaan parempi paikka miettiä virtuaalihevosia ja niiden nimiä, kuin elokuvateatteri. Uusinta Pirates of the Caribbeania (On Stranger Tides) katsoessani ja Leon nimen ensimmäistä kertaa kuullessani tiesin samalla sekunnilla nimeäväni vielä joku päivä yhden virtuaalihevosistani samaisella nimellä. de León omisti elokuvassa kaksi hopea pikaria, joita tarvittiin Nuoruuden Lähteen veden juomiseen.

Rasputin GER
Minua on aina kiehtonut viimeisen tsaariperheen tarina siitä lähtien, kun lapsena näin Anastasia -piirroselokuvan. Myöhemmälläkin iällä Venäjän historia on kiinnostanut myös koulussa ja historianopettajani kertoillessa tarinaa Grigori Rasputinista jäi mieleen kytemään ajatus siitä, että hieno nimi pitäisi hyväksikäyttää sopivassa tilanteessa.

Rocc Arrem
Iki-ihanasta Redwallin tarusta pöllitty nimi. Kirjaa, jossa Rocc Arrem niminen orava esiintyy, en valitettavasti ole lukenut, mutta nimi sinänsä oli niin eriskummallinen ja vihättävä kirjoitusasultaan, että se oli pakko saada käyttöön.

Salvatore
Vampyyripäiväkirjoja seurannut varmasti tietää, mistä Salvatore nimi on kopioitu. Alkuunsa pidin sarjaa kornina teinihömpötyksenä, mutta lopulta se vei mukanaan, eikä Salvatore suinkaan ole ainoa nimi, mikä sarjasta on poimittu talteen.

Skarlath GER
Redwallin tarusta otettu nimi, aivan uten jo edellä ollut Rocc Arremkin. Outcast of Redwall nimisessä kirjassa esiintynyt tornihaukka, joka valitettavasti (kaikkien hyvien henkilöhahmojen tavoin) kuolee kirjan lopussa.

Square Nothing
In Flamesin saman nimisen kipaleen mukaan ristitty.

Strider GER
Tavallisten frodojen, legolaksien, merrien ja pippinien sekä aragornien kyllästyttämänä halusin keksiä jonkin täysin uuden Taru Sormusten Herrasta nimivariaation. Lähtökohtana oli Aragorn, mutta koska tiesin virtuaalimaailman suoastaan vilisevän kyseisellä nimellä miehustettuja elikoita, piti ilman muuta keksiä massasta edes hiukkasen poikkeavampi nimi. Mielessä pyörivät kaikki mahdolliset Aragornille kirjassa annetut nimet aina Elessarista Thorongiliin saakka, mutta lopulta päädyin Konkariin. Tiedä sitten kuinka moni on edes ymmärtänyt Striderin nimen todellista merkitystä ennen tätä, mutta nyt sekin on tehty selväksi.

Taran De La
Seikkailin Wikipedian ihmeellisessä maailmassa, kun eksyin sattumoisin tarantella sivulle, josta ajatus tämän kopukaan nimeen lähti. En halunnut käyttää suoraa englanninkielistä versiota Tarantulaa, joten pienen muokkailun ja saksimisen jälkeen muodostui hevoselle nimeksi Taran De La.

Tristan GER
King Arthur elokuvaa katsellessani ihastuin totaalisesti Tristan nimiseen hahmoon. Nimi on nätti, lyhyt ja helppo kirjoittaa, joten se luultavasti jäisi myös muiden mieleen, jos Tristan niminen hevonen puhallettaisiin henkiin virtuaalimaailmassa. Seuraavan kerran tuontihevosia miettiessäni muistuikin mieleeni Tristan ja saman niminen estepainotteinen holstein ori tuotiin Skurvashiin. "Meidän Tristan" on myös aikoinaan ollut ensimmäinen hevonen, joka on näin nimetty, vaikka myöhemmin olenkin törmännyt sattumoisin saman nimisiin hevosiin.